Alcaraz vyhrál i čtvrté finále grandslamu. Ve Wimbledonu po roce znovu přehrál Djokoviče

14. 7., 14:50
Aktuality 421
WIMBLEDON - Wimbledon znovu po roce vyvrcholil atraktivním soubojem Carlose Alcaraze (21) s Novakem Djokovičem (37). Španělský mladík opět dokázal sedminásobného šampiona porazit, poprvé v kariéře obhájil grandslamový triumf a získat čtvrtou trofej z majorů. Alcaraz zvládl finále mnohem snadněji než minulý rok, kdy slavil až po pětisetové bitvě, a po výhře 6:2, 6:2, 7:6 získal druhý titulu z All England Clubu.
Profily hráčů
Carlos Alcaraz ovládl finále Wimbledonu. (@Profimedia)

Alcaraz – Djokovič 6:2, 6:2, 7:6

Hned první game nabídl 13 minut dlouhou přetahovanou. Novak Djokovič během ní nabídnul pět brejkbolů, při posledním udělal čtvrtou nevynucenou chybu a do zápasu vstoupil ztraceným servisem. Carlos Alcaraz od úvodních výměn působil jistěji a povedený start ještě více podepřel jeho sebevědomí a klid. Při svém podání udržoval náskok, opatrně se pohybující Djokovič mu navíc v pátém gamu první dvojchybou daroval druhý brejk a španělský mladík se na rozdíl od loňského debaklu (1:6) ujal vedení 1:0 na sety (6:2).

Alcaraz začal brejkem i druhou sadu, když po další Djokovičově chybě na síti využil hned první šanci. Španěl svou variabilní hrou dostával pohybově limitovaného Srba pod tlak, a i díky kvalitnímu podání si držel náskok až do konce setu. Po dvojchybě Djokoviče v sedmé hře odskočil Alcaraz do vedení 5:2 a set bez větších problémů dopodával.

Třetí dějství bylo od začátku o poznání vyrovnanější. Ve třetím gamu si Srb po boji udržel podání, když odvrátil všechny čtyři brejkboly. V šesté hře odvrátil Alcaraz i druhý brejkbol zápasu a zvládl dlouhý a klíčový game. Druhý hráč světa se zlepšil především na servisu, pomáhal si podáním a získával své hry s větším přehledem než v předchozích dvou setech. Rozhodující brejk získal Španěl za stavu 4:4, když předvedl skvělý game na returnu. Následně však nevyužil šanci celé finále dopodávat, za stavu 40:0 zahodil tři mečboly a nechal Djokoviče srovnat. Dějství nakonec rozhodl dramatický tie-break, který Alcaraz získal poměrem 7:4, když využil celkově čtvrtý mečbol, dokonal obhajobu titulu a slavil čtvrtý grandslamový titul.

Alcaraz ovládl i čtvrté finále na majorech. Triumfy slavil na US Open 2022, ve Wimbledonu 2023 a letos slavil také na Roland Garros, kde před měsícem jako nejmladší zkompletoval sbírku grandslamových trofejí na všech površích.

Jednadvacetiletý Španěl poprvé v kariéře vyhrál dva grandslamy během jedné sezony a poprvé obhájil triumf z předchozího ročníku. V zádech má sérii 14 zápasů bez porážky na grandslamech i ve Wimbledonu. O prodloužení vítězného tažení na turnajích velké čtyřky bude usilovat na US Open, kde slavil svůj premiérový grandslam a loni při obhajobě skončil v semifinále.

Djokovič prohrál s o 16 let mladším Alcarazem i druhé grandslamové finále, obě ve Wimbledonu. Loni neuspěl v pětisetové bitvě, letos neuhrál ani sadu. Španěl tak dorovnal vzájemnou bilanci na 3:3, na majorech vede 2:1.

"Bylo to pro tebe pár těžkých týdnů. Odvedli jste s týmem neuvěřitelnou práci. Po French Open si nevěděl, jestli budeš moci hrát tento turnaj, a nakonec si se dostal do finále. Byl to skvělý zápas. Mám k tobě a tvému týmu obrovský respekt. Skvělá práce a jen tak dál," řekl Alcaraz po obdržení trofeje směrem ke svému protivníkovi.

Statistiky zápasuStatistiky zápasu (@ Livesport)

"Jsem na sebe velmi hrdý. Teď deset minut po skončení zápasu jsem samozřejmě trochu zklamaný, ale když přemýšlím o tom, čím jsem si za posledních 5 týdnů spolu se členy týmu a rodinou prošel, musím říct, že jsem velmi spokojený. Je to neskutečný pocit stát tady po finále. Pokaždé, když vstoupím na tento kurt, je to jako poprvé. Cítím se znovu jako dítě, které žije svůj dětský sen," řekl Djokovič po finálové prohře.

Djokovič mohl překonat Courtovou

Srb hrál ve Wimbledonu své vůbec první finále v sezoně, což se mu stalo poprvé v kariéře. Přesto byla jeho účast v boji o titul pouhých pět týdnů po odstoupení z French Open a operaci natrženého menisku v pravém kolenu překvapivá.

Ve finále Wimbledonu hrál pošesté v řadě a bilanci v nich zhoršil na 7:3. Dvě porážky utrpěl právě s Alcarazem a první prohru ve zdejším boji o trofej zaznamenal v roce 2013 proti domácímu Andymu Murrayumu.

Ve finále grandslamů má sedmatřicetiletý Srb bilanci 24:13, naposledy triumfoval loni na US Open. Poprvé sahal po 25. vítězství na majoru, čímž by znovu vylepšil maximum v mužské dvouhře a o další stupínek odskočil Rafaelu Nadalovi (22), Federerovi (20) a Samprasovi (14). A především by překonal absolutní rekord Australanky Margaret Courtové, jež v letech 1961–1975 ovládla 24 majorů. To se mu ale prozatím nepodařilo.

Výsledky Wimbledonu ve dvouhře mužů

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

421
Přidat komentář
Krisboy
smile
Reagovat
paddy
video je bohužel 8 let staré, takže tam chybí plno materiálu smile
velmi často tam byl Murray, z čehož odvozuji, že Murray objevil účinnou taktiku na Djokoviče - hrát loby

zasloužilo by si to pokračování zaměřené na voleje

Djokovic Overhead Smash FAIL Compilation
smile
https://www.youtube.com/watch?v=zL1rA2mseio
Reagovat
Ondra979
krasa strida nadheru, nejlepsi hrac soucasnosti na siti v akci, zabava nesmirna , neco pro australskeho naruseneho jedince :))
Reagovat
Ondra979
jinak jeste dodam, ze Djok mel loni docela stesti i na USO, ze Medvedev vyradil Alcaraze skvelym vykonem, ketry uz ve finale nezopakoval. kdyby tam byl tehdy Alcaraz, urcite by to nemel tak snadne, ale beru i v potaz, ze hral tehdy lepe, takze by to byl celkem oteverny zapas a mohlo to byt epic..letos na USO to vidim nejspis na SInnera, bude si chtit trochu spravit chut a na hardu je ted mozna nejlepsi, ale finale s Alcarazem by bylo jiste atraktivni, nicmene je to jeste daleko
Reagovat
australan.tenis
:))) Kdyby kdyby kdyby......

Na Federera a jeho Baghdatise, Grosjeany, Phillipussysise a Jamese Blaky to jistě nemá. Federer může být rád, že si těch prvních 16 GS nahrabal proti taxikářům a dětem.

Djokovič porazil v té části sezóny 2023 Alcaraze v Cinncinatti a rozdrtil ho i v hale na Turnaji mistrů. Medvedev hrál skvěle. Djokovič ho takticky rozložil perfektní hrou na síti a jasně ukázal na US Open 2023, že prohrané finále US Open 2021 bylo díky tragickému výkonu Noleho (podobně tragickému výkonu jako včera ve finále Wimbledonu). :))

Máš tam ještě nějakou další perlu somar?
Reagovat
Ondra979
v cinci to bylo teda pekne lozne ,co? tam mel djoko zase vic stesti nez rozumu, takze kulovy, medvedev hral ve finale tuzku, pokud byl alcaraz schopny porazit djokovice loni ve wimbledonu, tak to mohl klidne zopakovat na uso, ostatne doufam, ze na uso se stretnou a vychutna si ho, ted je jasne, ze djokovic bude prohravat o set pred zapasem, vi dobre, ze na nej uz nema narok :)
Reagovat
australan.tenis
Lol, ty jsi opravdu psychicky nemocná troska. :) Medvedev hrál minulý rok skvěle ve finále, zkrátka neměl na GOATkovice. Pravděpodobně stále trpíš PTSS z "40:15" a 0:3 na Wimbledonu. :))

24 > 22 > 20 - a není nic, co bys s tím mohl udělat, leda si zase zkreslovat realitu halucinacemi. Hihi.
Reagovat
Ondra979
zase placas kraviny ty obsedantni frustrate, srovnej se s tim, ze djokovic mel kliku jak od blazince, ze alcaraz a sinner nastoupili az ted, a na wimbledonu se nelze srovnavat s vladci tohoto povrchu ani omylem, a to jsou Sampras, Federer a Borg
Reagovat
australan.tenis
Zase plácáš kraviny ty obsedantní frustráte, srovnej se s tím, že Federer měl kliku jak od blázince, že Djokovic nastoupil až později. Federer se nelze srovnávat s vládci tohoto povrchu ani omylem, a to jsou Djokovic, Sampras a Borg. Tito tři hráči totiž narozdíl od Federera porazili své největší rivaly ve své éře a ukázali skutečnou dominanci a ne pseudo dominanci jako Roger krčící se s pláčem v koutě. :) Nová generace musela čekat na to, až Djokovicovi klesla výkonnost a poranil si koleno v roce 2024.

Člověk by očekával více pokory od Fedtard fanatiků poté, co Roger ztratil většinu důležitých rekordů v tenise a byl zničen i v dalších statistikách. Roger může v neposlední řadě děkovat Soderlingovi, že mu odstranil Nadala z cesty v roce 2009 a on tak mohl uhrát svůj jeden usmolený FO titul.... Djokovič vyhrál FO třikrát, navíc i přes Nadala. Federer ne, ten vždy selhal. Roger se vždy musel spoléhat na fatální štěstí. A teď si poplač, jak byl ten svět k Rogimu nespravedlivý Always second or third hihi.
Reagovat
Ondra979
v tvych vlhkych snech, v realite ani omylem. a to, ze uhaluzil celkem 7 titulu nehraje roli, i kdyby jich bylo 8, je to jedno, se svym stylem hry nikdy nemuze byt pravy kral tohoto povrchu, v nedeli to jen potvrdil, prvni dva sety byla tragikomedie z jeho strany, to uz spis becker nez djokovic, a to je jasne kazdemu, kdo neni zaslepeny frustrat hahaah
Reagovat
paddy
počet QF GS po dosažení věku 37 let smile

Rosewall 7
Federer 5
Connors 2
P. Gonzales 2
Djokovič 2

ne nadarmo je Rosewall nejstarším GS vítězem smile
Reagovat
Ondra979
zajimave, titul ma zatim jediny Rosewall v tomto veku, Roger ho mit mohl, Djokovic ma sice jeste sanci, ale uz mu moc neverim..uvidime
Reagovat
turista
Connors se v tomto věku už nedá brát vážně. Do věku 32 let vyhrál 105 titulů. Po 32 letech věku už jen 4 kousky.
Reagovat
Mistic
Ale tu vidno, že Djoko je stále v kurze. Toľkoto komentárov si už dávno nepamätám. Raz darmo milovaný, nenávidený Novak Djokovic!
Reagovat
Vlk-v-trave
Bych spíš řekl Wimbledon plus plno reakcí na jedno agresivní hovado :0)
Je možné, žeby tu bylo tak 60 procent méně vpisů....
No Djokoland musí mít radost...až na kost.:)))
Reagovat
turista
V Djokolandu jsme nečekali, že by Novak vyhrál finále s aktuálně nejlepším tenistou světa. To agresivní hovado si strč někam.
Reagovat
Vlk-v-trave
WIMBLEDON
ženy vs. muži

WILLIAMS, S. * 2016 * MURRAY
MUGURUZA * 2017 * FEDERER
KERBER * 2018 * DJOKOVIC
HALEP * 2019 * DJOKOVIC
- covid -
BARTY * 2021 * DJOKOVIC
RYBAKINA * 2022 * DJOKOVIC
MAKY * 2023 * ALCARAZ
KREJCIKOVA * 2024 * ALCARAZ

Za posledních 9 let Wimbledon viděl 9 různých vítězek, mužskou část zachránil Murray, Fderer... v roce 2025 nikdo očekávat asi nebude, ani nebude překvapený, pokud Wimbledon dovrší dekádu jedinečnosti holek vítězek... Serena je mimo hru, Muguruza mimo hru, Halep asi také, Barty mimo hru, Kerber maminka na konci kariéry, zůstávají tak 3 tenistky, kterým se může povést to, že budou brát víc jak jeden titul...:)

Otázka, jestli vůbec taková šance je reálná... vypadá to spíš, že reálnější je, že Bára v prvnim prohraje a Wimbledon vyhraje NOSKOVA...

V té mužské části to zase vypadá, že nás čeká období Alcaraze, pokud bude ready... který bude při pondělním tanci jen střídat české hráčky:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Federer 2016, před návratem, kterým dost překvapil, neboť najednou fedal už na GS (krom trávy) nebyla příslovešná nuda... kde Roger totálně s Nadalem tekl... a zápasy byly dobré tak pro tenisové estéty:)

Zajímavé, že už před tím návratem věřil, že budou jeho všechny rekordy překonány... což je prostě nevyhnutelné, přirozené, jestli jde o sport, i tenis... na otázku, jestli ho překonají Nadal, Djokovič, jeho rychlá odpověď, nepochybně ano. Mimo to tehdá řekl, že se vrátí mnohem silnější, a rozjede to...:0) Celkem si pamatuji ten výsměch na TP na Fedexe... měli z toho bžundu a dokonce i ti jeho fans ho pohřbívali za živa...

Já si dnes myslím, že jak přijal, že stejně ho nejen ti dva jednou překonají, hrál uvolněně, mnohem lépe prostě... a jediné na čem mu fakt asi záleželo a chtěl hodně je ten Wimbledon. Tam dělal všechno... a možná, jak by to bral víc uvolněně, tak by ten svůj poslední CHB proměnil... jen úvaha...

To že mu hodně na Wimblu záleželo bylo i vidět v posedním jeho turnaji... kde dohrál se zraněním s Hubim... podřídil tomu všechno... i přez různé problémy... také 2017, 18 hodně tomu podřídil kalendář...atd.

Pravdou je, že asi nikdy není dobré odepisovat hráče, pohřbívat ho za živa, ať je to kdokoliv, a už vůbec né Djoka, nebo Nadala... možná jak najdou určité smíření... ještě něco ukážou...

Federer 2024. rozhovor s Noahem.
Věřím, že Djokovičovi se podaří ještě vylepšit rekordy a moc mu to přeji, to je důležiteé pro sport i ty sportovce, věřím, ikdyž to má Rafa těžké, tak ještě něco ukáže, hodně mu to přeji, i tomu Andymu... atd.
Reagovat
Vlk-v-trave
Já zase věřím, že Federer bude překonaný i na Wimblu, stejně i jak on tomu věří... ale je možné, že to bude jiným hráčem, neboť moc nevidím konkurenci na trávě vs. Alcaraz... to je prostě nový terminátor tenisu... jedině, žeby Djokovič našel nějaké to smíření... ale nevím jestli už není pozdě... Fedex ho našel mnohem dříve a to mu možná pomohlo v těžké konkurenci ještě urvat 3xGS.

Zatím to vypadá, že ho tam vyrovná nebo překoná Alcaraz, ale kdo ví...
...:) Možná startuje éra terminátora :)))
Reagovat
vavrinec
Taneček Báry s Carlítem https://www.facebook.com/watch?v=3258515940949921
Reagovat
Dovodo6
Ten kolohnát jí to zkazil stejně jako vloni Markét. Být tam Nole, tak je to jiná elegance
Reagovat
Mistic
Veru!!!
Reagovat
NOLE_unvaccinated_GOAT
Kolohnát? Vždyť na tom videu je stejně vysoký jako ona! Bára má beztak na sobě podpatky, ale i tak!
Reagovat
woody
Jasně to před pár roky řekl tuším Vajda. Novak může Nadala porazit na RG jenom pokud věří, že se s ním fyzicky dokáže přetahovat 5 setů.

Novak včera nevěřil, že dokáže Alcaraze porazit fyzicky. Prostě to koleno ho limituje. Aby byl v pohodě, potřebuje využít svůj fyzický fond na 100%, což prostě nebylo možné. Takového hráče jako je Alcaraz prostě neporazíš se 70%. Finále je hezký výsledek na okolnosti, nebo vlastně teda není.....
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
turista
Novak se bojí dokluzovat míče což byla jedna z jeho největších zbraní. Ale to se zlepší. Byl ve finále. Příští finále vyhraje i kdyby to mělo být na menší akci než je GS.
Reagovat
peRFect
Novak si začíná prožívat, co před lety Roger a někdy od předloňska Rafa. Tělu neporučíš a můžeš mít třeba dvě armády perfektních fyzio a dalšího podpůrného zázemí, pomůžou ti o něco oddálit konec, ale ne na věky. Novak měl los srovnatelný s kdejakou 250tkou a čtvrtfinále nehrál vůbec. A ta propast mezi Alc/Sin/Med/Djo a zbytkem top 20-30, je obří. Jsou to labilové jak ženský, málokdo je konzistentní, konzistentně kvalitní. Po zdravotní pauze neměl Novak žádnou přípravu, přáteláky jsou přáteláky (tam si leda ověřil, zda koleno bolí, či ne) a nastoupil hned na GS. Pohybově byl ve finále velmi slabý, koleno mohlo limitovat (skoro žádné slajdy), což si zřejmě uvědomovala i hlava, a proto tolik chyb - naprosto nečekaných a pro něj nezvyklých. Ne nadarmo každý trenér říká, že chyby se plodí, když nejsi včas u míčku. Tenis je holt individuál, tam to spoluhráči za nikoho neodběhají, jak v případě Ronalda, nikdo nepomůže a proto je pád z výsluní velmi viditelný. S tímhle pohybem nemá na betonech šanci a není to jen o tom kolenu - stačí se podívat na žebříček race, letos už je to prostě špatné, přirozeně. A na rozdíl od trávy, na betonu bude více hladových ranařů.
Včerejší výsledek byl jednoznačný, zcela odpovídal předvedené hře a momentálnímu rozpoložení. Carlos si věřil od prvního míčku a až na to zaváhání na prvních MB (kde si ten gem vyloženě prohrál sám) měl zápas plně pod kontrolou.
Sláva vítězům, čest poraženým a zdraví všem, protože pokud v tom nabitém kalendáři a nesmyslné změně povrchů (antuka-tráva-antuka-beton) v absolutně krátkém období, všichni přežijí bez úhony, tak klobouk dolů.
Reagovat
Stopball
Zapomíná se na fakt, že králem Wimbledonu je stále Roger Federer! A tak to ještě dlouho zůstane.
Reagovat
australan.tenis
Papírově ano, prakticky bohužel ne .... Žádný skutečný král by neměl bilanci ve finále Wimbledonu 0:3 se svým sokem. Dopředu se omlouvám, že ti ničím tvůj smyšlený umělý mokrý sen. :) hihi
Reagovat
HolyMotors
Papírově jsi nebezpečný a absolutně toxický psychopar. Doufám, že prakticky ne.
Reagovat
Ondra979
ma nejakou poruchu, nejspis obsese nebo neco podobneho, jestli je nebezpecny by mel vedet jeho osetrujici lekar, pokud nejakeho ma
Reagovat
vavrinec
Pokud je to australský "dishwasher", tak žádného nemá protože by ho nezaplatil. Pokud je to ovšem "Australan z Dolní Lhoty", tak ho asi má ale pečlivě se mu vyhýbá . Jiné řešení než ban na TP nevidím, ale k tomu tady nikdy nebyli nakloněni.
Reagovat
australan.tenis
Vavřinec, už ti vyměnili bažanta? Ty inkontinentní senilní geronte. :))

Zase vedle, býval jsem profesionálním sběračem borůvek v New South Wales... Teď dělám ve FIFO, mining. Na což už se mě zde někdo ptal v minulosti. Pomáhám vytvářet hodnoty. Co vytváříš ty? Komínek a loužičku ve své posteli? Day by day? Drop by drop? Velmi dobře, gratuluji. Vyhcovatelky z tebe musí mít radost.

Mohu ti zaplatit soukromou kliniku, kde by ti vypláchli střeva a protáhli anál. V důchoďáku tohle asi moc neřeší, že? Hihi.

Fakt, že Roger fans jsou stále reaktivní a citliví na fakta v podobě příšerných výsledků jejich travařského boha s největším sokem ve několika finále Wimbledonu je...... Všeříkající. :) O amPUTAčním panici giwdulovi s několika účty netřeba ani hovořit, ten už se podkopal sám. Hihi.
Reagovat
vavrinec
Tak s touhle úrovní nemáš ani na toho dishwashera. Poněkud jsem tě přecenil. Možná tak uklízení záchodů.
Reagovat
bardunek666
Profesionální sběrač borůvek? To je na tebe moc nóbl, ty se hodíš spíš na vytírače zadků slonů v cirkuse.
Reagovat
1semi1
Pro ty, které by chtěli pochopit, co je FIFO mining ... A možná také proč se Australan chová, jak se chová - i když věřím, že tam je i spoustu slušných lidí, kteří se snaží uživit své rodiny a nemají to vůbec jednoduché...

https://www.dailymail.co.uk/news/article-12196325/amp/Young-FIFO-worker-exposes-brutal-reality-mining-work-Feels-like-jail.html
Reagovat
1semi1
*kteří
Reagovat
Amputace
Jakých více účtů, ty trotle? Přestaň už konečně žvanit o věcech, o kterých víš houno a společně se svým srbským bůžkem odpal do propadliště dějin. Už tady se.reš úplně všechny.
Reagovat
peRFect
Prakticky jsi králem soutěže jak ze sebe každým dalším komentářem udělat ještě většího klauna. Papírově jsi ale nikdo... Upřímně, tvé dětinské (čti nedospělé) výlevy a zarytá přesvědčení jsou za hranou normálnosti. Jednoho takového jsme tu už kdysi měli, to jsi ještě tahal kačera na dvorku. Nakonec se ale umlátil vlastníma argumentama a podmnožinkama sám a vzdal to. Dopadneš stejně, stejně jako včera tvůj idol.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Rada68
Reagovat
1semi1
Reagovat
Amputace
Jestli se tohle hovado snažíš srovnávat s Forehandem, tak promiň, ale to je rovněž za hranicí normálnosti. To vážně necítíš tu brutální propast mezi touhle obsedantní šíleností a mezi FH, který si vcelku nápaditým způsobem tady dělal léta srandu z fanoušků RF? Ve spoustě věcech jsem s FH nesouhlasil, ale ten rozdíl snad musí cítit každý. Minimálně v rovině vyjadřování.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
australan.tenis
Ale copak copak... Zase low-key "dick sucking beta mentality" romance z tvé strany? Náš Giwdul se asi vrátil z maringotky od Forehanda, kde byl na dně, protože lízal Peterovi prdel. :)) Ten estrogen z tebe ještě čerstvě stříká. Žádný div, že jsi v maringotce při role play byl tentokrát za holku.
Reagovat
Amputace
Jaký Giwdul, o čem to pořád žvaníš? Nick Giwdul mám na Eurofotbale, tak proč to taháš sem? Ty jsi vážně psycho, které jsem na internetových diskuzích ještě nezažil a to je třeba dodat, že konkurence je značná.
Reagovat
australan.tenis
Holymotors (holydement) na TP, nic? Ty máš těch nicku tolik, že už se v nich ztrácí tvoje identita. :) hihi

Giwdule ti tu říkám proto, že to zní líp než amPUTAce. :)
Reagovat
Amputace
Ty se mi opravdu zdáš, neskutečné. Žiješ si opravdu svůj vlastní svět a realita je pro tebe pouhou kulisou. Suverénně nejtěžší váha demence, jakou jsem na netu viděl.
Reagovat
srnecek
Hm, čo k finále ako fanda Noleho povedať? Sklamanie, nie síce veľké, ale predsa. Čakal som to trochu vyrovnanejšie. Ako som v nejakom svojom skoršom sporadickom príspevku predikoval, finále by mohol dať - čo dal, aj trochu so šťastím - ale na titul by už potreboval mať naklonené hviezdy. Čo sa nestalo. Inými slovami - on nemal svoj super deň a Carlos podal veľmi dobrý, a najmä konzistentný výkon. Bez slabín. Až na zdramatizovaný záver sa Nole nemal čoho chytiť.
Nerobím závery. Nie som expert (to je napr. Wilander, a aj ten mnohokrát uletí...). Ale dojmologicky som sa s Nolem ako GS šampiónom rozlúčil. Celá doterajšia sezóna je taká nemastná-neslaná. Na jeho pomery, samozrejme. A najmä v porovnaní s predchádzajúcim rokom. A nie je to tým, že po hodoch býva bolenie brucha. Proste asi nastal čas. Nebudem ho posielať do dôchodku. Ani mu odporúčať odísť na vrchole. Kde stále je. JE tenisovou špičkou. Nie je už najlepší, ani už nebude, to je jasné. Ale že vo svojom veku, a hlavne teda po viac ako 20-ich rokoch v tenisovom kolotoči, je stále v prvej trojke naj-tenistov- a nielen rebríčkovo - je fantastické. Pokiaľ bude vedieť hrať takto, či pár mesiacov, alebo rok-dva, budem rád. Aj keď už nezíska GS, možno ani masters. To už asi ani neočakávam, prekvapeniu by som sa ale nebránil . Ale už len jeho účasť dáva turnajom úplné iný punc, tak ako by ho dal aj Rafa či Roger. A verím tomu, že keď raketu nakoniec zavesí na klinec, bude chýbať aj mnohým neprajníkom. K fanatikom sa nevyjadrujem, tí nie sú fandovia tenisu.
Takže Nolemu poprajem šťastie na OH. Očakávam dobré výkony, na titul nemyslím, pravdupovediac, ja mu ani neprikladám nejaký (podstatný) význam. Lenže Nole áno, tak nech niečo dosiahne. Ja si ich chcem len užiť....
Reagovat
Mistic
Srnecek, všetko čo si napísa plne podpisujem. Vyzerá to už naozaj tak, že každý ďalší titul, nielan GS bude už len bonus. Tie sklamania po prehrách sú čím ďalej menšie. Takto nejako som to mal aj s Peťom Saganom. Všetko raz končí. Tak si to ešte užime a uvidíme?
Reagovat
turista
GS asi ne. Ale ohledně dalších několika titulů si nemyslím, že jde o bonus. Pokud se s takovou motivací jakou Novak předvedl teď tak dalších několik titulů je v jeho případě jen otázka času. Těch velkých už má dost.
Reagovat
Mistic
To je pravda, ale ten jeden rekordný GS ešte predsa k dokonalosti chýba. Ale čo je dnes dokonalé?
Reagovat
srnecek
...asi sme za posledné roky namlsaní, na dobré sa ľahko zvyká . Aj keď je to asi prudký prechod - porovnanie výsledky a hra rok 2023 s doterajšou sezónou 2024 (mohlo to byť predsa len zmiernené nejakým titulom, škoda ) - ale asi ani ako fanúšikovia nesmieme byť nenásytní. Vyhral toho najviac, je rekordérom, u fandov aj osobnosťou. Samozrejme, že žiadne rekordy netrvajú večne. Ale to tu nie sme ani my. Tak si tie rekordy užívajme tu a teraz, užívajme si Noleho na scéne. Ešte by som si želal jeden jeho súťažný zápas s Rafom, a nie jednoznačný. Žiadne ponižovanie či demolícia, ako to tu niektorí radi používajú. Pekný dramatický zápas. Že by na OH? Tam - z hľadiska povrchu aj dĺžky zápasu - by to teoreticky mohlo vyjsť....
...a na tú 25-ku sa vykašlime, neporovnávajme mužov a ženy....
Reagovat
Mistic
Súhlas. Ten vyrovnaný zápas na OH týchto dvoch borcov by bolo naozaj niečo výnimočné a super ukončenie éry BIG three.
Reagovat
Marduch
Ještě bych flintu do žita neházel.. možná, že formu/sebevědomí v první části sezony poznamenaly dvě velmi bolestivé porážky se Sinnerem. První na konci 2023 v DC, který vždy hodně prožívá, po neproměněném mečbolu. Druhá v jeho panství na AO. Další GS(FO) koleno a další GS(W) omezená příprava, kondice a možná i částečně omezený pohyb. Hlavně musí být zdravý a motivovaný nechat v přípravě všechno, pak věřím, že na AO se ještě vybičuje do hry o titul.
Reagovat
srnecek
ani ju tam nehádžem. Ale nechcem opakovať známe fakty ako je čas a fyzické limity (ktoré sú pomaly nie rok čo rok, ale mesiac čo mesiac nižšie). To jednoducho vidno. Zranenia a diskomforty s tým idú ruka v ruke. Podobne aj sebavedomie. Bez ohľadu na zázemie a perfektnú životosprávu. Takže pokiaľ nechcem špekulovať nad rôznymi okolnosťami ako sú výpadok formy Carlosa či Jannika, (nedajbože nejaké to zranenie), Nole je momentálne v takom leveli, že ho môže poraziť každý druhý hráč prvej dvadsiatky. A samozrejme naopak, Nole všetkých poraziť. Aj zaradom. Ale to by musel držať konštantne vysokú výkonnosť (čo je čím ďalej tým ťažšie - výpadky s nenasadenými...) a ostatní by museli s formou kolísať. Takže pravdepodobnosť nejakých titulov na veľkých turnajoch (povedzme na najbližších 12 mesiacov) sa podľa mňa znížila z minuloročných 50 % (strieľam) tak na 10 %. A menej. Možno som pesimista. Ale takto to vidím.
Reagovat
Mistic
Áno, motivácia v jeho prípade je alfa a omega a zdravie samozrejme! Ja na jeho mieste by som ešte raz vyskúšal prehovoriť Vajdu a už to s ním ukončiť!
Reagovat
turista
Motivaci má. Proč by jinak mermomocí hrál Wimbledon pět týdnů po operaci.
Reagovat
turista
Motivace je jistě klíčová záležitost. Ale té má Novak dost. Kdyby ne tak by takhle rychle mermomocí nešel hrát Wimbledon. Nebyla přitom velká pravděpodobnost, že by ho vyhrál.
Reagovat
Vlk-v-trave
ALCARAZ vs. DJOKOVIC

Oba by měli být velmi spokojení...

Djoković si vylepšil v závěru zápasu to sako 27/53 (51%), dokonce se mu povedl jeden ser-volej. A dokoce se burácelo na tribuně během třetího - Nole, Nole, Nole, kdy se nejen opět potvrdilo, že ve Wimbledonu se fandí outsajderům, ale konečně se dočkal i sám Nole na centru, že se tam fandilo a skandovalo jeho jméno:) Toho určitě muselo potěšit... a dosáhl toho bez nějakého většího úsilí, neboť v cokoliv, co by to finále nakoplo věřil snad ten jeho syn na tribuně a fans... kteří netušili, že tohle odpoledne nebude nějaká tenisová hitparáda na trávě...

Alcaraz si vylepšil své stats na GS v apocaliptické éře,,, a může dokonce slavit i s kopálistama... zapsal si už 4. titul a chybí mu už jen GS z AO, aby měl všechny... a je možné, že dlouho na to asi čekat nebudeme:)

Po zápase jsme to pěkně rozebrali... asi s tímto závěrem...a mezi námi byl dokonce jeden fanda Carlosa... asi nej. nuda ever, Djoko odevzdaný...

Pogratulovali jsme upřímně Alcarazovi i dost děkovali, že zavíral hůře zápas než Mladenovič, a díky bohu.... neboť jakby dopodával ten zápas, tak jak měl, tak by to byl totální masakr Djoka... a toto finále asi nejhorší ever...

Letos se tedy potvrdilo, jak nejsou nějaké jiné okolnosti, jde to z hora:)
Nakonec veselo bylo, ale bylo to dost ironické veselo...
Reagovat
paddy
Tady je foto té teplákovky Lacoste s číslem 25, díky které Djokoviče zesrabili.
Za 350 USD, skoro zadarmo

https://www.sportskeeda.com/tennis/news-lacoste-s-unexpected-novak-djokovic-move-brand-prematurely-releases-limited-edition-tracksuit-anticipation-serb-s-25th-grand-

slam-victory

Odkaz si spojte, jinak to nejde publikovat
GS je zakázané slovo smile
Zrušte celý web, ať je to v cajku smile
Reagovat
Mantra
Hele. Já bych to nepodcenil. Tohle bude modrý Mauricius. Mít v nerozbaleném pytlíku [jako nerozbalene Lego] , tak za deset, patnáct let je z toho sběratelské zlato za tisíce. A věřte., že to někdo jednou vytáhne ze štroozoku.
Reagovat
paddy
výborně, Španělé berou i titul z Eura smile smile
double je na světě
vyšel i tiket s kurzem 8 na titul vsazený ze začátku turnaje smile

byla to skvělá neděle smile smile
Reagovat
Meceon
Chápu, že po propadáku našich se potřebuješ ukájet na cizím úspěchu,aby jsi měl pocit vítězství...No ale Španělsko je od nás vážně daleko
Reagovat
paddy
O Španělsku se tady debatovalo již dříve.
Ty se tady objevíš z ničeho a začneš plácat nesmysly. Radši si připusť, že dnes to byla hra na jednu branku. Djokovič to dokázal na rozdíl od jeho fanatiků.

Pokud jde o naše, tak jen krásně obnažila kvalita naší ligy a reprezentantů. Pokud jsou v zahraničí, tak jen v druhořadých klubech.
Měli problém postoupit z kvalifikace ze slabé skupiny, kde skončili za Albánií. Sebevědomí až na půdu. Neúspěch jsem očekával.

Nemám potřebu si přivlastňovat cizí tituly, nejsem fanatik. Jen se bavím sledováním sportu. Na tom, že si dovolím předem označit vítěze není nic špatného smile smile
Reagovat
ipko
pre Španielsko je to 4. titul na ME a Alcaraz vyhral 4. grandslamový titul, takže asi osud a 14. júl už môže byť v Španielsku štátnym sviatkom
Reagovat
turista
Obě vítězství pro Španělsko jsou zasloužená. OK.
Reagovat
No-le
Reagovat
Ondra979
tak si dejem tipovacku - kolik GS jeste djok vyhraje? podle me jsou reallna cisla 0 nebo 1, a ta jednicka je urcite mene pravdepodobna, uz by potreboval sakra kliku, Sinnera nebo Alcaraze uz na GS podle me neda, resp ne ve finale, a brzo bude potkavat pro vyhru asi oba. labilnejsiho Zvereve nebo MEdvedeva, pripadne Tsitsipase by mohl, jenze na to by potreboval fakt stesti se tam dostat a nepotkat mezitim Sinnera nebo Alcaraze..no a to se podle me nejspis uz nestane, ale muzu se plest
Reagovat
turista
Nemusí vyhrát už žádný GS nebo ten jeden. V Djokolandu budeme spokojení když přidá několik dalších titulů na hlavních turnajích. Nemusí to být GS. Federer to dokázal s přehledem.
Reagovat
Mantra
Nedá. Už ani 1000
Na nižších hrát ani nebude.
Reagovat
turista
Dá a bude. S motivací, kterou předvedl teď po operaci kolena je dalších několik titulů jen otázka času. S 98 kousky se prostě nekončí.
Reagovat
peRFect
Nemyslím to nijak zle, ale o jaké motivaci hovoříš? Vždyť v těch zápasech nebyl nijak vyhecovaný a osobně se domnívám, že "tvrdá" srážka s realitou, myšleno zápas s top hráčem, řekněme jednoznačně prohraný, té případné motivaci zasadí pořádný políček. Navíc přijdou betony, kde může Novaka vystřílet výrazně více hráčů, než na trávě. Betony, které jsou zejména ke kolenům dost náročné. Jak píšu, nemyslím to zle, ale pokud jsem realista, tak žádnou motivaci, vyjma toho, že prostě na Wimblu nastoupil, nevidím. I jeho pozápasový rozhovor byl takový smířlivý s realitou, možná s uvědoměním, že už to tam prostě není. Jasně, je to Novak, hráč co umí vyhrávat když čelí MB, ale 37 je 37...hlava třeba chce, ale tělo už nedovolí. A hlava to ví.
Reagovat
Ondra979
jj, podle me si to taky vcera uvedomil, ze Alcaraze, nebo Sinnera v teto forme uz nejspis neporazi..a je to naprosto v poradku, on je maly zazrak, co dokazal loni, ale to jeste nebyl Alcaraz ani Sinner v letosni sile, Alcaraz to ale jasne naznacil ve W, letos to potvrdil, protoze hral jeste o neco lepe nez loni
Reagovat
turista
GS už asi nebude schůdné. To ale neznamená, že se o nic nebude snažit. Jsou další mety, které ještě může zdolat.
Reagovat
Patik
Nedá sa poprieť že dnes to nebol Djokovič na ktorého sme zvyknutí už len minuloročné 5 setové finale pre porovnanie je toho dôkazom..nic sa nedeje natoze pred mesiacom ledva chodil je to pekný úspech..šancí ešte bude kopec želám všetko dobré do zvyšku sezóny..Alcarazovi želám presný opak ako vždy.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, šancí na 250 bude ještě dost
Reagovat
Meceon
250 GS nedá,to zase nebuď takový optimista... zatím má ale zhruba čtyřnásobek co Alcaraz,Sinner, Medveděv či Zverev dohromady
Reagovat
dappe
Tvé ignorování ostatních hráčů je opravdu kouzelné...Alcaraz či Sinner jsou už zcela logicky o dost lepší, navíc se budou ještě zlepšovat.

Před finále tady napíšeš, že těžko porazí Djokoviče dvakrát za sebou, tečka. Na Alcarazovi přeci vůbec nezáleží... Dost možná ho ale porazí tolikrát, kolikrát ještě bude třeba. Dneska to byl totální debakl, od začátku do konce naprosto bez šance. Navíc podobný debakl se konal již na AO se Sinnerem. Možná by nebylo od věci začít více vnímat realitu.
Reagovat
turista
Se Sinnerem to nebyl debakl.
Reagovat
uztoje
To je sport, najednou už na špičku nemáš, mladí jsou stále drzejší. Ronaldo už se taky odporoučel...
Reagovat
Meceon
To je neuvěřitelný tohle ...Tak ještě jednou pro tebe... Právě prohrál finále Wimbledonu
Reagovat
uztoje
Neuvěřitelný je, že nechápeš, co píšu... Tak ještě jednou - špička je už jinde.
Reagovat
Meceon
Gratuluji k blábolu dne, které nelze obhájit naprosto ničím
Reagovat
turista
Souhlasím. Novak je konkurenceschopný. Dnes prohrál s lepším hráčem. Nic víc. Nic míň. Tady se nikdo neřídí zásadou: "Sláva vítězi! Čest poraženému!"
Reagovat
uztoje
Fanatici, stejně jako fanoušci Ronalda nepřijdou na to, že odcházejí, až jsou nakonec uplně k smíchu, až když už je to do očí bijící. Umět odejít, je taky umění. Uvidíme, zda to pochopí a dokáže aspoň Djoko...
Reagovat
Meceon
Skutečně jenom fanatik bez kouska soudnosti a slušnosti může napsat o hráči který právě prohrál finále Wimbledonu, že špička už je jinde
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
uztoje
Ve finále Wimbledonu, hrál kde kdo, i ho vyhrál kde kdo. Hledej - "Ranking the 10 Most Unlikely Wimbledon Winners in History" nebo "Unexpected Winners at the Championships, Wimbledon". Ale tady to prostě neplatí, že? K tomu si přičti fanatiku jeho letošní cestu a los - žiješ prostě pořád v minulosti..
Reagovat
turista
Ne. Smůla se prostě zlomí. Stačí zajet do takové Astany nebo do Číny a bude mít letošní penzum splněno.
Reagovat
PetaM
Ze 7 zápsů jeden prohrál a jeden nehrál. A ve zbylých pěti měl hráče maximálně na úrovni pětistovek ...
Reagovat
Patik
Reagovat
Ondra979
no jinak dnesni vykon Alcaraze je i vzkaz na dalku Runemu, ktery je jeho vrstrevnik a rad by se mu aspon castecne vyrovnal - takoveho Djokovice jsi mel minimalne potrapit, ale ani na to si nemel, tak na dlohou dobu na nejake srovnani muzes zapomenout, Alcaraz je ted o dost jinde
Reagovat
No-le
Djokovič jakoby nastoupil na kurt už nějak svázaný. Možná přílišným tlakem, který na sebe vyvinul. A pak, když viděl, v jaké formě se Alcaraz nachází, svázalo mu to ruce ještě víc. První hra byla každopádně velmi důležitá a jeho psychickému rozpoložení vůbec nepomohla. Já osobně jsem to tak nějak předpokládal, ale divím se všem odborníkům okolo, kteří věřili, že bude moct hrát s Alc vyrovnaný match. Španěl se od zápasu s Tiafoem neskutečně zlepšil. Škoda, že za stavu 3:2 neproměnil ty nabídnuté šance...
Reagovat
Ondra979
tlakem podle me ani ne, ale rychle pochopil, ze dneska to proste nepujde a smiril se s tim..
Reagovat
1semi1
Gratulujeme všetkým našim slovenským priateľom - sympaticka Jamrichová konečně zaslouženě dosáhla na Girls GS... můžeme se těšit, jak si povede v kategorii dospělých, kde snad už brzy začne prorážet
Reagovat
Liverpool22
Na zápas jsem koukal a Renata hrála moc dobře - hlavně v 1. setu byla jasně lepší. Takže gratulace na Slovensko a nyní už mezi dospělé ženské
Reagovat
paddy
dnes se opět ukázala velikost Margaret
dříve 4x ve finále GS ubránila rekord proti Sereně a dnes i proti Djokovičovi

ne nadarmo je její příjmení velkými písmeny uvedeno na hlavním kurtu ve Wimbledonu
"COURT" smile smile smile
Reagovat
paddy
a nesmíme zapomenout ani na Margaret Court Arena na AO smile
Reagovat
turista
Nerozumím tvé úvaze.
Reagovat
Patt
Jsem zvědav, kdy to matlo že Srbska skončí. Jak dlouho ho bude bavit být fackovacím panákem Alcaraze a Sinnera.
Reagovat
Pe3k
Už dlouho ne, říkal, že bude trénovat syna Stefana nebo jak sem jmenuje.
Reagovat
Meceon
Doufám, že dlouho ne, protože každý zápas tenisové legendy a krále je obrovská událost...
Reagovat
turista
Ještě si hodně dlouho počkáš. Není žádným fackovacim panákem. Jen prohrál finále Wimbledonu s aktuálně nejlepším tenistou světa.
Reagovat
PetaM
Však letos ještě nevyhrál turnaj ... Je fackovací panák.
Reagovat
turista
To přijde. Tituly vyhraje. Nemám obavy.
Reagovat
No-le
Ano, ale kde?
Reagovat
QacO
Psy stekajú djokovic ide ďalej
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
P_J_Boock
Dnes je to přesně pět let od slavného finálového zápasu, v němž Djokovič získal wimbledonskou trofej poté, co odvrátil mečboly proti Rogeru Federerovi. Bylo mu tehdy dvaatřicet; jeho soupeři o pět let více. V dnešním utkání to byl sedmatřicátník Djokovič, který nestačil na mnohem mladšího a lépe hrajícího soupeře. Otázkou je, co bude dál?

Po wimbledonském turnaji v roce 2019 by si spousta tehdejších fanoušků Rogera Federera (byl jsem jedním z nich) jen stěží přiznala, že právě viděný mač byl labutí písní; že dál už nic většího nebude. Vždyť se všechno zdálo být víceméně bez problému - Federer byl přece schopen i v téměř osmatřiceti letech přehrát na tři sety Nadala a padnul až v tie-breaku pátého finálového klání; zdraví na svůj věk skvěle slouží; hráčský entuziasmus neutuchá.

Fanoušci Novaka Djokoviče se dnes mohou nacházet v podobné situaci - je skutečně možné, že toto byl vrchol. Federerův příklad je precedentem; nebyl zde v dějinách mužského tenisu fenomén, který by byl favoritem grandslamů ve věku, kdy má blíže ke čtyřicítce než třicítce. A trajektorie pádu dokázala být velmi rychlá (byť nelze zapomínat na vnější vliv pandemie covidu).

A nejen to - jsme schopni si přiznat, že definitivně skončila jedna éra? Vždyť v uplynulých patnácti letech nebyl schopen obhájit grandslamové vítězství nikdo kromě hráčů velké trojky (dokonce ani Andy Murray!), až dnes Alcaraz. Loňská finálová řež nebyla štěstím nováčka ani výjimka z pravidla u nejlepšího hráče dějin; ba naopak, její význam jsme schopni docenit až nyní.
Reagovat
Ereinion
Reagovat
Pe3k
Federer je o 6 let starší než Djokoblb.
Reagovat
P_J_Boock
Precizně vzato - jejich rozdíl číní více šest než pět let (Djokovičovi je dnes 37 let a 2 měsíce, Federerovi tehdy bylo 37 let a 11 měsíců). Nicméně přesto si myslím, že letošní Djokovičův wimbledonský příběh bude nakonec tomu Federerovu z roku 2019 hodně podobný.
Reagovat
annah
Rogerovi bylo v tom hrozném zapase s Novakem těch bezmála 38 a byl jeden míček od výhry! -wimbledonská dlouhověkost. Kdoví, třeba ho Carlos překoná.
Reagovat
P_J_Boock
Ano, vzhledem k Alcarazově rychlému nástupu do vlaku úspěchů si také myslím, že za pět/šest let by se díky němu mohl znovu otřást Samprasův počet grandslamů; potom bude vše otevřené. Samozřejmě podmíněno konzistentními výkony a schopností růst se svou konkurencí, která jistě brzy začne bušit na dveře. Vzhledem k Alcarazově komplexitě nás jistě čeká další úžasné tenisové desetiletí.
Reagovat
turista
Jdi do hnoje ty blbe!
Reagovat
turista
Myslím Petříka.
Reagovat
Meceon
Tak loni vyhrál tři GS, letos finále Wimbledonu měsíc po operaci a semifinále Austrálie...To není zase tak špatný... Takže zatím jsme pořád u zbožného přání některých jedinců
Reagovat
Ondra979
myslis si, ze jeste vyhraje GS? ja jsem cekal prave na wimbledon, kde je porad silny, ale na vyhru uz to proti tem uplne top hracum neni, a nejspis ani nebude, takze sance je, ale je stale mensi a ted uz je pravdepodobnejsi, ze nevyhraje ani jeden, ted uz jde cas proti nemu
Reagovat
Meceon
Bude záležet na jeho motivaci... Dokázal vše co chtěl, nemá si co dokazovat...Na druhou stranu několik let číst jak už na to nemá a je starý,to je fakt něco
Reagovat
Ondra979
urcite ne, bude zalezet na tom, jestli se mu vycisti pavouk jako tady aby si vubec mohl zahrat finale...samozrejme, ze na ty uplne top vykony uz je stary a neni to ostuda, je to konstatovani faktu. Fed to udrzel o trochu dele, ale taky uz na to pak po W 2019 nemel, Nadal stejne tak..
Reagovat
turista
GS vyhrát nemusí. Ale podle jeho poslední přípravy po operaci kolena nemám obavy o jeho další motivaci.
Reagovat
paddy
The Spaniard is just the second man in the Open Era to win his first four major finals in a row, alongside Roger Federer, who won his first seven. smile

ALCARAZ VS. TOP 5 PLAYERS THIS YEAR (6-0):
d. No. 3 Sinner in Indian Wells SFs, 1-6, 6-3, 6-2
d. No. 4 Medvedev in Indian Wells F, 7-6 (5), 6-1
d. No. 2 Sinner in Roland Garros SFs, 2-6, 6-3, 3-6, 6-4, 6-3
d. No. 4 Zverev in Roland Garros F, 6-3, 2-6, 5-7, 6-1, 6-2
d. No. 5 Medvedev in Wimbledon SFs, 6-7 (1), 6-3, 6-4, 6-4
a dnes no. 2 Djokovič
Reagovat
paddy
live ranking
1 Sinner 9570
2 Djoković 8460
3 Alcaraz 8130
4 Zverev 7015
5 Medvedev 6525
6 de Minaur 4185
7 Hurkacz 4105
8 Rublev 4070
9 Ruud 4030
10 Dimitrov 3770

live Race
1 Sinner 6200
2 Alcaraz 5950
3 Zverev 4785
4 Medvedev 4000
5 Ruud 3475
6 Djoković 3160
7 de Minaur 2905
8 Tsitsipas 2565
9 Fritz 2530
10 Paul 2475
Reagovat
Pavol
Skončil kráľ nech žije nový kráľ.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
australan.tenis
Pár týdnů po operaci menisku a dosáhl finále Wimbledonu ve 37 letech, i když hrál dnes jenom max na 50 % svého plného potenciálu a schopností.

Výhra v pěti setech na FO 2024 s naštípnutým meniskem a odstoupení bez prohry. :)) To už se rovná výkonu zápasníka Kurta Angle z OH 1996 v řř zápase, kdy měl zlomený krční obratel.

2 vítězství na dvou AO, nejprve s natrženým břišním svalem a poté s trhlinou ve svalu stehenním v dalším roce.

24 > 22 > 20

I po téměř 20 letech.... jeho haterové stále nezvládají. :) hihi
Reagovat
Ondra979
haha, nebrec, mam koupi slona. a djok nehral spatne, jinak by se do finale ani nedostal, ale tady to stacit uz nemohlo..tak treba priste, nebo taky ne, bude to stale tezsi a tezsi a to je dobre
Reagovat
victim
Tak to to měl dneska zvládnout s kudlou v zadku.Co se stalo?
Reagovat
Rada68
Ty jsi dobrej fanatik????...Gratulace Carlosovi ke 4 grandslamu????
Reagovat
paddy
na jaké operaci byl v lednu před drtivou prohrou se Sinnerem? smile
Reagovat
turista
Ta porážka nebyla drtivá.
Reagovat
bardunek666
Na žádné operaci nebyl, to byl jen kec. Nedal by se tak rychle dohromady. Prohrává, tak se vymlouvá
Reagovat
australan.tenis
GOOOOATKovic Night. :))
Reagovat
Meceon
Je to neskutečný borec, klobouk dolů před jeho kariérou i před tím co předvedl na tomto turnaji po takovém zranění
Reagovat
turista
Reagovat
ipko
inak vďaka dnešnému triumfu Carlosa som konečne po prvýkrát dotiahol survivor grandslamovú súťaž na Tipsporte do úspešného konca
Moja cesta: 1. kolo-Norrie, 2. kolo-Mpetshi Perricard, 3. kolo-Fils(so Safiullinom musel otáčať z 1:2 na sety), osemfinále-Paul, štvrťfinále-Musetti(zariskoval som, ale oplatilo sa, keď Fritza dal v piatich setoch), semifinále-Djokovič, finále-Alcaraz
Reagovat
lars
a co si tim vyhral ?
Reagovat
paddy
první krok splněn a teď si pojďme pro španělský double

Goooooooood evening!
Vamooooooooooooos!
smile smile smile
Reagovat
bardunek666
Já si stejně myslím, že Srb na žádné operaci kolene nebyl. Chtěl si jen udělat alibi, pokud by prohrál (což se stalo) a taky tím chtěl nahlodat psychiku soupeřů. Už na to nemá a prostě si to nechce přiznat. A to že hrál finále? No tak taky měl soupeře jak na nějaké dvěstěpadesátce.
Reagovat
turista
To je kravina.
Reagovat
No-le
Reagovat
paddy
Prostě věk nezastavíš, zažili to všichni předchozí šampióni smile

Finále bylo nakonec kratší a méně napínavé, než jsem čekal. Potvrdilo se, že Alcaraz umí svůj výkon přizpůsobit soupeři, a že jeho return je lepší než ten Djokovičův (2. return 60% vs. 49%). Djo postupně zlepšoval úspěšnost 1. servisu, ale druhý ho srážel dolů. Alc byl již od plného začátku plně soustředěný a vynechal i jeho nesmyslné "fun shots" (česky pičoviny), o kterých si je i vědom. Zápas trval zhruba stejně jako 1k s Lajalem (269), který ale uhrál více gemů než Djo.

V jedné grafice byla i charakteristika obou hráčů, která vykresluje jeden důležitý rozdíl. Djo = aggressive baseliner, Alc = aggressive baseliner, all-court player. Alcaraz je komplexní hráč, který na závěr zápasu nezvládl psychický tlak dopodávat. Nedivme se, je to ještě junior.

Víceméně to dnes byl stejný splachovák jako se Sinnerem na AO. Letos Djo obecně nehraje dobře a proti oběma špičkovým hráčům současnosti (Sinalc) už viditelně nestačí a lepší to rozhodně nebude. Případný GS titul bude záviset na losu, pokud mu ostatní odstraní Sinalc z cesty. Já stále vidím, že číslo 24 zůstane jako strop.

Ještě bych upozornil na jeden důležitý aspekt hry na síti. Je rozdíl vyhrát bod po skvělém servisu, kdy se doklepává do prázdné kurtu, a hrát vítězné deblové voleje na síti. To se dnes obnažilo v plném světle. Vyhrané míče na síti byly jednoznačně ve prospěch Alc: 73% (16/22) vs. 51% (27/53). A Djo statistka čtyřhry doplňuje celý obrázek: careeer 44 % (67-85).

Alc neprohrál ani své 4. GS finále (4/4)
Karlík a továrna na GS tituly smile smile smile

Dnes housle neuslyšíme, tak aspoň náhrada ve formě epického sóla na triangl
https://www.youtube.com/watch?v=ZYbDedbPQKs&t=8s

A já bych večer mohl pustit nějaký film. Buď Síť se Sandrou Bullock nebo Pěsti ve tmě s Markem Vašutem. Anebo klidně obojí smile smile
Reagovat
Ondra979
solidni rozbor, hlavne co se taky te dosud opevovane hry djoka "na siti", byl to jen hype, dnes se ukazala realita
Reagovat
Ereinion
přesně, dneska musel hrát opakovaně těžké voleje a navíc aktivně chodil na síť...ukázalo se, že voleje prostě nikdy nebyly jeho silná stránka. Něco jiného je zakončovat servis-síť proti Medvěděvovi volejem do prázdného dvorce (viz USO23) a něco úplně jiného musel vytáhnout dnes a toho nebyl schopen
Reagovat
HolyMotors
Dnes ale byla také spousta těch volejů jednoduchých a on je neskutečně pokazil.
Reagovat
Ereinion
jj asi se mu Alcaraz dostal do hlavy no
Reagovat
HolyMotors
Dost možná už ho nahlodal ten první, opravdu jednoduchý při svém podání za stavu 40:40 nebo BB Alcaraz. Djokovič ten game kvůli tomu voleji ztratil a pak už je kazil jak na běžícím páse.
Reagovat
bardunek666
Gratuluji Karlosovi. Málo co udělá větší radost než prohra Srba. Snad jen pláč australského tenisty, který to už psychicky nezvládá, to je bude ještě počteníčko
Reagovat
Meceon
I kdyby prohrál každý další zápas,nic to nemění na tom, že je nejlepším tenistou všech dob...A ty se třeba *****
Reagovat
turista
Duševní chudáku. Jde ti jen o prohru Srba. Gratulace Karlosovi z tvé strany je falešná.
Reagovat
PetaM
Ale neeee, dneska nebude žádné hraní na struny? Žádná srdíčka do publika? Žádné sahání na uši, že neslyší? Žádné divadélko s plakáním? No to je ale smutná neděle.
Reagovat
Meceon
Dneska nějaká nateklá přemotivovaná komediantská držka dvě hodiny zatínala pěstičky a řvala Vamos
Reagovat
MAFRA
Gooooooooooood bay novak
Reagovat
dejwo
nebrec prosimte
Reagovat
uztoje
Dneska pocítil dopředu, že osud je někdy nezvratný...
Reagovat
Ondra979
a kdo je kral travy, byt tato pomala uz travu nekdy moc nepripomina, spis je to mix travy a antuky v poslednich kolech, coz je skoda, ale co uz...kral prave travy je podle me Sampras, o maly kousek za nim je Federer, djokovic jim nesaha v pravem travnim tenisu ani po ramena..neco zase umi, to ano, ale travni tenis nikdy nehral, protoze ho neumi
Reagovat
australan.tenis
Federer se svým trapným patetickým jepičím Prime hrál proti jenom o pět let mladším protihráčům. Djokovic hraje ve 37 letech s poraněným kolenem s o 16 let mladším soupeřem.... To hovoří za vše.

S 0:3 ve finále ve Wimbledonu Roger nemůže být druhým nejlepším hráčem na trávě. Nebyl dominantním a není králem své éry. Rogi bohužel vyřazen z TOP3 na základě neschopnosti porážet své rivaly.

Realističtější je:
1) Djokovič plus Sampras
2) Borg
3) Federer

:)
Reagovat
Ondra979
tak u tebe to neprekvapi, ale je to uplna hloupost, by tady trava jako v devadesatkach, tak je djok rad za 3-4 tituly a i ty by nemel uplne jiste..tak to je, proto davam prvniho Samprasa, druheho Rogera, Djokovic neni v jejich kategorii ani nahodou pro me tady, a neni to o poctu titulu, to neni zas tak rozhodujici, Borg je samo treti, ale to byla jina doba
Reagovat
Pe3k
Pokud by se i nadále hrál styl servis síť, tak by jsme Novaka Djokovice ani neznali...
Reagovat
Ondra979
ve wimbledonu moc ne, jinak ano
Reagovat
turista
To souhlasím.
Reagovat
australan.tenis
Výmluvy na Rogerův podle vás údajně jepičí Prime a "kdysi byly rychlejší povrchy, takže Djokovič by se nepřizpůsobil" 3...2...1

Směšné. Nejlepší tenista všech dob by se přizpůsobil. Takže tenhle co by kdyby argument Fedfans opravdu neobstojí.
Reagovat
dappe
Ještě jedno finále s Alcarazem a 0:3 to bude mít i pan nepřekonatelný ne?
Reagovat
australan.tenis
Rozdíl 5 a 16 let.........

Pakliže se bavíme o rivalitě DjoFed, tak je dělilo jenom 5 let...... O to více je to zničující vysledek pro Rogera.

Rozdíl 16 let proti mladému energickému soupeři s novým stylem hry, který velkou trojku studoval od malá (s kterým má mimochodem Djokovic 3:3 bilanci) je pouze přirozeným předáváním žezla nové generaci. GOATkovic si svou éru uhlídal. Roger ne. :)
Reagovat
Ereinion
kdyby ten rozdíl byl menší, tak by to pro Djokoviče bylo ještě daleko horší, představ si, že by teď musel hrát třeba s 26-letým Alcarazem. To by žádných 24 GS ani nehrozilo. Pokud je na trávě Djokovič tak super, tak prostě měl porazit Alcaraze minulej rok, kde byl Carlos pre-prime a neměl na trávě skoro žádné zkušenosti. Jasnou věkovou výhodu měl Carlos až letos.
Reagovat
australan.tenis
Alcaraz 2023 > Nadal 2008, Phillipussysis, Grosjean, Roddick, Gasquet, Bjorkman... Takže asi tak.

Stačí o tři nebo čtyři roky mladší Djokovič a Carlitos by dnes prohrál. Djoko s jednou nohou ho dotáhl do TB.

Carlitos 26 let je spekulace nepodložená realitou. Nevíme, co (ne)bude. :)
Reagovat
Ereinion
lol, Alcaraz 2023 je zhruba na úrovni Nadala 2006. A i tak s ním Djokovič loni prohrál (tahle prohra ho v budoucnu může dost mrzet). Vyhrál by o 3-4 roky mladší Djokovič dnes s Carlosem? Nejspíš by vyhrál min. 1 set, ale celej zápas spíš pochybuju, Djokovičův top level na trávě je obecně dost přeceňovanej. Naposledy zahrál fakt dobře ve finále 2015 proti Federerovi, jinak v 2018/19 měl víc štěstí než rozumu a v 2021/22 měl jeden z nejjednodušších losů v historii
Reagovat
australan.tenis
Ty jsi typický příklad fanatika a vtipálka.

Nadal 2008 je jenom přeceněný mýtus, který stylem hry fungoval na křehký jednoruční backhand a porcelánovou dušičku proti levákům přeceňovaného Federera. Styly dělají zápasy.

Prime Djokovič zničí každou verzi Nadala na trávě, to je zkrátka fakt. Nadal může být rád, že proti němu stál v roce 2008 švýcarský uzlík nervů a ne Prime Djokovic, který by ho tam roztrhnul jako hada... Viz. 2011.

Alcaraz 2023 i 2024 by rozložil všechny verze Nadala na trávě na atomy... Má na trávu mnohem lepší styl a vše dělá lépe. Letos hrál Alcaraz hůře než minulý rok. Djokovič jenom měsíc po operaci hrál dnes naprosto podprůměrně a nedařilo se mu nic. I tak dotáhl zápas do TB. Prime Djokovič nebo Goran verze Djokovic z Wimbledonu 2021 či 2022 porazí Carlitose.

V roce 2019 měl víc štěstí než rozumu? Hrál podprůměrně a i tak přehrál na hranici možností hrajícího Federera. :)
Reagovat
Ereinion
No od tebe zní obzvlášť vtipně že jsem fanatik

Ale pojďme si to rozebrat - peak Nadal je samozřejmě obrovskej problém i pro Djokoviče. V 2018 mohl Nadal v klidu vyhrát, tam Djokoviče pravděpodobně zachránila zatežená střecha. V 2019 byl Federer lepším hráčem (i když měl skoro 38), jen to nezvládl v hlavě. Pak v 2021/22 měl Djokovič takové srandy jako combo SF/F Shapo - Berrettini a pak Norrie - Kyrgios, no comment.

Jinak ano, Alcaraz má pro trávu bezpochyby lepší hru než Nadal, nicméně i tak má s Nadalem některé věci společné - je zranitelný na servise a tipuju, že také v budoucnu uvidíme nějaké překvapení na jeho účet v prvních kolech, jak jsme viděli třeba s Rosolem nebo Brownem u Rafy.

A bonbónek nakonec - "Letos hrál Alcaraz hůře než minulý rok". Wtf? Ve finále hrál Alcaraz asi svůj nejlepší zápas kariéry, dělal všechno dobře, i servíroval fanatsticky. Prostě zvedl svůj výkon o 2 levely oproti minulým kolům. Loni vyhrál finále spíš díky psychice, jeho výkon byl dost nekonzistentní, hlavně první set hrál strašně, to letos vůbec nebylo.
Reagovat
Pe3k
Sám Alkáč říkal, že to nebyl jeho nejlepší zápas kariéry a co se týče servisu udělal x dvojchyb a to i v důležitých momentech...
Reagovat
Ereinion
možná odehrál ve své dosavadní kariéře ještě lepší utkání, ale moc jich nebylo a každopádně nikdy při takové příležitosti - když si vezmu jeho dosavadní 4 GS finále, tohle bylo jeho jednoznačně nejlepší...pamatuju si, že hrál fantasticky v QF RG23 proti Tsitsipasovi třeba, ale na takový zápasy historie zapomene. Co se týče servisu, sice tam byly dvojchyby, ale za mě podal velmi dobrý výkon i tady. Celkově Djokoviče přehrál v kombu servis/return, což bych před zápasem určitě neřekl
Reagovat
australan.tenis
Djokovic hrál v roce 2018 na 70 % svých schopností ve Wimbledonu, protože se stále dostával do formy a sžíval se s novou technikou servisu po operaci lokte, s kterým měl problémy od French Open 2016 (úlomek kosti a vnitřní krvácení v lokti). I tak Djokovič porazil na hranici možností hrajícího Nadala. Žádná střecha Nadala nezachránila... To jsou zase pohádky. Djokovic se nikdy nebál říct na plnou hubu, že je v perfektní formě... V roce 2018 byl na dně a přemýšlel i o konci kariéry. Ani na Wimbledon nechtěl ject po FO. Byl z formy. O to víc epická je jeho výhra na W2018. Víš, co to je, když je hráč na Wimbledonu a nemůže se opřít o svůj servis?

Ano, Federer byl v roce 2019 lepším hráčem ve finále, sám Djokovič byl rozčarovaný ze svého slabého výkonu, a i tak porazil Rogera, za kterým stalo celé publikum z Londýna. Teď si vem, kdyby Djokovič měl svůj den a bylo za ním publikum. Easy 3:0 Djoko. Tohle je přesně ono.... Djokovič porazí skvěle hrajícího Federera, i když hraje špatně..... Naopak Federer nemůže porazit skvěle hrajícího Djokovice, pakliže hraje špatně. Tady se ukazuje, proč je Djokovič the best ever. Konec konců statistiky nelžou.

Je jedno, jestli měl Djokovic podobný los mezi lety 2021 a 2022 jako Federer v letech 2005 či 2006.... Zkrátka hrál o několik levelů lépe než dnes, protože tehdy nebyl měsíc po operaci kolene a nedělal kopec nevynucených chyb, které normálně nedělá.... Netrefoval mnohem lépe první servis. Rozsypala se mu hra. Mimochodem Kyrgios je schopný porazit kohokoli na trávě (i Nadala :) ), když je ve špičkové formě...... Kyrgios měl lepší čísla na Wimbledonu 2022 než Andy Roddick v životní formě hrající proti Federerovi ve finále v roce 2009. Kyrgios by ten den z kurtu vystřílel kde koho... No ovšem ne GOATkovice.

Všichni experti se shodli, že Alcaraz hrál minulý rok lepší travnatý tenis než letos. Je zjevné, že se o mnoho více zhoršil letos Djokovič, než se zlepšil Alcaraz oproti minulému roku (naopak hrál hůř skrze celý Wimbledon).
Reagovat
Ereinion
Alcaraz hrál každopádně lépe letos než minule, to musí říct každý objektivní fanoušek co viděl obě finále...letos žádně zastřelování první set a půl jak před rokem, okamžitě sypal winner za winnerem, forehand na 100% hned od začátku. Ano, Djokovič byl horší než minule a z toho plyne výsledek 3:0
Reagovat
australan.tenis
Tady se určitě neshodneme.

Djokovicuv dnešní chabý výkon nechal vypadat Alcaraze tak dobře.

Nabízí se perfektní srovnání. Analogie Medvedev vs Djokovic na US Open finále 2021 3:0 (příšerný a unavený výkon Djokovice).... A opačná story v roce 2023 ve finále US Open 0:3 ve prospěch Djokovice. Hraješ, co ti dovolí soupeř a Djoko nechal Alcaraze dostat se na koně příliš rychle.
Reagovat
Ondra979
je to tak, tech 7 titulu celkem je docela haluz
Reagovat
gocii
Nadaluv los z 08 asi desetkrat tezsi nez letosni djokovicuv ale budes tu furt nad nim honit jak hral jednonohy. Pritom to je stejna pisnicka cely rok na vsech povrsich.
Reagovat
australan.tenis
Viz co jsem psal ereinion teď..... Nadal 2008 by dopadl špatně, ne-li hůř proti Prime Djokovicovi. Stačí se podívat jak Prime Djokovič zametl kurt s Prime Peak Nadalem ve finále Wimbledonu 2011. :) Netřeba dalších komentářů.
Reagovat
Pe3k
I tak to byl pro DJokovice rekordní den. Prohrál už 13x ve finále GS!
Karlos je už 5 hráč co spláchl Djokovice 3:0 ve finále gs. Federer, Murray, Nadal, Medvedev a dnes Alkaraz.

Velká gratulace Alkarazovi!
Reagovat
turista
Velká gratulace Carlosi Alcarazovi. Ale bez ubohé dehonestace Novaka Djokoviče.
Reagovat
aape
Reagovat
Roger_fans
Tanec asi s najskaredsou tenistkou na okruhu preto nedopodaval
Reagovat
aape
Ubohé
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
dorsch2
Novaku, skusit OH a potom oddych az do AO, bud na to prijdes sam alebo ti to poradi niekto z tvojich dobre platenych expertov, pripadne to ber ako radu zdarma:)
Reagovat
Meceon
Kam tím míříš? Měsíc po operaci kolene hraje finále Wimbledonu...Bych chtěl vidět kdo tohle dokáže
Reagovat
Roger_fans
Doping
Reagovat
dorsch2
mierim tam, ze na US Open s tym kolenom, mozno slabsou formou, nema velke sance, ked napriek tomu ze tam ma viac titulov ak z RG, je to jeho najslabsi GS, dalsi zbytok sezony je z jeho pohladu naozaj nezaujimavy, stanovit si priority podobne ako to robil Rafa a nevyšťavovať sa v nezmyselnych bitkach, na AO by mohol byt konkurencieschopny proti hracom ako Alcaraz a Sinner, na druhy sled bude mat aj o 10 rokov
Reagovat
dorsch2
ja ho mam rad, nemyslim to v zlom
Reagovat
ipko
s takým žrebom by na finále mal šancu aj Nadal
Reagovat
Pe3k
Nadal fakt ne, ale jinak všichni
Reagovat
australan.tenis
Zdraví tě Steve Darcis.... Rosol, Brown.... Hihihi. :))))

Kampak nám utekl panic Giwdul?
Reagovat
Roger_fans
Tenis na trave je smiesny , antuka je pre Bohov
Reagovat
australan.tenis
Hard + tráva + indoor > antuka

Bohužel, mimo antuku jenom steroidy nepostačí. Priateľu. :)
Reagovat
Oin
Fico. Dva měsíce po několikanásobném průstřelu bůhvíčeho je na dovolené v Chorvatsku.
Reagovat
turista
Jakýpak oddych. Hateři žvaní a Nolda pojede dál.
Reagovat
Ereinion
Djokovič konečně ve 36/37 poznal pořádnou mladou konkurenci, kterou neměl po celou kariéru...hrál svůj standard, kterej by stačil kdyby ve finále byly hráči typu Berrettini nebo Kyrgios, ale tohle byl od Carlose nadpozemskej výkon, asi můžem říct, že to bylo poprvé co jsme viděli peak Alcaraze. Kdyby nepředvedl ten kolaps při podání na vítězství, tak to bylo úplně bez chyby.
Reagovat
Ondra979
nemel ji v poslednich pa letech, a vytezil z toho opravdu hodne, mimo antuku dokud byl rafa to proste bylo slabsi, tak z toho vyzral co se dalo
Reagovat
Ereinion
neměl ji de facto celou kariéru (narozdíl od Federera s Nadalem) a v posledních pár letech neměl de facto žádnou konkurenci, dokud nedorazili Alcaraz/Sinner. To je hlavní důvod proč je statisticky GOAT
Reagovat
Ondra979
hele to zas neni pravda, Nadala tam mel vekou cast kariety, byt ten byl konkurence predevsim na antuce, zato mimoradne silna a Rogera, ktery byl ale plnou konkurenci jen do 2012, pak uz ne..takze mel ji tam, ale jen urcitou cast kariery, a pak mel nejakou dobu temer volne pole..
Reagovat
Ereinion
jo měl Nadala, kterej je o rok starší, ale já jsem mluvil o mladší konkurenci...kompletně chybí ATG hráči narození v 90. letech, proto Djokovič vyhrál 12 GS po 31. narozeninách
Reagovat
Ondra979
jasne, tak s tim souhlasim, tato generace byla slaboucka a to je fakt
Reagovat
lars
mozna to nebyl kolaps, mozna chtel C.A. predvest divakum nekolik dalsich svym peknych uderu
Reagovat
Mantra
Určitě
Reagovat
lars
* ...dalsich svych peknych ....
Reagovat
Meceon
Dnes neměl nejlepší tenista všech dob svůj den, škoda..Bylo utrpením se koukat jak tenhle nechutný španěl vyhrává... Doufám, že to je jeho poslední GS.... Fandím komukoliv proti němu
Reagovat
Roger_fans
Vsak ten ziska dalsich 25 GS kto ho akoze zastavi?
Reagovat
Meceon
A pak ses probudil????...Tenhle je do dvou let odepsanej zdravotně a chybět mě nebude
Reagovat
P_J_Boock
Podobné řeči se vedly o Nadalovi po vítězství ve Wimbledonu 2008.
Reagovat
lars
Muze ho zastavit lepsi tenista, zraneni, ztrata motivace, smrt, ...
Reagovat
Blondie


kočičko, něco mi říká, že tě čeká pěkných pár let plných tenisového utrpení
Reagovat
annah
Reagovat
dejwo
tak si zvykej chlape, alcaraz ještě dobrejch 20 shrábne
Reagovat
farr
Starej a zraněnej/limitovanej skrz to koleno Djokovič opravdu už bez šance dneska se sázkovky napakovaly kurz na Noldu byl opravdu evidentně velká vějička zadarmo.
Karlito ho dneska rozdupal loni si to Nole prohrál sám v tom TB. A taky jsem zvědav na shrnutí z australských bohnic, jestli se dočkáme nějaké zase zajímavé konspirace...
Reagovat
Teo
Tak to byla dobrá demolice
Reagovat
turista
Nebyla to demolice.
Reagovat
dappe
Alcaraz si neodpustil (jako po celý turnaj) jeden velký výpadek, ale opět ve finále předvedl nejlepší výkon na turnaji. Djokovič úplně bez šance, letos byl mezi oběma polovinami velký rozdíl, ve finále se to potvrdilo, takže žádné drama.
Reagovat
ipko
inak aspoň takto je možné ešte viac oceniť Rogerov titul v 36 rokoch bez straty setu v 2017
Reagovat
australan.tenis
To určitě ne..... Roger nebyl po operaci kolene a Djokovič měl zraněný loket. Zdravý Djokovič by v roce 2017 udělal z Rogera ve finále Wimbledonu zase "40:15" zoufalce. :)
Reagovat
ipko
veď druhú polovicu 2016 Roger vynechal, takže bol po zranení kolena a vyhral hneď AO, sunshine double a aj Wimbledon ty pako
Reagovat
australan.tenis
Rozhodně to nebylo měsíc po operaci kolene, ale po mnohem delší odmlce od operace. AO 2017 etc. .... Jsou GS, které vyhrál díky zranění loktu Djokovice.... Čelit zoufalci Nadalovi opravdu není moc prestižní, když chyběl král. Check your facts, ty pako. :)
Reagovat
ipko
áno, Roger vyhral len kvôli tomu, že Djokovič mal v tej sezóne zdravotné problémy.. prosím ťa už prestaň s touto trápnou argumentáciou, ktorú nikto nemôže brať vážne
Reagovat
australan.tenis
Berou ji vážně i na zahraničních fórech Pipko..... Nezvládáš, i když Roger už ukončil kariéru a nebyl ani nejlepším hráčem své éry. :) Federer dostával takové nakládačky v roce 2015 a 2016.... Že se zdravým Djokovicem by v roce 2017 a 2018 dostal Roger tak na zadek, že by kariéru ukončil ještě před Covidem. :))
Reagovat
ipko
zranenie je bežná súčasť každého športu, takže aj tenisu.. asi len toľko k tomu
Reagovat
dappe
Ty buď rád, že se Alcaraz nebo Sinner objevili až takto pozdě a Djokovič si mohl 10 let hrát proti nevýrazným hráčům nebo top hráčům za zenitem (Federer, Nadal)
Reagovat
australan.tenis
1) Djokovic hrál většinu své kariéry proti PRIME soupeřům včetně Federera a Nadala

2) Federer měl štěstí, že jeho rivalové byli jenom o pět let mladší a ne o 16 let mladší.. Šampion z doby temna Roger, který má nejkratším PRIME v historii profesionálního sportu.

3) 24 > 22 > 20 ..... Roger by měl max 17 GS nebýt Noleho zranění loktu v roce 2016. :) hihi
Reagovat
dappe
V bodu jedna tvrdíš, že hrál Djokovič většinu kariéry proti PRIME Federerovi, což je kolik? 15 let? A ve druhém bodu napíšeš, že Federer má nejkratší PRIME v historii...
Reagovat
australan.tenis
Nejkratší Prime podle vás.... Dělám si prdel z vás fanatiků..... Omlacuji vám ironií o palice vaše směšně výmluvy.

Podle mě měl Federer prime dlouhý.....
Reagovat
Pe3k
goat!
Reagovat
australan.tenis
GOAT v prohravání finále proti svým největším rivalům!
Reagovat
dejwo
slzy australana nemají chybu
Reagovat
uztoje
Ale musíme být objektivní, a tedy zaspekulovat. Zápasy Djoko Alcatraz když by měli podobný věk?
Reagovat
dejwo
21letý djok by dostal od tady toho Alcaraze 3:0 ve 2h.
Reagovat
annah
Carlos to dle očekávání dal. Gratulace k obhájení titulu!! A mimochodem uchránil Rogerovi jeho wimbledonský rekord. Díky.
Reagovat
George_Renel
Finále žen bylo zajímavější.....
Reagovat
com
..ale o tech pestickach a s tim vamos by mu nekdo mel rict, aby s tim ubral
Reagovat
Meceon
Škoda, že ho tuhle gumu Tiafoe nevyřadil
Reagovat
Ondra979
tak Carlitos to na zaver trochu zdramatizoval, ale uz to nepustil..tak nakonec se potvrdilo, ze jeho level je vyssi nez Djokovicuv v letosni sezone obecne a i tady, coz je dobre, je to terminator a kdyz se rozjede, je tezko k zastaveni, gratulace k prvni GS obhajobe, coz je tezka disciplina :)
Reagovat
Patik
"obecne a i tady" si nejak rýchlo zabudol čo a proti komu tu Djokovič dokázal vyhrať
Reagovat
Ondra979
psal jsem o letosni sezone, tak si to precti znovu, loni byli hodne vyrovnani, letos uz je lepsi Carlitos a dnes to potvrdil
Reagovat
paddy
i letos platí
to bylo za Rogera smile
Reagovat
ipko
tak tak
Reagovat
Ereinion
tak tak, Djokovič si nezaslouží stejný počet titulů ve Wimblu jak Roger...nicméně minulej rok měl šanci, tam byl Alcaraz ještě mladej a nezkušenej, teď ve 21 předvedl o dva levely lepší výkon a na to Djokovič už prostě nemá
Reagovat
Ondra979
jj taky jsem rad a podle me by to bylo nezaslouzene...jeste malou sanci bude mit pristi rok, ale doufam, ze tam uz bude silnejsi konkurence, Sinner, Zverev atd a to uz by se nemel dostat ani do finale, letos to mel fakt celkem lozene tu cestu
Reagovat
ipko
no chvalabohu to Carlos dotiahol k 4 GS titulu, aspoň takto ukázal mentalitu šampióna, aj keď by sa mu podobné výpadky naozaj stávať nemali
Reagovat
Pavol
Vymaľované.
Reagovat
uztoje
Ponížil, ale ohleduplně..
Reagovat
HolyMotors
Škoda, že tu trávu tak zpomalili před 20 lety. Jinak by nejlepší síťař galaxie vyhrával Wimbledon každý rok
Reagovat
Roger_fans
Toto bude 30gs , kto ho zastavi? Kopriva Farnley?
Reagovat
Roger_fans
Australska mocka a sracik kde ste?
Reagovat
uztoje
Celý zápas pod kontrolou, total na lopatě, 0:2, triple Championship point, to by byl na druhou stranu obrat, jaký se asi fakt ještě nestal na takové úrovni, pokud mne někdo neopraví..
Reagovat
HolyMotors
Bylo mu ho líto. Blahosklonně se smiloval nad starým pánem a nechá ho se ctí v TB odejít do věčného zapomnění.
Reagovat
turista
Zatím Novak nikam neodchází. Carlos vyhrál druhý Wimbledon což se čekalo.
Reagovat
Ondra979
no tohle se nevyplaci, djoka to nakopne a pokud urve tento set, ve ctvrtem by urcite byl neprijemny..
Reagovat
ipko
no tak toto je neuveriteľný prúser pte Carlosa
Reagovat
australan.tenis
Carlos "40:0" Alcaraz?

Generace se mění, mindrak ne.

A amPUTAce si už štípe klitoris.
Reagovat
com
jeden sebranej brejk a ty uz ejakulujes
Reagovat
australan.tenis
Do tvé pussynky ejalukuju.... Zraněný Djokovič odvrátil tři matchbally.... Bez ohledu na výsledek.... Tohle je GOAT materiál. Hihi. Comáčku... ČU.... ráčku. :))
Reagovat
HolyMotors
Reagovat
Roger_fans
A chlpac co robi?
Reagovat
Pe3k
Alkáč neunesl tíhu okamžiku
Reagovat
Blondie
Akorát jsem došla. Přeju oběma, mám je ráda.
Nicméně podotýkám, že předvést jakákoliv baba na okruhu to, co teď Carlito, tak se půlka "expertů" směje, že jsou ženy labilní nány :D

Můj tip před zápasem byl 1:3 pro Carlita a ráda bych ten jeden set...
Reagovat
Sinuhet1
Reagovat
dorsch2
suhlasim, aj ked u zien som videl aj lepsie kolapsy, ked nasa Kurhajcova uz neviem s kym vyhravala 6:0, 5:0 a 40:0 a nedopodavala, teda nevidel ale pocul v sportovych spravach:)
Reagovat
uztoje
Neuvěřitelné... Asi mu bylo líto ho totálně zničit nebo co proboha .
Reagovat
aligo
Co to bylo za kolaps?
Reagovat
com
to je hnup
Reagovat
enfee
Carlito vole chce si jeste zahrat asi
Reagovat
Ondra979
jj, asi chce..jinak to nedava smysl
Reagovat
ipko
Carlos si nechal brejk na najlepší čas a už len dopodávať
Reagovat
PTP
Už i starýmu Alcarazovi v hledišti je trapně, jak mladej bez zábran kouří GOATA.
Reagovat
Patik
Neviem čo je horšie či ťa zaťata päsť alebo ten otrasný zataty ksicht čo pritom spraví.
Reagovat
com
Vámos zaťatá pěstička a na druhe straně rezignovanej Djok
Reagovat
Patik
Ak si ľahne od radosto či len natiahne zase gambu.
Reagovat
uztoje
Na ESPN, při záběru na Cruise, řekl McEnroe: "Mission Impossible" ...
Reagovat
australan.tenis
Prosím vás..... Nevíte, kde je teď amPUTAce? Dělá teď felaci Peterovi v Tatrách za zvuku jelenů v říji? :)
Reagovat
Roger_fans
Na dovolenke v SUI s chlpacom.
Reagovat
HolyMotors
Nevíš, kolik by vyhrál Djokovič GS, kdyby se hrálo pouze na síti?
Reagovat
australan.tenis
Nevíš, kolik by vyhrál Nadal GS, kdyby se hrálo mimo antuku a bez možnosti použití dopingu? :))
Reagovat
Roger_fans
Z kazdeho povrchu vzdy minimalne 2 , to sa chlpacovi moze len snivat Dopovic by mal tiez 0
Reagovat
HolyMotors
Vyhrál jich 6 mimo antuku, doping mu nikdo nikdy neprokázal. Nemáš zač.
Reagovat
australan.tenis
Tak to je dost trapné...... Že jenom 6... To je míň než Agassi.

Ale prokázal, amPUTAcia.... Nebo mám raději říct Giwdule? Hihi. Nemáš ani gule sem psát pod svým nickem. Asi jsi je zapomněl v Petržalce. Hihi. :)
Reagovat
Martan1
No hranou se dva grandslamy na betone, tak si představ že budou dva na antuce, tak a teď počítej
Reagovat
Amputace
Panic prcal na Masters of Rock, ko.k.ote.
Reagovat
victim
Jakej byl Masters?
Reagovat
Amputace
Bruce Dickinson naprosto fenomenální, na ten věk vážně neuvěřitelný výkon. Výborný setlist, showmanship, házel humory, interakce neskutečná, pěvecky už to samozřejmě není úplně ono, ale je mazec, jakým způsobem to stále dokáže vynahradit. Judasové za mě o něco slabší koncertně, ale rovněž na ten věk obrovský výkon, zvláště pěvecky stále topka. Velké překvapení pro mě byli Accepti v úplném závěru festivalu - působili, jako by byli hlavními hvězdami. Ze skupin, které pro mě byly spíše okrajové a neměl jsem je před festivalem moc naposlouchané, mě asi nejvíce potěšili Moonspell. Naopak jediné za mě výraznější zklamání byl Cavalera. Odchozený koncert, bez vášně a nadšení. Technicky dobré, ale nedokázali mě vyloženě vtáhnout do atmosféry své hudby. Festival celkově výborný, organizačně i tím, co jsem potkal za lidi. Jediné, co opravdu vadilo, bylo slunce. Čtvrtý den už jsem skutečně myslel, že to nedám.
Reagovat
victim
Jó slunce je sviňa.Já bych tam nevydržel ani pár hodin.
Ten Cavalera tam byl se Soulfly nebo s bráchou?
A co skandinávie?Nikdo tě tam odsud nezaujal nebo to tam bylo bez nich?
Jestli byli Accepti za hlavní hvězdy tak určitě hráli s Udem a většina písní byla z Restless and Wild a Metal Heart.Trefil jsem se?
Reagovat
Amputace
Cavalera tam byl s bráchou.

Skandinávii jsem popravdě dost minul, nebo si teď vyloženě nic nevybavuji.

Právě, že ne. Hráli s Tornillem, ale byl to odmakaný koncert a skvělá atmosféra. Bylo to hodně nabušené jak přístupem hudebníků, tak atmosférou v kotli. Co mě hodně překvapilo, že přestože v neděli uzavírali celý festival, spousta lidí přijelo v rámci jednodenní vstupenky přímo na ně. Takže v závěru účast rozhodně nestagnovala, spíše naopak. A s tím setlistem ses trefil.
Reagovat
dorsch2
nechlastam, ale ak to Novak otoci tak exnem poldecak v mini flasticke co mam v zbierke
Reagovat
dejwo
v klidu, ve sbírce ještě zůstane minimálně do US open
Reagovat
dorsch2
vidim, ze si vacsi optimista ako ja, pretoze to vidim uz natrvalo
Reagovat
paddy
v půlce stoupání jsou na čele Vingegaard s Pogačarem a s náskokem 30s na zbytek favoritů smile
Reagovat
Ondra979
no mazec, doufam ze vingegaard neco zkusi jeste
Reagovat
paddy
a Pogačar nastoupil
Reagovat
paddy
Pogačar dnes vyhrál smile
Reagovat
Krisboy

Daleko zajímavější než Wimbledon.
Reagovat
HolyMotors
Je třeba ale sportovně přiznat, že Djokovič se dost zlepšil, hraje agresivněji a dělá body (pokud teda nemusí zrovna na síť). První dva sety nestíhal, teď je to otevřené. Alespoň v tomhle setu.
Reagovat
PTP
Vypadá to, že nechal soupeři první dva sety, aby mu lidi konečně začli fandit
Reagovat
Patik
snaží sa vzchopiť keď už je neskoro..vamos z pralesa by musel mať iný kolaps aby to Novak otočil.
Reagovat
Roger_fans
Chlpac sa kedy vzchopi?
Reagovat
HolyMotors
Zase to udělal :DD já už nemůžu. Odveďte ho někdo.
Reagovat
uztoje
Dostal se mu asi Karel do hlavy...
Reagovat
Ondra979
tak ted jsem dorazil a nestacim se divit..djokovic sice umi otacet temer prohrane zapasy, ale dnes na to asi nevypada..jdu se chvili podivat, pak jdu na kolo, dam si to az vecer z hl
Reagovat
enfee
Kdyby tohle dovedl k vitezstvi, byla by to senzace...doufejme, drzme palce, ale taky tomu moc neverim..
Reagovat
Vlk-v-trave
Takova finalni wimbledonska katastrofa...
...tak jasne, ne kazde finale se musi opravdu povest, ale tohle je snad nejdrsneji nejhorsi, co pamatuji na trave... horsi to snad ani uz nemuze byt, tak doufejme, ze se to trochu zlepsi:) Na saku to asi ale nebude, tam uz zlepseni fakt necekam...uz mu ani nepocitaji poradne ty stats... ma asi nejakou deku dneska...
Reagovat
victim
Nejhorší byl Anderson ten sotva stál na nohou po zápase s Isnerem.
Reagovat
australan.tenis
Lol, na 40 % svých schopností hrající Djokovic pár týdnů po operaci kolene.... A stejně sebral už 6 her od Carlitos Vamos. GOAT. :))

Feťák Nadal si místo toho teď píchá někde injekci pod mostem ve Švédsku. :))
Reagovat
dejwo
nebrec
Reagovat
ipko
6 hier
Reagovat
HolyMotors
Nadal by mu sebral víc gamů i bez nohy. A Federer bez rakety, stačilo by, kdyby kolem sebe máchal rukama.
Reagovat
australan.tenis
Není na pohádky nějak brzo? :))

A jak zvládáš psát zatímco Forehandovi lížeš koule? Máš slepeckou klávesnici? :) hihi
Reagovat
devotional
Kapesníček nechceš??
Reagovat
ipko
teraz Djokovič prežil klinickú smrť, ešte sa môže nakopnúť
Reagovat
uztoje
Už se hecuje, udržel podání..
Reagovat
Ondra979
pokd Carlos nezkolabuje, tak uz by nemel mit sanci..toto je zatim vyprask
Reagovat
ipko
ale vyzera byť uz na podaní Djokovič dosť solídny, takže aj TB by ešte mohol byť celkom problém pre Carlosa
Reagovat
Ondra979
tak set dat muze, pokud se zlepsi, uvidime..hlavne at carlitos neklauni a radsi ho dorazi, zname djokovice a jeho zmrtychvstani
Reagovat
paddy
začalo stoupání na Plateau de Beille
to by mohlo být napínavější smile
Reagovat
PTP
Přijde frajer do baru, objedná si dvojitej rum, vypije ho na ex, odplivne si a povídá: "Fuj ta uměla řídit." Objedná si dalšího, a zase povídá:
"Fuj ta ale uměla řídit. Ještě jednoho."
Číšník už nevydrží a ptá se, co to jako má znamenat.
A frajer mu vypráví: "No stopuju na dálnici a zastavila mi taková hnusná vošklivá hrozně stará bába.Ptám se jí, jestli mě vezme do Prahy, a vona, že jo. Tak jedem, a baba jede padesátkou,pak už jede stovkou.
Najednou jede stopadesátkou, až to vytáhne na 200stovku. A v tom prudká zatáčka doprava a v ní naštorc kamion. Já jí povídám: "No babo, jestli tohle vybereš, tak Tě přefiknu."
Fuj ta uměla řídit.

Djoko, jestli vyhraješ, objednám si dvojitej rum!
Reagovat
paddy
to by musel hrát s Musettim nebo Tsitsipasem smile
Reagovat
svetskaslavapolnitrava
Žádné takové. Jestli to Djoker otočí, tak vyrobíme jeho figurínu a opícháme tě s ní, a až potom si můžeš dát ty dvojité rumy.
Reagovat
australan.tenis
Kde je vůbec panic Giwdul? :))

Už se nám sem seběhla i jeho milenka z Petržalky... Tak kde je Giwdulek? Hihi :)
Reagovat
HolyMotors
Ahoj, jak to jde Djokovičovi na síti dneska prosím tě? Nevěděl bys?
Reagovat
KoLcEk
Reagovat
australan.tenis
amPUTAce in the house koukám. :))

Jeden zápas na tom nezmění nic, Djokovic světová třída na síti, v dnešním tenise. :)
Reagovat
HolyMotors
V dnešním tenise vůbec právě. Tam je na síti absolutní dno. Ale za to dneska exceluje. Jsem v šoku..
Reagovat
australan.tenis
Na dně jsi ty, když Forehandovi lížeš prdel. :))
Reagovat
KoLcEk
Co to meleš?
Reagovat
uztoje
Zlatý Medvěd, ten si aspoň trochu čuchnul..
Reagovat
Mantra
Bazinga
Reagovat
uztoje
Pár zkazenych míčů ho už stejně nespasí...
Reagovat
KoLcEk
Tohle není djokic jakého známe . Neprojevuje emoce nic je z ticha . Vůbec se nepovzbuzuje vůbec na trenéra nekváká nic. Tady Nole už jak šel na kurt nebyl s hlavou v pohodě něco se muselo stát .
Reagovat
uztoje
Pochopil jednoduše, že je v hajzlu, to je celé..
Reagovat
KoLcEk
Tak to určitě ne on vždy bojoval ikdyž věděl . Odehrál zápas v piči s kolenem proti Cerundulovi tohle je blbost co jsi napsal moc neznáš Djoka kamaráde
Reagovat
uztoje
Tak co se asi muselo stát? Zahla mu stará?
Reagovat
turista
Reagovat
Pe3k
Někdo mu dal přečíst, co píší jeho fans na tenisportálu
Reagovat
enfee
Presne
Reagovat
KoLcEk
Jste strašní dementi :DD vidíte první zápas noleho a napíšete kafry
Reagovat
Roger_fans
Djokyho cesta do finale bola na urovni atp250 mozno silnejsieho challengeru.
Reagovat
gocii
Reagovat
turista
Nesmysl.
Reagovat
PTP
Síťař opět úřaduje !
Reagovat
HolyMotors
Od to udělal zase :D z metru nepřehodí síť z voleje. Tohle bych zahrál i já troufnu si říct. Je pravda, že do mrtvol se nekope, ale tohle je naprostá zoufalost.
Reagovat
Pe3k
Co děláš přece nejlepší hráč na síti
Reagovat
paddy
a opět z 1m do sítě, Laver musí být na infarkt smile
Reagovat
Liverpool22
Renata super začátek a vede 3:0. Jones se zatím nechytá
Reagovat
enfee
Uzse trochu rozehral. Ted to zacne byt vostrejsi
Reagovat
PTP
Krásný kraťasy na prověření kolínka
Reagovat
com
australan uz breci v koute?
Reagovat
Roger_fans
Isiel si dat medical
Reagovat
HolyMotors
Australan poté co Djokovič smečoval z metru do 16. řady, exitus
Reagovat
Mantra
2 zmrzačil. 3 zabil. 4 omracil. A jednoho zesměšnil
Reagovat
Roger_fans
Dostava ako chlpaty Svajciar od Rafu na RG.
Reagovat
HolyMotors
Končíš, klaune. Výprask. Modli se, abys nedostal větší sodu než Fedex od Huberta před časem.
Reagovat
uztoje
Kočka myš, tušení mne nezklamalo..
Reagovat
Patik
Ono bude asi lepšie dostať debakel..ako prehrať po piatich hodinách v tiebreaku.
Reagovat
ipko
múdro dňa
Reagovat
Roger_fans
Hej ???? to treba vytesat nad jeho skrinkou v automobilke.
Reagovat
Patik
No jo..snažil som sa..
Reagovat
enfee
tyjo snad to nebude nejaky buchec 3:0 debakl..
Reagovat
paddy
s tímto se asi nedá uživit jako správce sítě v IT sektoru smile

1. set 33% (4/12)
Reagovat
Roger_fans
Patik za pasom v automobilke to v pohode dava.
Reagovat
Vlk-v-trave
už to zlepšil :) Ale ikdyby to vytál nevím kam, tak stejně mu dneská Carlos na fh, ani bh nedává moc času na cokoliv...
Reagovat
zfloyd
myslím . že zajímavý to začne být tak po pátý hodině
Reagovat
enfee
Reagovat
ipko
tak čo aký je kurz na to, že Djokovič pôjde na dlhú pauzu medzi setmi na WC?
Reagovat
Roger_fans
Ano -
Nie 52@
Reagovat
ipko
Carlos prežil aj prvú ťažkú chvíľu na podaní, čo je len dobre
Reagovat
PTP
Čtyřhra vozíčkářů dá tomu trávníku dobře zahulit
Reagovat
enfee
vozickari hrajou na centru??
Reagovat
Patik
Minuly rok to finále začínalo rovnako len v opačnej réžii a pozri jak ten trávnik dostal ešte zabrať.
Reagovat
Mantra
Maj lyže vol e
Reagovat
Mantra
Koukni na yt. Stounman
Reagovat
Patik
Treba chodiť viac na sieť keď ho tam stále ten šimpanz prehadzuje..pripadá mi to ako výkon proti tej paličke v AO semi.
Reagovat
ipko
lenže on ani veľakrát neprehodil, ale Djokovič ľahko pokazil
Reagovat
Roger_fans
Ale ved on nehra proti tvojmu ocovi.
Reagovat
Patik
Čo si..nauč ma hentak troliť prosím ťa.. úplne ťažké kalibre.
Reagovat
Roger_fans
Niekedy si cital po sebe, aky si retardovany na hlavu?
Reagovat
Patik
No dobre ale to je všetko ? Nič viac ? Nejaký sarkazmus cynizmus nejaké tajomstvo skryvajuce sa za tvojím úspechom trolenia..či v jednoduchosti je krása..alebo talent či diagnóza.
Reagovat
Roger_fans
Tvoja diagnoza ty magor roky nezvladas Nadala, hras za na velkeho srdciara Rogiho a v zivote si nebol na jeho zapase? Si asocial alebo nemas peniaze ?
Reagovat
Patik
Ale...uš sy ma znyčyl prestaň
Reagovat
Roger_fans
Normalne mi ta je luto, kebyze chlpac este hrava ti kupim zajazd na jeho zapas.
Reagovat
Mantra
Maďaři se perou
Reagovat
Vlk-v-trave
Djokovic net party 2/10 (20%) NET POINTS WON
To je opravdu hrozive, asi jeho rekord turnaje... tady se daji ocenit jen ty pocty nabehu....mozna je vic nervoznejsi nez obe holky ve finale...
...nakonec ho porazi obrovsky tlak / letos vyrovnat W. rekord Federera...

Ale je to jen zacatek... prvni set s nim nic neznamena,
ale zatim hodne spatne...
Reagovat
Roger_fans
To uz neni Kopriva alebo Farnley ci ako sa vola????????????
Reagovat
ipko
doublebrejk, prvý set už má snáď Carlos v kapse
Reagovat
Dovodo6
Je hotovo, vypínám
Reagovat
Mantra
To bude rychlejší než ženy. Nezájem.
Holkám víc peněz
Reagovat
ipko
no Djokovič si na returne ešte ani nepípol
Reagovat
HolyMotors
Djkovičova dominance na síti pokračuje nestačím zírat, jak je na ní dobrý. Pat Rafter je proti němu basliner a obranář.
Reagovat
Ondra979
:))
Reagovat
ipko
skvelý uvod od Carlosa, rýchlo potvrdený brejk a len v tom pokračovať hlavne na podaní, nejaká šanca sa na returne možno ešte vyskytne
Reagovat
Patik
Taký level neudrží dlhšie než jeden set.
Reagovat
Roger_fans
Otazka casu osetrovania ???? co bude zle? Riedky vzduch, sosovky, koleno, chrbat ?
Reagovat
Vlk-v-trave
Fans...:)
málo sa snaží...:)
Reagovat
Pe3k
Hned v prvním gemu nám Novak ukázal jak moc je dobrý na síti
Reagovat
Pe3k
řečí čísel Novak má 20% úspěšnost na síti (GOAT)
Reagovat
paddy
Djo volej z 1m do sítě a hned záběr na Lavera, který musí trpět smile
Reagovat
Patik
Čiže ako hovorím naivné nabehy na sieť.
Reagovat
Roger_fans
Mal by si byt tenisovy trener, lepsie ako robit za pasom ako doteraz.
Reagovat
Patik
Reagovat
australan.tenis
Panic Peter Forehand, vítaj! :))

Lepší než Bastad. Hihi.
Reagovat
Roger_fans
Vsak Bastad je 10x lepsie obsadeny ako cesta Srba do finale
Reagovat
devotional
Srbský dezolát dostáva debakel, hihi.
Reagovat
QacO
Zmlkni hnupe
Reagovat
Pe3k
Reagovat
turista
Zmlkni hovado!
Reagovat
HolyMotors
Djokovič je podle Australopitéka nejlepší hráč na síti současnosti. Teď to myslím jasně potvrdil :)
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Patik
Jediná sieť na ktorej je Djokovič dobrý je maximálne ta hojdacia.
Reagovat
australan.tenis
Poslední dva roky > prvni game nebo i jeden zápas

Holydement. :))
Reagovat
Ondra979
jojo..ono proti souperum druhe kategorie se to hraje..dnes se prokazalo, ze je to na siti lamicka :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Důležitý Klíč jak pochopit fandění GrassRowdies.

Nevynucená chyba Alcaraz... pokřik Nóóóóu yeah... Znamená Nole jeď a podpora Djokovičovi

Nevynucená chyba Djokovič... pokřik Áááá kaj jáááj... Znamená pouze Alcaraz a podpora Carlosovi...

Snad to hráči na kurtu pochopí dobře...:)))
Reagovat
HolyMotors
Už první game trvá dýl než celý zápas Djokoviče s Musettim. To je dobré znamení.
Reagovat
PTP
Nejlepší síťař už dvakrát vyhučel
Reagovat
australan.tenis
Trošku větrno.... Zataženo...

Pořadatelé měli raději zatáhnout střechu, aby to bylo čistě o tenisových schopnostech obou hráčů.
Reagovat
com
po prvnim gamu mame o schopnostech Djoka vsichni jasno Tvuj Ču..máček
Reagovat
com
uz 2:0 hihi
Reagovat
Mantra
Ani nevím komu fandit. Oba bych nechal prohrát
Reagovat
Vlk-v-trave
:)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist