Annacone: Federer je plný energie. Jako by mu bylo 22

25. 11. 2010, 15:28
Aktuality 17
Roger Federer je pro tenis stvořený. Tak by se dal ve stručnosti shrnout rozhovor se Švýcarovým trenérem Paulem Annaconem, jenž na adresu svého svěřence prohlásil, že má energii jako v dvaadvaceti letech.
Profily hráčů
Paul Annacone a Roger Federer

Paul Annacone je bývalý profesionální tenista a trenér Peta Samprase či Tima Henmana. Současně pracuje společně se Severinem Luthim v týmu Rogera Federera.

"Cítím, jako by mu zase bylo 23 nebo snad 22 let. V tréninku má ohromnou chuť pracovat a neustále se těší na nové a další turnaje. Prahne po vítězstvích. Nedokážu si představit, že by s takovou dávkou energie vůbec pomýšlel o konci kariéry," řekl listu New York Times Annacone, se kterým devětadvacetiletý Federer začal spolupracovat letos v létě.

"On miluje život. Miluje tenisové zápasy. Miluje cestování. Má všechny předpoklady, včetně těch nejdůležitějších - zdravou mysl i tělo, aby u tenisu ještě řadu let vydržel," předvídá bývalý vítěz Australian Open ve čtyřhře. "Vzpomenu-li na Peta Samprase, když mu bylo 29 let, byl mnohem unavenější - ani ne tak fyzicky, jako psychiky," pronesl na adresu čtrnáctinásobného grandslamového vítěze, jenž narozdíl od Federera nerad cestoval.

"Sampras na konci kariéry také naoko omládl, když v roce 2002 jako jednatřicetiletý vyhrál US Open," vzpomínal Annacone na svého bývalého svěřence, který okamžitě po triumfu ve Flushing Meadows ve velkém stylu ukončil kariéru. "Ale tehdy byl už zhruba dva roky ve stavu, kdy byl psychicky vyždímaný. A k takovému stavu má Roger ještě hodně daleko," dodal uznávaný trenér z Kalifornie.

Rodáku z Basileje pomáhá také rodinná harmonie: loni se oženil s dlouholetou přítelkyní Mirkou Vavrinecovou, se kterou má roční dvojčata. Po turnajích cestuje s celou rodinou a právě pohoda ve vztahu mu dodává mnoho síly a energie. "A také nemá náročný styl hry. Své tělo dokáže šetřit jako nikdo jiný ze světové špičky," připomněl ještě sedmačtyřicetiletý Annacone.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Někde jsem četl,že v Česku stojí dítě 2 miliony korun a mu se narodila hned dvojčata,takže musí makat ještě pár let a určitě to bude zkoušet jako Lendl 5x !!! holky!Snad bude mít větší štěstí.
Reagovat
smazaný uživatel
Někde jsem četl,že v Česku stojí dítě 2 miliony korun a mu se narodili hned dvojčata,takže musí makat ještě pár let a určitě to bude zkoušet jako Lendl 5x !!! holky!Snad bude mít větší štěstí.
Reagovat
smazaný uživatel
Simply the best, Roger!!
Reagovat
smazaný uživatel
YEEESSS, FORÉÉÉVR NAMBR VAN - ROŽŽŽÉÉÉÉR #1!!!
Reagovat
Teo
Barney, ty nýmande, konečně pořádný slovo. Jinak takhle jsem neviděl fandit ani toho největšího Roger-fanatika! Jde ti to...
Reagovat
smazaný uživatel
je téměř jasné, že ve finíle TM se utkají Nadal s Federerem,Kdyby byl Berdych v druhé skupině,tak by měl větší šanci na postup.Je haluz, že dal Rodicka, ale je to frajer ;)
Reagovat
smazaný uživatel
22ti letý mladík, plný energie... poslední 3 GS, kterým bezkonkurenčně dominoval, to jasně dokazují :DDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
tak si to jdi zkusit ty posměváčku
Reagovat
smazaný uživatel
Veď o tom nikto nepochyboval, úplne zbytočný článok, Fedex vyhrá ešte niekoľko grandslamov a bude svetovou jedničkou.
Reagovat
Matti
s tímto tvrzením moc nesouhlasím, ale jako jeho fanoušek mu věříš a tak to má byt.
Reagovat
Teo
Vzhledem k tomu, že Nadal musí příští rok obhajovat téměř "všechno", tak to zase tak těžké nebude...
Reagovat
smazaný uživatel
no rkel bych ze to bude tezsi nez v predchozich letech, ale taky este doufam a fandim :))
Reagovat
smazaný uživatel
jo, tak proste to tam jen tak pinka, zadna velka namaha, takze ma z ostatnich akorat tak legrandu zatim. Ikdyz nekdy je na nem znat pekne vyčerpani bych rekl, ale to asi tim jak se snazi ovladat neustale a nanadavat
Reagovat
Matti
pokud bude Rafa zdravý, tak to bude sakra těžké.
Reagovat
Teo
Prostě legenda, jaká tu ještě nebyla...
Reagovat
majjkaa
Cim viac mu budu davat zbohom a posielat ho tenisoveho dochodku, tym viac sa bude snazit. A z toho niektorych potrha od henvu!! :)))
Reagovat
smazaný uživatel
vyborne povedane :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist