Alcaraz v Umagu suverénně zahájil svou první obhajobu

29. 7. 2022, 10:43
Aktuality 0
ATP UMAG - Nejvýše nasazený Carlos Alcaraz na antuce v Umagu porazil snadno 6-2 6-3 Slováka Norberta Gombose a udělal první ze čtyř kroků v cestě za obhajobou svého prvního titulu na okruhu ATP. Ve čtvrtfinále se španělský teenager utká s Argentincem Facundem Bagnisem.
Profily hráčů
Carlos Alcaraz

Carlos Alcaraz byl už před několika lety označen za obrovský talent. Právě loni v chorvatském městě na sebe poprvé výrazněji upozornil, když si zahrál své první finále na nejvyšším okruhu a získal premiérový titul.

Devatenáctiletý Španěl se odrazil ke skvělým výkonům, letos má fantastickou bilanci 40-6 a ve všech 46 soutěžních zápasech uhrál minimálně set. Navíc se mohl před týdnem v Hamburku stát teprve druhým hráčem po Rafaelovi Nadalovi, který v jedné sezoně ovládl všechny tři antukové podniky kategorie ATP 500. Ve finále však podlehl Lorenzovi Musettimu.

Na už pátý letošní triumf útočí úřadující šampion turnajů Masters v Miami a Madridu v Umagu, kde je nasazenou jedničkou a jasným favoritem na zisk trofeje. Po volném losu v úvodním kole začal suverénní výhrou 6-2 6-3 nad slovenským lucky loserem Norbertem Gombosem, který se do hlavní fáze dostal po odhlášení Jiřího Veselého. V utkání odvrátil všech sedm brejkbolů a využil čtyři ze 12 vlastních šancí na brejk.

Nyní se pokusí vylepšit svou čtvrtfinálovou bilanci 10-2, v této fázi zatím na hlavní tour prohrál pouze loni na US Open s Félixem Augerem-Aliassimem a na nedávném French Open s Alexanderem Zverevem. V Umagu bude jeho soupeřem Facundo Bagnis, 32letý argentinský antukový specialista bude usilovat o své třetí semifinále na této úrovni (Córdoba a Santiago 2021). Oba předchozí souboje patřily Alcarazovi.

Ve čtvrtek si zajistili vzájemný čtvrtfinálový duel a premiérové střetnutí italští tenisté Marco Cecchinato a Franco Agamenone. Bývalý šampion Cecchinato, který do sezony vstoupil 11 porážkami v řadě a první výhru si připsal až v květnu v Ženevě, po setech 6-4 6-3 zaskočil šampiona z Hamburku a krajana Lorenza Musettiho a letos je mezi nejlepší osmičkou poprvé.

Devětadvacetiletý Agamenone, jenž v hlavních soutěžích na turnajích ATP debutuje, překvapil skalpem #32 Sebastiána Báeze. Proti Argentinci získal poslední čtyři gamy a zdolal ho 3-6 6-1 7-5.

Již ve středu utvořili čtvrtfinálovou dvojici Bernabé Zapata s Giuliem Zeppierim a další španělsko-italský souboj obstarají Roberto Carballés s nasazenou dvojkou Jannikem Sinnerem.

• ATP 250 UMAG •
Chorvatsko, antuka, 534.555 eur
čtvrteční výsledky (28. 7. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Alcaraz (1-Šp.) - Gombos (SR) 6-2 6-3
Agamenone (It.) - Báez (4-Arg.) 3-6 6-1 7-5
Cecchinato (It.) - Musetti (8-It.) 6-4 6-3
Bagnis (Arg.) - Moutet (Fr.) 6-3 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist