Alcaraz si jako první zajistil semifinále na Turnaji mistrů do 21 let

11. 11. 2021, 00:25
Aktuality 0
NEXT GEN ATP FINALS - Španěl Carlos Alcaraz na Turnaji mistrů hráčů do 21 let v Milánu neztratil set ani s druhým soupeřem a jako první si zajistil postup do semifinále. Ve druhé skupině je boj o postupová místa otevřený stále pro celé kvarteto uchazečů.
Carlos Alcaraz (© AFP)

Carlos Alcaraz v uplynulých týdnech získal skalpy Stefanose Tsitsipase, Andyho Murrayho, Mattea Berrettiniho či Jannika Sinnera a na Turnaji mistrů hráčů do 21 let v Miláně je teď největším favoritem.

Svou roli 18letý Španěl zatím potvrzuje. Po včerejší výhře 3-0 na sety nad Holgerem Runem dnes porazil 4-3 4-1 4-3 Brandona Nakashimu a před závěrečným zápasem ve skupině už má jistý postup do semifinále z prvního místa.

O druhou postupovou příčku ze skupiny A svedou přímý souboj 18letý Dán Rune a 21letý Američan Nakashima.



Mnohem vyrovnanější je situace ve skupině B. Domácí Lorenzo Musetti po včerejší nečekané porážce s Báezem se udržel ve hře poté, co ve večerní bitvě udolal Francouze Huga Gastona

18letý Ital v nejdelším utkání ve čtyřleté historii soutěže udolal po 2 hodinách a 33 minutách boje 4-3 4-3 2-4 3-6 4-2 Francouze Huga Gastona a oplatil mu deset dní starou porážku z pařížského Masters. V zápase využil až svůj 16. brejkbol, který byl zároveň mečbolem, soupeř mu pomohl nevynucenou chybou. 

"Byla to velká bitva a já jsem šťastný, že jsem to zvládl. Jsem teď strašně unavený a musím se co nejrychleji zotavit a připravit na další zápas, protože mě zítra čeká další velká bitva," komentoval Musetti.

I svůj druhý zápas vyhrál Američan Sebastian Korda, který si poradil 3-0 na sety s argentinským antukářem Sebastiánem Báezem. Postup ze skupiny ale ještě jistý nemá. Pokud mu v pátek nepomůže výsledek zápasu Baez-Gaston, potřebuje získat alespoň set proti Musettimu. 

I Gaston, který ještě nevyhrál, má stále šanci postoupit. Potřebuje jakoukoliv výhru nad Báezem a následně jakoukoliv výhru Kordy nad Musettim.

• NEXT GEN ATP FINALS 2021 •
Milán (Itálie), tv. povrch / hala, 1.300.000 dolarů
středeční výsledky (10. 11. 2021)
• Skupina A •
Alcaraz (1-Šp.) - Nakashima (4-USA) 4-3(4) 4-1 4-3(4)
Rune (7-Dán.) - J.M. Cerúndolo (5-Arg.) 4-1 4-2 1-4 4-1
• Skupina B •
Korda (2-USA) - Báez 4-3(3) 4-2 4-2
Musetti (3-It.) - Gaston (Fr.) 4-3(4) 4-3(6) 2-4 3-4(7) 4-2
Pořadí skupin
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist