Allertová v Trnavě smetla Kruničovou, Smitková ve čtvrtfinále dohrála

8. 5. 2015, 13:18
Aktuality 8
ITF TRNAVA - Denisa Allertová ve čtvrtfinále turnaje ITF v Trnavě smetla druhou nasazenou Srbku Alexandru Kruničovou a oplatila ji porážky z předchozích dvou vzájemných duelů. O finále si zahraje s Ruskou Gasparjanovou. Do semifinále se naopak nedostala nejvýše nasazená Tereza Smitková, jež neudržela vedení proti talentované Lotyšce Ostapenkové.
Denisa Allertová (© jtbopen.cz)

Denisa Allertová po loňské životní sezoně, do které vlétla po více než půlroční pauze zaviněné zraněním ramena, pokračuje v dobrých výkonech i letos. Před dvěma týdny si na turnaji WTA v Praze zahrála čtvrtfinále a v něm sebrala set pozdější šampionce Karolíně Plíškové, nyní se jí daří i na podniku ITF v Trnavě.

Dvaadvacetiletá Češka na Slovensku vyřadila nedávnou šampionku z Istanbulu a bývalou světovou jedenáctku Shahar Peerovou z Izraele, domácí Rebeku Šrámkovou a dnes poprvé vyhrála bez ztráty setu, když přehrála druhou nasazenou Srbku Alexandru Kruničovou.

Allertová vyhrála snadno 6-3 6-1, pomstila vyřazení svých krajanek Renaty Voráčové a Kateřiny Vaňkové a sama o pouhý týden mladší soupeřce oplatila porážky z předchozích dvou vzájemných soubojů.

Aktuálně 96. hráčka světa Allertová tak v Trnavě postoupila do semifinále, ve kterém se utká v prvním vzájemném střetnutí s dvacetiletou Ruskou Martou Gasparjanovou. A pokud ji porazí, vylepší ve světovém žebříčku své dosavadní maximum, kterým je 87. místo. 

Allertová může na podniku s dotací 100.000 dolarů v Trnavě získat svou dosud nejcennější trofej. Dosud má na kontě 9 titulů z turnajů ITF. Největším turnajem, který vyhrála, bylo loni turnaj s dotací 50 tisíc dolarů v Istanbulu.

Ve čtvrtfinále dnes naopak neuspěla Tereza Smitková. Dvacetiletá Češka, jež plnila roli nasazené jedničky, neudržela vedení proti talentované Jeleně Ostapenkové. Sedmnáctileté Lotyšce, jež loni vyhrála wimbledonskou juniorku, podlehla 6-4 3-6 3-6.

• ITF TRNAVA •
Slovensko, antuka, 100.000 dolarů
páteční výsledky (08. 05. 2015)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Allertová (ČR) - Kruničová (2-Srb.) 6-3 6-1
Ostapenková (Lot.) - Smitková (1-ČR) 4-6 6-3 6-3
Gasparjanová (Rus.) - Kanová (Rus.) 6-2 6-2
Koviničová (Č.Hora) - Martičová (Chorv.) 7-6(3) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Řím 2015
------------------------------
Turnaj Masters & Premier event
------------------------------
PRAVIDLA TURNAJE:
------------------------------
1/ Každý musí stvořit 2 týmy hráčů, ATP 5 hráčů a WTA 5 hráček
2/ Pravidla výběru hráčů:
ZAKÁZANÍ HRÁČI:
a) Hráči Top 10 (do OF)

V týmu mohou být pouze hráči:
a) pouze 2 hráči/ky z top 11. - 20.
b) 3 hráči/ky výše než 21. místo
Povinní hráči:
a) 1 povinný hráč/ka nad Top 30 (31. - nekonečno)

OSMIFINÁLE
Od OF si můžete zvolit hráče a hráčku z Top 10, podmínkou je, abyste v týmu měli dosud hrajícího hráče/hráčku. Dosud hrající hráč bude přepsán a nahrazen hráčem Top 10 (dosud nasbírané body za přepsaného hráče zůstávají).

* vybírá se dle rankingu, který byl vydán 4.května 2015
Ranking bude viset v záložce s názvem: Ranking ATP/WTA.
-------------------------------

Přihlášky na turnaj je třeba odevzdat do začátku turnaje,
což znamená, že nahlásíte své týmy do chatu (příp. do vzkazníku na TP - PetaM, PetraFans)
Reagovat
EllNino
Tereza bohužel prohrála proti velmi dobře hrající Ostapenko z Lotyšska 6:4 3:6 3:6, loňské vítězce juniorky Wimbledonu :/ ...dneska jí i limitovalo koleno, co jsem viděl, hůř se hýbala a měla i ten kolenní chránič...
Reagovat
Frick
Aha. Budiž domluveno. Ale jinak by Terka asi tyhle soupeřky měla porážet, pokud se chce dostat výše.
Reagovat
Vaslab
Super, Denča minulý získala týden 60 bodů, teď min. 50, což se mj. rovná výhře na ITF 25k. Prokazuje, že min. do stovky určitě patří! :)
Reagovat
sprchon
Jo, snad se blýská na lepší časy. :)
Reagovat
tommr
doufejme, že jí Tereza napodobí a v Trnavě dojde na český finále ... :)
Reagovat
horska.kraslice
Mám radost.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist