Anderson bude ve vídeňském finále hrát o největší titul i Turnaj mistrů

27. 10. 2018, 21:42
Aktuality 11
ATP VÍDEŇ - Kevin Anderson ve Vídni udolal Španěla Fernanda Verdaska a jediná výhra ho dělí od největšího titulu a především postupu na Turnaj mistrů. Ve finále ho čeká Japonec Kei Nišikori, který se bude snažit zlomit sérii osmi finálových porážek.
Kevin Anderson

Kevin Anderson už v prním kole přežil mečbol proti Gruzínci Basilašvilimu a odstartoval cestu do finále. Do něj se dostal po dnešní výhře nad Španělem Fernandem Verdaskem, kterého udolal po dvou a půl hodinách boje 6-3 3-6 6-4 a vzájemnou bilanci tak vyrovnal na 5-5.

V závěru utkání měl dvaatřicetiletý Jihoafričan možná více sil, neboť v předchozích dnech toho moc neodehrál - ve druhém kole proti němu nenastoupil domácí Melzer a ve čtvrtfinále mu na začátku druhého setu vzdal Chorvat Čorič.

"Bylo to fyzicky náročné utkání. Fernando hrál skvěle a nedal mi nic zadarmo. Věděl jsem, že proti mě umí dobře zahrát a znovu se to potvrdilo. Jsem moc rád, že se mi koncovku podařilo zvládnout lépe," komentoval Anderson. 

Wimbledonský finalista Anderson letos vyhrál zatím jen turnaj ATP 250 v New Yorku, přesto je díky stabilním výkonům blízko premiérovému postupu na Turnaji mistrů. Šestým jistým účastníkem londýnského vrcholu sezony se stane v případě, že v neděli získá svůj pátý a dosud nejcennější titul. Finálovou bilanci však má mizernou 4-13.



Andersonovým nedělním soupeřem bude Kei Nišikori, s nímž ve vzájemné bilanci prohrává 2-5. Poslední duel letos v New Yorku ale vyhrál. 

"Kei je skvělý tenista a v poslední době se vrátil do velmi dobré formy. Bude to těžké finále, ale v něm se snadný soupeř očekávat nedá. Musím se soustředit hlavně na svůj výkon a uvidíme, co se stane," uvedl Anderson.

ATP Race k 26. 10. 2018
1. Rafael Nadal 7490
2. Novak Djokovič 7455
3. Roger Federer 5470
4. Juan Martín Del Potro 5300
5. Alexander Zverev 4915
6. Kevin Anderson 4030
7. Marin Čilič 3880
8. Dominic Thiem 3545
---------------------- ----
9. Kei Nišikori 3220
10. John Isner 3075

Nišikori si dnes poradil 6-4 6-3 s Kazachem Michajlem Kukuškinem a potřetí v sezoně postoupil do finále. Po únorovém návratu po půlroční pauze zaviněné zraněním zápěstí ale vyhrál jen challenger v Dallasu.

Finálovou bilanci má svěřenec Michaela Changa 11-13, poslední triumf slavil už v únoru 2016 v Memphisu. Od té doby prohrál osm finálových zápasů v řadě. 

Nišikori se díky velmi solidním výsledkům v posledních týdnech dostal do hry o Turnaj mistrů. Aktuálně je na 9. místě a pokud by v rakouské metropoli triumfoval, stáhne náskok na poslední postupové místo na 125 bodů. Navíc je velmi nejistý start Juana Martína Del Potra, do Londýna by se tak mohlo postupovat i z deváté příčky.

• ATP 500 VÍDEŇ •
Rakousko, tv. povrch / hala, 2.788.570 dolarů
sobotní výsledky (27. 10. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Anderson (2-JAR) - Verdasco (Šp.) 6-3 3-6 6-4
Nišikori (5-Jap.) - Kukuškin (Kaz.) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Fandina
A na TM?
Reagovat
Fandina
patří jinam
Reagovat
janek_da
ne
Reagovat
Fandina
Tam také.
Reagovat
Kozoroh
Oba mají špatnou bilanci ve finále ATP - Kevin již uvedených 4-13, Kei 11-13 a prohrál posledních 8 finále. Výsledek finále bude zajímat i Isnera, který se s Nishim přetahuje o TM a logicky si bude přát výhru Kevina.
Reagovat
kada.tom
a právě z důvodu, že nechci na TM Isnera budu přát titul Keiovi, i když jemu bych přál proti Andersonovi tak či tak, klidně bych Andersona v Londýně taky postrádal, ale zase všechno chtít nemůžu :-D
Reagovat
EllNino
Izzy na GS by byl skvělé koření
Reagovat
Fandina
A na TM?
Reagovat
Denis92
Aj tak sa uz bojuje len o posledne miesto medzi Nishikorim a Isnerom. Ak zajtra vyhra Nishikori, tak na 90% pojde na TM.
Reagovat
Alois_Mlok
Nejistý start Del Potra? Ten bude rád když stihne AO.
Reagovat
smazaný uživatel
Del Potro už oznámil, že nepojede na TM, tady je nejistota nesmyslná. Přesně jak píšeš, bude rád za Australian Open. A nedivil bych se, kdyby nakonec nestartoval třeba ještě Nadal.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist