Alcaraz v Miami udělal další krůček k Sunshine Double, s Monfilsem fanouškům předvedli show

26. 3., 05:58
Aktuality 8
ATP MIAMI - Španělský tenista Carlos Alcaraz (20) v Miami přehrál v duelu plném exhibičním momentů hladce 6:2, 6:4 francouzského veterána Gaëla Monfilse (37) a udělal druhý ze šesti kroků na cestě za zkompletováním Sunshine Double. V osmifinále se předloňský šampion střetne s Italem Lorenzem Musettim (22).
Carlos Alcaraz porazil Gaëla Monfilse i podruhé (© Profimedia)

Alcaraz – Monfils 6:2, 6:4

Carlos Alcaraz v předchozích dvou sezonách ovládl Indian Wells či Miami a letos má šanci vyhrát obě prestižní březnové podniky Masters 1000 během jednoho roku. Překonal už 8 z 12 překážek, po obhájení triumfu v Kalifornii na Floridě neztratil ještě ani set.

Po deklasování krajana Roberta Carballése byl blízko k výhře 6:2, 6:1 i proti Gaëlu Monfilsovi, za stavu 6:2, 5:1 a 30:15 si ale utkání ještě lehce zkomplikoval a společně s francouzským showmanem nabídli fanouškům o pár povedených momentů více.

Dvacetiletý Španěl měl utkání od začátku pod kontrolou, o 17 let starší Monfils ale neprodal svůj skalp lacino a divákům nabídnul tradičně pestrou hru s exhibičními prvky. I když Alcaraz v závěru poprvé na turnaji přišel o podání a prohrál tři gamy v řadě, na druhý pokus utkání při svém servisu ukončil čistou hrou.

Statistiky zápasu Carlos Alcaraz – Gaël MonfilsStatistiky zápasu Carlos Alcaraz – Gaël Monfils (@ Livesport)

"Gaël je skvělý atlet, dosáhne skoro na každý míček. Snažil jsem se ho forhendem, svým nejlepším úderem, na kurtu rozpohybovat, unavit a dát si šanci na zisk bodu. Snažil jsem se chodit k síti a trefovat své nejlepší údery," komentoval Alcaraz zápas, který sledovali bývalý argentinský tenista Juan Martín del Potro, brazilský fotbalista Neymar či americký basketbalista Jimmy Butler.

"Je těžké se na kurtu soustředit, když hrajete před takovými legendami. Ale je to skvělé, snažím se vždy předvádět skvělý tenis a dělat lidi šťastnými, aby si užívali sledování mé hry. Je skvělé s nimi mluvit a předvést před nimi show," pochvaloval si Alcaraz.

Ovládnout Indian Wells i Miami během jedné sezony a zkompletovat prestižní Sunshine Double dokázalo dosud jen sedm tenistů. Alcaraz má tento týden šanci dostat se do společnosti Jima Couriera, Michaela Changa, Peta Samprase, Marcela Riose, Andreho Agassiho, Rogera Federera a Novaka Djokoviče.

V osmifinále se Alcaraz střetne s o dva roky starším kamarádem Lorenzem Musettim (H2H 3:1), který ho předloni připravil o triumf na antukové pětistovce v Hamburku. Loni ho však přehrál hladce bez ztráty setu na French Open i v Pekingu.

Dvaadvacetiletý Ital Musetti hraje svůj první turnaj po narození syna Ludovica a tenis v nové roli si užívá. Ve třetím kole skolil po setech 6:4, 7:6 domácí světovou sedmnáctku Bena Sheltona, byť ve druhé sadě prohrával 1:4.

"Musel jsem být trpělivý, protože Ben má skvělý servis a to bývá frustrující. Bylo to o čekání na příležitost. I v posledním bodu jsem musel být trpělivý. Myslím, že jsem odehrál nejlepší zápas v sezoně," řekl Musetti.

Korda – Hurkacz 6:7, 7:6, 3:6

Hubert Hurkacz potřeboval i ve druhém zápase na letošním Masters v Miami všechny tři sety. Šampion ročníku 2021 zdolal 7:6, 6:7, 6:3 Sebastiana Kordu a vzájemnou bilanci upravil na 4:1.

V osmifinále se polský tenista střetne naopak s neoblíbeným bulharským soupeřem Grigorem Dimitrovem (H2H 0:4), s nímž prohrál všechny čtyři vzájemné duely.

Světová dvanáctka Dimitrov ve třetím kole rozcupoval za 45 minut hry 6:1, 6:0 Němce Yannicka Hanfmanna, když ztratil pouze 17 fiftýnů. Po svém podání ztratil jen čtyři míčky, ve druhé sadě vyhrál všech 12 bodů po servisu a postupem do osmifinále vyrovnal své floridské maximum z let 2012 a 2016.

Výsledky turnaje Masters 1000 v Miami


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
makro99
Lorenzo Musetti
Reagovat
Pe3k
Po delší době něco uhrál a porazil kvalitního soupeře
Reagovat
makro99
Má zlatou ruku a při té relativně subtilní postavě umí předvádět pozoruhodný tenis.
A navíc za mě sympaťák a výhra nad telefonním operátorem potěší dvojnásob :)
Reagovat
Pe3k
No těch jednoručáků je jak šafránu.
Tsitsipas by měl být stabilní hráč top 10.
Dimitrov top 20 a Musetti top 30.
Bohužel jediný Dimitrov je ve formě Ital je v race až 56.
Reagovat
EllNino
Shapo?
Reagovat
Pe3k
124. v race, trenér se s ním rozešel, protože neumí být profesionál
Reagovat
Nola
telefonny operator pobavilo
Reagovat
Mantra
Myslím že show s Gaelem není problém.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist