Alcaraz dorazil na londýnskou trávu. Můžu vyhrát každý turnaj, na který přijedu, hlásí

20. 6. 2023, 15:16
Aktuality 40
Carlos Alcaraz (20) se již zotavil z fyzických problémů, které ho limitovaly v druhé polovině semifinále Roland Garros proti pozdějšímu šampionovi Novaku Djokovičovi (36). Nyní sebevědomím nabitý španělský mladík dorazil do Londýna, kde v Queen's Clubu zahajuje travnatou přípravu na Wimbledon.
Profily hráčů
Carlos Alcaraz (© AFP)

Carlos Alcaraz po antukovém grandslamu na trávě ještě netrénoval. Začíná až v Londýně, kde by měl zůstat zhruba měsíc. Tedy pokud se probojuje do závěrečných kol Wimbledonu.

Dvacetiletý rodák z Murcii odehrál na trávě jako profesionál zatím pouze dva turnaje a pokaždé na slavném Wimbledonu. V roce 2021 vypadl ve druhém kole s Daniilem Medveděvem, loni padl v osmifinále s Jannikem Sinnerem.

"Nejtěžší na tomto povrchu je dobře se pohybovat. Chodit na síť a hrát agresivně, to se mi líbí," těší se Alcaraz před svou premiérou na podniku ATP 500 v Queen's Clubu, kde ho v prvním kole čeká souboj s francouzským lucky loserem Arthurem Rinderknechem.

"Můžu vyhrát každý turnaj, na který přijedu," hýří sebevědomím Alcaraz. Zároveň si však uvědomuje, že oproti mistrům jako je Novak Djokovič, má velkou nevýhodu.

"On a Roger Federer patří k nejlepším, kteří kdy vstoupili na travnatý kurt, takže to bude těžké. Nebudu říkat, že nejsem schopen Djokoviče porazit, ale na tomto povrchu mám menší šance," uznává španělský tenista.

Křeče na Roland Garros

V paměti má stále semifinále proti Djokovičovi na pařížské antuce, kde ho po druhém setu zaskočily křeče do celého těla. Alcaraz tvrdí, že si ze zápasu odnesl "pozitivní věci", protože to bylo teprve jeho třetí grandslamové semifinále a "s Novakem není nikdy snadné hrát". Věří však, že příště už to bude jiné.

"Lépe se vyrovnám s tlakem a nervozitou. Ten zápas mě toho hodně naučil," dodal pozitivně naladěný Alcaraz.

Kromě Queensu má Alcaraz před Wimbledonem naplánovaný ještě tradiční exhibiční turnaj v Hurlinghamu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Livesport

Komentáře

40
Přidat komentář
Nola
jejda, tak on ma narok, povedat co povedal, ved ma na konte v jeho veku uz kopec titulov, nie je o nic viac prehypovany ako Gauff, ktora nema zatial ziadne vysledky, rozdiel je viac nez evidentny..... haterov tu ma neurekom, ale ako sa hovori, iba skveli hraci vyvolavaju tie najhorsie emocie a tym on rozhodne je, iba sledujem, ze ho nemaju radi ako fans Fedexa, tak aj Novaka, dokonca aj ti, ktori ziadneho hraca nepodporuju.....
Reagovat
George_Renel
Jste vy normální? To každý kdo něco zkritizuje musí nenávidět? Se vzpamatujte vy odkojenci sociálních sítí.
Reagovat
Nola
pisem iba co vidim tuna na TP, nie na soc. sietach.... niekto miluje Fedexa, bo medialna masaz neskutocna, gentleman na kurte... niekto Nadala, zarputily byk, bojovnik, niekto Novaka, medialna masaz neandertalca, nevychovanca z vychodneho bloku, nevzdelanca.... to su soc. siete a tie formuju vo vacsine pripadov vztah k sportovcovi, preto som pisala, iba co vidim na TP
Reagovat
George_Renel
Ale proč píšeš, že je nenáviděn. Jestli někomu není sympatický, nemá ho rád, nelíbí se mu jeho chování, neznamená to že ho nenávidí.
Nebo na Slovensku chápete a posuzujete nenávist jinak?
Reagovat
Nola
OK, nemat niekoho rad, nerovna sa nenavidiet, ale ono to casom k tomu dospeje,ak hladas na hracovi iba tie negativne vlastnosti, tie pozitivne nechces vidiet.... u Amptutky do dospelo do stadia, ze sam priznal, ze je haterom....

a co priklad Petry s Kajou Pliskovou? niektori fans Petry sa tu chovaju ako hova.da, doslovne, a to su vase hracky, ktore vam robia reklamu vo svete.... com je saso, ale Kaja tu ma velmi slusny fanklub, comik iba potvrdzuje vynimku z tohto pravidla
Reagovat
Amputace
Těžko můžu nenávidět někoho, koho ani neznám. Jako stát se to může, ale to už se pak rovná nějaké zvláštní rovině posedlosti a fanatismu, což si myslím, že v tom skutečném slova smyslu tady není nikdo.

Já se svými negativními stanovisky k Djokovičovi netajil nikdy a ve zdejších poměrech se dá říct, že jsem hater. Nikam to se mnou nedospělo, neměl jsem rád Djokoviče od začátku, co sleduji tenis. George_Renel ale řeší pojem "nenávist". Abych mohl někoho nenávidět, musel bych se jím skutečně velice vytrvale zabývat, věnovat mu spoustu myšlenek a energie, což já Djokovičovi vskutku nevěnuji ani zdaleka. Vidím s ním nějaký zápas, udělá nějaké to své divadlo, já si řeknu, jo, pořád je to ten stejný pi.čus, jdu, něco napíšu sem a tím to vesměs skončí. Tak vypadá můj hate. A myslím si, že tak to má většina "normálních" lidí, co sleduje nějaký sport a má v něm nějaké oblíbence a neoblíbence. Já jsem byl v minulosti několikrát na Djokovičově straně (zvláště v době Covidu), kdy většina byla proti němu, a byl jsem už i blízko tomu, aby mi začal být i sympatický. Ale bim, přišlo US Open, bim přišel ten jeho king kong výstup na RG po zápase s Berretinim, bim přišlo křičení na podavače, prostě neustále něco. Ty máš pořád tendenci řešit média, která Djokovičovi ubližují. Ale uvědom si, že hodně lidí ho nemá rádo prostě proto, jak se chová na kurtu. To není o tom, že o něm novinář napíše nějaký očerňující článek.
Reagovat
smazaný uživatel
Sportovec, kterému nebudu nikdy fandit. Musím uznat, že dokáže zahrát neuvěřitelné údery, v tom se mu nevyrovná možná nikdo. Mohl by si odpustit hekání a zaťatou pěst po každém uhraném bodu, sledovat to je utrpení. Jeho svita v hledištích mě hodně baví - ustarané obličeje trenérů, bezelstná radost rodičů atd.
Reagovat
George_Renel
Musím říct, že mi ten pěstičkář moc sympatický není.
Beru se povzbudit po dobré nebo důležité výměně, ale po každé? Ale je mladý, třeba ho některé zlozvyky pustí.
Reagovat
farr
Namachrovaná nicka ze špaňhel nejpreceňovanější hráč snad všech dob... jo hold SOCIAL MEDIA A HYPE dělá svoje :P ....
Reagovat
steve79
Pokud bude Novak fit, tak ho herně na trávě nikdo nedokáže porazit. Djokovič je jasný favorit na vítězství.
Reagovat
Kozoroh
smile
Reagovat
Brtnick1
Dodává si falešnou sebedůvěru. Se střízlivějším přístupem by se lépe soustředil na předvedený výkon. Vyhrát ale opravdu může kdekoliv.
Reagovat
stefankelner
Pane, ledva Ste dnes vyhral...
Reagovat
IngStavinoha
je z tradičního pohledu samozřejmě třeba brát s velkou rezervou smile
Reagovat
Mantra
tohle přeci může říct každý tenista kdykoliv, to je obecná pravdasmile
Reagovat
Kandinsky1
Spíš tenistka.
Reagovat
Usm
Tak na trávě zatím chlapec ještě nic nepředvedl, tak uvidíme:)
Reagovat
tommr
to bude asi hodně skromnej chlapec ... smile
Reagovat
Orgasmator
zatím nic moc s lucky loserem...smile
Reagovat
mamina
A proto ho nemusím. Pýcha předchází pád.
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
moc toho kromě bolístek zatím nepředvedl, zatím zaostává za očekáváními
Reagovat
Amputace
Takže mít ve 20ti letech 1 GS a 4 tituly Masters, z toho jeden obhájený, znamená zaostávat za očekáváním? :O
Reagovat
Mantra
ta očekávání byla vyšší, takže zaostává smile
Reagovat
Amputace
To je stejně masakr, tyhle kecy. Když si vezmeš, že 90% druhého sledu v době big3 (Berdych, Tsonga, Ferrer, Nishikori, Raonic atp.) a té velké slavné next gen (Tsitsipas, Zverev) nedosáhli za celou kariéru ani zdaleka toho, co Alcaraz dokázal už ve 20ti letech. I kdyby teď ukončil kariéru, bude považován za úspěšnějšího tenistu, než byli oni. A frajer napíše, že zaostává za očekáváními :D
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
ano zaostává, vzhledem k tomu, že ho srovnávali s Nadalem tak nedosahuje podobné dominance ani zdaleka. Na FO byl favorit loni i letos, nedostal se ani do finále. Zatím mu vyšel jen jeden GS a takových tu v éře big3 bylo víc.
Reagovat
turista
Na RG byl favorit. Nicméně rozehraného Djokoviče na antuce by už nezastavil ani Nadal. Teď to bude jiné. Novak bez generálky na Wimbledon bude sice favoritem. Ale nějakou generálku i s rizikem porážky možná měl zvolit. Carlos bude nebezpečný na jakémkoliv povrchu.
Reagovat
Amputace
Ale prosím tě, rozehraného Djokoviče by nezastavil ani Nadal? Djokovič měl štěstí, že se Alcaraz fyzicky zhroutil. Ne bez přičinění tradičních Djokovičových šaškáren v podobně MTO. Neříkám, Djokovič hrál dobrý tenis, ale rozhodně nebyl nikterak neporazitelný.
Reagovat
Pe3k
Alkaraz se rozsypal psychicky a pak i fyzicky, to by se Nadalovi nestalo. Djokovi je 36 měl problémy s loktem a ramenem, tak proč by si nemohl vzít mto? Jo já zapomněl zraněný může být jen Nadal smile
Reagovat
Amputace
Jak se mohl rozsypat psychicky, když vyhrál set a byl v laufu? Co je to zase za blábol? Alcaraze začaly chytat první křeče ve třetím setu za stavu 1:0 pro něj. Psychicky se rozsypal tak nanejvýš z toho, že se rozsypal fyzicky a přestal být konkurenceschopný.

Djokovičovi je 36 let a blablabla - tak už je to konečně tady! Když bylo 36 Nadalovi, bylo mu zde pravidelně vytýkáno, že vynechává turnaje a podobně. O Federerovi se tady psalo jako o staříčkovi dokonce už lehce po třicítce :D Jsem rád, že jsou v tom konečně všichni tři. Že už i o nedostižném, nikdy nestárnoucím Novakovi se začíná psát jako o tom šestatřicetiletém vysloužilci, který už má také nárok na zranění a nějaké to MTO.
Reagovat
Marduch
Muj názor, vlezly mu do hlavy tiskovky s nadšenými novináři a celkově glorifikace během RG, zápas s melatoninovým experimentátorem Tsitsipasem to korunoval, po něm už si myslel, že na něj nikdo nemá. Takže v SF lítal za každým balónkem, jak kdyby měl být poslední, což je v best of five asi trochu nesmysl, tak to komentoval i Henman s McEnrem. Tím spíš, když na durhý straně dobře připravený démon výměn a jeden z nejzkušenějších hráčů GS formátu ever. Podle mě tohle měl Carlos na mysli, že když řikal, že mu ten zápas hodně dal a něco takového už nedopustí.
Reagovat
Pe3k
Viděl si ten zápas? Nebo na které planetě žiješ, že si vždy tak mimo realitu? Jak ten zápas začal? Djokovic vyhrál první set 6:2 kde byl Alkáč zcela pod své možnosti, předvedl svojí C hru. Druhý set byl podstatně lepší a náhodou ho i vyhrál, ale co říkal, k vůli čemu došlo k těm křečím? Neunesl ten tlak nejprve psychicky a to se pak projevilo v rovině fyzické křečemi celého těla. Je pravda, že Nadal jako mladý nemusel nikdy hrát s někým kdo má o 21 gs více než on, ale i tak myslím, že by se mu to nikdy nestalo.
Reagovat
srnecek
Prečo hneď tak čierno-bielo. Marduch to tak vidí, a nie je dôvod ho za to považovať za mimozemšťana. V niektorých veciach s ním súhlasím. A zápas som videl.(1 set bol o 1 breaku, nie dvoch - 6:3, a nebolo to až také jednoznačné pre Djoka. A Carlito nehral C-čkový tenis.). 2. set podobne, v opačnom garde, v takýchto zápasoch je to o pár loptičkách. Nebyť kŕčov, bolo by to (min. ešte 1 set) dramatické.
Svoje samozrejme zohrala (v prospech Noleho) psychika a skúsenosti. Ale na tieto aspekty sa už musí vo svojom veku Nole spoliehať stále...
Reagovat
Marduch
Rekl bych, že Pe3k reagoval na Amputaci
Reagovat
Amputace
Viděl jsem ten zápas kromě čtvrtého setu, který už jsem nestihl. V prvním setu byl Alcaraz extrémně přemotivovaný, neproměnil asi 10 BB, chyboval, snažil se to zabít každým míčem. V druhém setu se zklidnil a příležitosti, které měl i v prvním, konečně využil. Napsat, že ho "náhodou i vyhrál" svědčí o tom, že jsi ten zápas spíš neviděl ty. Djokovič jak v prvním, tak ve druhém setu hrál přesně to, co potřeboval, nepředvedl žádný nadstandard. Celé to bylo o tom, co hraje nebo nehraje Alcaraz. On byl proměnným elementem.

Alcaraz tohle řekl? Že ke křečím došlo, protože neunesl tlak? Pokud ano, beru, ale s ohledem na vývoj toho zápasu to nedává vůbec smysl. Spíš - když už - neunesl tlak celého toho turnaje, pozice, do jaké byl na RG stavěn atp.
Reagovat
Kozoroh
Alcatraz s Djokerem rok nehrál a byl z toho příliš vyhajpovaný. Nedokázal zkrotit svůj adrenalin a vymstilo se mu to v podobě křečí. Všiml si toho Alex Corretja.
Reagovat
turista
Tak 37 letý Nadal už by Djokoviče nezastavil.
Reagovat
Amputace
A Djokovičovi je kolik? 25?
Reagovat
Orgasmator
Pravda Nadala ještě nepřekonal, úspěšnou obhajobou mimo antuku...smile
Reagovat
Amputace
Alcaraz svůj vítězný GS teprve bude obhajovat. Nadal ve 20ti letech nenastoupil na AO a následně obhájil FO. Co když Alcaraz dokáže to samé na US, co budeš tvrdit po tom? Skutečně netuším, jaká očekávání jsi měl, ale už vzhledem k tomu, jak vyčnívá vůči všem ostatním, se dá jednoznačně říct, že svůj potenciál plně naplňuje.

Že byl loni Alcaraz favorit na RG, o tom tedy nic nevím, vzhledem k tomu, že tam byl Nadal. On byl loni favorit coby hráč bez GS titulu na RG, které Nadal v té době vyhrál 13krát a turnaje se účastnil? Navíc proč řešíme antuku, když Alcarazův dominantnější povrh je zatím spíš hard?
Reagovat
turista
Myslím si, že toho Alcaraz vyhrál na svůj věk hodně. A to je teprve na začátku kariéry.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist