Azarenková: Chtěla jsem hrát, ale možná jsem to uspěchala

9. 3. 2014, 16:52
Rozhovory 35
Viktoria Azarenková tento týden v Indian Wells odehrála první zápas od Australian Open. Běloruska, která od úvodního grandslamu léčila zranění nohy, v Americe podlehla domácí Lauren Davisové, jež jí dokonce v prvním setu nadělila kanára. Světová čtyřka přiznala, že ji v zápase noha omezovala, ale že se chtěla vypořádat s těžkou situací. Nepovedlo se to, uznala po zápase.
Profily hráčů
Viktoria Azarenková

Vaše dnešní vystoupení zaslouží velký obdiv, protože jste hrála i v bolesti, které vám způsobila vaše noha. Připouštěla jste si před zápasem, že něco takového může přijít?
Když dlouho dobu nehrajete, vypadnete i z tréninku a musíte se zbavit nějakého zdravotního problému, tak prostě pořád přemýšlíte nad tím, co a jak bude. Před zápasem jsem se snažila myslet pozitivně, protože v tréninku mě ta noha neomezovala, ale tempo v tréninku nikdy nenahradí opravdový zápas, kde musíte hrát tak, jak vám to hraje soupeřka.
Chtěla jsem v zápase nechat všechno, ale teď si říkám, že to bylo asi moc brzy. Jsem na jednu stranu pyšná za to, jak jsem hrála, ale na druhou stranu si říkám, že to možná bylo uspěchané.

Upravíte teď nějak váš nejbližší program?
Teď musíme zjistit, co se v té noze děje a pak uvidíme. Doufám, že to nebude zpátky, protože ten druh zranění, co jsem měla, se často vrací a je velmi těžké se ho zbavit. Mám teď nějaký čas, ale opravdu doufám, že stihnu další velký turnaj v Miami, ale teď to nemůžu říct na sto procent, bohužel.

Cítíte tu bolest pořád nebo jen někdy?
To je právě to, co mě trápí. V zápase to bolelo jen v určitých momentech, ale například cesta do schodů je teď hodně bolestivá, to přiznávám.

Kdy přesně jste si přivodila to zranění, které vás tak dlouho trápí?
První nepříjemnost přišla asi čtyři dny před Australian Open, ale to téměř nic nebylo, nebolelo to. Pak jsem samozřejmě hrála grandslam a tam ty bolesti přišly, musela jsem k lékaři a na všechna různá vyšetření. Řekli mi, že je těžké pojmenovat to zranění. Udělal se mi tam zánět a porušily se nervy.

V prstech?
Ano, mezi nimi.

Start v Indian Wells byl tedy risk?
Tohle je těžká otázka. Mohla bych říct, že prostě nebudu hrát a budu čekat, až se všechno vyléčí a budu schopná hrát, ale o tom to není. Já jsem prostě chtěla zkusit hrát i v této těžké situaci. Někdy to léčení trvá opravdu dlouho, je to náročné pro tělo, ale i pro hlavu. Naučila jsem se bojovat i v těžké životní situaci, které prostě někdy do našeho života přijdou a člověk je musí zkousnout a jít dál. Já tenis miluju, takže jsem prostě chtěla a chci hrát dál!

Indian Wells patří mezi povinné turnaje pro světovou špičku, takže jste tu nastoupila, ale bylo by vaše rozhodnutí stejné i v případě, že by tento turnaj patřil mezi ty nepovinné?
Já jsem tu prostě chtěla hrát. Chtěla jsem vědět, jak na to jsem, protože i v tom procesu léčení přijde moment, kdy musíte vyzkoušet, jak na tom jste. Dobře, teď si myslím, že to možná bylo trošku brzo, ale nelituji toho. Uvidíme, jak to teď bude vypadat, ale těším se na další zápasy a vím, že brzy přijdou.

Závěr loňské sezony se vám moc nepovedl, když jste vypadla na turnajích v Tokiu a v Pekingu hned v úvodním kole a následné vystoupení v Istanbulu také nebylo nejlepší. Nesnažíte se teď vše dohánět?
Ne, to rozhodně ne. Ať dělám cokoli, tak to dělám pro sebe. Nehraju pro ostatní, ale pro sebe. Vždy říkám to, co si myslím a dělám to, co si myslím, že je správné.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

35
Přidat komentář
smazaný uživatel
přeju Vice,aby se brzo uzdravila. Za chvíli bude podle mě vyhrávat tituly včetně RG.
Reagovat
Frick
No co k tomu říct. Mimo TOP 9 porazila všechny, z TOP 9** nikoho. Na-Li dejme tomu (bez ohledu na ty 3cm), ale z těch 4 dalších mačů aspoň jeden vyhrát měla (kurzy v těch zápasech proti Kvítku, Jankovič a Halep oscilovali mezi 2,7-3,3, čili Lucka nebyla v nich zas taková outsiderka). Není špatné, ale kousek chybí. Snad chytnout lepší los... Jako, že získá skoro stejně bodů jako vítězka sranda 25k turnaje, je trochu frustrující. A stejně jako na AO, bylo tam ve hře zajímavé otevření pavouka. Cesta do SF byla reálná...

*kalendářní rok 2014, zápas s Morito byl 31.12.2013

** Wozniacká byla v Sydney 10., tak jsem to zúžil na TOP 9
Reagovat
r176
tak i Berdych padnul
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, Juan by mohl vypravet;D)))
Tohle je takovy tenisovy filuta;D)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Rebel zabral jak se rika v posledni chvili;)
Living on the edge;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Rebel take dnes nejak nedrzi ten servis do konce...
...co se to dnes deje...;)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, a kdyz uz mu ten Agut da tu moznost, tak to pere Rebel pekne z FH do site... :-O
---
Podtrzeno secteno... proste IW... a plexipave...

Aspon se muze svezt s Luckou do Miami;)
Reagovat
r176
tak Lucka prohrála a s Berdychem to vypadá taky bledě :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Uf utekly nam brejky...;(
Reagovat
smazaný uživatel
Skvele, je tu potvrzeny BB...
Tak, a ted to jen udrzet;)
Reagovat
smazaný uživatel
No nic... tak servis opravdu nesel, do toho DF...
cista prohra gemu na servisu...
...porad o tom stejnym...Simona ji to bude liftovat na tu zadni lajnu, Lucka si neustoupi...takze dramo...;(
Reagovat
smazaný uživatel
4:4
Tak Lucy odesel fakt uplne servis...
sice jeste je schopna Simcu brejkovat, ale jak dlouho ji to vydrzi, ze...;(

To bez servisu to proste nepujde...
Reagovat
smazaný uživatel
A taky, ze ne...
... to proste nejde... pokud ten servis odejde na konci zapasu, a nejsme ho schopni udrzet az 3x za sebou, tak takhle se proste neda vyhrat, ani kdyby na druhy strane stala Aghul...;)

Zaver hodne nepodareny... ale tady na molitanu jsme asi nemohli uplne ocekavat velky vysledek...

Nu coz... zustane vic na pripravu na Miami;D)))
Reagovat
PetaM
Hele Viki, jestli tě to zranění limituje, tak nehraj a snaž se ho vyléčit :) Za sebe říkám, že je mnohem horší dívat se na tvůj utrápený a bolestivý obličej, než poslouchat tvůj hekot :D Takže, buď zdravá a hekej, ale nehraj zraněná, pak se ti to může ještě zhoršit a mohla bys toho litovat více, než kdybys 2 měsíce jen léčila nohu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, tak podle vyjádření Viky to vypadá na nevyzpytatelné a docela komplikované zranění. :( Rozumím tomu, že to chtěla zkusit. Přesto se pořád přikláním k tomu, že ten zápas měla radši ukončit dřív a skrečovat. Ale jak říká Vika, ona to prostě dohrála, protože to považovala za správné. Nemusím s tím úplně souhlasit, ale je to její rozhodnutí, na které má právo... Já můžu jenom doufat, že se brzy vyléčí a snad už to bude v pohodě. Ale pořád jsem toho názoru, že by tomu měla dát trochu víc času, pokud je to potřeba... Brzy se uzdrav, Viko!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty pišeš o tych tenistkach akokeby ta nič ine nezaujimalo len Maria, Vicka a Ana

akokeby nič ine na svete neexistovalo
Reagovat
smazaný uživatel
Nic proti, ale tvoje reakce jsou pořád stejné a jaksi o ničem. :D Mě zdaleka nezajímá jenom tenis. Co se týče sportu, tak mě (kromě tenisu) zajímá hokej, fotbal, basket, sjezdové lyžování, plážový volejbal... No a když je někde pěkná sportovkyně, tak se rád podívám i na něco jiného (např. atletika, biatlon, šestkový volejbal). :)
Reagovat
smazaný uživatel
noo tak to mame spoločne
ja tiež kukam lyžovanie hlavne ženy lyžiarky su najsexi:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne Tina Weirather
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ale bohužel ta moje oblíbená a podle mě nejkrásnější (Lindsey Vonn) v Soči chyběla kvůli zranění... Ovšem pěkných holek tam je hodně, to zase jo. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, Tina Weirather bohužel v Soči taky nejezdila. Zranila se těsně předtím...
Reagovat
smazaný uživatel
Vonnova je OK
neviem či ešte niekedy bude nahore pretože už rozmyšla o konci tak snad ešte aspon niečo zajazdi
Reagovat
smazaný uživatel
monty25
nebola Tina ta som kukal na Laru Gut
Reagovat
smazaný uživatel
a uz ked sme pri Tine ta sa dokonca zranila priamo tam na treningu pretože vlajkonosičkou bola ona škoda nooo:(((((((
Reagovat
smazaný uživatel
Lindsey uvažuje o konci? To není pravda. Protože v Soči chyběla, tak chce ještě jezdit do ZOH 2018. Samozřejmě záleží na tom, jak jí bude sloužit zdraví, ale snad už si všechnu smůlu vybrala... Naopak třeba Tina Maze nebo Maria Höfl-Riesch oznámily, že to byla jejich poslední olympiáda.

Abych to shrnul, tak pěkné sjezdařky jsou: Lindsey Vonn, Mikaela Shiffrin, Julia Mancuso, Tina Maze, Anna Fenninger, Lara Gut, Tina Weirather, Klára Křížová. Doufám, že jsem na žádnou nezapomněl. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, Tina Weirather měla zraněnou holeň. Je to škoda...
Reagovat
carolyn
ale ani jsem v Soči neviděla vanessu mae, jen vím že skončila poslední. Máš určitě její záznam někde vid, posílej :-)
Reagovat
smazaný uživatel
noo Mikkaela je slalomarka ale OK

ja som čital s Lindsey rozhovor a tam povedala že možno ukonči karieru už po MS na druhy rok čo je natom pravdy neviem

a presne premna NAY Mikaela, Lara a Tina
Reagovat
smazaný uživatel
Přiznám se, že jízdu Vanessy jsem neviděl, ale sledoval jsem ohlasy. :) Teď jsem trochu zapátral a co se týče její jízdy, tak jsem našel jenom tohle...
http://www.youtube.com/watch?v=YWCtI_XJ-fw

Tady je docela dobré shrnutí její účasti, které proběhlo na Radiožurnálu...
http://www.rozhlas.cz/zpravy/sochi2014/_zprava/1317584
Reagovat
smazaný uživatel
To nevadí, jakou jezdí disciplínu. Slalom je taky součástí sjezdového lyžování. :)

Tak nevím, jak byl ten rozhovor starý, ale Lindsey nedávno oznámila, že chce jezdit na olympiádě v Koreji. Dokonce jsem to viděl i v novinách, kde to napsali jako krátkou zprávu během olympiády... Taky jsem četl pár let zpátky, že se Lindsey chce určitě zúčastnit domácího MS 2015 a pak se uvidí. Ani jednou jsem ale nečetl zmínku o tom, že by nějak vyloučila svou účast na ZOH 2018. Už předtím říkala, že pokud jí bude sloužit zdraví, tak by v Koreji chtěla být.
Reagovat
smazaný uživatel
monty25

Keby som sa mohol stretnuť s nejakou športovkynou tak by to bola Tina

hneď by som jej vyznal láasku:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
monty25

tak snad maš pravdu a Lindsey potiahne až do ZOH v Korei
Reagovat
Frick
http://www.bbc.com/sport/0/tennis/26488401

Dost děsivý. Snad jí na to přišli včas. Jestli ne, tak může mít dva, tři roky...
Reagovat
smazaný uživatel
Ať se drží holka.
Reagovat
smazaný uživatel
smutne ale noo nemala tam radsej ani isť
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist