Auger-Aliassime v Montpellieru začal obratem proti Džumhurovi

5. 2. 2020, 08:58
Aktuality 2
ATP MONTPELLIER - Pátý nasazený Felix Auger-Aliassime zahájil svůj premiérový start na halovém turnaji ATP v Montpellieru vydřenou výhrou, když po dvou a půl hodinách boje zdolal kvalifikanta Damira Džumhura z Bosny a Hercegoviny. Ve druhém kole se 19letý Kanaďan utká s loňským finalistou Pierrem-Huguesem Herbertem.
Felix Auger-Aliassime

Felix Auger-Aliassime má za sebou životní sezonu. Devatenáctiletému Kanaďanovi se nicméně vůbec nepovedl její konec a až v lednu se dočkal dvou výher v řadě od loňského srpna, když v Adelaide prošel do semifinále.

Další jeho dvě letošní vystoupení ale byla velkým zklamáním. V ATP Cupu si dokázal poradit pouze s řeckým outsiderem Michailem Pervolarakisem, ve zbylých třech zápasech neuhrál jediný set. Na Australian Open vypadl hned v prvním kole.

Chuť si může spravit na právě probíhající akci v Montpellieru. Do francouzského halového podniku vstoupil vydřeným vítězstvím 6-7(5) 6-2 6-2 nad bosenským kvalifikantem Damirem Džumhurem.

Po prohraném tie-breaku úvodní sady se pátý nasazený výrazně zlepšil na servisu i v mezihře, soupeři už povolil jen jeden brejk, podání mu sebral celkem pětkrát a v utkání si pomohl 11 esy. Vítězství slavil za dvě a půl hodiny.

Ve druhém kole se Auger-Aliassime premiérově utká s domácím Pierrem-Huguesem Herbertem. Loňský finalista přehrál 6-2 7-5 kvalifikanta Sergeje Stachovského.

Turnajová jednička a světová devítka Gaël Monfils na svého prvního soupeře stále čeká, rozhodne se o něm v souboji mezi Alexejem Popyrinem a Adrianem Mannarinem. David Goffin, který uzavírá elitní desítku a v Montpellieru plní roli nasazené dvojky, se o čtvrtfinále popere s Kazachem Alexanderem Bublikem.

Nasazená trojka Denis Shapovalov dnes svede derby s Vaskem Pospisilem, čtvrtého nasazeného Grigora Dimitrova čeká domácí Gregoire Barrere.

• ATP 250 MONTPELLIER •
Francie, tv. povrch / hala, 606.350 eur
úterní výsledky (4. 2. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Auger-Aliassime (5-Kan.) - Džumhur (Bosna) 6-7(5) 6-2 6-2
Krajinovič (7-Srb.) - Couacaud (Fr.) 6-4 6-4
Bublik (Kaz.) - Laaksonen (Švýc.) 6-7(2) 6-1 7-6(2)
M. Ymer (Švéd.) - Sinner (It.) 6-3 6-4
Ruusuvuori (Fin.) - Novak (Rak.) 7-6(3) 4-6 6-2
Herbert (Fr.) - Stachovskij (Ukr.) 6-2 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
ttopi
Chudák Auger, nikoho to nezajímá.

Tak alespoň já mu gratuluju :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist