Argentinci neztratili ani set, nad Ruskem vedou 2-0

19. 9. 2008, 20:47
Aktuality 2
DAVIS CUP - Semifinále mezi Argentinou a Ruskem má po úvodních dvouhrách jednoznačný průběh. Nejdříve Nalbandian ve třech setech porazil Andrejeva a následně teprve devatenáctiletý Del Potro ztratil pouhých šest gamů se světovou šestkou Davyděnkem.
Profily hráčů
David Nalbandian

Igor Andrejev dokázal klást Davidu Nalbandianovi odpor před vyprodaným stadionem Parque Roca pouze v prvním setu, který prohrál v tie-breaku. Zbývající sady pak domácí tenista, podporovaný 14.000 fanoušků, vyhrál 6-2 6-4.

K postupu do finále Argentinu přiblížil devatenáctiletý Juan Martin Del Potro, který duelu s ruskou jedničkou Nikolajem Davyděnkem ztratil dohromady pouhých šest gamů. Talentovaný Argentinec za poslední dva měsíce vyhrál 24 zápasů a pouze jediný prohrál.

Šestadvacetiletý Nalbandian na domácí půdě odehrál už šestnáctý daviscupový zápas a znovu nezaváhal. Podobně jako celý argentinský celek, který v Buenos Aires nepoznal hořkost porážky už 10 let. Na triumf v týmové soutěži však stále čeká. Nejdál se dostali v roce 2006, kdy ve finále v Moskvě podlehli právě Rusům.

Argentina má tak na dosah třetí finálovou účast a v případě postupu může Rusku oplatit porážku z předloňského finále Davisova poháru v Moskvě. O výhře může rozhodnout už v sobotní čtyřhře, stejně jako Španělé proti USA. Jihoameričané mají jistotu, že v případě postupu budou usilovat o titul znovu před domácími fanoušky.

Davis Cup - semifinálové výsledky:

Argentina - Rusko 1-0 ... po úvodní dvouhře
Nalbandian - Andrejev 7:6 (7:5), 6:2, 6:4
Del Potro - Davyděnko 6:1, 6:4, 6:2

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Safinka vyhrála a je už NUMERO TRE !!!
Reagovat
Tenista
Přesně to, co se čekalo, se potrvdilo...já osobně jsem dnes s Nalbou neváhal a vsadil si pro mě moc hezkou částku, až jsem se v 15:00 sám překvapil, co blázním, bez stálýho příjmu, si dovolit vsadit takovou částku...ale po vyhraným tiebreaku jsem se uklidnil a nakonec je spokojenost velká:) Nutno podotknout, že přes nevýraznou sezonu hrál velmi velmi dobře...Osobně jsem očekával i výhru Del Potra, přece jen stroj letos nehraje vůbec nic, jediný co ho mohlo zachránit byl chabý výkon Potra, ale to je asi těžký podat před skvělym publikem Argentiny...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist