Anderson a Devvarman si v Johannesburgu zahrají o premiérový titul

6. 2. 2011, 09:38
Aktuality 0
ATP JOHANNESBURG - O premiérový titul z turnaje ATP si v jihoafrickém Johannesburgu zahrají místní rodák Kevin Anderson a Ind Somdev Devvarman. Oba již zkušenosti s finálovým zápasem mají.
Kevin Anderson

Kevin Anderson v Johannesburgu postupně vyřadil Bohliho, Selu, Slováka Becka a v semifinále otočil zápas s Francouzem Adrianem Mannarinem.

Čtyřiadvacetiletý Anderson začal zápas lépe a v prvním setu vedl 4-1. Náskok však neudržel a v tie-breaku prohrál. Pak už ale i díky devatenácti esům o svůj servis nepřišel a po dvou hodinách vyhrál 6-7 6-0 6-4.

Podruhé si tak zahraje ve finále. Poprvé před třemi lety jako kvalifikant v Las Vegas podlehl v boji o titul Querreymu.

Možnost na reparát bude mít proti Somdevu Devvarmanovi. Ind, jenž za týden oslaví 26. narozeniny, v Johannesburgu kosí domácí tenisty: kromě Holanďana Huta Galunga na jeho raketě skončili Raven Klaasen, Rik De Voest a Izak van der Merwe. V semifinálovém duelu Devvarman ztratil po svém podání jen jedenáct fiftýnů.

Indický tenista, jenž studoval ve Spojených státech a v letech 2006 a 2007 vyhrál zámořskou univerzitní soutěž, byl ve finále pouze před dvěma lety na domácí půdě v Čennaí. Tehdy podlehl Čiličovi.

Anderson se s Devvarmanem utkal na loňském US Open a vyhrál ve třech setech. Jeden z nich bude v neděli slavit premiérový triumf na okruhu ATP.

- ATP 250 JOHANNESBURG (Chorvatsko, tv. povrch / hala, 442.500 eur) -
sobotní výsledky (05. 02. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Anderson (4-JAR) - Mannarino (6-Fr.) 6-7(3) 6-0 6-4
Devvarman (Ind.) - Van der Merwe (JAR) 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist