Australian Open bude přát poraženým, polepší si o tisíce dolarů

12. 12. 2012, 21:32
Aktuality 5
O tom, na kolik si přijdou vítězové všech soutěží na blížícím se Australian Open, ještě není rozhodnuto. Už nyní je ale jisté, že z rozdělení rekordní dotace budou mít radost hráči, kteří v Melbourne příliš velké ambice nemají. Jak řekl šéf australského tenisu Craig Tiley, tenisté, vyřazení v prvním kole, si oproti loňsku polepší zhruba o třicet procent.
Australian Open navyšuje prémie

Zatímco před rokem si ten, kdo vypadl hned v úvodu turnaje, připsal 20.800 australských dolarů, letos to bude minimálně 27 tisíc. Craig Tiley se sice dříve vyslovil proti takovému zvyšování peněz neúspěšným hráčům, jak ale tento týden řekl deníku Melbourne Age, všichni tenisté mohou počítat s touto částkou a i poražení ve druhém nebo třetím kole se dočkají výrazného navýšení odměn.

Příští Australian Open tak překoná nejen svůj minulý ročník, ale i ostatní grandslamové turnaje: na French Open a ve Wimbledonu pořadatelé vypláceli poraženým v úvodním kole zhruba 22.200 australských dolarů a na US Open jen necelých 22 tisíc.

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
freeteepek
Australské dolarové bankovky jsou vyrobeny z plastu, tedy nikoliv z papíru, jako např. dolary americké nebo české koruny, a mají jedno z nejlepších zabezpečení proti padělání na světě. Viz krátká exkurze: http://www.rba.gov.au/banknotes/index.html
Pokud jde o dokonalost padělků, nejhůře je na tom pravděpodobně americká stodolarová bankovka, kde se podařilo kdysi zcizit bankovový papír a neznámý měnokaz investoval nemalé prostředky do výroby takřka dokonalé matrice pro jejich tisk.
Zde např. jeden zajímavý článek o výrobě bankovek:
http://www.mesec.cz/clanky/jak-se-vyrabeji-bankovky/
Reagovat
smazaný uživatel
To sú austrálske peniaze na obrázku?...Vyzerajú ako z hry dostihy a sazky.
Reagovat
dadaft
takhle vypadaly i holandské guldeny. jako papírky.
Reagovat
smazaný uživatel
To, že pridali za vypadnutie v 1.kole je fajn.

Ešte by som od ATP požadoval zvýšiť prize money na challengroch a futuresoch, pretože tam si aj rozhodcovia zarobia viac ako hráči (Futures).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist