Azarenková: Grandslam je splněný sen, žebříček je bonus

28. 1. 2012, 15:54
Aktuality 68
"Supernervózně" se cítila tenistka Běloruska Viktoria Azarenková před finále Australian Open. Do souboje s Marií Šarapovovou prý také proto vstoupila tragicky, ale rychle se oklepala a nakonec získala svůj premiérový grandslamový titul . Navíc si zajistila, že se poprvé v kariéře stane světovou jedničkou.
Profily hráčů
Viktoria Azarenková

Po grandslamovém titulu toužila léta, ale dlouho nemohla prorazit. Až v posledních dvou letech se naučila ovládat emoce, zlepšila fyzičku a uspěla. "Tvrdě jsem pracovala, abych získala grandslam, a pozice jedničky je bonus," řekla. 

Před zápasem se Šarapopvovou se cítila nervózně jako nikdy předtím. "Byla jsem supernervózní. Nemohla jsem se dočkat zápasu. Pořád jsem se ptala, když už to bude, kolik je hodin," řekla Azarenková. "Byla jsem nervózní a bylo to vidět."

Neklid Azarenkové se projevil v úvodu utkání. Běloruska udělala v první hře dvě dvojchyby a po pár minutách prohrávala 0-2. "Ty první dva gamy, to byla tragédie, ale pak jsem se chytla. Uvolnila jsem se, začala se soustředit na každý míč a zvládla to. Výsledek (6-3, 6-0) je pro Marii krutý, zvláště první set byl vyrovnaný," řekla. 

Zápasu po pomalém úvodu zcela dominovala, ale neřekla by, že odehrála perfektní duel. "Měl perfektní konec, ale těžko se dá odehrát perfektní zápas. Důležité je hrát lépe než soupeřka a probojovat se k vítězství," řekla Azarenková.

Po proměněném mečbolu to vypadalo, že Azarenková nemůže svému úspěchu uvěřit. "Nechápala jsem, co se stalo, že už je konec, protože to byla dlouhá cesta. Pořád se chvěju nadšením," řekla dvaadvacetiletá tenistka novinářům.

Musím na sobě dál pracovat
Azarenková prožívá skvělý vstup do sezony. Vyhrála dvanáct zápasů a má tituly ze Sydney a hlavně z Melbourne. "Chtěla bych v tom pokračovat, ještě něco přidat. Bude to ještě dlouhý rok, musím se zlepšovat a pracovat na sobě," řekla tenistka.

Už během turnaje Azarenková děkovala za podporu rodině a babičce, která je pro ni velkou inspirací. "Všechny je miluju. Bez nich bych tady neseděla s vítěznou trofejí před sebou a neslavila. Jsem jim za vše moc vděčná," řekla Azarenková.

Azarenková rovněž složila poklonu svému trenérovi Samu Sumykovi, který ji zocelil především po psychické stránce. "Naučila jsem se vyhrávat a také to, že si člověk musí pro všechno dojít sám, protože ve finále to za vás nikdo neudělá," uvedla tenistka.

Azarenkovou ocenil prezident Lukašenko
Podobně jako Číňanka Na Li po výhře na Roland Garros i Azarenková teď věří, že bude doma inspirací pro mládež a v zemi se zvedne zájem o tenis. "Snad. Nejdůležitější je, že vidí, že když budou věřit ve vlastní síly a tvrdě pracovat, mohou naplnit své sportovní sny. Snad se objeví více nových hráčů," přála si.

Bezprostředně po triumfu ocenil první běloruskou grandslamovou vítězku a světovou jedničku prezident Alexandr Lukašenko, jenž jí udělil Řád vlasti. "Viko - jsi pýchou celého národa. Vlast je uchvácena tvým skvělým výkonem, který už je nyní zapsán v v historii běloruského a světového sportu. V těchto chladných lednových dnech jsi rozehřála běloruská srdce," napsal Lukašenko Azarenkové, jež ve 14 letech odešla z rodného Minsku do Spojených států amerických.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

68
Přidat komentář
smazaný uživatel
Koukam, ze dobrak Lukasenko je z toho nejak na mekko. Nektery psychopati tu srovnavaj Lukasenka a Klausem (taky ho nemusim), bozinku... Jak to vidi Vika je jeji vec, je to TENISTKA. Ale to je politika, ted k tenisu.

No, precetl jsem si to tady cele a je jasne, ze rada lidi podlehla celemu tomu hypu kolem Petry. Asi rada lidi, a to nejen na tomto webu, ocekavala, ze je to neznicitelnej terminator, kterej bude furt vyhravat a ted jsou proste frustrovany, ze to tak neni. Ja myslim, ze to chce hlavne klidek a vyckat, jak se bude Petra vyvijet. A ona se furt vyviji. Vika hraje strojovej tenis od zakladni cary, kterej se mi osobne vubec nelibi. Nedavno jsem si prehral to istanbulske finale a pokud na ni Petra bude hrat to, co tam, a jeste se v tom zlepsi, tak bude mit problem Vika, nikoli Petra. Ale jak rikam, vseho do casu.
Reagovat
freeteepek
Souhlas. Se vším. Ne nadarmo Petru mnozí pasují na budoucí sv.1 např. takový Mats Wilander. Petra se stále lepší, i když jí poslední dobou trochu hapruje hlava a nehraje svůj top. Chce to čas. Získává zkušenosti. Má kompletní hru a jak už jsem tady psal níže, potřebuje se hlavně zlepšit na síti a srovnat se psychicky s pozicí hlavní favoritky prakticky na každém turnaji.
Reagovat
VlS
po včerejší euforii? I když věřím, že jim Petra ležela v žaludku daleko víc, po tom, co vce Fed Cupu zrušila jak GMakiri, tak Světlanu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Pane, vy jste duševně vyšinutý člověk, měl byste vyhledat odbornou psychiatrickou pomoc.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
VlS
Tak tomu říkám vydrbávka :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo Aga ma zlatou ruku:)
Reagovat
VlS
Jsem zvědavý, jestli to Aga využije pro svůj růst, nebo jestli se vrátí k pinkání. Doufám, že se posune dál a myslím si, že by mohla být v první pětce.
Reagovat
smazaný uživatel
/Admin chrni:)/

Ja se jen trochu obavam trenera Bikice, aby to nedopadlo spatne. Podle meho nazoru Aga je velmi talentovana. Bohuzel jeji otec ji drzel dlouho u sebe, tim podporoval to jeji pinkani a ubijel jeji rozvoj a jeste ji zacal psychicky deptat. Ja uz myslel, ze bude po ni...nastesti od neho utekla.
Wiktorowski ji dal umoznil novy smer, ktery podle mne sama uz chtela hrat.
Tak uvidime jak si s tim poradi dal Borna. Snad mela i v tomto dobrou ruku. Na prvni petku nevim jestli ma, ale verim, ze by mohla vyhrat na antuce treba i RG, proc nakonec ne...na tomto povrchu u holek, mohou mit porad ty technicke hracky sanci, kdyz k tomu prida utocnou hru, dobrou hru na siti...
Reagovat
smazaný uživatel
Co říct, byl to pěkný úder. :) Ale teď už je to stejně jedno. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Cool Moments AO 2012
Paradni kousek Ryana:)

http://www.youtube.com/watch?v=fGq1zim2GhY
Reagovat
smazaný uživatel
A co na to Tleskac?
A jak na to bude reagovat Pinocchio?

A co na to Admin? :D
...bude mlcet nebo zmeni nazev portalu na blijocemchcesportal.cz? :D

To se asi dozvime v dalsim pokracovani zajimaveho serialu Diskusni Arena:) Ale budeme verit, ze se tu vrati diskuse o tenise.
Reagovat
smazaný uživatel
By mě jenom zajímalo, jak tohle může ještě dlouho trvat. Co myslíte ?
Reagovat
Fandina
Možná je to otázka pro administrátora. To by bylo nejjednoduší řešení. Jinak skutečně těžká odpověď.
Reagovat
smazaný uživatel
Hnedle ve čtvrtek, ve své první a zároveň poslední reakci jsem použil označení zoufalec, dál již jen No Comment. Vidím, že má slova jsou beze zbytku naplněna. Smutné.
Reagovat
VlS
Je to nějakej puberťák, kterej provokuje, nechal bych ho bejt, ono ho to přejde samo
Reagovat
smazaný uživatel
Telecí hlavo, nech toho.
Reagovat
VlS
kdybych řekl, že máte inteligenci houpacího koně, tak bych riskoval žalobu asociace houpacích koňů pro nactiutrhání, takže neříkám nic. Usměv.
Reagovat
Jabadu
Asociace houpacích koňů by se mohla cítit dotčena. To je fakt. Ovšem ... co kdyby ... Ledaže by šlo o obzvláště hloupého houpacího koně!
Reagovat
smazaný uživatel
Citace komentu z jiného článku:
"100 procentně souhlasím, přes veškeré obhajování jejich fanoušků, nejde o nic jiného než o psychologický nátlak, což by podle mě potvrdil každý psycholog. Ten účinek tam je i když si to třeba soupeřka plně neuvědomuje.
Je rozdil mezi úmyslným řevem a zvukovým projevem vycházejícím ze snahy a usilí vkládeného do úderu, a to se da docela snadno rozpoznat"

Pochvala! Z toho jejich nechutnýho hnusu a postupné změny sil ve špičce WTA je mi mdlo. Pomalu tady vzniká silná trojka, ale dvě ze tří jsou kreatury, kterým je oficiálně dovoleno k deptání soupeřky používat nesportovní chování.
Nadlouho vyřazená z boje o první flek (i když to z aktuálního žebříku patrné není) je Carol. Velké body, které z loňského jara obhajuje, s formou posledních měsíců neobhájí ani náhodou. Pokud vůbec se ještě letos zmátoří a tu herní a výsledkovou mizérii překoná.
Reagovat
smazaný uživatel
Sám jsi kreatura.
Reagovat
VlS
Tak dneska při finále jsem o tom hodně přemejšlel. Ty pecky, které si holky vyměňovaly, by Caro hrála tak 2-3 m za baselinou, jak Vika, tak Maša to hrály na ní (Petrea by to taky hrála na ní. A to je ten rozdíl, rychlost hry. Karolína by to vrátila s daleko menší rychlostí a z daleko větší vzdálenosti, holky by to hrály ještě před base line - výsledek - prostě to Karolina nemůže stíhat. A to je to, proč teď na špici nepatří.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro porovnání Top 10 po AO 2011. Pořádně se to za rok překopalo.

1 WOZNIACKI, CAROLINE 8655
2 CLIJSTERS, KIM 8515
3 ZVONAREVA, VERA 7405
4 SCHIAVONE, FRANCESCA 5055
5 STOSUR, SAMANTHA 4862
6 WILLIAMS, VENUS 4645
7 LI, NA 4450
8 JANKOVIC, JELENA 4385
9 AZARENKA, VICTORIA 3935
10 RADWANSKA, AGNIESZKA 3340
Reagovat
smazaný uživatel
1 Azarenka, Victoria BLR 8585
2 Kvitova, Petra CZE 7690
3 Sharapova, Maria RUS 7560
4 Wozniacki, Caroline DEN 7085
5 Stosur, Samantha AUS 5485
6 Radwanska, Agnieszka POL 5330
7 Bartoli, Marion FRA 4770
8 Zvonareva, Vera RUS 4695
9 Li, Na CHN 4450
10Petkovic, Andrea GER 4000

Jo slusne se to prekopalo...

Urcite je jeste jedna zajimava statistika. Ja tomu rikam stats. pilne vcelky:)

Pocet odehranych zapasu za rok 2011

Nejpilnejis byla pro mne prekvapive
1 Marion - 83 odehranych > 58 viteznych / 25 prohranych

Druha nejpilnejsi vcelka
2 Karolina - 80 zap. > 63/17

Treti nejpilnejsi vcelka
3 Veruska - 78 zap. > 56/22

No a ctvrta Viktoorie
4 Viktorie - 73 zap. > 55/18
Zajimave, ze jsem si nekde precetl, ze chtela minuly rok seknout s tenisem:) No na to, ze s tim chtela seknout, se celkem holka snazila.

Petra je az 9tou vcelkou 67 zap. > 56/11
Petre stacilo zahrat 67 zapasu a dostala se tam, kde dnes je...

Maria 18 vcelka 57 zap. > 43/14
Je videt, ze ziskala na lepe bodovanych turnajich jak Petra:)

Agnieszka 10 vcelka 64 zap. > 46/18

Kim odehrala 30 zap. > 23/7

Serena 25 zap. > 22/ pouze 3 prohrane

Osobne si myslim, ze za rok se to opet pekne prekope...
Reagovat
smazaný uživatel
Pocet odehranych zapasu za rok 2011?
Nepočítat turnaje ITF není korektní !!! Kvitová má za rok 2011 v záznamech kromě hlavní bilance 56-11 ještě navíc 4-3 (Praha, Nassau a w/o utkání kvalifikace v Sydney).
Reagovat
smazaný uživatel
Rekl bych, ze Tva poznamka je spis na CoreTennis.:)
Reagovat
Stan_Borowitz
Ne, opravdu z toho nejsem na prášky, nepopírám tenisové kvality Viktorie Fjodorovny, ale usuzovat na osobní kvality člověka z nějakého jednoho novinového článku mně připadá poněkud unáhlené. Nerad vstupuji do debaty o nesportovním řevu na kurtu, ale arogantní přístup jeho protagonistek, mezi něž Viktorie Fjodorovna patří, k tomuto problému (tj. já to tak prostě dělám a ti, komu to vadí, včetně protihráček, ať jdou do háje) o tom, že by byla nějak mimořádně skvělý člověk, nijak zvlášť nevypovídá.
Reagovat
smazaný uživatel
Na základě jednoho novinového článku rozhodně neusuzuji, ale tohle je konverzace na delší dobu, takže to nechci dál rozebírat.
Reagovat
smazaný uživatel
Velká grarulace. Tohle je světová jednička, jak má být. Na tohle se chci na WTA koukat. Pohledná holka, co hraje agresivní tenis. Má prostě styl a to jí nikdo neodpáře.. Azarenková, Kvitová a Šarapovová. Světová TOP 3 snů. Krása a skvělý tenis. Tohle od WTA já očekávám.
Reagovat
freeteepek
A ta větší šla ke dnu:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Obě jsou to nesportovní trapky, ovšem ta hnusná Marfuša je tím úporným vytlačováním řevu skutečně totálně nechutná.
Kouknul jsem ze záznamu na několik gemů, je mi z ní na blití.
Takto bude vypadat absolutní špička ženského tenisu v nejbližších letech?
Jediné co nakonec potěšilo, je výsledek (menší zlo) a že Marfuša dostala náklep. Nic víc si nepřeju než to, aby tahle ubožačka šla co nejdřív do háje.
Reagovat
smazaný uživatel
Obávám se,že se Ti to přání nesplní, i když Máša chytla kanára. Kim brzy ukončí kariéru, takže absolutní špička bude asi vypadat takto: Vika, Petra, Máša, Caroline a Aga.
Reagovat
smazaný uživatel
Citíš se o něco drsněji?
Reagovat
Heather_Fedex
muzes jit do jednoho pytle s frantzem.
a mimochodem, kdyz se ti ten tenis nelibi, tak ho proste nekoukej!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Letos byla nejlepší a určitě si to zasluhuje. Žádná pinkačka. Jde si za tím. Je schopná to uwinrovat a o to tu jde. Kvitka zatím není v tokové pohodě jako ona. Snad se dočkáme na RG.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jedna krátká diskuse a v ní hned dva diskutující, kteří Viktorii Fjodorovnu důvěrně osobně znají...
Reagovat
smazaný uživatel
A Stan_Borowitz je z toho očividně na prášky :D
Reagovat
VlS
Adame, nemyslím, že je z toho někdo na prášky, ale nevím jestli ty s Montym nejste pod prášky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Sice nejsem pod prášky, ale v euforii určitě. :) Proč by to Adam nemohl napsat? Možná taky četl v loňském roce ten samý rozhovor s Vikou jako já. V tu dobu byla myslím ještě čtvrtá v žebříčku. Nějaký novinář s ní dělal rozhovor a potom napsal, že Vika je lepší člověk než tenistka a vzápětí dodal, že v tenise je čtvrtá na světě. :) Jasně, neznáme Viku osobně (zatím :D). Ale když máš někoho rád, tak v něj musíš věřit. Jinak to podle mě nejde. A ještě přidám něco speciálně pro tebe...

Vika po finále, cituji:

?I think with my team, my agent, really helped me to just open up a little,? she said. ?Because some people judge you by how you are on the court. Some people judge you by a certain thing you do, which obviously can be a mistake sometimes. I'm a different person when I'm off the court. It just helped me to figure out that it's important to be yourself. That's the most important thing. You don't try to pretend that you are somebody who you're not. I'm always looking to be honest, to know what I feel, because there is no point to really hide that. If you're open, if you can admit your feelings, you can admit what you've done wrong, what you did right, it's easier to move on.?
Reagovat
smazaný uživatel
Na jiném nicku jste mi řekl, že žijete v jiné zemi,než já. Ptal jsem se v jaké, pokud ovšem to není tajemství. Já žiji v ČR. ...Vyzval pan Neomylný, veliký ekonom a potentát, své pochopy a zástupy svých fanatických věrných: ,,My, co jsme se napakovali, opovrhujme svými oponenty, berme a drancujme plnými hrstmi a zobáky nosme nahoru. Jen my ovládáme tuto zemi a naše hýření jest neomezené. Našim soudcům a církvi nasypme peníze těch druhých a koupíme si za to odpustky, stejně tak peníze těch druhých,zamáznou i dluhy naše".
Reagovat
Stan_Borowitz
Politické bláboly na toto fórum nepatří, jděte se ukájet zpět na Novinky.cz, odkud jste sem zjevně přišel. Tam budete mít pro své nesmysly vstřícnější publikum. Tečka.
Reagovat
smazaný uživatel
Novinky? Tam už pár let je registrace na skutečné jméno, přihlašovací údaje se jim posílají na adresu bydliště. Velká část magorů se asi přesunula na idnes, blafy v sekci zprávy nemá smysl ani číst, natož k nim něco psát.
Anonymní příspěvky jsou stále na sport.cz, tohle je skutečně excelentní žumpa.
Reagovat
smazaný uživatel
Vika je nová tenisová královna a zaslouženě. Souhlasím s Adamem9, že je to skvělá tenistka a ještě lepší člověk!
Reagovat
poutnik
Opravdu je skvělá tenistka to bezesporu, ale jako o člověku dost pochybuji , pokud je pravda,že podporuje Lukašenka a zatahuje do toho i jiné přední tenistky.
Reagovat
poutnik
Opravdu je skvělá tenistka to bezesporu, ale jako o člověku dost pochybuji , pokud je pravda,že podporuje Lukašenka a zatahuje do toho i jiné přední tenistky.
Reagovat
smazaný uživatel
Pana Lukašenka neznám, ale zato znám zločince a desperáta Václava Klause.
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra ještě vyhrát Djoker a mám v kapse 320 kč :) A to jsem si vsadil jen tak ze srandy za dvacku :D
Reagovat
VlS
Myslím, že se ti to vyplní.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě jednou velká gratulace! :) Austrálie je Vice opravdu souzená.

2005: juniorské Australian Open
2009: Brisbane (první titul na okruhu WTA)
2012: Sydney, Australian Open
Reagovat
smazaný uživatel
Já už fandím Liverpoolu taky strašně dlouho. :) Škoda, že to takhle nejde i v lize... Ale v těch anglických pohárech to zatím vypadá moc dobře.
Co se týče Roryho, tak to beru jinak. Já chci, aby byla Caro šťastná na všech frontách a zatím to podle všeho vypadá, že s Rorym šťastná je. :) Taky mají řadu společných zájmů, vždyť jsou to koneckonců oba sportovci. Vždycky je dobré mít vedle sebe někoho, s kým si rozumíš... Podle mě se Caro pořád stoprocentně soustředí na tenis. Dalo se počítat s tím, že bude mít těžký začátek roku, protože loni toho spoustu vyhrála a je skoro nemožné to všechno obhájit. Ona teď určitě pracuje na tom, aby byla lepší a obhájila toho co nejvíc. Ale mějme rozum a držme jí palce, i když třeba nebude v žebříčku na takovém místě, jaké bychom si představovali... Go Caro! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vika je prostě skvělá tenistka a ještě lepší člověk :)
Reagovat
Heather_Fedex
bude z ni dobra jednicka, o tom nepochybuji. podle mne bude velice konzistetni hrackou. nejdulezitejsi bude, aby se ji vyhli zraneni
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, nejdůležitější je zdraví!
Reagovat
Fandina
závidím to zapálení a fandění ....... nicméně pozor pak na zklamání až něco nevyjde ...... všeho s mírou ....... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, že to vypadá, že jsem v sedmém nebi a tak. No, užívám si to s Vikou, když to nevyšlo s Caro, a navíc ještě o to víc, že tady ti všichni fanoušci Kvitové jsou z toho paf. Kolik řečí tu bylo, že vyhraje a tak a hle ono nic. Neříkám, že v budoucnu se to bude opakovat. Může i nemusí. To samé platí i Viky, je jasné, že pokles formy někdy přijde :) A bude muset dále makat, pokud se chce udržet, tam kde je.
Reagovat
Fandina
vždycky vyhraje jen jeden. A to že turnaj nemohla vyhrát Petra je jasné, když prohrála už v SF. Takže těžko může být někdo paf z toho že vyhrála Vika. To že se tady fandí Petře je přece normální když je to krajanka. Už jenom proto, že když mluví, člověk jí rozumí protože mluví stejným jazykem. Ostatně to že vyhrála nebylo určitě proto že jí tak fandíš ty a ztotožnil ses s ní. Kdyby neprocházela hladce turnajem, třeba by si fandil jiné divce, která byla ve finále. A taky si trochu rýpnu. Z Tvého příspěvku trochu vyplývá škodolibá radost že těm kdo nefandí Vice to nevyšlo. Tak to tak neprožívej ........ úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo to rýpnutí směrem k těm, co tady Kvitovu vyzdvihovali ještě před AO do nebes. Ano je to Češka, má plno fanoušků, i když ji moc nemusím, přeji ji taky hodně úspěchů, zejména pak na OH v Londýně, jsem hrdý, že máme takovou hráčku. Jen ti, co tu pořád s ní machrovali, že všechny smete a tak, jsou teď...nikde. Většina tu psala, že to vyhraje, že bude novou světovou jedničkou, třebas i jednou článek na sport.cz po prohře s Lina v Sydney: korunovace se odkládá, přišlo mi to jak kdyby si byli všichni jistí, že už je to samozřejmost že do konce AO bude number one. Pořád jen ona a ona, a to ji i uškodilo si myslím, tlak byl obrovský. Pochopitelně je to Češka, ale nikdo tady moc nebral v potaz to, že to může vyhrát např. právě i Vika. Neříkám, že to byli všichni, jen jsem si udělal takový svůj obrázek z toho, co jsem četl.
Neberte mě, že jsme škodolibý, umím uznat úspěch jiných hráčů/hráček. Jen teď jsem si nějak trochu rýpl, protože to tak cítím, ale Petru a její fanoušky zde určitě respektuji.
Reagovat
VlS
Adámku, počkej až Vika Petru porazí v přímém souboji, H2H je 4:2 pro Petru, poslední 4 utkání 4:0, Azarenka Peťu porazila naposled v 2009, tak prosím trochu vychladni v té euforii.
Reagovat
smazaný uživatel
Porazí, tak porazí. Ať vyhraje ta lepší. Budu to respektovat a uznám její výkon, takže nevím o co pořád jde. Jestli jste pořád frustrováni z toho, že vaše favoritka selhala a tentokrát ta moje ne, tak to je vaše věc. Já se tu hlavně nechci s nikým hádat, ale pouze v duchu zdravé rivality vyměňovat názory.
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc stále věřím, že se do tohoto boje o nejvyšší příčky a největší tituly vrátí Caro. Možná jsem moc naivní, možná ne. Věřím, že to chce čas než svůj trochu novější styl hry zkvalitní na 100%.
Reagovat
VlS
Názory si klidně vyměŇovat můžeme. Jestli jsi si všiml, titul jsem Vice přál a myslím, že hrála na AO popravdu super a titul si zaslouží. Kromě vytí a podpory diktátora proti ní ní nic nemám. Nevidím , v čem je tak super člověk, ale ani to nechci rozporovat, neznám ji a je mi to docela jedno. Na jeden zápas, kterej nevyšel Petře bych ti mohl uvést několik Viuky, včetně hysterických záchvatů, neadekvátních dětinských projevů vzteku, pláče, skrečí a tak dál. Se vší úctou k vice, žádný super člověj není, jestli bude, ukáže až čas. Zatím se rozhodně častěji ukázala v roli zpovykaného nesnesitelného spratka, než v roli dospělé ženské. Byla mladá a to lecos vysvětluje (byť neomlouvá). Nelámu nad ní hůl, třeaba ukáže, že už opracvdu nejen tenisově dospěla. Na titul skvělého člověka by měla i něco ukázat.
Reagovat
smazaný uživatel
Novější? Kámo, lepší styl už měla. Mnoho měsíců hraje jenom pinkací údržbu a stojí to za pendrek. Jak výsledkově, tak koukatelnost z pohledu diváka. Proti těm nejlepším aktuálně nestačí. Kde jsou ty časy, kdy nad Marfušou i Viktorkou vyhrávala. To už je dávno pryč. Zakoukala se do golfisty a nevalné výsledky se dostavily. Běžné u děvčat v tomto věku.
Reagovat
smazaný uživatel
VIS: Já věděl, že to napsání s lepším člověkem přižene reakce, ale zkrátka na každého působí jiným dojmem a uvidíme až v budoucnu, neboo spíše až na konci její kariéry, jak se o ní bude mluvit.
Brož: Ano, minulý rok v Dubaji, Dauhá a IW hrála skvěle a taky si myslím, že vinu na její sestupnosti výkonů má McIlroy, kterého nesnáším, hlavně proto že fandí ManU :/, ale zase nemůže za všechno jen on.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím, že se to tady nějak zvrhlo...

adam9: Ty víš, že s tebou většinou (skoro vždy :D) souhlasím. Ale nemyslím si, že by Rory nesl nějakou vinu na výsledcích Caroline. Naopak jim to spolu moc sluší a když se mají rádi, tak jim to přeju. :) Co se týče fotbalu, tak včera si Caro svého přítele asi pěkně vychutnala (2:1). :D Samozřejmě taky fandím Liverpoolu. :)

VIS: To je opravdu na delší povídání... Vím, že tebe asi nepřesvědčí, že Vika patří k nejaktivnějším tenistkám, co se týče dobročinných akcí. Ale zdaleka to není jen o tom. Je těžké něco vysvětlovat, protože vím, že se zajímáš "jenom" o hru a dění na kurtu. Já fandím hlavně lidem, a proto mě zajímají i jejich aktivity mimo kurt... Nedávno jsem psal, že politiku tady rozhodně řešit nebudu a to stále platí. Přesto si dovolím říct jednu věc: Vika je spíš podporována, než aby podporovala. :) A ještě jedna věc: Kdyby to samé co Adam napsal někdo o Petře, tak by to asi takovou vlnu nesouhlasných reakcí nestrhlo. :D Ty víš, že já proti Petře nic nemám. Za blbost českých novinářů Petra opravdu nemůže... Ale uznej, že před AO to byla ohledně pozice jedničky naprostá mánie a už mě to vážně otravovalo. A všichni jenom: Petra, Petra, Petra. Chápu, že je to Češka, ale jsou tam přece i ostatní holky. Úplně nejvíc mě dorazil tenhle článek... Tak doufám, že se pan Hořejší díval na výkony Viky. :)
http://sportreport.lidovky.cz/time-out-koruna-ktera-nepritahuje-drb-/ln-sport-nazory.asp?c=A120116_155618_ln-sport-nazory_vrb

Na závěr: Rozhodně nejsem příznivcem cenzury, ale některé věci by se tu opravdu neměly tolerovat. Politika na tenisové fórum nepatří a urážky tenistek taky ne!
Reagovat
smazaný uživatel
Monty: Liverpool je můj život, takže včerejší výhru jsem si vychutnal 100násobně víc než vítězství Viky :D
A nemyslím že McIlroy přímo za to může. Myslím to tak, že prostě Caro si našla kluka a prostě tím pádem má i jiné zájmy a na tenis už se nemusí třeba tak soustředit jako před tím než byla volná. A jelikož Rory s ní chodí, tak za to svým způsobem může on, že to je zrovna on, kdo s ní chodí. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já už fandím Liverpoolu taky strašně dlouho. :) Škoda, že to takhle nejde i v lize... Ale v těch anglických pohárech to zatím vypadá moc dobře.
Co se týče Roryho, tak to beru jinak. Já chci, aby byla Caro šťastná na všech frontách a zatím to podle všeho vypadá, že s Rorym šťastná je. :) Taky mají řadu společných zájmů, vždyť jsou to koneckonců oba sportovci. Vždycky je dobré mít vedle sebe někoho, s kým si rozumíš... Podle mě se Caro pořád stoprocentně soustředí na tenis. Dalo se počítat s tím, že bude mít těžký začátek roku, protože loni toho spoustu vyhrála a je skoro nemožné to všechno obhájit. Ona teď určitě pracuje na tom, aby byla lepší a obhájila toho co nejvíc. Ale mějme rozum a držme jí palce, i když třeba nebude v žebříčku na takovém místě, jaké bychom si představovali... Go Caro! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Poslední řádky mi mluví z duše, i když si myslím, že ji vztah s Rorym trochu ubližuje, samozřejmě ji však přeji štěstí na poli sportovním i osobním a věřím, že se vrátí zpět!
YNWA
:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist