Alcaraz si před US Open podvrtl kotník a přerušil trénink. Preventivní opatření, ujišťoval fanoušky

26. 8., 10:06
Aktuality 10
Držitel čtyř grandslamových titulů Carlos Alcaraz (21) nedokončil sobotní tréninkový zápas s Franciscem Cerúndolem (26), kvůli podvrknutému pravému kotníku. Španěl se však k nepříjemnosti vyjádřil a před začátkem US Open uklidnil své fanoušky.
Profily hráčů
Carlos Alcaraz (© Profimedia)

"Trénink jsem přerušil jen preventivně. Necítil jsem se dost dobře na to, abych pokračoval. Po několika hodinách se už cítím dobře. Pokusím se během následujících dnů opět trénovat na 100 procent, aniž bych na to myslel," řekl Alcaraz na tiskové konferenci ve stejný den.

Jedenadvacetiletý tenista získal svou první grandslamovou trofej právě ve Flushing Meadows v roce 2022. Od té doby posbíral další tři, včetně letošního triumfu na French Open a Wimbledonu. Po finálové výhře v All England Clubu nad Novakem Djokovičem podlehl stejnému soupeři v boji o zlato na olympiádě v Paříži.

V generálce před US Open vypadl Alcaraz na turnaji v Cincinnati, kde ve třetím setu podlehl francouzskému veteránovi Gaëlu Monfilsovi. Rodák z El Palmaru se později na svých sociálních sítích omluvil za rozbití rakety a svůj výkon označil za nejhorší zápas své kariéry.

Před čtvrtým grandslamem roku zdůraznil, že nedostatečná příprava na tvrdém povrchu nebyla po neobvyklém přechodu z antuky na trávu a zpět na antuku problémem. "Samozřejmě bych si před US Open přál odehrát více zápasů na tvrdém povrchu, ale vůbec mě to neovlivňuje. Ani před Roland Garros jsem na antuce neodehrál příliš mnoho duelů a byl z toho dobrý výsledek, stejně tak ve Wimbledonu," uvedl.

Alcaraz už mnohokrát dokázal, že i přes svůj mladý věk se dokáže postavit k velkým výzvám. Ještě nikdy neprohrál grandslamové finále a prohlásil, že se poučí z prohry v olympijské bitvě o nejcennější kov.

"Byl to pro mě těžký moment, se kterým jsem se musel vyrovnat. Zlatou medaili jsem ztratil v opravdu těsném zápase, ve kterém jsem měl šanci. Stál proti mně opravdu dobrý hráč, který bojoval o totéž co já a zasloužil si to," řekl o triumfu Djokoviče.

"Stříbrná medaile pro mě byla velkým úspěchem a musím na ni být hrdý. K dalším finálovým nebo důležitým zápasům v kariéře se postavím jinak a lépe než na olympiádě," uzavřel tenista, jehož první překážkou v New Yorku bude úspěšný kvalifikant z Austrálie Li Tu.


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Marduch
Zvláštní, zvrtnutí při běžném úderu, při mírném předklonu.. Tohle se stává někomu, kdo má vytahaný vazy díky předchozím x výronům. Snad to není Alcarazův případ.
Reagovat
diskuse
Jako děkuji za zprávu, ale tohle je "novinka", která byla známá už skoro 48 hodin......

Možná by to chtělo přivést do týmu dalšího nového fundovaného znalce tenisu, který sleduje novinky a pomohl by vám s psaním článků.

Myslím si, že nick "diskuse" by se na tohle hodil perfektně.
Reagovat
com
to by tu byl za chvili samej clanek o Djokovi
Reagovat
Patik
To by boli nadpisy..pondeli den 1. do akce jdou 4 cesti teniste Srbský tenisový Buh Goatkovic začne s obhajobou titulu manacorska nula Nadull zalezena doma v obyvaku.
Reagovat
Blondie
Reagovat
diskuse
No, já bych to souvětí alespoň rozdělil čárkami.

A samozřejmě bych byl profesionální. Nikomu bych nedával dětinské přezdívky v oficiálním článku. Zdejší démonizace a persekuce mé osoby je skoro na úrovni lovu čarodějnic. Krásně se to potvrdilo v článku o Lundgrenovi, kdy jsem byl obětí nevybíravého chování a bezprecedentních útoků za to, že jsem jako jediný psal k tématu a složil jsem zemřelému i kompliment. Samozřejmě ti psychopati ban nedostali. Klasika.
Reagovat
Patik
Ja čiarky nepoužívam iba bodky..

Prepáč ja proti tebe nič nemám ale asi si zato môžeš do veľkej miery sám..a možno nie.
Reagovat
Amputace
Prý perzekuce Kdybys tady neměl neustále potřebu urážet jak další uživatele, tak tenisty, kteří nejsou Djokovič, nikdo by tě neperzekuoval. Nemůžeš se přece divit, že se ostatní brání a současně nikoho nebaví pořád dokola číst další a další urážky Nadala. No tak ho nemáš rád, pochopili jsme.
Reagovat
PTP
Na novinky z australské buše není nikdo zvědavej
Reagovat
Amputace
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist