Až skončím, budu si život pořádně užívat, těší se Safin

12. 5. 2009, 15:58
Aktuality 19
Vyhrál dva grandslamové turnaje a díky tenisu jen na prize money vydělal přes 14 milionů dolarů. Přesto se devětadvacetiletý Rus Marat Safin těší, až se vymaní z nudného stereotypu a bude si po ukončení kariéry moct užívat života.
Profily hráčů
Marat Safin

Už čtyři roky nevyhrál Marat Safin žádný turnaj. Prý ztratil motivaci a po této sezoně ukončí kariéru. Uvedl, že ho přestal bavit nudný život profesionálního tenisty.

"Víte, ráno vstanete a autem nebo autobusem jedete na zápas, případně trénink. Vrátíte se večer kolem šesté hodiny, zapnete televizi nebo si přečtete knížku," vypráví Safin a pokračuje. "Pak si dojdete na večeři, chvíli kouknete na internet a jdete spát. A pořád dokola."

"Je to nudné, protože nemůžete dělat nic jiného," říká vítěz US Open 2000 a Australian Open 2005. "Je to ale naše práce, deset až patnáct let. Zažijete skvělé i špatné chvíle. Někdy můžete vypnout a jít se bavit, ale většinou se musíte soustředit jen a jen na tenis," vysvětluje ruský tenista.

"Ten pravý život na mě teprve čeká," vyhlíží už Safin konec sezony, ve které si zatím ze 14 utkání připsal pouhých šest výher.

Prý ho ani nezajímá pověst, kterou bude u fanoušků mít. "Ať si mě lidé pamatují jak chtějí. Neřeším to, je mi to opravdu jedno, jak si mě kdo zapamatuje."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak jo. Nemám už sílu reagovat na ty, co si utvářejí názory na jiné podle mediálních obrazů a zprostředkovaných zpráv. Co směšují dohromady tenisovou hru, tvar nohou a barvu očí ... Kolik je tady na diskusi lidí, co se osobně a dlouho znají s Federerem, Nadalem, Safinem a jinými, že si dovolují o nich napsat, že jsou skromní, nadutí, blbi a kdovíjací...Já jsem jen zaujatá proti kategorickým odsudkům typu Safin je blb a vida, je ze mě asociál, co si neváží dělnické třídy. To je už fakt moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Já souhlasím:)Ironizovat a kritizovat umí každej.A soudit lidi který člověk nezná je strašně jednoduchý...
Reagovat
smazaný uživatel
taky jsem přečetla pár psychologiký knih.Takže nezapomínám na chyby poznávání a Halo efekt:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tzv."Haló efekt". Aneb slyšeli jste hodně o dotyčném, tak si vytvoříte o něm svou představu, jaký asi je. Jedna ze základních chyb poznání člověka, protože ne, zdaleka ne všechno, co se říká je pravda! Onen člověk může být jiný a vy, protože si myslíte, že o člověku již hodně víte, odmítáte přistoupit na to, že onen dotyčný může být úplně jiný.
Odborná definice, to sedí, co:)
Reagovat
smazaný uživatel
Naštěstí nesolím a nepepřím:))Ale zase mam jiný špatný vlastnosti, který by ty dobrý neměli přebíjet:)Třeba Marat je fakt blázen, ale taky je dobrej tenista, něco dokázal a to by se nemělo snižovat:)
Reagovat
Mercury
ja jsem měl Marata vzdycky rad...hral pekny tenis, rikal co si mysli, byl svůj..ukazoval emoce, ikdyz se to zrovna nekomu nelibilo, ale skoro vzdy byl do tenisu spravne zapaleny..je to jeden z tech hracu, kteri mi na okruhu budou chybet
Reagovat
smazaný uživatel
Byl to vždycky blb. Ať jde makat k pásu, pak pozná život.
Reagovat
nagini6
No obavam sa, ze tento tenista uz dokonca zivota nebude musiet nic robit, len si naozaj uzivat tent zivot .... :) ale preco nie?
Reagovat
smazaný uživatel
Inu, co na to říci. Je otázka, kdo je tady blb. Hledejme u pásu.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi reaguješ na mě. Mám dojem, že jsi úplně mimo a nepochopil jsi, na koho mířím. Nemám nic proti pracujícím lidem u pásu, to ani náhodou. Ale je mi na blití z lidí, kteří odsuzují někoho, koho neznají, a kteří si ještě navíc myslí, že pravý život znají jen lidi od pásu - viz Robo. Safin je velká tenisová osobnost a bude na kurtech chybět. Není to blb.
Reagovat
smazaný uživatel
CORA: Já nedělám u pásu. Ale takovým lidem bych se nesmál. A Safin je blb a můžeš si říkat co chceš. Ty jeho názory, jakože tenisti berou málo peněz apod. mi stačí. Ale chápu, jseš ženská, přemýšlíš něčím jiným než hlavou.
Reagovat
smazaný uživatel
A jinak si mě vůbec nepochopila. Já jsem nepsal, že pravý život znají jen lidé u pásu. Narážel jsem na ten jeho nudný život profesionálního tenisty.
Reagovat
smazaný uživatel
A že jsem tak smělá, čím že ženský přemýšlí??Pouč mě!!
Reagovat
smazaný uživatel
a tak to pak jo:D
Reagovat
smazaný uživatel
Hancuska. Néé promiň, já to tak nemyslel, přehnal jsem to. Jen jsem narážel na to, že se COŘE Safin určitě líbí, jinak by tak o něm nemluvila, protože velká tenisová osobnost to teda rozhodně není.
Reagovat
smazaný uživatel
Nicy správně, jsi jediná, kdo mě tu plně chápe.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak hrál dobrej tenis svýho času.Spoustě lidem bude chybět a ne jen proto že je fakt sexy:)Ale že by vedl až tak nudnej život, tomu taky nevěřím:)))
Reagovat
a.magerova
Marat je moc pěknej chlap, to se nedá popřít, na kurtech bude chybět, to je bez debat!!!
A že chlapi přemýšlí hlavou ?! To jsem se fakt zasmála !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak, tak už toho nechte. Každej na něj může mít názor jakej chce, mu je to stejně jedno, jak sám prohlásil. A neříkal jsem, že nevypadá dobře, jen mě to prostě nezajímá, jsem heterosexuál. O tom jak vypadá tu zase mluvíte jen Vy a pak kdo směšuje tenisovou hru, tvar nohou a barvu očí, viď CORO?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist