Alcaraz v Madridu poprvé porazil Nadala a zahraje si s Djokovičem

6. 5. 2022, 22:22
Aktuality 10
ATP MADRID - Carlos Alcaraz ve třetím vzájemném duelu poprvé porazil krajana Rafaela Nadala. Na domácím antukovém Masters 1000 v Madridu zvítězil 6-2 1-6 6-3, připsal si osmou výhru v řadě a postoupil do semifinále. V něm čerstvě 19letý Španěl vyzve světovou jedničku Novaka Djokoviče.
Carlos Alcaraz (© AFP)

Pětinásobný vítěz tenisového turnaje v Madridu Rafael Nadal prohrál ve čtvrtfinále španělské derby s nastupující hvězdou Carlosem Alcarazem. Čerstvě devatenáctiletému krajanovi podlehl pětatřicetiletý antukový fenomén 2-6 6-1 3-6 a připsal si teprve druhou porážku v sezoně. Na antuce prohrál Nadal s teenagerem poprvé v kariéře, všech předchozích 20 duelů s mladíky zvládl.

Alcarazovi, jenž se stal nejmladším čtvrtfinalistou v Madridu v historii, vyšla dokonale odveta za loňský duel na zdejší antuce. Zatímco před rokem uhrál proti svému velkému vzoru jen tři gamy, dnes na kurtu v úvodním setu až nečekaně výrazně kraloval.

Ve druhém ale zcela vypadl z rytmu. Přispěl k tomu pád ve třetím gamu, po němž si nechal ošetřit a zatejpovat pravý kotník, i desetiminutové přerušení o dvě hry později kvůli zásahu zdravotníků v hledišti.

Ve třetí sadě si nejprve oba soupeři, které věkově dělí 16 let a 11 měsíců, s přehledem drželi vlastní servis. Ve čtvrté hře ale Nadal o své podání čistou hrou přišel a šanci na zvrat už nedostal. Po 25 zápasech tak skončila jeho vítězná série proti španělským tenistům.

Držitel rekordních 21 grandslamových titulů se v Madridu vrátil na turnaje po více než měsíční pauze zaviněné zraněním žebra.

Alcaraz se v semifinále turnaje Masters poprvé v kariéře utká se světovou jedničkou Novakem Djokovičem. Srbský tenista zvládl duel s Polákem Hubertem Hurkaczem hladce a po jistém výkonu zvítězil 6-3 6-4.

Djokovič si zahraje 72. semifinále turnaje Masters v kariéře, více startů mezi čtyřmi nejlepšími na akcích elitní kategorie má jen Nadal (76). Srbský tenista na španělské antuce usiluje o 38. titul z Masters a čtvrtý titul z Madridu. Triumfoval tu v letech 2011, 2016 a 2019.

Alexander Zverev v nočním čtvrtfinálovém souboji porazil Kanaďana Félixe Augera-Aliassimea 6-3 7-5 a stále má šanci obhájit loňský triumf.

"Myslím, že to byl můj nejlepší zápas za poslední měsíce. Tedy až na ten konec," uvedl Zverev, který v druhém setu utkání s Augerem-Aliassimem udělal osm dvojchyb. Kanaďana porazil popáté v sedmém vzájemném duelu.

V semifinále se Zverev, šampion z let 2018 a 2021, utká znovu po třech týdnech s Stefanosem Tsitsipasem (h2h 3-7). Olympijský vítěz z Tokia se mu pokusí oplatit nedávné vyřazení v semifinále turnaje v Monte Carlu. Na antuce s řeckým tenistou prohrál zatím všechny tři zápasy.

• ATP MASTERS 1000 MADRID •
Španělsko, antuka, 6.575.560 eur
páteční výsledky (06. 05. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Djokovič (1-Srb.) - Hurkacz (12-Pol.) 6-3 6-4
Zverev (2-Něm.) - Auger-Aliassime (Kan.) 6-3 7-5
Alcaraz (7-Šp.) - Nadal (3-Šp.) 6-2 1-6 6-3
Tsitsipas (4-Řec.) - Rubljov (6-Rus.) 6-3 2-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
Marduch
https://www.idnes.cz/sport/tenis/carlos-alcaraz-rafael-nadal-madrid-ohlas-novak-djokovic.A220507_091702_tenis_ikuc
Reagovat
Rafaeoli25
Může být spokojený, jako návrat ok.
Reagovat
steve79
French open vyhraje Jirka Vesely
Reagovat
brixner
Vons by taky mohla vyhrát, né?smilesmile
Reagovat
brixner
Kopčem těžko sejme dva GOATy po sobě!smile
smile

smile
Reagovat
Rafaeoli25
Může, určitě ano.
Reagovat
paddy
nevyhraje letos RG
amen
smilesmilesmile
Reagovat
Krisboy
smile
Tak ještě toho druhýho smile
Reagovat
blixa
Njn, kdyby se Hůrka CZ neflákal, tak už měl bejt venku ...
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist