Alcarazovým prvním letošním soupeřem bude Djere. Srb v Buenos Aires vyřadil Fogniniho

14. 2. 2023, 10:38
Aktuality 1
ATP BUENOS AIRES - Druhý hráč světa Carlos Alcaraz absolvuje svůj kvůli zranění odložený vstup do sezony proti nebezpečnému antukáři Laslu Djeremu. Srbský tenista na antukovém turnaji ATP 250 v Buenos Aires odstartoval výhrou nad Italem Fabiem Fogninim a proti španělskému teenagerovi bude usilovat o nejcennější skalp kariéry.
Laslo Djere (© Argentina Open)

Carlos Alcaraz se po triumfu na loňském US Open stal nejmladší světovou jedničkou, ale o závěr sezony s vyvrcholením na Turnaji mistrů přišel kvůli zranění břišního svalu a když už se chystal na vstup do nové sezony, poranil si pravou nohu. Mimo jiné nestartoval na Australian Open a z čela žebříčku byl sesazen.

První turnaj v roce 2023 a ostrý zápas po čtvrt roce odehraje devatenáctiletý Španěl tento týden na antuce v Buenos Aires a jako první ho vyzve Laslo Djere (h2h 0-0). Sedmadvacetiletý Srb v Argentině začal výhrou 6-4 6-4 nad italským finalistou z roku 2014 Fabiem Fogninim a také na čtvrté letošní akci tak zvládl své úvodní vystoupení.

Djere proti Fogninimu odvrátil prvních šest brejkbolů a za stavu 6-4 a 5-2 podával na vítězství. V té chvíli o servis poprvé přišel, ale náskok dvou brejků proti zkušenému Italovi, který si v závěru bolestivě podvrtl kotník a letos ještě nevyhrál, nepustil a na druhý pokus už utkání při svém servisu uzavřel čistou hrou.


Antukový specialista Djere si před čtyřmi lety v rámci únorové Golden Swing na jihoamerických antukách připsal první ze dvou trofejí na okruhu ATP, když po skalpech Dominice Thiema, Caspera Ruuda či Félixe Augera-Aliassimea triumfoval na 'pětistovce' v brazilském Riu de Janeiro.

V Buenos Aires si předloňský čtvrtfinalista zahraje proti druhému hráči světa Alcarazovi pošestnácté v kariéře zápas proti členovi Top 10. Dosud má na kontě tři jejich skalpy - světové osmičky osmičky Thiema (Rio de Janeiro 2019), osmičky Juana Martína del Potra (Madrid 2019) a trojky Ruuda (Auckland 2023).



Španěl Jaume Munar ve večerním duelu porazil 6-4 7-5 domácího Guidu Pellu, oplatil mu čtyři roky starou porážku ze čtvrtfinále a na čtvrtý pokus si připsal první letošní výhru.

Mezi kvartetem nejvýše nasazených jsou kromě Alcaraze ještě Brit Cameron Norrie, Ital Lorenzo Musetti a domácí šampion z roku 2021 Diego Schwartzman. Z bývalých vítězů startuje už jen Rakušan Dominic Thiem (2016 a 2018).

Kamarádi Schwartzman a Thiem si už v pondělí zahráli po čtyřech letech společný debl, finalisté z roku 2019 ale skončili hned v prvním kole na raketách Argentinců Facunda Bagnise a Sebastiána Báeze. Ten v Buenos Aires nastoupil pouhých 20 hodin po singlovém triumfu v Córdobě.

• ATP 250 BUENOS AIRES •
Argentina, antuka, 711.600 dolarů
pondělní výsledky (13. 02. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Zapata (Šp.) - Martínez (Šp.) 6-1 3-6 6-4
Cachín (Arg.) - Monteiro (Braz.) 7-6(2) 6-4
Djere (Srb.) - Fognini (It.) 6-4 6-4
Munar (Šp.) - Pella (Arg.) 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Exelentní prohra...:D
Hlavně vydržet do Wimbledonu, na trávě to bude už v klidu, je to přeci antukář:D Hlína jak hlína...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist