Andy Murray je Sportovcem roku na britských ostrovech

16. 12. 2013, 18:02
Aktuality 6
Sportovní osobností roku na britských ostrovech se stal Andy Murray. Šestadvacetiletý tenista získal prestižní ocenění po sezoně, ve které ukončil 77 let dlouhé čekání na domácího vítěze Wimbledonu.
Profily hráčů
Andy Murray

Andy Murray byl jedním z adeptů na Sportovce roku na britských ostrovech už loni, kdy získal olympijské zlato a na US Open vybojoval první grandslamový titul, ale nakonec v anketě BBC skončil třetí.

Prestižního ocenění se tak dočkal až po letošní sezoně, v níž se stal prvním britským vítězem Wimbledonu po 77 letech.

"Rád bych všem moc poděkoval za hlasy a podporu, kterou mě lidé drží už několik let," řekl Murray, který se slavnostního vyhlášení v Leedsu nezúčastnil. Cenu tak převzal z rukou Martiny Navrátilové na Floridě, kdě se připravuje na novou sezonu. "Moc Martině děkuju. Je to zřejmě nejlepší tenistka všech dob," vysekl poklonu osmnáctinásobné grandslamvé vítězce.

"Můj dík patří spoustě lidí. Za prvé mé rodině. Neustále mě podporuje, bez ní bych tohle všechno nedokázal. Dále týmu, který tu stojí mimo kamery. Oni jsou se mnou už dost dlouho a také bez nich bevyl tam, kde teď jsem. Za všechno děkuju," řekl šestadvacetiletý Brit.

"Vím, že není zrovna nejjednodušší být mým fanouškem, ale dlouhodobě jsem pod velkým tlakem a jsem teď rád, že jsem si vás získal," uvědomuje si čtvrtý hráč světa svou náročnou cestu do srdcí fanoušků.

"Bez ohledu na to, jak nadšený teď jsem, zní můj hlas znuděně. Ale je to jen hlas, promiňte. Ve skutečnosti jsem strašně moc šťastný. Všem moc děkuju," dodal dojatý Murray, který se v jubilejním 60. ročníku ankety stal čtvrtým tenisovým vítězem. Před ním si cenu odnesli Ann Haydonová-Jonesová (1969), Virginia Wadeová (1977) a Greg Rusedski (1997).

Za Murraym v letošní anketě o Sportovce roku skončil na druhém místě rugbista Leigh Halfpenny, bronzovou příčku obsadil žokej A.P. McCoy.

Svěřenec Ivana Lendla Murray po letošním US Open ukončil sezonu a rozhodl se vyřešit bolesti zad operací. Nyní už je ale v plném tréninkovém zatížení a už na konci prosince by neměl chybět na prvním turnaji ATP v Brisbane.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Wow, Nole + Becker :O
Reagovat
smazaný uživatel
Asi chce zlepšit hru na síti, pak bude dokonalý už.
Reagovat
Roger_Federer
podle spekulaci v blesku Vajdidova randi z Pavlaskem nebo Lojdou...ti nasi tenisti to je ceske Beverly Hills...:)))...
Reagovat
Mayo
Pánes darmo...nemohol to nikto iný ani vyhrať
Reagovat
smazaný uživatel
článek je tu !!! :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
:D Konečně, třeba se někdy ozvat no. Ale jinak jsem rád teda, suverénní vítězství, v neolympijském roce to byla povinnost, s náskokem skoro 350 tisíc hlasů.

Akorát bych poupravil konec, Andy neubde startovat v Brisbane, v programu má Abu Dhabi a pak Doha :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist