Almagro si zkomplikoval boj o Turnaj mistrů, prohrál s Haasem

8. 10. 2012, 18:41
Aktuality 66
V Šanghaji chtěl stejně jako několik jeho soupeřů uhrát co nejvíc bodů, které by mu pomohly dostat se na letošní Turnaj mistrů, místo toho se ale Nicolás Almagro loučí s čínským turnajem hned v úvodním kole. Devátý nasazený Španěl byl v dnešním duelu s Tommym Haasem velmi blízko výhře, po více než dvou hodinách ovšem prohrál 6-4 6-7 a 2-6.
Nicolas Almagro

Nicolás Almagro ztrácí v boji o poslední čtyři vstupenky na Turnaj mistrů několik stovek bodů na postupové místo, a proto ho rychlé vyřazení z rakety Tommyho Haase musí hodně mrzet. A porážka je to o to horší, že Španěl neměl k postupu do druhého kola turnaje v Šanghaji vůbec daleko. Almagro bez ztráty podání vyhrál první set 6-4, v následujícím odvrátil dva brejkboly a za stavu 5-5 měl při soupeřově servisu sám dvě možnosti mu podání sebrat. Haas se ale v nejtěžších chvílích mohl spolehnout na svůj servis, a ten ho pak podržel i v tie-breaku, který Němec vyhrál 7-4.

V poslední sadě Almagro kapituloval při svém servisu hned ve třetí hře a po dalším Haasově brejku už pak bylo o postupujícím rozhodnuto.

Španělský tenista byl jediným nasazeným hráčem, který dnes svůj úvodní duel v Šanghaji nezvládl. Ve dvou setech postoupili do dalšího kola desátý hráč v pavouku Marin Čilič i jedenáctka Richard Gasquet. Čilič nasázel Polákovi Lukaszi Kubotovi osm es a díky čtyřem brejkům se radoval z vítězství 7-5 6-3. Gasquet měl poměrně snadnou práci s americkým kvalifikantem Brianem Bakerem, kterého za hodinu a deset minut porazil 6-2 6-3. V dalším kole může Francouz narazit na Radka Štěpánka, ten se ovšem ještě předtím popere o postup s Lleytonem Hewittem.

Ještě o game méně než Gasquet ztratil ve svém úvodním zápase Američan Sam Querrey. Domácí Zhe Li nevzdoroval čerstvému čtvrtfinalistovi z Pekingu ani hodinu a podlehl mu 3-6 1-6.

"Mám pocit, že hraju líp než před rokem a půl, kdy jsem byl 17. na světě," uvedl po zápase aktuálně 22. hráč světa Querrey. "Dneska jsem se cítil dobře. Výborně jsem podával, slušně returnoval a dokázal využít brejkboly, to bylo klíčové," dodal.

Jméno svého prvního soupeře v Šanghaji se dnes dozvěděl Tomáš Berdych. Bude jím Ital Andreas Seppi, který porazil Němce Michaela Berrera 6-2 a 7-6. Sedmý tenista světa Berdych má se Seppim pozitivní bilanci zápasů 3:2. Naposledy ho porazil letos v Rotterdamu, kde se hrálo stejně jako v Šanghaji na tvrdém povrchu.

Výsledky - Šanghaj (tvrdý povrch, dotace 3,531.600 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Haas (Něm.) - Almagro (9-Šp.) 4:6, 7:6 (7:4), 6:2, Čilič (10-Chorv.) - Kubot (Pol.) 7:5, 6:3, Gasquet (11-Fr.) - Baker (USA) 6:2, 6:3, Robredo (Šp.) - Bogomolov (Rus.) 7:6 (7:4), 6:4, Dimitrov (Bul.) - Andújar (Šp.) 7:5, 6:3, Querrey (USA) - Li (Čína) 6:3, 6:1, Paire (Fr.) - Petzschner (Něm.) 7:6 (7:2), 6:4, Anderson (JAR) - Nieminen (Fin.) 6:2, 7:6 (7:4), Seppi (It.) - Berrer (Něm.) 6:2, 7:6 (7:5), Dolgopolov (Ukr.) - Chardy (Fr.) 6:3, 6:2.

Komentáře

66
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dobře, že Radek to jedno kolo udělal, ale chtělo by to víc, jinak bude i na menších turnajích častěji a častěji narážet na silné soupeři hned v úvodních kolech.
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutecne se tesim na zapas Djoka s Grigorem, mam v hlave dabelsky plan, kdy djoko nebud eplne koncentrovany, Grigor zahraje uzasne beze strachu a vyhraje:D
Reagovat
smazaný uživatel
Tom / Nenad do druhého kola.V příštím kole Mirnyj / Nestor.
Reagovat
smazaný uživatel
, tak jsem zvědav jestli to trochu zdramatizuje, jak je jeho zvykem.
Reagovat
tommr
dneska byl ve druhým setu naopak suverénní ... :)
Jsem rád, že Radek konečně vyhrál a snad tím na nějakej čas zastavil ten pomalej, ale jistej propad žebříčkem. V dalším kole ho ovšem čeká Gasquet a toho Radek asi nedá ...
Reagovat
smazaný uživatel
Radek je pro mě nejhorší hráč na sázení.
A protože jsem mu dneska hodně fandil a aby to měl rychle za sebou, tak jsem na něj v druhém setu cosi dal. Že kdyby se to otáčelo, bych vsadil i na něj. Proto ten rychlý konec.
Reagovat
smazaný uživatel
Izzy může po tom mizerném výkonu být rád, že mu to Anderson daroval. Mečbol zazdil úchvatně, od stavu 3:3 v TB snad netrefil první servis.
Reagovat
rod_laver
Kdy hraje Roger? Ve čt.?
Reagovat
smazaný uživatel
Bože můj, Troska porazila Mischu, to je k posrání. Snad aspoň John vyhraje. A třešnička bude zápas Radka s Lleytonem.
Reagovat
gigin
Ajde Viko!!!! :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Boha jeho, oni ti dva slizouni srbští hrajou spolu v 2. kole? Tak to radši ať jde dál ještě Tipsa, stejně ho pak klepne Haas.
Reagovat
gigin
Nebuď nesympatický!!!!! :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Já ne, to ti dva :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak sleduji na Al-Džazíře tu servisovou valku Johnyho a Kevina...no a musim rict, ze ve druhem zapasovem TB proste Kevin vyhral tim, ze Johny musel zahravat druhej servis a mic se dostal do hry. Proste peklo:D)))

Celkem by mne zajimalo jak se pohybuji kursy na Isnera, ze v jeho zapase bude Tie Break?!
Tipuji si, ze to bude uz hluboce pod 1,4.
Reagovat
smazaný uživatel
Nedávno jsem si z (|) vsadil na TB v zápase Karlovič-Raonič. Tam byl tuším mírně nad 1.4
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na Iva je to celkem take zajimave...a byl tehdy TB?

V kazdem pripade na zapas John vs. Kevin to musi byt pomalu 100% jistota, jeste v takovych podminkach. Krom toho to vypada, ze zapas bude cely v TB.
Reagovat
smazaný uživatel
V jednom setu jo. Jak píšu, dal jsem to ale spíš ze srandy. Takové malé kurzy nemám rád a takový typ sázek ostatně taky ne. Trochu mi to připadá jako loterie.
Reagovat
smazaný uživatel
Peknej vysledek:D))) A plne vyuzity gemovy potencial...:)
Reagovat
vojta91
vim, ze to je mimo tema, ale nema nekdo video Raonice z turnaje v Tokyu, kde vypalil druhe nejrychlejsi podani historie..?
Reagovat
smazaný uživatel
Almagro podaval neuveritelne celé 2 sety. Po prohranem tb nezvladl emoce a odesla hlava. V dalsim kole ma Haas Robreda a s tim by si mel take poradit.
Reagovat
a.magerova
Oba je mám ráda, oba se mi líbí... asi budu fandit Tommymu :-))
Reagovat
misoSK
vsetci budeme fandit Tommymu, kazdopadne je pekne vidiet tychto dvoch veteranov v druhom kole Masters turnaja, snad obaja este nejaku tu sezonu potiahnu, Haas ma paradnu sezonu a Robredo sa tiez vracia do starej formy
Reagovat
smazaný uživatel
a kterému Tommymu? ;-)
Reagovat
a.magerova
jako chlapovi - tomu španělskému
jako tenistovi - tomu německému
No nemám TO jednoduché.... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
jako chlapovi dáváš přednost Robredovi před Haasem? Zajímavé. Ještě že jsem chlap :D
Reagovat
a.magerova
Jak tu poznámku (Ještě že jsem chlap) mám chápat, jakože jsi Robredovi podobný? :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
no comment :D Jen dodám, že Robredo je oproti mně trošku maličký ;-)
Reagovat
a.magerova
Obře :-)))
No já se s těmi jeho 180 cm výšky klidně spokojím.... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
se 180 cm není o moc větší než moje žena :D
Reagovat
a.magerova
Jo tak to jo....., já mám 170 cm je sice pravdou, že manžel má 187 cm, ale teda jako manželova mladší varianta?! Slevím z těch cm :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
žena o 5cm více než ty, já o 10 více než tvůj manžel ;-)
Reagovat
a.magerova
Úplně nás vidím.... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, že zase pěkně flirtuješ a je ti v tu chvíli jedno, z jakého tábora ten dotyčný je, že?
Dej si dobrý pozor, abych nevyvolal nové volby a neměla jsi po předsednictví, kde si tak hovíš! Mě jsi kvůli Sonje hned nabízela ostatním na handl! Opravdu neuvěřitelné.....
Reagovat
smazaný uživatel
Hele! Taky mám 180. Teď si připadám menší než kdy dřív.
Reagovat
a.magerova
Oskar: "Téměř každá žena by byla ráda věrná. Obtížné je jen najít muže, kterému by mohla být věrná." Marlene Dietrich
"Nedostane-li žena koho chce, běda tomu, koho dostane." Mark Twain
Mutademus: :-)))
korek: komu to vlastně fandíš, ať vím jak moc hřeším :-/
Reagovat
smazaný uživatel
No,budiž tedy, ale budu tě pozorně sledovat!:DD

Komu fandí? Pro nás v současnosti nepřítel Nr. 1.......!!!!! Ale ať sám poví, abych mu nekřivdil.
Reagovat
a.magerova
Co?!!! On opravdu fandí JEMU?!!! No tak to mi nějak uniklo, tak to teda odvolávám co jsem slíbila, pokud jsem teda něco slíbila....
A vracím se pokorně do našich řad odhodlána přijmout trest :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, fandí právě JEMU!!! Dovedeš si, doufám, představit, co by právě v této době mohla korkova infiltrace mezi nás způsobit.....?
Tvůj návrat do našich řad ti je, jakožto značně neposedné ženě, povolen s okamžitou platností.
O tvém případném výstražném trestu rozhodne na nejbližším zasedání naše dozorčí rada. O jeho formě pak budeš neprodleně informována.
Ale příště si dávej větší pozor, nemůžu mít oči všude!!!
Reagovat
a.magerova
Má vděčnost vůči Tobě nezná mezí....
A pro jistotu veškerou svou milostnou korespondenci budu nejdřív posílat Tobě na schválení!!!
Reagovat
smazaný uživatel
No, teď se lísáš, viď....., když jsem tě uchránil na poslední chvíli od zla?
S tím zasíláním té korespondence je to dobrý nápad. Bude to tak nejlepší.:-))
Povím to na schůzi, že jsi se kála a sama navrhla řešení tvých poklesků - pro tentokrát se tedy nemusíš obávat. Ale pozor, jsem na stráži!!!
Reagovat
a.magerova
Beru na vědomí.
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Veril tu niekedy niekto, že by si bol Almagro schopný zahrať World Tour Finals bez toho aby sa odhlásilo kvantum hráčov ? Ruky hore prosím.
Reagovat
gigin
Nie :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zbytečná Otázka :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tipsarevič nemá co mluvti. Ten má stejně jako Almagro většinu bodů z turnajů 250, nahrabáno má dost, přitom tenista je to nepochybně horší. Těším se moment, kdy vypadne z top 10.
Reagovat
misoSK
Janko mi nepride ako nezasluzeny clen top 10, to skor ma skrelo ked tam bol Melzer ci Simon
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas
Reagovat
smazaný uživatel
Sse podívej na zisky bodů Tipsareviče. Si s Almagrem můžou podat ruce, víc obježděných turajů než oni dva mají v top 20 Simon a Kohlschreiber. Tipsarevič je akorát konzistentní, nahraje si na malých turnajích, z obou stran nadprůměrný, ale žádný světový úder, nic navíc. Almagro je kvalitnější hráč například.
Reagovat
smazaný uživatel
Na co úder?:) někteří hráči mají jen pohyb a jsou skvělý a tipsa má také skvělý Timeing na míč a když mu to jde tak umí zahrát i skvělý backand
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si dokonca myslím, že Tipsarevič je o niečo lepším tenistom ako Almagro..Obaja sú však na turnaji majstrov rušivým elementom. Ani jeden z nich nemá žiadnu šancu na úspech a prítomnosť ktoréhokoľvek z nich automaticky robí danú skupinu ľahšou. Ideálny turnaj majstrov je prvá osmička s Rafom a Del Potrom..V inom prípade by to mali nazvať turnaj majstrov + Tipsarevič.
Reagovat
smazaný uživatel
+1 za to o turnaji mistrů, mám podobné pocity. Já ale za lepšího tenistu považuju Almagra, akorát je to takový blázen. Tipsarevič je konzistentnější, lepší z obrany možná.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzácne sa zhodneme, to nech tam už je radšej Isner alebo Raonič.
Reagovat
smazaný uživatel
diky za tichou vzpominku na Johna! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tyhle kecy ohledně Tipsareviče tady byly už loni, že by do Londýna neměl jezdit ani jako náhradník. A on tam měl mečbol na Berdycha a utopil šance Djokoviče na postup. A že je Tipsarevič horší tenista jak Almagro? Asi proto se Almagro nikdy na jiném povrchu než na antuce nikdy na žádném turnaji ATP neprošel ani do finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Říkám, co Tipsareviče oproti němu posouvá výš, je pouze konzistentnost. A taky je Tipsarevič úspěšný jedině na tvrdém povrchu, na antuce je poloviční, více jak set ho třeba na antuce drtil Querrey. Má na ni jeden titul a jedno finále, všechno na mnii turnajích. Na trávě jsou marní oba, přestože kvůli dobrému losu došel třeba Almagro do čtvrtfinále OH.

Loni na podzim hrál Tipsarevič asi svůj nejlepší tenis, hlavně se dostal asi na třech turnajích 250 v řadě do závěrečných fází, dva z nich vyhrál (Kala Lumpur a jeden v Rusku - Moskva/Petrohrad). Na Berdycha to celkem umí a věřil si na něj, Djokovič byl na turnaji mistrů naprosto marný, však ho naprosto zničil i Ferrer, který ač jej mám rád, nemá oproti Djokovičovi jedinou zbraň.

Almagro mi přijde variabilnější, má špičkový jednoručný bekhend, servírovat umí při dobré konstalaci oba. Akorát jak jsem psal, je almagro trošku takový blázen v hlavě.
Reagovat
smazaný uživatel
V malajském městě mi chybí U záměrně, protože spojení k ua mi bylo vzato jako nevhodné :O :O
Reagovat
smazaný uživatel
taky jsem s tím názvem tady několikrát narazil :-) Jinak Tipsarevič uhrál semifinále Madridu na modré antuce, když porazil Djokoviče, na oranžové antuce vyhrál Stuttgart, kde porazil i Moanaca, hrál finále Gstaadu (bez silnějších soupeřů), hrál skvěle na světovém poháru v Düsseldorfu, kde porazil Kohlschreibera a Berdycha. Querrey na antuce udělal set i proti Davidovi Ferrerovi v DC.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, všechno malé turnaje na antuce. Almagro neudělal finále na hardu proto, protože jezdí pokaždé, když může na antuku, hrad objíždí jen ty velké turnaje.
Reagovat
smazaný uživatel
Tokio, Auckland, Chennai?
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, zase mě nemusíš brát za slovo. Samozřejmě, že před AO nebude hrát antukové turnaje, když hraje grandslam na hardu. Podívej se ale, kolik hrál antukových turnajů mezi AO a IW, tam si vždycky nahrabe. Po Wimbledonu taky taky, před RG jezdí i týden předtím na turnaje.
Reagovat
smazaný uživatel
teď se mi zdá, že ale mluvíš o něčem jiném než předtím. Jinak únor je snad nejzmatenější část sezóny - během tří týdnů patlanice turnajů v hale, na tvrdých površích i na antuce, v Asii, Evropě, Severní i Jižní Americe, jeden velký chaos. A Almagro jako zatvrzelý antukář logicky jezdí do Jižní Ameriky, kde si každý rok nahrabe spoustu bodů na malých turnajích. Ale pořád je tu australská část sezóny, pozdně letní americká a podzimní v Číně i v Evropě, přesto stále Almagro ani na turnaji 250 nikdy neudělal žádné finále. A nějaké tři týdny v Jižní Americe nejsou omluvou (to není to úplně správné slovo, ale snad víš, co myslím) pro někoho, kdo je v první třicítce nějakých 6 let v kuse a třeba v Indian Wells, Miami i Cincinatti má pozitivní zápasovou bilanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, že nemá jenom tyhle turnaje, ale když může, tak jeden pochopitelěn radši na antuku. To, že neudělal finále hardu však z něj horšího hráče než Tipsarevič nedělá, ten má 2 finále na antuce, tedy na nejméně oblíbeném povrchu. Taky by mě zajímala statistika, s kým Almagro na těch 250 turnajích na hardech vypadnul. Na hardech jsou menší turnaje především v Americe, kde jsou betony obzvlášť rychlé a úspěch tam mají především servismani, proti kterým Almagro mco zbraní nemá. Celkově je to ale koukatelnější a pro mě i schopnější tenista. Tipsarevič je konzinstentní hráč bez světového úderu, ve všem nadprůměrný, jak jsem psal. Tím bych to klidně uzavřel, pro někoho může být lepší Tipsarevič, i když jsem nečekal, že by si to někdo mohl myslet.
Reagovat
smazaný uživatel
koukatelnější Almagro asi je, už kvůli tomu nádhernému backhandu. A ti soupeři, kteří porazili Almagra na menší turnajích na hardu. Letos Raonič, Kohlschreiber a Ito, loni Monaco, Južný, Nišikori, Nalbandian + Berrer na trávě
Reagovat
smazaný uživatel
To říkám, Raonic na hardu, Kohlschreiber, který je výborný tenista, bohužel doplácí na nevyrovnanost. Vyložený propadák je akorát ta porážka s Item. A pak ten Berrer určitě.
Reagovat
smazaný uživatel
neříkám, že to byly nějaké propadáky, ale i na turnaji 250, pokud chceš postoupit do finále, musíš někoho aspoň trošku slušného porazit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist