Anonymní agresor se Federerovi omluvil za výhružky smrtí

10. 10. 2012, 10:23
Aktuality 20
Roger Federer by už měl být v Šanghaji ve větším klidu. Autor výhružného vzkazu, ve kterém anonym hrozil zabitím švýcarského tenisty, se totiž sám přihlásil a tenisové ikoně se omluvil.
Profily hráčů

"Nebyl jsem zatčen. Z vlastní iniciativy jsem kontaktoval příslušné lidi a omluvil jsem se," řekl bloger s přezdívkou 'Blue Cat Polytheistic Religion Founder 07' populárnímu čínskému webu baidu.com, kde svůj nevhodný příspěvek zveřejnil. Šanghajská policie dnes situaci odmítla komentovat.

Virtuální agresor už na konci října pohrozil na známém blogu vývěskou s textem "Dne 6. října zabiju Rogera Federera za účelem tenisového vyhlazení". Autor k tomu připojil fotomontáž, na níž Federer klečí bez useknuté hlavy a vedle něj pózuje kat.

Rogera Federera střežilo tucet agentůFederer tak z bezpečnostních důvodů přiletěl do Šanghaje o den později a pořadatelé turnaje Masters 1000 zpřísnili bezpečnostní opatření. Švýcarského tenistu během tréninku střežilo tucet agentů v tmavých oblecích, sám nejlepší hráč světa z aféry ale velké drama nedělal. 

"Byla to vlastně maličkost na jednom webu, nic jasného a konkrétního. Lidé jen debatovali. Že se z toho stala zpráva dne, mě trochu překvapilo," uvedl Federer na dnešní tiskové konferenci v Číně. Přiletěl nicméně bez manželky i dvojčat, které ho většinou provázejí, podle švýcarského tenisty to však s hrozbou nesouvisí.

Jednatřicetiletý Federer do turnaje v Šanghaji, kde si předloni zahrál ve finále a v letech 2006 a 2007 vyhrál Turnaj mistrů, vstoupí dnes večerním soubojem (od 14:00 hodin SELČ) proti Yen-Hsun Luovi z Tchaj-wanu. Pokud by sedmnáctinásobný grandslamový vítěz v Číně postoupil minimálně do čtvrtfinále, bude v pondělí celkově už 300. týden světovou jedničkou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
Pe3k
A toho zabít nelze...
Reagovat
smazaný uživatel
Oh my fucking god....
Reagovat
Pe3k
Slušně jo? Chodí tu děti...
Reagovat
Heather_Fedex
fuckt??
:pp
Reagovat
dorons
Co je to za blbost?! Ani kdyby vypadnul dneska,tak ho nema sanci Djokovi sesadit z trunu. Co to za amatery pisou ty clanky. Staci se podivat na liveatp.eu....
Reagovat
a.magerova
Šanghaj je tisícovka, takže pokud Novak vyhraje a Roger nenahraje dostatek bodů, tak je TO v pr.... :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Kritizovat a nerozumět - v dnešní době naprosto běžná záležitost.
Reagovat
Bob
přesně tak, tenisportal je toho krásnou ukázkou :)
Reagovat
dorons
Ty tomu nerozumis. Roger tam loni nehral,takze ne.uzd nic ztratit. Si tonastuduj predtim,nez tady budes placat nesmyy.
Reagovat
gigin
Podívej se jaký je bodový rozdíl mezi Noldou a Rožérem, jukni jak se boduje "tisícovka", vystydni a pak mudruj. V klidu.
Reagovat
gigin
Djoko v Šanghaji taky loni nehrál...
Reagovat
a.magerova
má tak uhrančivý pohled...
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
a.magerova
Ano jsem žena, která má ráda nejen vzhled tohoto muže...
Reagovat
smazaný uživatel
už je to tu zase ;-)
Reagovat
a.magerova
Teda Roger ještě ani nezasáhl do hry a já už tolik průšvihů.... ale tak cvach je NÁŠ a Rogera mám povoleného od manžela a přikázaného od Oskara, tak snad dnes nebudou žádné kázeňské postihy...
Reagovat
smazaný uživatel
Tvůj manžel se jeví jako velmi moudrý muž.:))
A nezapomínej, já mám oči všude, neboť vím, že ďábel v tobě nikdy nespí......snad to o tom nespícím ďáblovi ví i tvůj moudrý muž.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon, mělo tam být a.magerova, omylem jsem přiřadil koncovku -ová...
Reagovat
a.magerova
Pěkný postřeh s tím -ová :-))
Manžel - no po těch několika pětiletkách se mnou strávených už o mě leccos tuší...
Reagovat
smazaný uživatel
To víš, juknu a vidím, jsem blesk. Už totiž vím, na co se u tebe soustředit.:-)
Ale ne, dnes nemám vůbec čas, takže máš volné pole působnosti. Doufám, že budeš hodná..... Následky katastrof tebou způsobených budu sčítat až zítra.:D
Manžel - tento moudrý muž jistě ví, jaký cenný poklad doma chová a dobře si spočítal, že povolení nezávazné kybernetické komunikace a hlavně Rogera, mu přinese spíše plusové body....:-))

Akorát nevím, co ten syn, který to tu čte (jestli to tu ještě čte)...., ale určitě má smysl pro humor po tobě:DD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist