Almagro dobyl alpskou antuku ve Gstaadu

1. 8. 2010, 17:38
Aktuality 9
ATP GSTAAD - Nicolas Almagro po 14 dnech slaví další titul. Ve švýcarském Gstaadu si ve finále poradil s Francouzem Richardem Gasquetem a celkově vyhrál už sedmý turnaj. Pokaždé se z trofeje radoval na antukových dvorcích.
Profily hráčů
Nicolas Almagro

Antukový turnaj ve švýcarském Gstaadu vyhrál druhý nasazený Španěl Nicolás Almagro. Ve finále porazil sedmičku Richarda Gasqueta z Francie po setech 7-5 6-1.

"Dnes jsem hrál svůj nejlepší tenis. Skvěle jsem returnoval a fantasticky podával. Podmínku tu nebyly jednoduché, ale je hezké čelit takové výzvě," řekl šampion. 

Čtyřiadvacetiletý Almagro si tak udržel perfektní letošní finálovou bilanci, když zvládl i před 14 dny utkání o titul v Bastadu. Sbírku úspěchů si rozšířil na celkem sedm titulů. Všech se dočkal na antuce.

Naopak stejně starý Gasquet nenavázal na svůj čtyři roky starý triumf z Gstaadu a na švýcarském turnaji prohrál teprve podruhé z 13 zápasů. V sezoně si o titul zahrál potřetí a podruhé prohrál. 

"Nebyl to pro mě jednoduchý týden. Před turnajem jsem měl problémy s ramenem a nemohl jsem naplno trénovat. A dnes v noci se mi bolesti vrátili," uvedl Gasquet. "Nicméně Nicolas hrál výborně a vyhrát si zasloužil," dodala bývalá světová sedmička.

"Snažil jsem se bojovat celý týden a díky tomu jsem se dostal až do finále," řekl čtyřiadvacetiletý Francouz."Ale byl to krásný týden. Tohle je nádherný turnaj a je vždy hezké se sem vracet."

- ATP 250 GSTAAD (Švýcarsko, antuka, 450.000 eur) -
nedělní výsledky (01. 08. 2010)

Dvouhra - finále:
Almagro (2-Šp.) - Gasquet (7-Fr.) 7-5 6-1

Čtyřhra - finále:
Brunström/Nieminen (Švéd./Fin.) - Melo/Soares (4-Braz.) 6-3 6-7(4) 11-9

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja se z toho Risi zblaznim, V semifinale byl jeste jako srnka, hral nadherny tenis, sama esa, voleje u site a dnes jak mlezivo, bez elanu, Zase zraneni,mel ta radeji skrecnout, skoro to jen odchódil. Stejne jako RG,tak to zase byla unava. Vzdyt takove vitezstvi nemuze Almagra ani tesit.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by ho to netěšilo? Vyhrál všechny zápasy na turnaji? Vyhrál, on nemůže za to, že Gasquet nemá natrénováno a pak nezvládá více zápasů, nebo delší zápas(RG).
Reagovat
steve79
To škoda, že to vyhrál Almagro. Přál jsem to Gasquetovi. Zítra začíná Washington, tam bude hrát i Berdych. Jsem zvědavej co předvede. Nevíte někdo jestli tento turnaj vysílá nějaká stanice, Eurosport?
Reagovat
smazaný uživatel
Loni to vysílal sport 1, jako všechny atp 500. Ale asi až od čtvrtfinále. Začíná to tam ve čtvrtky tuším vždycky ty turnaje.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky sem to přála Richiemu, ale asi se necítil ve své kůži. Bylo na něm vidět že se něco není v pořádku. Ale i tak je to po ,,tom" období celkem slušný. Jinak ne eurosportu podle mě tenhle turnaj nebude. Spíš to vidim na Sport 1 nebo Sport 2. A když ne, tak se můžeš na turnaj dívát tady => http://www.atdhe.net/ pokud to bude v nabídce. Protože taky někdy některý turnaje nedávají ;o) .
Reagovat
smazaný uživatel
taky si myslim že to dávali až někdy od pátka... =)
Reagovat
steve79
Ted jsem koukal do Programua a máte všichni pravduk, vysílají to až od čtvrtka na Sport jedničce. Nechápu proč to nedávaj hned od pondělí.
Reagovat
smazaný uživatel
kdyztak to sleduj na tom odkazu, ktery jsem posilala tam to bude....musime doufat ze Richie postoupi...ale dcl pochybuju ze by po dnesku do toho turnaje nastoupil...jestli neni 100 % v pohode...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist