Azarenková je po bitvě s Šarapovovou poprvé ve finále US Open. Čeká ji Serena

8. 9. 2012, 00:11
Aktuality 77
US OPEN - Světová jednička Victoria Azarenková postoupila poprvé do finále US Open. Běloruská tenistka v semifinálové bitvě udolala šampionku z roku 2006 Rusku Marii Šarapovovou a k letošnímu vítězství na Australian Open může přidat druhý grandslamový titul. O ten se ale utká se stále nezadržitelnou a navíc neoblíbenou Serenou Williamsovou.
Victoria Azarenková

Victoria Azarenková z Běloruska v semifinále zdolala Rusku Marii Šarapovovou po 2 hodinách a 42 minutách 3-6 6-2 6-4.

Do semifinále vstoupila suverénně Šarapovová, která prolomila hned první podání soupeřky. Brzy vedla už 5-1 a nakonc sadu dovedla za 41 minut k vítězství 6-3. Brejkem začala pětadvacetiletá Ruska i druhou sadu, jenže první hráčka světa pak pro sebe čtyřmi získanými gamy v řadě rozhodla o zisku sady.

Ve vyrovnané třetí sadě obě hráčky, vyhlášené hlasitým doprovodem svých úderů, válčily o každý míč. Běloruska získala psychickou výhodu díky vedení 5-4 a při podání Šarapovové uspěla při druhém mečbolu.

Šarapovová sice soupeřku přestřílela na vítězné údery 44-19, udělala ale také 42 nevynucených chyb včetně 10 dvojchyb, zatímco Azarenková chybovala jen devatenáctkrát.

"Ona (Šarapovová) mi v prvním setu nedala moc šancí, abych se do zápasu dostala. Mě pak nezbývalo nic jiného, než jen bojovat a to až do konce," komentovala Azarenková. "Jsem teď moc šťastná, bude to tady moje první finále."

Pětadvacetiletá Šarapovová s o dva roky mladší Běloruskou na betonu prohrála už pátý vzájemný souboj v řadě a nezopakuje tak svůj dosud jediný triumf z Flushing Meadows z roku 2006 a nerozšíří sbírku čtyř grandslamových titulů.

Soupeřkou Azarenkové, která už letos právě po finálové výhře nad Šarapovovou vyhrála Australian Open, bude v sobotu na kurtu Arthura Ashe Serena Williamsová. Třicetiletá Američanka z posledních 44 zápasů 42 vyhrála a v New Yorku svou suverenitu potvrzuje. 

V semifinále zametla 6-1 6-2 s Italkou Sarou Erraniovou a na cestě do šestého newyorského finále tak v šesti zápasech ztratila pouze 19 gamů. Dnes vítězka US Open z let 1999, 2002 a 2008 zahrála 38 vítězných úderů a zápas ukončila po 64 minutách k nadšení publika esem z druhého podání. "Miluju hrát před publikem, jakým je to zdejší v New Yorku," radovala se šťastná majitelka 14 grandslamových titulů. 

Serena může titulem v New Yorku zakončit skvělé léto. Na trávě v All England Clubu vyhrála Wimbledon a po něm na stejném místě i olympiádu. "Myslím, že tohle je může být moje nejlepší léto, jaké jsem kdy měla. Je nádherné, že jsem zase ve finále, po tom jsem moc toužila," řekla Williamsová. 

Eranniová neměla podobně jako třeba Andrea Hlaváčková v osmifinále proti Williamsová šanci. "Serena je výjimečná, výborná, jedna z nejlepších hráček. Z mého pohledu je jednoduše úžasná tenistka," řekla pětadvacetiletá Erraniová. 

O čtvrté vítězství na US Open se Serena utká s Azarenkovou, s níž má bilanci 9-1. V posledních pěti duelech, včetně loňského US Open či dvou letošních soubojů ve Wimbledonu neztratila ani set. "Victorii mám hodně ráda, ale já budu hrát pro domácí publikum," prohlásila Serena směrem k finále.

Williamsová přesto před finále tvrdila, že vyhrát by měla Azarenková, letošní vítězka Australian Open, která má nejlepší bilanci sezony (54-7). "Já nemám co ztratit. Ona hraje nejvyrovnaněji a je pro mě výzvou," řekla Američanka.

- US OPEN 2012 -
(USA / New York, tv. povrch, 11.777.000 dolarů)
páteční výsledky žen (07. 09. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Azarenková (1-Běl.) - Šarapovová (3-Rus.) 3-6 6-2 6-4
S. Williamsová (4-USA) - Erraniová (10-It.) 6-1 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

77
Přidat komentář
smazaný uživatel
Velký časový posun kvůli špatnému počasí, ale tento zápas se bude snažit skluz trochu zmírnit. Myslím, že s ní Serena udělá krátký proces a velice brzy bude vymalováno.
Reagovat
pepin
Ahoj, tak včera s tím spocením jsem Tě jen trošku špičkoval, viděli jsme jak to dopadlo a podle předpokladu. Ted jsem přišel a pročítám tady Vaši diskuzi ohledně Sereny a večerního zápasu. Podle mě Serena k tomu přistoupí určitě hodně zodpovědně, chce vyhrát a chce vyhrát doma, důkazem bylo její včerejší vystoupení po zápase se Sarou. Věč¨řme tomu, že pro to udělá vše a tak jako se dokázala připravit na Petru, tak tomu bude podle mě i dnes. Jediná naděje Viky je, že by ji nešlo až tak dobře první podání a naopak Vice půjde první serv. Jak to nebude fungovat, tak ji Serena returnem nedá šanci. Navíc si ještě myslím, že Serena je momentálně trochu někde jinde v oblasti psychiky. Vika je více náchylná pokud jí to nebude vycházet podle jejích představ, tak začne diskutovat, mlátit raketou, ztratí koncentraci atd. Co se týče diskuze kolem Sereny, souhlasím s Tebou co jsi napsal, já ji mám také rád, nejenom za to co dokázala, ale i to jaký prostě hraje tenis. V podstatě si myslím, že pokud by tohle dokázala díky svým fyzickým parametrům zabudovat do svého tenisového pojetí Petra, hodně by se jí a její dominanci přiblížila. Je pravda, nemám moc rád tenis jak jsi psal věčné pinkání a čekání, kdo to pinkne vedle nebo do sítě. Saru také obdivuji za to, co při jejích parametrech dokáže, ale jsem přesvědčen, že prostě proti těm agresivním a to neberu jen Serenu, která je momentálně někde jinde, nemůže nějak zvlášt uspět. Ta díky svým fyzickým možnostem a jiné, že prostě to nedokážou díky tomu, že nechtějí a nebo neumějí. To máš jako příklad tady, jsou zde lidi, kteří mohou diskutovat o různých tenistech a tenistkách a jsou zde různí, kteří dokáží diskutovat jen o svých oblíbencích a to jak mezi ženskýma tak chlapama.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj, já vím, že jsi špičkoval. Bral jsem to tak ve srandě.:) Napsal jsi to hezky, souhlasím s tebou.
Ale hlavně mám obavy, aby se to finále dnes vůbec hrálo. Protože od 19:00 jejich času jsou u nich hlášeny bouřky a déšť a má to podle předpovědi trvat až do jedné hodiny po půlnoci. Kdyby se to vyplnilo, dnes se to neodehraje. Což by byla škoda. Ale počasí neporučíš.
Tak budeme doufat, že se mraky rozeženou a u fandění ahoj.:)
Reagovat
tommr
kdyby se někdo pozastavoval nad tím kdo sem dal ten níže uvedenej žebříček tak vězte, že ho mám na svědomí já. Opravdu nechápu proč se tam místo mýho nicku objevil "Anonym" ????
Reagovat
Heather_Fedex
;D
jeste ze te zname, tommr ;)
Reagovat
pepin
Já jsem to hned pochopil, že za tím stojíš Ty, druhý tady prostě s tímto projevem není.
Reagovat
pepin
Jo a ještě jsem zapomněl, že když se maskuješ, tak se hned neprozrazuj a nech nás chvíli hádat.
Reagovat
tommr
upřímně řečeno já si toho špatnýho nicku vůbec nevšim a musel mě na to upozornit až Oskar, kterej má jak se zdá oči všude a nic mu neujde ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám hlavně oči tam, kde by se mohlo před finále psát něco ošklivého o Sereně a to bych ji, jak jistě uznáš, musel bránit. Jinak to tvé špičkování o tom, jak jsem byl včera určitě vynervovaný, jsem si přečetl.:)

Asi si nemáme v tomhle ohledu moc co vyčítat.....Myslím, že jsme při fandění a prognózách dost podobní fandové.:)
Reagovat
tommr
včera jsem si už musel trochu rýpnout, protože se mi zdá, že v poslední době máš až příliš lehkej život ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže to je jen v poslední době. A vlna úspěchů opadá dříve než neúspěchů. Vezmi si, jak mi bylo při tom posledním zranění. Už jsem se smířil s tím, že se nevrátí, pak se zase vrátila a zase ty nervy.
A taky si vezmi, jak dlouho se s ní budu ještě moci radovat?

To ty to máš s Petrou vše před sebou, hodně let, věř mi.:) A za chvíli je halová sezóna, ona se probere.

Ale vím, jaký to je, koukat na nějaký zápas a říkat si, kurňa mohla tam hrát Petra/Serena, člověku to prostě do té hlavy vleze.:)

Ani se neptám, komu budeš fandit. Vím, že asi Vice, aby Serena Pétě moc neodskočila....

Ale tommr, věř, že brzy budeš mít plno klidu ty.:)
Reagovat
pepin
Tak to já přesto, že fandím Petule, tak budu fandit Sereně, protože Viku zrovna tak jako marfušu nemusím. A Petra si to dohoní sama, aspon tomu věřím.
Reagovat
smazaný uživatel
To Petra je šikovná, ta to určitě dožene. Má před sebou celou kariéru. A určitě se nespokojí s průměrem a bude na sobě makat, když jí vydrží to nejdůležitější - zdraví, nemám o ní do budoucna obavy.
Reagovat
pepin
Moje řeč, jde jen o to, aby šla správným směrem.
Reagovat
tommr
no když si vezmu jak na tom Serena je (její fyzickej stav, její styl hry a její schopnosti) tak mi z toho vychází, že příštích 4-5 let můžeš bejt ještě v klidu. Jediný co by mohlo její kariéru ukončit dřív je snížená motivace, ale to zatím (aspon podle jejích vyjádření z poslední doby) nehrozí ... :)
Dneska večer nebudu fandit nikomu a budu přísně neutrální - at vyhraje ta lepší. Myslím si totiž, že z hlediska Petry je úplně jedno kdo dneska vyhraje a jiný důvody proč bych měl preferovat jednu nebo druhou hráčku nemám ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si alespoň užiješ finále bez nervů, když budeš neutrální, snad bude na co koukat.:)

S tím koncem kariéry - ona říkala, že přestane hrát až bude cítit, že už nestačí soupeřkám a nedokáže s nimi držet krok. Potom říkala, že dalším faktorem může být motivace a zdraví. Já tipuji ještě rok, maximálně dva.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud vím, tak Serena řekla, že chce na příští olympiádě obhajovat dvě zlata...
Reagovat
smazaný uživatel
Nj, ale znáš mě, já ty vyhlášení beru s rezervou.:)
A může se do té doby stát, že nastane ta první možnost - že už prostě nebude na ty nejlepší stačit.

Na tiskovce si pochvalovala Viktorku, jak jí má ráda mimo kurty, nevím, jak to bylo myšleno vážně, ale asi inklinuje ke krapet "frackovitějším" typům.:-))
No, ona sama byla v mládí asi podobný typ, co si tak pamatuji.:))
Reagovat
smazaný uživatel
To bylo myšleno určitě vážně. Třeba nedávno jsem viděl, jak Vika dala na twitter nějakou fotku a Serena jí pochválila kabelku. :) Ony jsou vážně kamarádky. Stejně tak si Serena pochvalovala Agu před finále Wimbledonu. Nebo taky Caro má se Serenou hezký vztah. Byla za ní v nemocnici, když Serena marodila... Jenom nevím, proč si tady někteří myslí, že je Vika "frackovitá". :D Chování na kurtu je jedna věc, ale v osobním životě na mě Vika působí jako hodná holka. Má ráda svou rodinu a když má čas, tak hned jede do Minsku. Někdy na mě působí až trochu plaše, ale taky to umí pořádně rozjet a zábava jí určitě není cizí. :) Při zápasech se už zdaleka tolik nenervuje jako dřív... Prostě si myslím, že je to fajn holka. Spíš než "frackovitá" bych řekl, že je občas trochu ztřeštěná. :)
Reagovat
dadaft
já si myslím, že mezi tenistkami panují celkem kamarádské vztahy. moc se o ty zákulisní věci nezajímám, ale co vím, tak třeba Petra a Li Na - rády spolu trénují a Petra o ní vždy mluví pěkně. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já jí v soukromí nesleduji. Může to být jistě milá a hodná holka, ale do toho já nejsem schopen vlézt. Já je posuzuji hlavně podle chování na kurtu a tam Vika prostě ten dojem dělá. V soukromí možná ztřeštěná, na kurtu krapet "frackovitá", psalo to více lidí, i gigin, ten jí kvůli tomu fandí. On je na takové typy.:)
Já neříkám, že se chová nějak příšerně, ale ty znaky tam vidím a dole jsem popsal to chování ke sběračům, když je nervózní, jak je popohání, to se mi prostě nelíbí.
Ale zase jsem také psal, že je to mladá holka a takovéto věci se časem mění, oni začnou být jiné a za šest let může být projevem na kurtu úplně jiná. Také to není nic hrozného, proč bych jí měl nějak nesnášet nebo jí nepřát. Ale když jí pozoruji, ten dojem ve mně prostě vyvolává. Jinak v soukromí je každý jiný, ale lidé soudí nejvíce podle toho, jak jim ted daný hráč sedne nebo nesedne na kurtu.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Svůj názor můžeme mít všichni. :) Víš, jak jsem to myslel, že je trochu ztřeštěná? Třeba nedávno jsem viděl na jejím facebooku, jak byla u nějakých houpaček a houpala se tam nějaká malá holčička. Tak Vika neváhala, sedla si vedle ní a začala se houpat taky. :D U toho videa bylo napsáno něco v tom smyslu, že je v ní ještě kousek dítěte. Prostě mi to přišlo trochu ztřeštěné a zároveň fajn. :) Jak někdy popohání sběrače míčků, to bych jí určitě nevyčítal. Prostě když se jí daří, tak chce rychle hrát dál. Může to vypadat všelijak, ale Vika to určitě nemyslí zle. Je v tom prostě to zápasové vypětí a určitá nervozita...

dadaft: Některé dvojice určitě. Třeba Petra má dobrý vztah s více hráčkami. Co vím, tak kromě Na Li občas trénuje s Agou. Stejně tak má kamarádský vztah s Caroline a myslím, že si rozumí i s Vikou.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť já jí nic nevyčítám, pouze píši, jak na mě působí. Ale to jsme probírali už nedávno, že každý fanoušek ty své tenisty sleduje více než druzí a má je "nastudované" i z jiných úhlů než pouze podle toho, co se odehrává na kurtu. Proto je dobře, když sem různí fanoušci píší nějaké zajímavosti.:)
Já myslím, že si s Vikou celkem rozumí. Serena říkala, že se snaží nechávat emoce na kurtu a v šatně že už se normálně spolu baví.
Jak jsem psal, Vika na mě působí tak, jak působí, není to nic tragického, protivná mi není, včera jsem jí postup přál. A doufám, že dají to finále na nějaký normální čas zítra a ne do té výhně v pravé poledne.
Dnes jsem se těšil na noční zápas, ach jo.:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně. :) Já už se taky připravoval na ponocování a holt z toho nic nebude... Tak uvidíme. Snad se brzy dozvíme, v kolik hodin budou holky hrát.

Vika před chvílí napsala na twitter:

"its sunshine,but very windy..and we r not going to play tonight...well I will go the gym then"
Reagovat
smazaný uživatel
No, možná je lepší, že v tom větru nebudou hrát, zápas by to hodně kazilo a narušovalo, určitě by to nebyl moc pohledný zápas.
Snad bude zítra lépe. Mně se ty noční utkání líbí. Ta atmosféra, umělé osvětlení....., ale nedá se nic dělat.
Uvidíme, na kolik hodin je dají. Alespoň budou odpočaté. A je dobře, že jim to řekli takhle brzy o tom odkladu, nemusely se tam zdržovat a čekat.
Tak snad to zítra už klapne.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jsem slíbil, ještě se vrátím ke včerejšímu zápasu... Zpočátku to tak nevypadalo, ale nakonec to byl opravdu pěkný zápas. Je pro mě trochu těžké sledovat takové zápasy, protože už před začátkem mi bylo jasné, že budu napůl smutný a napůl šťastný... Ale s tím včerejším zápase můžu být spokojený, protože obě holky ze sebe vydaly maximum a dostaly publikum do varu. :)
Začátek byl určitě lepší pro Mashu. Padaly jí tam vítězné údery a Vika dělala poměrně dost chyb. Masha vedla už 5:1 a od té chvíle se ten zápas trochu vyrovnal. Vika snížila na 5:3, ale Masha si první set nenechala vzít... V tom druhém začala Masha opět dobře, když získala brejk. Vika vzápětí odpověděla rebrejkem. Od brejku na 3:1 měla Vika navrch. Masha se trochu potýkala se svým servisem. Na druhou stranu, hlavně to druhé podání včera moc nešlo oběma holkám. V posledním gemu druhého setu přidala Vika ještě jeden brejk a šlo se do třetího setu... Třetí set byl nejvyrovnanější a tenisově nejlepší, co se týká průběhu zápasu. Bojovalo se o každý míček. Vika byla při svém podání přece jenom jistější. V pátém gemu sice šla jednou přes shodu, ale Mashu nepustila k žádnému brejkbolu. Naopak při servisu Mashy ve třetím setu došlo ke shodě pokaždé. Masha odvrátila ve třetím gemu tři brejkboly a v posledním gemu jeden mečbol. Druhý mečbol už odvrátit nedokázala, a tak Vika nakonec vyhrála tento hodně vyrovnaný zápas...
Reagovat
smazaný uživatel
Asi se dá mluvit o zaslouženém vítězství pro Viku, protože od toho druhého setu měla mírně navrch. Přesto si myslím, že Masha by včera porazila každou hráčku kromě dvou - Viky a Sereny. Masha je velká bojovnice a úžasně bojovala i včera. Taky měla možná trochu nevýhodu, že ve třetím setu podávala jako druhá. To je podle mě vždycky nevýhoda, pokud ta hráčka nezíská brejk... Obě holky včera předvedly super výkon, hlavně co se týká nasazení a bojovnosti. Zhruba od poloviny 2. setu to byl i velmi kvalitní tenis. No a ještě k tomu to holkám moc slušelo, na to nesmím zapomenout. Mashy denní šaty se mi moc líbily, Vika má zase pěknou sukýnku a boty. :)

Teď už k finálovému zápasu, který nás čeká v noci a samozřejmě si ho nenechám ujít. :) Jsem si vědom toho, že Vika to bude mít hodně těžké. Serena je výjimečná hráčka, která je navíc v obrovské formě. Vypovídají o tom výsledky minimálně posledních třech zápasů... Přesto nepochybuju o tom, že Vika má šanci. Nic na tom nemění ani ta vzájemná bilance 1:9 z pohledu Viky. V některých zápasech (popř. setech) Vika ukázala, že proti Sereně může hrát. Taky samozřejmě záleží na tom, jak bude hrát Serena. Když má den a je maximálně koncentrovaná, tak se proti ní prakticky nedá hrát. Pro Viku bude důležité chytnout začátek zápasu. Ještě víc než obvykle bude dneska záležet na servisu. Chtělo by to mít vysoké procento prvního podání a trefovat případná druhá podání, při kterých Vika bude muset riskovat. Podání na jistotu proti Sereně (a jejímu returnu) opravdu nic neřeší. Proti Sereně je prostě zapotřebí životní výkon a možná ani ten nemusí stačit. Taková je skutečnost... Ale já Vice věřím jako vždycky a na ten zápas se moc těším. Jsem rád, že mám ve finále komu fandit a v žádném případě se nebudu zlobit, i kdyby se to nepovedlo... Come on Vichka! :)

A ještě se hodí dodat slova Mashy po semifinále...

"She's No. 1 in the world, and there is no reason why she shouldn't have a chance."
Reagovat
VlS
každopádně to byl z obou stran zápas úporný a nervózní, ani jedna se nedostala do jasné dominance. Vika měla nervy o trochu pevnější a proto vyhrála. Zajímavej zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky kdo by nebyl nervózní v semifinále grandslamu? :) Právě kvůli tomu, že se ani jedna hráčka nedostala do jasné dominance, to byl tak zajímavý zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Viko, dnes se pokusíme o zázrak, nevyjde to, nevadí. S ní prohrát není ostuda a naopak v momentální formě té ehm... to je nejpravděpodobnější věc. Přesto jsem věrný fanoušek a věčný optimista, takže tipuji třísetovou výhru, neboť bilance 12-0 v takovýchto zápasech v letošní sezoně je úchvatná a měla by se ještě prodloužit :)
Reagovat
smazaný uživatel
Můžu jenom souhlasit. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska skončí jedna serie, která trvala téměř dva roky.. Dnes ať vyhaje Vika, nebo Serena(budu fandit Sereně) bude to poprvé za 2 roky, co jedna hráčka vyhraje 2 GS za rok.. Byla to celkem fajn serie.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, hlavně, aby to vůbec dnes bylo. Už jsem se těšil, že to bude po nějakých letech zase noční zápas a turnaj se odehraje podle plánu, ale počasí nevěstí nic dobrého.

Já mám pocit, že na desátý pokus vyhraje Vika, nevím ale, proč ten pocit mám.
Reagovat
Heather_Fedex
nestras! nemluvec o tom, ze porad je tady sance, ze i kdyz bude mit vika navrch, tak se lekne vitezstvi nad serenou v gs finale a zesype se jak domecek z karet. ovsem je mi jasne, ze vika z roku 2012 se znacne lisi victorii z predchozich let.
podle by serena nemela dat vice absolutne, ale absolutne ani naznak sanci
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Vika je ještě jiná Vika než loni. Serena také loni na USO a letos v Madridu po jasně vyhraném prvním setu s Vikou polevila a pustila ji v tom druhém ještě do zápasu. To nesmí dopustit.:)
Reagovat
smazaný uživatel
V první řadě jsem rád, že je tady nějaký fanoušek Sereny. Ona si totiž fanoušky zaslouží. :) Rozhodně nepochybuju o tom, že máš Serenu rád. Ale přece jenom bych si fanouška Sereny představoval spíš jako sebevědomého člověka, zatímco ty jsi takový sympatický realista, který se o Serenu často bojí. :) Já myslím, že se o Serenu nemusíš bát... Další možnost je, že se ti tahle taktika osvědčila, a proto ji používáš. :D Před finále OH jsi taky tipoval Mashu. Tak doufám, že to nebude mít stejný efekt...
Reagovat
smazaný uživatel
Sebevědomý fanoušek jsem byl do té doby než se zranila a měla pak ty vleklé zdravotní problémy.
Když se vrátila, stále jsem smýšlel a při zápasech fandil "starým" stylem. To znamená, že jsem se nenervoval, když třeba nevyhrála první set nebo jsem naopak nadával, jak to hraje apod....

Ale myslím, že to bylo při finále Wimbledonu, kdy jsem se na ni najednou podíval v jiném světle. Najednou jsem si uvědomil, kolik jí je, co všechno má za sebou a řekl jsem si:" ty i*diote, co si stále myslíš, ona se dokázala vrátit na takovou úroveň a v takovém věku, vždyť to je úžasné. Kolik lidí by to dokázalo? Dokázal bys to ty? Víš, co jí to muselo stát dřiny a úsilí? A ty jí tu spíláš, že zkazila volej! Uvědomuješ si vůbec, jaké to je a jak musí být nervózní?"

Tak něco takového jsem si řekl a najednou na to vše koukám jinak. A mám o ní obavy také po její prohře na RG. Prostě jsem si uvědomil, kolik už jí je a vím, že nastane doba, kdy prostě budou přicházet výpadky formy a mladé pušky půjdou nahoru. To je logický koloběh. Kdy to bude, nevím, ale přijde to. I když bych jí přál, aby se rozloučila s kariérou na vrcholu jako třeba Steffi. Nemyslím Nr.1, ale prostě byla ve špičce.

Ale já jsem obecně jako člověk spíše realista, takže to přenáším i do fandění. Třeba Sam Mášu na desátý pokus porazila na TM, to samé se může stát i u Viky. Čím delší bude ta šnůra proher, tím je větší pravděpodobnost, že se to protrhne. A nebyla by pro Serenu větší smůla, kdyby to bylo zrovna na USO, kde se jí daří všechno možné, jen ne od r. 2008 zvítězit. Takže asi tak.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
A také kvůli Sereně nepřestávám vnímat soupeřky a jejich kvality. A Vika je kvalitní hráčka, která zlepšila oproti minulosti to nejpodstatnější - hlavu.

Takže rozhodně se nesmí nikdo podcenit. Pokud by to s mými prognózami dopadlo jako na OH, nezlobil bych se.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je moc hezké! :) Skoro ani nemám, co bych k tomu dodal. Bylo by fajn, kdyby víc lidí přemýšlelo stejně jako ty... Jednou už jsem ti tady psal, jak se vyvíjel můj vztah vůči Sereně. Jsem rád, že se vrátila a dokázala se dostat zpátky mezi elitu. Nejsem její fanoušek, ale chovám k ní obrovský respekt. Je to obdivuhodná žena. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A předpověď počasí není na dnešek vůbec optimistická. Hlavně ve večerních hodinách. Takže je otázka, jestli se vůbec to finále dnes odehraje.

http://www.weather.com/weather/hourbyhour/graph/New+York+NY+USNY0996:1:US?pagenum=2&nextbeginIndex=6
Reagovat
baggik
No obávám se, že Serena bude opět nad síly.. Každopádně fandit se bude! Je to pech, nebejt Sereny tak se dá bez nějakého přehánění říct, že by Vika velmi pravděpodobně letos vyhrála 3 grandslamy.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, máš pravdu, pokud Vice neuteče začátek, není vůbec bez šancí. Já dnes přepokládám, že má Vika rozhodně lepší vyhlídky než třeba na OH. Může to být vyrovnaný zápas, kde rozhodne pár míčů.
Navíc Vika měla ve své půlce soupeřky, které jí více prověřili a dokázala je porazit. Takže to není žádné ořezávátko a po výprasku na OH bude jistě nažhavená na pomstu.
Zápas pravděpodobně rozhodne jako vždy servis a return. Pokud Sereně bude padat první servis, bude to mít Vika těžké. Pokud ne, bez šancí rozhodně není. Bude záležet hlavně také na mentálním rozpoložení Sereny. Nemyslím, že my ve finále nebyla koncentrovaná, spíše se obávám, že bude dost nervózní, protože stojí moc o titul na domácí půdě.
Takže jak píšeš, pokud Vika podrží začátek zápasu, nebude se moci Serena uvolnit a může začít kazit.
Nedej bože, aby zase byla nějaká scéna....., pokud ano, ihned sázím na Viku.
Reagovat
dadaft
k včerejšímu zápasu - no, nebylo to špatné.
něco podobného hrály Radwanská s Jankovičovou v prvním setu. jen v mnohem čistší a ženštější podobě.
Reagovat
dadaft
podívejme se na její zbraně. třeba ten vražedný bekhend. jak HO sERENA hraje? nohama se pevně zapře, vytočí horní část trupu... - a přichází smrt. do úderu dá nejen sílu paže, ale znásobí ho o sílu svých stehen, hýždí, břicha a zádových svalů... - a podívej se Viko na její stehýnka. je v nich opravdu DOST síly. ))
je v podstatě jedno, s jako razancí míček k Sereně přilítá. ona ji prostě jen znásobí.
kdy může mít problém? když je míček razantní a po odskoku navíc mění směr a rychlost. když má brutální spin. v tom okamžiku musí na tu změnu po odskoku rychle reagovat, nemůže být tak zapřená v nohou a její úder ztrácí na razanci i přesnosti.
to proto jí Radwanská ve Wimbledonu sebrala set. to proto ji Sam loni ve finále porazila.
toho, co příjde po tomhle:
http://www.usopen.org/images/pics/misc/f_0904_1885_azarenka_phil.jpg
toho se Serena bojí...........
při vší úctě Viko, na to nemáš.

co tam máme dále?
např. loni jsem sledoval, jak si Serena vedla při úderech při pohybu vzad. pokud je někdo schopen zahrát dostatečně kvalitní nízký kratší slajs, aby Serena musela popojít a hrát v předklonu, následovaný dlouhým topspinem pod nohy, má 100% jistotu fiftýnu.
ale tohle vlastně taky nehraješ...

dostat se na síť by taky nějak šlo.....
ale tohle vlastně taky nehraješ....

mnóóó, přeju hodně štěstí Viko...............
Reagovat
Heather_Fedex
pokud vika zachyti zacatek zapasu, ma sanci. 1. vymeny zapasu napovi. pokud si vika prohraje hned 1. servis, jako v zapase s masou, bude to konecna
Reagovat
smazaný uživatel
Když ty to neustále všechno převádíš jen na tu sílu. To přece není jen o hrubé síle, ale musí mít skvělou techniku provedení těch úderů. Ona hraje údery z otevřeného postavení a když se jí povedou, jsou opravdu excelentní a radost na to pohledět, jde především o techniku. Mohla by mít síly, kolik by chtěla, ale bez techniky by jí byla k ničemu.
Protože hraje údery z otevřeného postavení, má problémy s míčky, které popisuješ, o tom žádná, to máš pravdu.
Nesouhlasím ale s tím, že kvůli tomu jí Radwanska vzala set. Po tom dešti prostě Serena nehrála tak dobře jako v prvním a třetím setu. Kdyby nedělala hloupé chyby z nervozity, bylo by to 2:0. Obrázek toho, jak si taková hráčka poradí s Agou, byl první a třetí set.
Že Sam předvedla loni naprosto skvělou hru a právem vyhrála, to jsem psal již několikrát. V ten den by asi porazila většinu hráček.
Ale zapomínáš dodávat, že je také potřebná konzistence ve výkonech. A to nejen po celý zápas, ale i po delší časová období. A tu Sam prostě nemá a může trávit času v posilovně kolik chce, když pak není schopná zahrát ty kvalitní údery v zápase a zúročit tak tu dřinu. To pak může mít údery, jaké chce.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč je asi Vika tam, kde je? Spadlo jí to snad z nebe? Je to špatná hráčka. Docela jí tím svým komentářem tady schazuješ.
A ještě k te Sereně - docela po návratu zhubla, všiml sis? Když se v r. 2006 vrátila po nějaké pauze se značnou nadváhou a vyhrála jako nenasazená AO, nějaký tamní deník jí označil za tlustou krávu. To by v tom případě v té době musela dávat ještě větší pumelice, protože když více vážila, mohla více váhy přenést do úderů. Nebylo to tak.
Kdyby jsi zhlédl některé její zápasy z mladších let před zraněním a po návratu, zjistil by jsi, že na své hře něco změnila. Je to logické. Aby mohla hrát ve svém věku na takové úrovni po delší čas a rovnat se s o deset let mladšími holkami, musela uzpůsobit svou hru tomu, aby to její tělo vydrželo. Nemůže s nimi hrát jejich zbraněmi a pouštět se do dlouhých výměn a nějakých divočin, musí šetřit síly. Plus samozřejmě hrají v její prospěch zkušenosti. Proto ještě více zapracovala na kvalitě podání a snažila se vymazlit některé údery tak, aby mohla hrát, pokud to jde, na co nejméně úderů. To ale neznamená, že v delší výměně neumí uspět nebo že jakmile se pohne, je konec. To není pravda. Nepohybuje se např. stylem Viky, její pohyb vypadá těžkopádněji, ale uběhá toho plno.
Když se podíváš na zápasy, kdy byla mladší a teď, uvidíš ten rozdíl. Já jí za to, co dokáže stále předvádět ve svém věku a po těch všech zraněních, kterými prošla, rozhodně obdivuji a smekám kloubouk. Stejně tak jako obdivuji Mášu, jak se dokázala vypořádat s těžkým návratem po operaci ramene, kdy musela překopat podání. Bez ohledu na to, zda dnes Serena vyhraje nebo ne, může už teď hodnotit sezónu kladně. Dokázala obhájit loňské finále a to jí plno lidí po náročném létě odepisovalo. Sám se přiznám, že jsem v to také moc nedoufal.
Takové neustálé komentáře směřující k tomu, že vše vyhrává pouhou silou a kazí snad současné mladé tenistky, mi přijdou znevažující a dost zcestné.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemusíš ji mít rád, můžeš jí klidně nesnášet, ale znevažovat neustále výkony nejlepší hráčky poslední dekády a dělat, že jí k jejím výkonům, co předvádí, stačí pouhá síla, to mi nepřijde fér. Navíc ten tvůj komentář není fér ani k Vice a nebyl by ani k Máše, protože by jsi psal něco podobného. Ty takové styly hry nemáš rád, nelíbí se ti. To neznamená, že jsou špatné. Tenis nabízí různé alternativy a každý si může vybrat, co se mu líbí. Celý turnaj tady píšeš na její adresu věty jako: "Andreo, neboj se, jak není ve správné pozici, netrefí kurt apod..."
Ale neustálým znevažováním hry Sereny, znevažuješ nejen ji, ale zároveň i tak krásný sport, jakým tenis je!
Reagovat
freeteepek
Řekl bych, že Serena ve finále Wimbledonu s Radwaňskou trochu znervózněla, jak sama později přiznala. Pokud dá Serena 3 esa v řadě, znamená to obvykle, že dobře podává a soupeřka nemá šanci:-)
Tajně doufám, že se Vika z minulého vzájemného zápasu poučila a že bude schopná se Serenou držet ve výměnách krok. A pokud jí bude fungovat servis, je šance, že Serena opět znervozní. Ona je taky jenom člověk, ale obvykle na ní soupeřka nedokáže zatlačit a dostat jí pod tlak. Takže pokud Vika se Serenou ustojí delší výměny, jako se jí to dařilo se Šarapovovou, útočící hráčka začne dřív nebo později chybovat. Je potřebä, aby Vika nezaspala začátek zápasu jako s Marií. Pak by se jí vývoj zápasu už hodně těžko otáčel. Nejdůležitější ale je, jestli bude mít Serena zase svůj den:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Právě, ve Wimbledonu znervózněla a hned se to projevilo. Proto si říkám, že bude i dnes nervózní zase kvůli jiným věcem. Nedivil bych se, kdyby sehrály alespoň jeden TB.
Reagovat
dadaft
Serena naprosto změnila tvář ženského tenisu. je to výjimečná hráčka. stačí?
jen jsem napsal, že v tom, co mají Vika a Serena společné, je Serena o level výš než Vika, a to, v čem by Vika mohla být lepší než Serena, není zvyklá nebo neumí používat.
to, že bych raději žil v alternativním vesmíru, kde by Serena byla vynikající atletka, Maria volejbalistka a Vika dejme tomu basketbalistka, to je pravda.
Reagovat
dadaft
ostatně napsat, že Radwanská vyhrála set jen proto, že Serena přestala hrát, o něčem taky svědčí...
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem to napsal jako reakci na tvé zmínky proti Sereně během celého turnaje a i na to, jak jsi po OH psal, že její hra kazí mladé hráčky a tenis a ať už odejde do důchodu. Psal jsi, že by byla bez servisu někde...., to je asi, jako kdybych napsal, kde by byl DelPo bez forhendu, každý má prostě něco.

Ano, příchodem sester se tenis změnil, ale to třeba i předtím příchodem Monici Seles nebo Martiny Hingis.

O Radwanské jsem nenapsal nikdy nic špatného a znevažujícího. Pouze jsem napsal, že průběh prvního a třetího setu vypověděl o tom, jak si ty dvě hráčky stojí. To není znevažování Agy, vyplynulo z toho, že byla Serena v zápase lepší hráčkou a o jeho průběhu rozhodovala ona.
Ale nikdy nepíšu o nikom ať toho raději nechá, že kazí dojem z tenisu apod.

A vyjádřil jsem jenom svůj názor v diskuzi, takže mi nemusíš psát, jestli mi něco stačí. Nebylo to nic osobního proti tobě.
Reagovat
smazaný uživatel
Ostatně, kdyby jsi to napsal tak, jak mi odpovídáš, obraz tvého příspěvku by byl jiný.
Ale ty moc dobře víš, že stylem, jakým jsi napsal původní a jiné příspěvky, to vyznívá poněkud značně odlišně.
Reagovat
dadaft
ale vždyť to včera byla přestřelka bez jediného přechodu na síť, lobu, prohozu... snad dva voleje za utkání....
copak to není důsledek Sereniny (fyzické) síly?
Reagovat
dadaft
já vím, že spoustě z vás se tenhleč tenis líbí (podle mě ovšem karikatura mužského) - ale skutečně to není úpadek?
Reagovat
smazaný uživatel
To by bylo na dlouhé polemizace, mohli bychom to třeba rozebíra v nějém hlušším období, kdy nebude tak tenisově nacpáno.:)

Mně to jako úpadek opravdu nepřijde. Vím, že tobě ano. Líbí se ti jiné pojetí tenisu a asi by se ti líbil tenis z min. století, kdy třeba servis byl pouze uvedením míčku do hry a dámy si ladně pinkaly. To neber ve zlém, je to příměr.

Mně se to naopak líbí, jsem vyznavačem agresivního, útočného pojetí hry, preferuji tenis, kde dominují vítězné míče. Nemusím moc tenis s nekonečnými výměnami s minimem winnerů. Ale některé hráčky ani nemají vzhledem ke svým dispozicím jiné šance, viz. Sara - její chytrou a nebojácnou hru obdivuji.
Také vím, že některým lidem se takové zápasy s nekonečnými výměnami líbí. Nekomu se líbí, když hráčky ztratí navzájem sedmkrát podání a zápas nakonec vyhraje ta, která udělá o jednu UE méně.
Tuhle jsem četl, že o kvalitě zápasu u tebe rozhoduje jeho dramatičnost. Ale jaká dramatičnost? Na základě toho, že hráčky nejsou schopny ukončit výměnu a čekají na chybu soupeřky? Já mám rád tenis pro tenis, miluji tento sport a dramatičnost by se mi líbila například Petra v tom formě vs Serena v top formě a zápas by rozhodlo pár winnerů.
Reagovat
smazaný uživatel
Já přeci neříkám, že nemá Serena fyzickou sílu. Ale nazývat to karikaturou mužského tenisu, jenom proto, že se ti styly těch holek nelíbí?
Mně to přijde nefér, vždyť dřou jako blázni, tolik toho dokázaly a využívají jenom svých dispozic, jako to dělají ty, co vypadají jako Sara.
Myslíš, že kdyby měla Aga, Sara možnost hrát jako Serena, Vika, Petra, že by toho nevyužily?

Když potřebuješ kvůli nečemu někam sedmkrát jít a můžeš a umíš použít zkratku, proč by jsi chodil oklikou?
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň za překlepy, píši to rychle a nečtu to po sobě.
Reagovat
dadaft
jedna z významných kvalit zápasu je jeho dramatičnost.
mudrování o hráčkách neschopných ukončit výměnu nechám na Tobě, protože bych se rozčílil...
Reagovat
smazaný uživatel
To se nerozčiluj, není důvod, také se nerozčiluji. Jen píši své názory.
Ty jsi psal o té dramatičnosti. A já jen uvažoval, že není dramatičnost jako dramatičnost, alespoň podle mě.

A jaký styl tenisu se tedy líbí a vyhovoval by tobě? Já jsem ten svůj pohled už napsal. Protože třeba první set mezi Sarou a Robertou se mi také líbil, i když neútočily. Ale ten druhý mi přišel hodně stereotypní - hlavně v případě Roberty.

Já nechci mudrovat a ani nechci, aby jsi se rozčiloval. Já si jen myslím, že v tenise by měl být prostor pro všechny a že psát o někom, že je karikaturou, není vůči nim hezké. Toť vše.
Reagovat
dadaft
ale já jsem přece o nikom nenapsal, že je něčí karikatura! napsal jsem to o hře. o způsobu hry.

hra, ve které nejsou zastoupeny ani ve stopovém množství základní herní činnosti a údery, jako přechod na síť, volej či kraťas, je úpadková hra. --- tohle ti snad odpoví na tvé otázky jak to vidím já.
Reagovat
dadaft
na druhou stranu asi kecám, když říkám, že bych byl rád, kdyby třeba Máša nehrála. jen ať hraje. při zápasech, na pozadí její hlasité agresivní hry, aspoň vyniknou kvality mých oblíbených hráček. ))
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Nepsal jsi, že je někdo karikatura, ale že jejich tenis je karikatura, to mi přijde prostě nefér.

Ano, odpovědělo mi to na mé otázky. Já to chápu, jen jsem vyjádřil názor, že to není o tom, že by to ty "silové" hráčky nebyly schopny aplikovat, ale že prostě pro sebe volí tu jednodušší variantu a vystavěly si svůj herní styl vzhledem k dispozicím. Na tom nevidím nic špatného. Je to posun tenisu nějakým jiným směrem než byl, ale nemusí to být směr špatný. I když pro některé ano.
Vika i Serena umí na síti. Jasně, že nemají propracované kraťasy nebo čopy jako třeba Aga, ale věřím tomu, že by se naučily zakomponovat to do své hry. Ale proč, když jim jejich pojetí tenisu k výhře stačí?
No, pro tebe je asi koukat na to utrpení a pro mě ne. Ty nemáš rád Serenu, já jo. To je asi rozdíl mezi námi ohledně pohledu na tenis. Ale třeba šerm se nám líbí oběma a bylo fajn, jak jsi mi to vysvětloval.:)

Já jenom na ty jasné útoky proti Sereně musím reagovat, to mi nedá.
Reagovat
smazaný uživatel
:( ani zensky me nepotesily... Tenhle celjej turnaj stoji za...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a ještě bych dodal, že jsem hrozně rád, že konečně skončí ta dlouhá série, kdy každý GS měl jinou vítězku. Ať vyhraje jedna nebo druhá, bude to už její druhý letošní granslamový titul, což za sebe rozhodně vítám.:)
Reagovat
Jan
Už jsem to psal, mně se ta variabilita zase líbí, když to nevyhrává pořád ta samá/samý.
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, pamatuji si, jak jsme si o tom psali. Já nutně nepreferuji dominanci jedné hráčky, ale třeba současná era mužského tenisu je pro mě atraktivní a něco podobného bych uvítal i u žen.
Ale každému se líbí něco jiného. Vím, že teď třeba plno lidí kouká na WTA, protože jim to v ATP přijde stále stejné a předem dané.
Mně se líbí tenis jako takový, proto mu fandím a i způsob hry je pro mě klíčový při výběru toho, komu fandím. Takže mi nevadí sledovat zápasy mužů, kde převládá kvalita a minimum UE.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Když odmyslím první set, do kterého Vika vstoupila kapku mimo a značně ještě znervózněla, když na ní od začátku Máša vlétla jako tygřice, zápas se mi docela líbil. Bylo to napínavé až do samého konce. Holky předvedly plno hezkých výměn. Hru tvořila Máša, to bylo vidět i z těch statistik. V prvním setu měla Vika jen jeden winner, což snad není ani možné, to má víc i Aga. Ve druhém setu se Vika zvedla, prokázala bojovnost a konzistenci, předvedla snad jen tři UE a zavelela k obratu zápasu. Ve třetím setu už bylo vidět, jak má Máša při svém podání problémy a Vika si přeci jen své servisy držela lépe.
Vítězství si jednoznačně zasloužila, i když byla v některých momentech také nervózní, hlava jí v důležitých momentech podržela více než soupeřku. Snad poprvé jsem viděl u Máši takové projevy emocí, hlavně těch negativních, mluvila tam na sebe, bouchala raketou a přišlo mi, že jí snad v průběhu zápasu vyrašila nějaká vyrážka. Bylo vidět, jak strašně o to vítězství stála, bohužel ta psychika jí proti některým hráčkám zrazuje. Bylo vidět, že se na zápas dobře takticky připravila a od úvodu jí to vycházelo, jakmile ale nastaly první problémy, tak znejistěla a začalo se jí to sypat.
Před zápasem jsem psal, že budu více fandit Máše, ale v průběhu utkání se mé sympatie začaly přelévat směrem k Vice a jsem rád, že vyhrála. U Máši mi přišlo, že řve ještě více než obvykle, že se snad snaží Viku přehlušit a také mi vadilo to její procházení k síti s cílem podívat se na dopad míčku, pak se poradit s rozhodčmí a následně si vzít oko. To ve druhém semifinále měla Sara smůlu, jak si jestřába nevyžádala okamžitě.
Takže pro Mášu další z krutých proher, ale urvala alespoň set a má na čem stavět. Když se nesnažila hrát neustále pumelice k základní čáře, ale hrála kratší údery na střed k lajnám ven z kurtu, byla úspěšná.
Reagovat
freeteepek
Naprostý souhlas s řevem. To byl bohužel její standardní projev. I s jestřábem, kterého si nakonec nevzala, ale stejně by nebylo fér jí ho po tak dlouhé době dát! Je s podivem, co jí prochází. Fuj.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, nakonec si ho nevzala, ale přišlo mi, že by jí to ten rozhodčí v klidu dovolil. Tady je to hodně nespravedlivé, jak je některý rozhodčí benevolentní a některý zase přehnaně přísný.
A te řev - možná, že to bylo jako obvykle. Já mám jindy buď ztlumený nebo úplně vyplý zvuk, ale dnes jsem neměl, chtěl jsem si poslechnout, jaká to bude kulisa. Takže mi to možná jen přišlo, že je hlučnější. Ale ve třetím setu mi přišla, že už jí odchází hlas a je tišší.
Reagovat
Jan
Viděl jsem to od 2. setu, nejdřív jsem nefandil žádné, protože jsou mi obě stejně sympatické, pak jsem začal fandit Vice, protože vypadala jako slabší a prohrála 1. set a nakonec to otočila a vyhrála.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, mně bylo také Viky líto, v prvním setu jsem přemýšlel, jestli jí něco snad není, jak to bylo jednoznačné.
No a pak se mé sympatie převážily, jak už jsem psal.
Mně by ani Vika nevadila. Hra se mi líbí, houkání bych si odmyslel, stále lepší než ten řev. To, že se chová kapku jako fracek bych také bral, je ještě mladá. Ale vadí mi, že když se jí nedaří, má tendence komandovat sběrače. Podrážděnými gesty vyžaduje ručník, potom míčky na určitou stranu a to se mi u hráček ani hráčů nelíbí. Kdyby se hádala se sudí, to mi nevadí, je to dopělý člověk, ale s těmi dětmi se mi to nelíbí.
Reagovat
Jan
Pěkný, vyrovnaný zápas, stejně jako jejich čtvrtfinálová utkání, pěkný tenis, bylo se na co koukat, jsem spokojený. I kdyby vyhrála kterákoliv. To finále bude stejná nuda jak Serena s Erraniovou. Bum, bum, za hodinu 6:1, 6:2 a hotovo. A ještě to bylo patrné od prvního míčku, že to tak dopadne. Ale jak už tady nedávno někdo psal, že ženskému tenisu chybí dominantní hráčka jako byla Steffi Gráfová nebo Martina Navrátilová a že tu není dominance jak v mužském tenisu, tak to co Serena předvádí poslední půlrok, je vrchol dominance. Ani Federer, ani Djokovič nebo Nadal tak neválcují své soupeře, jak teď Serena.
Reagovat
horska.kraslice
Viděla jsem první set a kousek druhého a stačilo mi to, bylo to podle očekávání - mlátička na mlátičku a k tomu děsný vřískot kontra obdobně děsné houkání.
Reagovat
freeteepek
Vřískot bych ještě bral, ale tohle je regulérní řev! Takže ze všech semifinalistek nehýká jenom Serena:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsi druhé semi.? Mně přišlo, že má Sara trochu podobný zvukový projev jako Francesca, sice ne přímo Ahýýýý, ale taky něco podobného. Ale u ní si myslím, že je to proto, že se snažila hrát ty údery co nejvíce silou, při něčem lehčím i mlčela.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist