Australané nabízejí Tomicovi smír a návrat do daviscupového týmu

21. 7. 2015, 11:03
Aktuality 14
Bernard Tomic by se po trestu mohl vrátit do daviscupového týmu. Smír a místo v sestavě pro semifinálový duel s Velkou Británií mu chce nabídnout domácí federace, s níž se australská jednička dostala do konfliktu. Ve čtvrtfinále Davis Cupu s Kazachstánem, ve kterém Australané o víkendu předvedli obrat ze stavu 0:2 na zápasy, Tomic z disciplinárních důvodů chyběl.
Profily hráčů
Bernard Tomic

Australský svaz Tomice, aktuálně 29. hráče světa, vyřadil z týmu kvůli veřejné kritice svazového vedení včetně Patricka Raftera, nynějšího sportovního ředitele. Federace se ho teď prostřednictvím prezidenta Stevea Healyho chystá kontaktovat, aby obě strany zakopaly válečnou sekeru a obnovily spolupráci. Tomic je momentálně v Bogotě, kde v tomto týdnu bude obhajovat loňský titul.

"Domníváme se, že jeho kritika byla neoprávněná, to si musí vyslechnout. Potřebuje znát detaily, odpovědi na otázky, které vznesl," řekl Healy.

Tomic po vyřazení ve třetím kole Wimbledonu mimo jiné řekl, že po loňské operaci kyčle mu lidé ze svazu slabou finanční podporou neprokázali dostatek úcty. "Myslíme si, že podporu měl od federace fantastickou. Chceme, aby to pochopil a ocenil, a chceme ho přivítat zpátky v daviscupovém týmu," dodal svazový šéf.

Vyřazení z daviscupového týmu není jediný problém, do kterého se Tomic tento měsíc dostal. Minulý týden ukončila jeho večírek v Miami policie, která enfant terrible australského tenisu odvedla v poutech.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
No jo, Řekové jim vyhořeli, Hewitt už končí a dřevák Groth je mimo trávu marný, tak by se jim Bernie hodil :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, já bych je poslal teď do ři..tě
Reagovat
Frick
To skutečně tak potřebovali Australi tu trávu?

Když si vemu, že jsou v Austrálii (minimálně) čtyři místa s mnohem lepšíma arénama (Melbourne, Brisbane, Sydney, Perth)...
Reagovat
EllNino
Australian Open se dřív hrálo na trávě a k Australanům tak nějak patří, nehledě na to, že na ní mají skvělý výsledky a maj hru na trávu jako dělanou, hlavně Hewitt a Groth :)
Reagovat
blixa
Když mu vrátěj tu kartu s neomezeným výběrem ... tak snad :D
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně by jim nebyl moc co platný. Britové si to pohlídaj, Andy 2 body v singlu, debl s Jamiem a nazdar. A ne že by Australani nebyli schopní rupnout i s Wardem.
Reagovat
a.magerova
Poslední šance pro Lleytona vyhrát DC je víc než první šance vyhrát DC pro Andyho :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Lleyron ho už má ne? Andy ne a Andyho taky možná poslední, takhle otevřený pavouk už dlouho nebude.
Reagovat
a.magerova
Tož jinak.... pěkný závěr kariéry pro Lleytona... a pak v Austrálii 2016 už jen mejdany bez nervů ;-)

Jakože pro Andyho první a zároveň i poslední možnost ?!!! Blbost, nevěřím... až odpadnou třicátníci, nemá je kdo nahradit, takže má Andy cestu otevřenou i v dalších letech... Nole už taky není tak hladový jako dřív, takže mi nehraj na city :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad Australané do finále postoupí, VB od jisté doby nemusím :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak:-)
Reagovat
Stan_Borowitz
vyměkli dost brzy...
Reagovat
kada.tom
A že tak najednou, postoupili do SF po sice skvělém obratu, ale k němu vůbec nemělo dojít Kyrgios a Kokkinakis zahráli v pátek hůž než bídně a Hewitt nebude hrát už moc dlouho a kdo jim tam pak jako bude hrát? Nespolehlivé mládí ... což o to, Bernie taky není žádná jistota, ale každopádně už má něco nahráno a najednou by ho Austrálie chtěla :-)

Zajímavý, zajímavý :-)
Reagovat
Vojtiik
postoupili do SF, tak chcou fracka zpátky B-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist