Alcaraz povolil jen dva gamy Augerovi-Aliassimemu, Djokovič je ve finále OH poprvé v kariéře

2. 8., 15:15
Aktuality 111
OH PAŘÍŽ - Carlos Alcaraz (21) je jedinou výhru od toho, aby při svém debutu na olympijských hrách potvrdil roli největšího favorita singlové soutěže. Šampion posledních dvou grandslamů znovu po dvou měsících smetl na pařížské antuce Félixe Augera-Aliassimeho (23), tentokrát po setech 6:1, 6:1. O zlatou medaili si zahraje s Novakem Djokovičem (37), Srb přehrál 6:4, 6:2 Lorenza Musettiho (22) a na pátý pokus prošel pod pěti kruhy do finále.
Carlos Alcaraz prosvištěl na své první olympiádě do finále (© AFP)

Auger-Aliassime – Alcaraz 1:6, 1:6

Carlos Alcaraz vyhrál s Félixem Augerem-Aliassimem už čtvrtý souboj v řadě a otočil vzájemnou bilanci na 4:3 ve svůj prospěch. Podruhé po sobě zvítězil na pařížské antuce, před dvěma měsíci v osmifinále French Open ztratil jen sedm gamů a tentokrát mu uštědřil ještě větší výprask.

Kanaďan, který včera bojoval tři hodiny o postup do semifinále a pozdě večer prohrál utkání smíšené čtyřhry, nenašel recept na agresivní hru španělského supertalentu ani pod pěti kruhy. Dokonce vinou mizerného výkonu dopadl ještě mnohem hůře, když se nedostal k brejkbolu, pouze dvakrát uhájil vlastní servis a na kurtu strávil jen hodinu a čtvrt.

Alcaraz ovládl poslední dva grandslamové podniky včetně French Open a rozšířil svou sbírku grandslamových vavřínů na čtyři kousky. V posledních měsících je na těch největších akcích neporažen a od začátku plní roli největšího favorita singlové soutěže, přestože na olympijských hrách debutuje.

Jako teprve druhý muž v historii dokáže během jedné sezony ovládnout French Open a Wimbledon a získat cenný kov z olympiády. Dosud se to povedlo pouze Rafaelovi Nadalovi (2008), s nímž prohrál čtvrtfinále čtyřhry a cenný kov nezískal. Chuť si spravil nyní ve dvouhře.

Ve finále stejně jako před pár týdny ve Wimbledonu potká Novaka Djokoviče. Pro Augera-Aliassimeho olympijský turnaj rozhodně nekončí. Ještě v rámci pátečního programu vybojoval bronz v mixu a v sobotu se utká o třetí místo s Lorenzem Musettim.

 

Djokovič – Musetti 6:4, 6:2

Rovněž Novak Djokovič prošel do finále bez ztráty setu. Nejúspěšnější hráč všech dob se musel vypořádat s Matthewem Ebdenem, svým největším rivalem Rafaelem Nadalem, Dominikem Koepferem, Stefanosem Tsitsipasem a v životní formě hrajícím Lorenzem Musettim. Vzájemnou bilanci s Italem upravil na 7:1 a letos ho porazil i počtvrté.

Srbský veterán až v semifinále ukázal, jak moc je pro něj olympijský turnaj důležitý. Zatímco v předchozích duelech skoro vůbec neprojevoval emoce, v tomto utkání jich z jeho strany bylo k vidění možná více než za celý dosavadní průběh sezony. Ve čtvrtém gamu nevyužil sérii tří brejkbolů a úvodní set nakonec urval až po brejku v posledním gamu, v němž prohrával 0:40.

Zisk prvního dějství ho nijak neuklidnil a dvakrát po sobě si prohrál servis. Musettimu však ani jednou nedovolil brejk potvrdit a dominanci nastolil až od stavu 2:2. V předchozím zápase s Tsitsipasem ucítil ostrou bolest v operovaném koleni a jeho výkon byl na nějakou dobu limitován, v pátek proti Musettimu však žádné známky zranění nejevil.

Pět pokusů potřeboval na to, aby se poprvé probojoval do finále olympijských her. Rodák z Bělehradu, jenž pod pěti kruhy prohrál úvodní tři semifinále, si na pařížské antuce zajistil nové maximum na této akci. Tím dosavadním byl bronz z jeho prvních her v Pekingu 2008. "Na tenhle okamžik jsem čekal skoro 20 let," řekl po postupu.

O zlato, které je jediným chybějícím kouskem do jeho fenomenální skládačky úspěchů, se popere s Carlosem Alcarazem. S o 16 let mladším Španělem jasně prohrál nedávné finále ve Wimbledonu a dovolil mu srovnat vzájemnou bilanci na 3:3. V All England Clubu účinkoval zhruba měsíc po operaci menisku v pravém koleni.

"Čelit Carlosovi ve finále je teď největší výzva, kterou můžu mít. Cítím se lépe než ve Wimbledonu a i můj pohyb je lepší," uvedl Djokovič před nedělním šlágrem.

Musetti nestačil na Djokoviče v areálu Rolanda Garrose ani ve třetím kole letošního French Open a poté se odrazil k vynikajícím výsledkům. Už na pátém turnaji v řadě prošel minimálně do semifinále a v sobotu bude bojovat s Félixem Augerem-Aliassimem o bronzovou medaili.


Výsledky mužské dvouhry na olympiádě v Paříži

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

111
Přidat komentář
baggik
Novak Djokovic to dokazal a ziskal medaili z olympiady. Velka gratulace.
Reagovat
Ondra979
tak to je novinka, tu uz vlastni sestnact let...ted jde o to, jestli ziska tu nejcennejsi..ja doufam, ze ne
Reagovat
baggik
Tak ma i to vytouzene zlato. Kdo ma rad sport nemohl mu to neprat. Snad jen urputnym Nadalovcum praskla cevka. Bravo Nole!
Reagovat
Ondra979
proc bych mu to mel prat? to nedava zadny smysl kdyz mu nefandim a nikdy nebudu, ze vyhral zaslouzene to nepopiram, ale nikdy mu fandit nebudu, neni duvod
Reagovat
paddy
Alc-Djo
1,42-3,04 smile
Tzn. 70/30
Vklady 99/1 smile
Reagovat
Ondra979
na alcaraze se naklada a neni se co divit, ten kurz je dost slusnej
Reagovat
paddy
Někteří se toho evidentně nebojí smile
nejsázenější tipy
Vyhraje zápas nebo vyhraje 1.set 6:0, 6:1
C.Alcaraz
Vsazeno: 2,01 mil. Kč

Přesný výsledek (na dva vítězné)
0:2 (pozn Djo-Alc)
Vsazeno: 949 tis. Kč

I já to tam pořádně narval, za rok už může být kurz jen 1,18 smile
Reagovat
Ondra979
asi tak..ale prece jen, uplny vyprask bych zase necekal, ale neco ve stylu 6:3 6:4..taky tam neco hodim
Reagovat
paddy
Rozložení sil bych viděl na 6:2 6:2, ale s brejkem nahoře se bude Alc spíš snažit dopodávat set, než jet na krev. Stačí kontrolovat zápas smile
Reagovat
Patik
Ja to tipujem na Alkaca..vyhrá v dvoch setoch trikrát 6-0..vsadim nato barak a život na tejto planéte.
Reagovat
QacO
Ahoj...
Reagovat
Marduch
Logicky poměr. V sezone bez titulu, vypadek operace a rekonvalescence, tezky debakl ve W, suma sumarum bez potrebneho sebevedomi, bez laufu a pod obrovským tlakem. "Nic moc" okolnosti pro finale s nejlepším hráčem planety. Ale je to kulatý, treba se Španěl blbě vyspí a Djokovič prijde na kurt na rozdil od W uvolněný
Reagovat
Nola
ja som velku cast W nevidela, bola som v Rafovom raji, je tam krasne, aj jeho akademy som videla cestou...... bola som toho debaklu usetrena , ale ved Alkac je skvely hrac, naviac by mohol byt jeho synom, to ked Novak porazal Fedexa tvrdili, ze je uz stary a to bol rozdiel nie 15 rokov, ale 5, tak nech si to uzivaju, ja budem spokojna aj so striebrom, ved aj Fedex viac nema......
Reagovat
Nola
ja som sa dokonca pomylila, Carlito je o 16 rokov mladsi, ja ho mam rada, je mi ovela sympatickejsi ako Jannik, dalsi skvely mladik, dokazem mu celkom fandit, len nie proti Nolemu, co je prirodzene, sa zasmejem, ked tu tolko troluju, aby este neplakali, ked bude mat raz viac W ako Fedex, nikto tam na neho zatial nema.....
Reagovat
paddy
King Carlos & Queen Letizia smile

Dala mu pořádného hubana smile
Nedivím se, když už podváděla kinga Felipeho smile

https://www.youtube.com/watch?v=bPA3wQ8Swko
Reagovat
diskuse
Když už nám skončil Sir Andy, tak tady je další doporučené video. Big3 gratuluje členu Big4 k oznámení o ukončení kariéry.

https://youtu.be/rLHON57zWnI?si=ugzSgaSHYEmmQyMe

Jak jinak, Nadull se svou lámanou Esplish zase perlí. Manacorský hloupí prosťáček není schopný sestavit jednu plynulou větu, "Mr. ehm ehm Hmm blabla nesmysl ehm ehm"...... Divím se, že se za ty roky alespoň nenaučil angličtinu. To že není myslitel by se dalo ještě pochopit, ale dělat ze sebe dementa při takové příležitosti..... O to větší kontrast mezi ním a dalšími 2 legendami. Rafa je zkrátka ideálním kandidátem na hlavní roli ve filmu Mechanický pomeranč. Hihi. :)
Reagovat
diskuse
Hloupý*
Reagovat
Amputace
Správě ses opravil.
Reagovat
diskuse
A heleme se, potrefená husa se ozvala na vyvolání své přezdívky. Good boy Hloupý, good boy. :)
Reagovat
Amputace
Au. Teď jsi mi to dal, prcálisto. Nebo bych měl spíš říct... pane spisovateli?
Reagovat
ipko
finále sa hraje teda už len tiež na dva víťazné sety?
Reagovat
diskuse
Pokud si dobře pamatuji, tak se na všech předchozích OH hrálo vždy na tři vítězné sety....
Reagovat
ipko
no v Tokiu ako pozerám už Zverev-Khachanov vo finále 6:3 a 6:1, ale predtým čo vyhral Andy dvakrát proti Rogerovi a Delpovi sa určite ešte hralo na tri víťazné
Reagovat
Ondra979
komplexita hracu Djokovic vs Alcaraz - kdo je na tom lepe? podle me uz je Alcaraz o neco lepsi, temer nema slabinu krome koncentrace a konzistence vykonu, ale uz i v tom se lepsi..jinak to jsou uz jen marginalni rozdily, ani na returnu nejak nezaostava, trochu na servisu, ale to dozene jinde..na siti je urcite lepsi a je urcite kreativnejsi, verim, ze to v nedeli zase ukaze
Reagovat
vojta912
Tak to smíšený Česko russký par dokázal
Reagovat
Orgasmator
česko-českoruský když už
Reagovat
diskuse
Zápas jsem neviděl, nebudu sledovat ATP 250 level turnaj ve dvě ráno. Regenerace > pouťák

Ovšem doporučené mi na ytb nabídlo tento zapadnutý skvost, který jsem viděl před lety. :))

https://youtu.be/dwByhSRa6fg?si=QgtQ9AvwqREew3VU

Jak můžete vidět z titulku videa, tak je to jeden z velice výjimečných momentů kariéry Rafy Dopala, kdy proti němu stálo publikum v zápase proti Djokovicovi. A jak se s tím ten španělský pytel hoven vyrovnal na kurtu? Totálně se složil.... Byl naprosto herně zničen. A ještě brečel na kurtu u umpire, ačkoli atmosféra byla v rámci mezí. Nejenom to, manacorská suka vyplakávala i na tiskovce.

Djokovič hrál v kariéře proti mnohem více toxickému a nepřátelskému publiku a i tak vyhrával a získával tituly. Když v roce 2022 publikum ovlivnilo neregulérně čtvrtfinále FO, tak si Rafánek nestěžoval. Pokrytecká sketa. :))

I sami komentátoři se divili Rafánkově podrážděné reakci z toho zápasu. Hrát pod takovým tlakem jako Djokovič, neudělal ani 20 GS. Puta Nadull, ty suka patetická. :))
Reagovat
Patik
Djokovič vyzerá že tu našiel formu..v niektorých momentoch triafal slušné údery .padá to k čiaram údery majú oči padajú pekne do rožkov nachádzajú si svoje miesto akurát že už pľúca nezvládajú toľkú intenzitu.. uvidíme ako pojme finále či tam nechá dušu a bude sa chcieť pomstiť alebo sa uspokojí so striebrom..miestami mám pocit že mu tá antuka začína svedčiť viac než rýchle povrchy dáva mu viac času na reakciu a keď aj urobí chybu vie si ju vo výmene ešte opraviť akurát že tie dlhé výmeny už niesu pre neho a samozrejme ako odišiel Nadal tak je na okruhu ešte menej antukarov a on ako druhý najlepší antukar si vie poradiť s mladšími neantukarmi..tu zlatú by si zaslúžil bola by to čerešnička na torte v jeho kariére.
Reagovat
Patik
Ešte som zabudol že ten starý odchádzajúci Djokovič je v druhom finále po sebe dosť slušne na hráča ktorý "už nato nemá"
Reagovat
Ondra979
tak uvidime, na co ma v nedeli..pry se bere jen titul jako meritko
Reagovat
Ondra979
ok, dam si hl, nevidel jsem to, je fakt, ze ta konkurence je slabsi, to je jasna vec, neni tu sinner, zverev out, ostatni jsou labilove, takze zase poradny souper prijde ve finale a to by mel byt uz moc tezky orech...doufam ze to tak bude, pokud porazi alcaraze, tak by si to asi zaslouzil, ale ja mu rozhodne nefandim a verim, ze to dopadne podle ocekavani..tak uvidime
Reagovat
fialka
Nepatrí to sem, ale predsa. Veľká gratulácia cz šermiarom k medailám. Klobúk dole
Reagovat
Ondra979
tak je to tady...doufam, ze to Alcaraz ani trochu nepodceni a pujde si jasne za vyhrou..musetti se slozil..alcaraz je jinde, a v nedeli by to mel potvrdit kdyz se bude plne koncentrovat..dnes zahral vyborne a kdyz to zopakuje, tak nebude o cem a tak to ma byt!
Reagovat
paddy
unavení jsou určitě všichni, ale Musetti musel být víc, není to kulturista jako Alcaraz
Reagovat
Ondra979
je to luzr..carlos mu to v nedeli ukaze
Reagovat
Trojchyba_Mat
Hrozně bych to zlato Novakovi přál. Ačkoliv jsem nikdy nebyl jeho fanouškem, tak by prostě vstoupil mezi nesmrtelné. Carlos bude mít šancí ještě dost
Reagovat
Patik
Reagovat
Ondra979
tak ja verim, ze Carlos rekne jasne "ne", a ze na to ma, o tom neni vubec pochyb, ted uz to je proste o nem, jestli nebude klaunit a bude se koncentrovat na vykon, tak neprohraje
Reagovat
Dovodo6
Naprosto fantastický a nezastavitelný Djokovičův výkon. Už jenom zbývá tomu španělskému usmrkanci ukázat, kde je jeho místo, podobně jako na Turnaji mistrů
Reagovat
Pe3k
Finále Wimbledonu si viděl?
Reagovat
Dovodo6
Ano, a co s ním? Tam Noleho jasně limitovalo operované koleno. To jediné ho může zastavit i teď
Reagovat
Ondra979
tak urcite! preventivne se vymlouvame, protoze na alcaraze uz nemame..haha
Reagovat
Dovodo6
TŘI týdny po operaci kolene a prasklém menisku byl ve finále Winbledonu. Kdo by to dokázal? Nikdo, a to španělské nemehlo, které má křeče už po dvou hodinách náročného tenisu ve 20 letech, už vůbec ne
Reagovat
paddy
Fritz v identické situaci v r. 2021 byl ve 3k Wimbledonu, rozdíl je ten, že Fritz je horší hráč, a tak se nemohl dostat do finále
Reagovat
Ondra979
a taky nemel cake draw, no myslim, ze nemehlo v nedeli vyhraje, co bude pak Djokovic? aha, zraneni..jasne..to budou vyhovorky
Reagovat
Ondra979
Federer urcite, pri tom losu co mel djokovic to byla draw jak na 500 do finale, k smichu..a v nedeli se ukaze, kdo je ted lepsi a verim ,ze to bude Alcaraz..uvidis sam
Reagovat
Dovodo6
To jsem viděl už v Cincinnati nebo na TM, kde byl Djokovič zdravotně ready
Reagovat
Ondra979
ja jsem videl lonsky a letosni wimbl treba..no a loni na Rg mel djoker stesti, to byl nebyt kreci Carlose uplne otevreny zapas, a letos je Carlitos lepsi a Djokovic horsi, takze jeho vyhra by byl maly zazrak, nicmene stat se to muze, ale neverim tomu, Carlos si zatim pujde a ma jednoznance na to
Reagovat
Dovodo6
No a proč měl ty křeče? Že by ho Djokovič fyzicky utahal? A to měl tehdy už 36 let
Reagovat
Ondra979
dan za nezkusenost, bylo mu cerstvych dvacet..jestli to nechapes, tak tohle uz se proste nebude opakovat, na to zapomen..na GS uz ho djokovic neporazi, na dva vitezne ma o neco vetsi sanci, ale kdyz poda Carlos svuj obvykly vykon, tak uz taky ne, pouze kdyz zahraje sub par coz se mu nekdy stava, ale zrovna ve finale si da urcite pozor
Reagovat
Dovodo6
To jako že měl křeče kvůli věku? To, že měl teprve 20, a má křeče s 36-letým tenistou, by mělo být spíš pro ostudu, a ne fungovat jako omluva
Reagovat
Ondra979
no tak nic..nechces to chapat tak to nech byt..nech se prekvapit, ale soucasny Djokovic uz na Carlita proste nema zbrane, to je minulost..uvidis sam
Reagovat
Dovodo6
Ano, Alcaraz těží z toho, že je slabá mladá generace + Djokovič, kterému je 37 a je měsíc a půl po operaci kolena
Reagovat
Ondra979
no a? a Djokovic z toho posledni cca 3-4 roky netezil az do letoska, kdy dozrali Alcaraz a Sinner, ktery je ted navic out kvuli zdravi coz je skoda..tak mu to nezavid, Djokovic si to uzil az az..a jestli veris, ze na Alcaraze ma, tak na nej neco prihod, kurz bude asi fer..
Reagovat
Dovodo6
2-3 roky zpátky tady byl ještě Nadal v plné síle + mladší a lepší Medvěděv. A to Djokovičovi ještě zakázali v tom období startovat na AO a US Open
Reagovat
Ondra979
nadal nebyl v plne sile, ten byl hrozba uz jen na antuce a nebyl to uz ten nadal co driv, takze to je blbost..jinak to bylo fakt clekem slabe az na obcasne zablesky, ale nikdo konzistentni kdo by byl konkurenceschopny plne tady urcite nebyl, to je az ted Alcaraz a asi Sinner kdyz je zdravy a to je teprve tento rok takze nelzi, vime to vsichni kdo to sledujeme
Reagovat
Dovodo6
Nadal nebyl v plné síle, v roce 2022 vyhrál "jenom" Australian Open a FO, to je nic...
Reagovat
Ondra979
jasne ze nebyl..ale konkurence byla slabsi a na AO mu to daroval medvedev, ktery je labil..alcaraz a sinner byli jeste juniori
Reagovat
Dovodo6
Tak v tom případě to Mědvěd daroval letos na AO i Sinnerovi
Reagovat
Ondra979
ne, ty zapasy jsou rozdilne..sice v obou vedl dva nula, ale proti sinnerovi pak uz nemel sanci, proti nadalovi mohl dotahnout treti set, kdy ho mel uz na lopate, ale nezvladnul to..ty jsi to ani nevidel a delas tady chytraka ze..njn
Reagovat
Dovodo6
Jakto, že jsem to neviděl, když jedno letošní studené lednové ráno jsem se díval na finále AO? Medvěděv ho měl na lopatě, akorát mu už došly síly po náročném programu
Reagovat
Ondra979
nemel...to by musel byt o brejk nahore treba ve tretim nebo ctvtem..takze houby s octem..proset na to nemel, nadala porazit mohl, sinnera urcite ne
Reagovat
Dovodo6
Vést 2:0 na sety neznamená mít soupeře na lopatě, ok
Reagovat
Ondra979
no v tenise to tak rozhodne byt nemusi,to je novinka co? zalezi prece na dalsim vyvoji zapasu..pokud pak nevedes ani jedno o brejk tak neni o cem a tak to letos bylo a je pak uplne jedno, ze jsi vyhral dva sety, uz si necuchnes
Reagovat
Dovodo6
V semifinále hál Medvěděv 4 a půl hodiny v pětisetovém zápase se Zverevem, ve čtvrfinále 4 hodiny s Hubertem. Prostě mu ve 3. setu už došly síly po náročném programu, to taky není žádná novinka
Reagovat
Ondra979
tak ma byt lepe pripraven, to ho neomluva, mel vzdy den volna mezi zapasy..sinner si to naprosto zaslouzil a byl prostel lepe pripraven, navic porazil djokovice coz u medvedava bych si tim nebyl zdaleka jisty, ze by ho dal..jannik je ted lepsi a zaslouzene vyhral
Reagovat
Amputace
2-3 roky zpátky byl 35letý Nadal v plné síle? Ty budeš zřejmě taky dobrý jeliman. Vítej.
Reagovat
Dovodo6
Ne nebyl, vyhrát 2 grandslamy v sezóně je slabota. Alcaraz letos taky není v plné síle s těmi svými vyhranými 2 grandslamy, a Sinner s tím svým zoufalým jedním už vůbec ne
Ale ne, už si z jelimanů přestanu dělat srandu. Na FO 2022 prostě byl v plné síle, celé to tam suverénně vyhrál a vyřadil Djokoviče, čímž mu znemožnil vyhrát další grandlam
Reagovat
Amputace
Jo, ale proti jaké konkurenci? Sleduješ tenis pět let nebo co? Viděl jsi někdy Nadala skutečně v plné síle - třeba někdy kolem roku 2010? Viděl jsi, jak se tehdy pohyboval, jaký měl servis? Podle mě ne. Tipuji, že jsi gloryhunter Djokoviče, na tenis čumíš někdy od roku 2015, kdy byl Djokovič na vrcholu, jinak bys podobnou kravinu nemohl v životě napsat, natož se za ni ještě prát.
Reagovat
Pe3k
V roce 2010 kdy byl Rafa na vrcholu prohrával s těmi slabými hráči ze slabé éry
Federer po zisku 16 gs na AO herně upadal a Djokovic měl krizi. Byl to jeden z nejslabších tenisových roků vůbec, rok kdy Rafa dominoval smile
Teda Rafa měl 10 proher ten rok, což se nedá srovnávat s nejlepšími roky Federera a Djokovice...
Reagovat
Amputace
Je úplně jedno, co si myslíš o roku 2010 z hlediska konkurence, viděl jsi Nadala v tom roce hrát? Viděl jsi reálně jeho zápasy? Nebo zase žvaníš jen proto, abys žvanil? Jestli máš tendenci podporovat úvahu, že Nadal z roku 2022 byl kvalitativně na stejné úrovni jako Nadal z roku 2010, ani už nic dalšího nepiš, nemá to smysl, stejně bych na to nereagoval.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Amputace
Jinak příklady s Alcarazem a Sinnerem jsou samozřejmě kompletně mimo. Jsou příliš mladí na to, abychom mohli určit rozměr jejich potenciálu a míru, v jaké ho využívají. To, že vyhrál letos Alcaraz 2 GS, neznamená, že je na svém výkonnostním vrcholu.
Reagovat
Dovodo6
Tady si evidentně někdo plete pojmy jako "mít životní sezónu" nebo "být v životní formě" vs. "být stále ještě v plné síle".
Nepřekvapivě i atlet v 35 letech tam může v plné síle hodit 92 metrů a vyhrát tak OH v oštěpu, i když třeba v 25 letech tam běžně házel 95 metrů. A vůbec to automaticky nemusí znamenat, že na té Olympiádě měl slabou konkurenci, to je samozřejmě úplný nesmysl
Reagovat
Amputace
No jestli si ty pojmy někdo plete, jsi to ty. Ty argumentuješ počtem GS apod. To, že Nadal udělal v sezóně 2022 2 GS neznamená, že byl v plné síle. Což teda vážně nebyl. Stačí prostě vědět, jak hrál, když v té plné síle opravdu byl. Když měl kolem 25ti let, všechny údery měl na top úrovni, zlepšil servis a neztrácel zatím pohyb. Stačilo by prostě ty zápasy vidět no. Stejně letos Alcaraz. Jde sice výsledkově o jednu z jeho nejlepších sezón, ale už hrával i lépe. Pokud plnou sílou myslíš to, že byl zdravý, tak budiž, v opačném případě jde o nesmysl nebo úplně zbytečný pojem.
Reagovat
Dovodo6
Tenista, co, který v sezóně vyhraje 2 granslamy, není v plné síle. Atlet, který na jedněch Olympijských hrách vyhraje běhy na 100m, 200m a skok do dálky, není v plné síle, protože u toho nepřekonal svoje osobní rekordy. Špotáková na Olympiádě v Londýně, když vyhrála zlato, nebyla v plné síle, protože hodila jen 69 metrů, přičemž její světový rekord je přes 72 metrů, který hodila, když byla mladší. Podle této "logiky" vlastně každý, kdo letos vyhraje Olympiádu a nepřekoná při tom svůj osobní rekord, tak není plný sil, ale asi na 1/3 svých sil nebo co
Reagovat
Amputace
Opravdu si nejsem jistý, co přesně tím obratem "plná síla" myslíš, já jen upřesňuji, že Nadal v roce 2022 nebyl ve svém primu, nehrál svůj nejlepší tenis a ačkoli vyhrál 2 GS, ani výsledkově nešlo o jeho nejlepší sezónu.
Reagovat
Rudolf_2
Ahoj, krásná fanouškovi bitva...:-)
Při loňském RG Alcaraz za stavu 1:1 na sety podklouzl a ve zbytku zápasu ho limitoval pohyb... To jen pro info.
Zítra to přeji oběma, hlavně ať je to parádní tenis bez zranění...
Reagovat
Dovodo6
Reagovat
Ondra979
dik za pripomenuti, ja se nedavno dival na Hl a prekvapilo me, jak dobre tam Carlos jeste v juiorskem veku v podstate ty prvni dva sety odehral, nebyl horsim hracem do te doby..no a letos je samozrejme uz jinde a proto je favoritem a mel by to potvrdit
Reagovat
Orgasmator
Tak říkal to i komentátor na Eurosportu, že byl limitován v pohybu. Místní diskutéři jsou asi větší experti...
Reagovat
paddy
smile
Reagovat
paddy
ta převaha UE nad W byla úžasná smile
těším se na neděli smile
Reagovat
paddy
Djokovičovi na konci zápasu spadl velký kámen ze srdce, až si zapomněl housle na zemi

sám se cítí lépe než ve Wimbledonu
jeho formu samozřejmě prověří až velký King Carlos smile
uvidíme v neděli smile

jak by řekl australan: shemale to zas nezvládla v hlavě
9. zápas v 10 dnech v tom určitě také hrál roli, sám to chtěl smile
Reagovat
ipko
Musetti absolútne marný, keď nevie udržať podanie proti takto rozhodenému Djokovičovi
Reagovat
com
zas to bude na Alkacovi, aby ho sejmul
Reagovat
Ondra979
jo to jo..jako uz ho dokaal na antuce trapit mnohem vic, a to byl jeste djokovic v o neco lepsi forme..tohle je fakt slabe, zaradil se mezi dalsi luzry..
Reagovat
elsky
Djoker vypadá dost přemotivovaně..
Reagovat
paddy
už se to rozjíždí smile

Smeč za základní čáru
Time violation, Mr. Djokovič
Volej do sítě
Code violation, audible obscenity, Mr. Djokovič
break Musetti
a už se křicí

smile
Reagovat
Dovodo6
Rozjelo se tak leda srbské pendolino
Reagovat
QacO
Vyhral a HOTOVO !!!
Reagovat
Orgasmator
...je dobře, že někdo převzal roli statistika, když Kozoroh je na dovolené
Reagovat
paddy
není na dovolené, klasicky po prohře zmizel smile
Reagovat
Pe3k
Toho zajímá tak sepisování rekordů, ne tenis.
Reagovat
Patik
Už tak tam FAA nemal čo robiť.
Reagovat
Pe3k
Porazil Medvedeva a Ruuda ...
Reagovat
com
Vámos, pěstička smile
..a Djok uz ma hnedej flek na trenkach smile
Reagovat
Pe3k
Bude stříbrná placka no a já začnu říkat, že Djokovic nemůže být goat když nevyhraje ani OH a neporazí Alkaraze.
Reagovat
com
jo bude mit stribrnou, coz ho neuspokoji, tak za 4 roky si pojede na OH zase pro zlato
Reagovat
Patik
Nič čo ponúkne blízka alebo aj ďaleká budúcnosť ho o status goata nepripraví..ani pripadna prehra s Alcarazom štatistiky neprepisu.
Reagovat
Ondra979
blizka urcite ne, ale ta vzdalenejsi kdo vi..jestli Alcaraz vydrzi, tak je to urcite potencialni adept, ale jak rikam, musi vydrzet a to neni jiste
Reagovat
paddy
U Samprase se myslelo, že ho nikdo nepřekoná
o cca 15 let později to byl Federer, a pak Nadal a Djokovič
za dalších 15 let mohou být Djo rekordy minulostí smile

Alcaraz má teprve 21 let, tedy věk, kdy ti nejlepší pronikali do top 10
on má nyní 4 GS, 5 Masters, celkem 15 titulů
86 % na GS, 79 % celkově (brutální čísla na juniora)

je možné, že získá i kalendářní GS

níže, jak by mohla vypadat projekce počtu GS smile

věk na konci sezóny - sezóna - získané GS - celkem GS
19 - 2022 - 1 - 1
20 - 2023 - 1 - 2
21 - 2024 - 2 - 4
22 - 2025 - 3 - 7
23 - 2026 - 2 - 9
24 - 2027 - 3 - 12
25 - 2028 - 1 - 13
26 - 2029 - 2 - 15
27 - 2030 - 3 - 18
28 - 2031 - 1 - 19
29 - 2032 - 2 - 21
30 - 2033 - 1 - 22
31 - 2034 - 1 - 23
32 - 2035 - 0 - 23
33 - 2036 - 1 - 24
34 - 2037 - 0 - 24
35 - 2038 - 1 - 25
a rezerva
Reagovat
fialka
Podľa akého kľúča si zostavil tabuľku?
Reagovat
Orgasmator
random čísla
Reagovat
Patik
Reagovat
diskuse
Ona je i celá padDICKova existence random. Jeho fotr ho pravděpodobně vystříkal někde u hranic s Německem do nějaké cikánské ťápoty. :)) A díky tomu nás může obohatit o svůj náhodný generátor slov. :))
Reagovat
diskuse
I kdyby měl stejná čísla jako Djokovič, tak musí mít Carlitos stejnou opozici jako měl GOATkovic, jinak jeho čísla budou značně devalvována.

Djokovic se stal nesmrtelný v době a éře, kdy hrál proti Prime Federer, Nadal, Murray, Wawrinka, Del Potro, Medvedev, Thiem, Tsonga, Ferrer, Cilic, Berdych, Zverev, Kyrgios, Davydenko, mladí vlčáci Carlitos a Sinner (16 let věkový rozdíl) ...... Jestli bude Carlitos sbírat GS bez ikonických rivalů, tak bude muset vyhrát minimálně 30 nebo 35 GS, aby se vyrovnal GOATkovici ze zlaté éry tenisu. Hihi. :))
Reagovat
Holahej
Včera v mixu ani nesedal na lavičku při střídání stran, byl po odpoledním singlu fyzicky vyřízený, jeho "slabá" hra v mixu byla tím poznamenána, nebylo reálné, aby po tak krátké době, dnes Carlosovi byl schopný vzdorovat.
Reagovat
Pe3k
Po tom včerejším výkonu ve čtyřhře sem si říkal, že by Felix neporazil ani flašku od piva, natož Alkaraze.
Reagovat
paddy
v hledišti byla cedule
chico de oro = zlatý chlapec smile

španělský Diskobolos alias King Carlos smile

zítra si může odpočinout, aby v neděli svého soupeře doslova vykuchal na kurtu smile
Reagovat
Martan1
Hele já bych byl opatrný , když jsem dneska viděl Djokoviče jak hraje zase rohy a bez chyb, tak se celkem bojím že to v neděli projede. Jestli bude hrát Djokovič jako dnes, tak je nehratelnej. Jedině snad Nadal ve verzi 2008 by s ním byl schopen hrát.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist