Azarenková dál kosí soupeřky. O titul si zahraje s Makarovovou

18. 6. 2010, 18:35
Aktuality 5
Zatímco před rokem získala Běloruska Viktoria Azarenková tři turnajové tituly, na svůj první letošní stále čeká. Změnit se to může tento víkend v Eastbourne, kde si zahraje ve finále. Soupeřkou jí bude přemožitelka Australanky Stosurové Jekaterina Makarovová.
Victoria Azarenková

Azarenková sice byla v dnešním semifinále s Francouzkou Marion Bartoliovou žebříčkově hůře postavenou hráčkou, i jejich dosavadní dva vzájemné zápasy ji ale pasovaly do role favoritky. A tu dvacetiletá Běloruska zvládla. Tvrdými údery od základní čáry nepustila soupeřku při svém podání téměř k ničemu, zatímco sama Bartoliové dvakrát sebrala servis.

Ve druhém setu už Francouzka kladla patnácté hráčce světa větší odpor. Na chvíli se dokonce ujala vedení, Azarenková jí ale brejk rychle oplatila a další prolomené podání za stavu 6-5 znamenalo její další dvousetovou výhru na turnaji.

"Byl to hodně náročný zápas, nutila mě běhat ze strany na stranu," popsala utkání Azarenková, které se už ve čtvrtfinále podařilo vyřadit Kim Clijstersovou. "Už je to dlouho, co jsem vyhrála tolik zápasů," dodala Běloruska.

O svůj první letošní titul si Azarenková zahraje s největším překvapením turnaje, Ruskou Jekaterinou Makarovovou. Ani ta v Eastbourne dosud neztratila set, ani v kvalifikaci, jíž musela projít, ani v hlavní soutěži, ve které vyřadila postupně Flavii Pennettaovou, Nadiu Petrovovou a další krajanku Světlanu Kuzněcovovou. Čtvrtý skalp hráčky elitní světové dvacítky si připsala dnes, když porazila i sedmou hráčku žebříčku WTA Samanthu Stosurovou.

Australanka sice podle očekávání začala lépe a rychle se ujala vedení 3-0, Makarovové ale pomohla porada s trenérem, po které začala utkání obracet. Úvodní sadu Ruska získala ve zkrácené hře a když ve druhém setu neztratila podání a sama udeřila za stavu 6-5, překvapení bylo na světě.

"Když člověk odehraje tolik zápasů, je to aspoň dobrá příprava," řekla po utkání Stosurová, která jako ostatní tenistky míří do Wimbledonu. "Fyzicky se cítím dobře, zítra si vezmu den volna a potom se den nebo dva budu připravovat na první kolo Wimbledonu."

Peschkeová a Srebotniková si zahrají finále čtyřhry
O titul si v Eastbourne zahraje i česká tenistka Květa Peschkeová. Ta se svou deblovou partnerkou Katarinou Srebotnikovou ze Slovinska postoupila do finále čtyřhry po dnešní výhře nad polsko-čínskou dvojicí Rosolská/Yan ve dvou setech 6-4 a 7-5.

Peschkeová hraje s Srebotnikovou první sezonu a daří se jim. Vyhrály v Indian Wells a postoupily do finále v Dubaji, ve Stuttgartu a hlavně na Roland Garros. Pro Peschkeovou to bylo v ženské čtyřhře první finále na grandslamovém turnaji, v kterém česko-slovinská dvojice prohrála s americkými sestrami Serenou a Venus Williamsovými.

Výsledky - Eastbourne - ženy (tráva, dotace 600.000 dolarů):

Dvouhra - semifinále:
Makarovová (Rus.) - Stosurová (3-Austr.) 7:6 (7:5), 7:5, Azarenková (Běl.) - Bartoliová (8-Fr.) 6:3, 7:5.

Čtyřhra - semifinále:
Peschkeová/Srebotniková (2-ČR/Slovin.) - Rosolská/Yan (Pol./Čína) 6:4, 7:5.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Konečně, snad se vrátí tam, kde patří, to znamená do první osmičky.
Reagovat
smazaný uživatel
Azarenka ladí formu viděl jsem jí hrát a hraje velice dobře.. Los ve Wimbledonu má celkem pohodoví ve 4. kole Wozniacki se kterou by v její formě a hře na trávě měla vyhrát a v ČF Sammy ale od té velké divy zase moc nečekám může se tam kouknout i Rezai.. Takže SF je hratelné buď Serena, Na Li nebo Maria, nikomu šanci nedávám..
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, Azarenka hraje výtečně. Byl by ovšem gól, kdyby sice vyhrála Eastbourne, ale pak ji v 1. kole Wimbledonu vyřadila Mirjana Lucic, která by si vzpomněla na svou formu z Wimbledonu tuším 99.
Reagovat
smazaný uživatel
to je ale mala pravdepodobnost..
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, já ji hrát neviděl. Azarenka dovede hrát popř. i příšerně, když na to přijde.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist