Alcarazovi nevoněla změna pravidel. Neměl jsem čas na servis, prohlásil po prohře

21. 6., 09:28
Aktuality 11
Wimbledonský šampion Carlos Alcaraz (21) si po svém vyřazení ve druhém kole turnaje v Queen's Clubu postěžoval na nově upravené pravidlo o měření času mezi výměnami. Druhý hráč světového žebříčku si posteskl, že kvůli testované změně měl po celý zápas s Jackem Draperem pocit, že musí spěchat a neměl prostor pro obvyklou rutinu před podáním.
Profily hráčů
Carlos Alcaraz v Queen's Clubu neuspěl (@ Profimedia)

Dosud se podle pravidla o 25 sekundách mezi výměnami, které mělo zamezit zdržování hry, pouštěla časomíra až ve chvíli, kdy rozhodčí zahlásil skóre. V Queen's Clubu ale začínalo měření pauzy bezprostředně poté, co se dohrála výměna. Podle informací médií jde o desetidenní testování úpravy a hráči o něm byli informování.

Alcaraz si už během zápasu stěžoval rozhodčímu. "Řekl mi, že je to nové pravidlo, že se hodiny nezastavují. Jakmile je výměna dohrána, čas se zase rozběhne," řekl šampion z Roland Garros. "Pro hráče to není dobré. Skončil jsem výměnu na síti a ani neměl čas požádat o míčky. Neřknu-li dojít si pro ručník a dopřát si chvilku, zkoncentrovat se, zapinkat si míčkem," dodal.

Španěl po prohře 6:7, 3:6 s Draperem přišel o možnost obhajoby titulu v Queen's Clubu a jediný plánovaný turnaj před Wimbledonem pro něho skončil nečekaně brzy. "Měl jsem celý zápas pocit, že jsem neustále ve spěchu. Neměl jsem čas na svou rutinu," posteskl si a dodal, že si o pravidle hodlá promluvit se zástupci ATP.

Alcaraz – Draper 6:7, 3:6

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
Mac
Já bych jim to zkrátil na 5. A několikrát za zápas, klidně i uprostřed výměny, přerušení jako v hokeji, 10min přestávku aby sponzoři byli spokojení...
Reagovat
George_Renel
Lepší časy zápasů zkrátit tímto novým způsobem než vymýšlet jiné komédie jako sety do 4 gamů či deciding pointy.
Reagovat
com
Kdyz se stihal Nadal skrabat i v pr.. Tak je porad casu dost
Reagovat
lvicek
On tam hraje Nadal? Ja myslela, ze vynechava travu a jede az na OH.
Reagovat
aligo
Nevíš o čem mluvíš, přečti si článek a pak můžeš znovu a lépe okomentovat
Reagovat
aligo
Dosud se podle pravidla o 25 sekundách mezi výměnami, které mělo zamezit zdržování hry, pouštěla časomíra až ve chvíli, kdy rozhodčí zahlásil skóre. V Queen's Clubu ale začínalo měření pauzy bezprostředně poté, co se dohrála výměna.
Reagovat
tommr
a tak je to správné protože to zabraňuje tomu aby rozhodčí nadržovali některým hráčům tím že jim časomíru pouští s velkou prodlevou. Nadal a Alcaraz jsou typické příklady ...
Reagovat
lvicek
Spravne asi ano, ale mozna by se to melo prodlouzit treba na 30s, pokud se to takto zmenilo. (Tedy ja jsem zapas nevidela) Ale pokud napr. skonci predchozi vymena na siti nebo dokluzem nekde v rozku atd., tak to opravdu muze byt dost kratke. Takze by mohli pro zacatek pridat na 30s a pak jim to treba postupne skrtit ;).
Reagovat
Mantra
Reagovat
Amputace
Cože, Alcaraz? Ten mezi zdržovače vážně nepatří...
Reagovat
Patik
Tomu ver
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist