Auger-Aliassime se nestačil divit. Draper postoupil do čtvrtfinále v Cincinnati po kontroverzním mečbolu

17. 8., 13:40
Aktuality 23
ATP MASTERS CINCINNATI - Jack Draper (22) vybojoval postup do čtvrtfinále turnaje v Cincinnati po kontroverzním úderu při mečbolu v třísetovém utkání s Félixem Augerem-Aliassimem (24). Kanaďan reklamoval, že míček ze soupeřovy rakety šel přes síť od země na jeho straně kurtu, rozhodčí však přiřkl fiftýn a tím i celý zápas soupeři. Do vzrušené debaty u sítě se zapojil i přivolaný supervizor, na Draperově postupu se ale už nic nezměnilo.
Félix Auger-Aliassime v debatě se supervizorem a Jackem Draperem (© AFP)

Záběry inkriminovaného nabíhaného voleje na sociálních sítích dávají za pravdu spíše poraženému Kanaďanovi. Souhlasí s tím mimo jiné i řecký tenista Stefanos Tsitsipas, který zpomalený záběr sdílel na svém účtu na síti X. Draper se bránil tvrzením, že odehrání míčku přesně neviděl, protože při tom sledoval soupeřův pohyb na druhé straně kurtu.

Dvaadvacetiletý britský tenista vyhrál 5:7, 6:4, 6:4 a do čtvrtfinále na turnaji kategorie Masters postoupil podruhé v kariéře. Poprvé se mu to povedlo před dvěma lety v Montrealu. Jeho dalším soupeřem v Cincinnati bude Dán Holger Rune.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
Trojchyba_Mat
Draper už měl letos v Adelaide jeden incidentík, když při zápase s Kecmanovicem mu prošel míček sítí a nikdo nic neviděl
Reagovat
Krisboy
Prošel sítí? To hráli přes volejbalovou?
Reagovat
Trojchyba_Mat
Reagovat
petanovy
No a ještě: proč tam ten supervizor vůbec je kdyz se ani na video nejde podívat...myslím že tolik možností by bylo na atp1000 jit to zkouknout
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
RASISMUS!
Reagovat
Patik
Dúfam že si ten rozhodca pozrie dobre záznam..následne sa pôjde ospravedlniť hráčovi a najlepšie aj na verejnosti a nech mu to strhnú z platu a dajú dištanc na nejaký čas..už toľko rozhodcov domrvilo hráčom zápas načo sú tam tie kamery..jak aj na antuke že divákom ukážu hawkeye záznam a hráčom ktorí ho naozaj potrebujú nie..
Reagovat
Amputace
Zcela souhlasím. V přítomnosti kamer je tohle naprostý skandál.
Reagovat
hanz
Jo to Kopřivojc je jinej kalibr,,, ten se přiznal... Drejpřík dělal, že nic neví... jako Sakča.. dávám si ho do black listu... kdyby byl charakter, tak si ten bod nevezme a uhraje si to jinak v dalších výměnách... (a to nejsem příznivcem ani jednoho z nich)...
Reagovat
petanovy
No nevěřím Draperovi ani vůbec že nevěděl že to zahrál o zem.. Levák hrozný tohle žádný obejmutí u sítě nespraví do konce tenisové kariéry se to teď s Jackem ponese a bohužel i Felix to bude mít v hlavě. A to že tohle v Cincy ustal FAA je znakem velkého tenisty
Reagovat
Krisboy
Felix to zvládnul s velkou grácií.
Reagovat
Mantra
Nenašel někdo vyjádření poté?
Reagovat
com
skandal totok smile
Reagovat
Pe3k
Stát se to Sereně nebo Coco byl by to rasizmus, ale stalo se to Felixovi a ten to musel zkousnout jako chlap. Rozhodčí
Reagovat
Nola
LOL, Serena by ho zniesla z emajru a zmalovala, ze by uz nikdy nenastupil do prace
Reagovat
Mantra
A Felix je bílej?
Reagovat
Krisboy
Ne, ale muž.
Reagovat
Hector.Salamanca
Hoši vy jste experti, to je úplná paráda.. Hrozný kydy a ještě si u toho připadáte jako břitcí komentátoři nešvarů dnešního světa.
Reagovat
Blondie
Reagovat
misa
Na tom postu od Tsit. je to jasně vidět, stačí si ještě zpomalený záznam pozastavit.
Reagovat
Krisboy
Přesně tak, nade vší pochybnost.
Reagovat
Nola
ale je zaujimavostou, ze hraci mavaju postih, ked prekrocia limit pri servise, ked rozbijaju rakety, alebo odpalia lopticku a takemu nezodpovednemu rozhodcovi sa nikdy nic nestane.....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj až tam, na tom videu tady mi to přišlo jako half. Rozhodčí by si to měl pustit, pokud si není jist a jestliže zavolali SV, tak už vůbec nechápu, na co tam chodil, bez toho, aby se na video podíval. VAR asi není dobrá varianta, i když možná na 1 za zápas by mohl mít nárok každý.
Reagovat
Krisboy
Rozhodčí měl vsazeno, no a co?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist