Andrejevová v 17 letech získala první titul na okruhu WTA, v Rumunsku utekla i z mečbolů

26. 7., 23:15
Aktuality 3
WTA IASI - Mirra Andrejevová (17) na antuce v rumunském Iasi zaznamenala premiérový triumf na okruhu WTA. Na turnaji, ve kterém musela odvracet mečboly. Ruská teenagerka uspěla hned ve svém prvním finále, v němž hrála s krajankou Jelinou Avanesjanovou (21) 5:7, 7:5 a 4:0 ve chvíli, kdy jí soupeřka vzdala.
Profily hráčů
Mirra Andrejevová (© Profimedia)

Andrejevová – Avanesjanová 5:7, 7:5, 4:0 / skreč Av.

Dosavadním maximem Mirry Andrejevové bylo semifinále. To si zahrála rovnou na grandslamovém Roland Garros, na kterém v červnu skolila i světovou dvojku Arynu Sabalenkovou a zaznamenala životní skalp.

O necelé dva měsíce později se do semifinále dostala podruhé. Cestou do něj na antukovém podniku WTA 250 v rumunském Iasi ztratila jen devět gamů, ve čtvrtek ale v boji o první finále prohrávala s Olgou Danilovičovou v rozhodujícím setu 2:5, čelila dvěma mečbolům a byla na pokraji vyřazení. Kritické momenty ovšem přežila a nakonec dokráčela až k premiérovému titulu.

Na páteční souboj dvou finálových debutantek s krajankou Jelinou Avanesjanovou si tenistky musely kvůli dešti čtyři hodiny počkat. Hrát se začalo až večer pod umělým osvětlením a duel nabídl dlouho přetahovanou.

Andrejevová v prvním i druhém setu dvakrát neudržela výhodu brejku, ale zatímco v úvodní sadě závěr nezvládla, ve druhé od stavu 5:7 a 4:5 získala sedm her v řadě a dál už pokračovat nemusela. O čtyři roky starší soupeřka jí kvůli zdravotním potížím vzdala.

Statistiky zápasu Mirra Andrejevová – Jelina AvanesjanováStatistiky zápasu Mirra Andrejevová – Jelina Avanesjanová (@ Livesport)

Ve světovém žebříčku Andrejevová vyletí již na 23. místo. Premiérový titul získala pouhý den před startem olympijského turnaje, na kterém ji za dva dny v Paříži čeká debut a start ve všech třech soutěžích. V neděli se utká s čerstvou šampionkou z Livesport Prague Open Polkou Magdou Linetteovou a ve čtyřhře žen bude hrát po boku Diany Šnajderové. Od pondělí bude bojovat o medaili také v mixu s Daniilem Medveděvem.

Výsledky turnaje WTA 250 v Iasi


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
frenkie57
Tak to ruská ušatice nakonec zvládla a bere první titul. No, budiž jí přáno. Ač jí moc nemusím, musím uznat, že tenis produkuje dost kvalitní a má všechny předpoklady být tenisovou hvězdou blízké budoucnosti. Snad jen ta hlava by ještě potřebovala drobet poštelovat. Ale na to má čas. Ač nerad predikuju jí velké výsledky v blízké budoucnosti. Takže sportovně gratuluji.
Reagovat
Otmar
Máte pravdu! Tenis hrát umí a když nezblbne, tak bychom se taky mohli v budoucnu divit, kam se vyhrabe. A je vcelku jedno, co si o ní myslíme, protože míčku a raketě je jedno, kdo ji drží a kurtu je jedno, kdo po něm šlape.
Reagovat
asgard33
Kolega Frenkie tak úplně pravdu nemá.Správně by měl podotknout,že to finále nebyl férový zápas a že ta jeho opěvovaná hvězda budoucnosti nemusela na rozdíl od soupeřky den předtím odehrát 2 zápasy.Elina je sice zvládla na výbornou,ale ve finále už jí chyběly síly do závěru druhého a do začátku 3.setu.Dokud měla dost energie a stačila svým pohybem vykrývat prostor,byla pro Mirru naprosto vyrovnanou soupeřkou. Dokonce si troufnu tvrdit,že do toho stavu 5-4 byla o něco lepší a za normálních okolností by 2.set dotáhla min. do TB,pokud by ho nevyhrála přímo.Mně je celkem jedno,jestli je to Ruska nebo Antiruska,pro mě je stejně protivná jako rusofobní Iga. Až vyhraje třeba nějaký GS férovým způsobem,klidně jí přesto pogratuluji,ale za tuhle cikánskou férovku jí opěvovat ani gratulovat nebudu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist