Anderson se o tenisový titul z Las Vegas utká s Querreym

9. 3. 2008, 09:58
Aktuality 0
Nečekaný finalista tenisového turnaje v Las Vegas Kevin Anderson z JAR se dnes o titul střetne s dalším nenasazeným hráčem Samem Querreym. Tento americký tenista v druhém sobotním semifinále zdolal turnajovou čtyřku Guillerma Caňase z Argentiny 7-5 a 6-2.
Sam Querrey si v Las Vegas po výhře nad Caňasem zahraje o premiérový titul - stejně jako jeho soupeř Kevin Anderson

V druhém semifinálovém střetnutí bylo na mužský tenis vidět až moc ztracených podání - celkem sedm, Querrey však daroval hru při svém servisu jen dvakrát a ikdyž měl sám špatnou úspěšnost svého servisu, ve 100 minutové bitvě vyhrál 7-5 6-2. V nedělním finále si tak zahraje o premiérový titul, stejně jako jeho soupeř Kevin Anderson.

Dvoumetrový Anderson je ve světovém žebříčku na 175. místě, jeho pouze o tři centimetry menšímu soupeři patří 66. pozice. Na lasvegaském turnaji si tenisté rozdělí podíly z celkové dotace 436.000 dolarů.

Debloví obhájci titulu ve finále
Nejlepší světový deblový pár bratři Bryanovi, v Las Vegas obhajují titul a po včerejší výhře nad kypersko-řeckou dvojicí Baghdatis/Economidis postoupili do finále. Letos již do čtvrtého, ale na premiérový titul v roce 2008 stále čekají. Sérii tří finálových proher mohou přerušit v zápase proti třetím nasazeným Francouzům Benneteau/Llodra. Ti postoupili po výhře nad párem Björkman/Ullyett.

ATP Las Vegas - výsledky 6. dne:

Dvouhra - semifinále:
Querrey (USA) - Caňas (4-Arg) 7-5 6-2
Anderson (kv.-JAR) - Ginepri (USA) 7-6(4) 6-4

Čtyřhra - semifinále:
Bryan/Bryan (1-USA) - Baghdatis/Economidis (Kyp/Řec) 6-2 7-5
Benneteau/Llodra (3-Fra) - Björkman/Ullyett (2-Švé/Zim) 7-6(5) 6-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist