Azarenková: Koleno mě už nelimituje, cítím se skvěle a mám chuť vyhrávat

24. 8. 2014, 12:11
Rozhovory 69
Viktorii Azarenkovou brzdí v letošní sezoně zranění. Běloruska odehrála na amerických betonech turnaje ve Stanfordu a v Montrealu, vinou zraněného kolena ale neobhajovala titul na turnaji v Cincinnati. Nyní je ale bývalá světová jednička připravená na US Open, kde v posledních dvou letech prohrála vždy až ve finále. Jsem šťastná, že jsem zdravá a věřím, že můžu uhrát pěkný výsledek, míní aktuálně 17. tenistka světa.
Profily hráčů
Viktoria Azarenková

Letos vás trápí zranění, kvůli kterým nemůžete naplno hrát. Co je pro vás nejtěžší, když se na okruh vracíte - je to psychika, nerozehranost, strach z toho, že se zraníte znovu?
Náročné je znovu najít ten rytmus, ze kterého kvůli zranění člověk vypadne. Jsem zvyklá cestovat a hrát každý týden někde jinde, ale když pak jste několik týdnů na jedno místě, a pak se to obnoví, je to náročné. Návrat po zranění je dlouhý proces, není to záležitost dvou týdnů, trvá to mnohem déle.

V posledních letech jste vždycky byla na grandslamech mezi favoritkami. Nyní jste ale kvůli zranění vypadla z Top 10 a jste až na 17. místě, jak se na svou pozici díváte?
Tohle je věc, kterou jsem nikdy moc neřešila. Vždycky jdu do zápasu s tím, že chci hrát dobře a nedívám se na to, kolikátá je soupeřka na žebříčku nebo na to, kolikátá jsem já. Vždycky se totiž začíná od nuly a každá může překvapit, takže na žebříčku vůbec nezáleží. Pro mě je teď hlavní to, abych zlepšovala svou hru a dokázala tak porážet soupeřky, být v Top 10 na žebříčku je sice dobré, ale to vám vítězství nepřinese.

Kvůli zranění jste se musela odhlásit z Cincinnati. Jak je na tom vaše koleno teď? Omezuje vás ještě nějak?Viktoria Azarenková
Cítím se mnohem lépe. Řekla bych, že to bylo moudré rozhodnutí, že jsem v Cincinnati nehrála. Bylo to sice těžké, protože ten turnaj mám moc ráda, ale musela jsem myslet na své zdraví. Pár dní jsem si odpočinula a koleno se zlepšilo, teď už ho nemusím mít ani zatejpované. Postupně jsme ho zatěžovali a zatím to všechno vypadá velmi dobře, nebolí mě a zvládá větší zátěž. Na tréninku mě vůbec nelimituje a věřím, že to tak bude i v zápase.

V prvním kole vás čeká mladá Japonka Misaki Doiová, co o ní víte?
Moc ji neznám, ještě jsme spolu nehrály. Jednou jsme spolu trénovaly, ale zápas je něco úplně jiného - bude to něco nového. Určitě pak s trenérem probereme nějakou taktiku. Důležité ale bude, abych se soustředila na sebe.

Věříte, že můžete na US Open vyhrát?
Kdybych měla věšteckou kouli, tak bych vám asi odpověděla přesněji, ale já ji nemám. (smích) Věřím, že jsem schopná uhrát nějaký pěkný výsledek.

Hrála jste tady v New Yorku v posledních dvou letech ve finále, máte radost, že jste zase zpátky?
Miluju tenhle turnaj, takže jsem moc ráda, že jsem zdravá a že tu můžu hrát. New York má svůj vlastní charakter, je to kouzelné město, kde mám hodně fanoušků, kteří mi fandí a chodí mě sem podporovat. Někomu publikum tady vadí, ale já to tu zbožňuju - líbí se mi, že lidé tleskají, když se jim něco líbí, ale i to, že pískají, když se jim něco nelíbí. Řekla bych, že právě tohle dělá US Open zajímavější a atraktivnější. Pokaždé, když tu hraju, cítím se skvěle a mám chuť vyhrávat.

Na okruhu WTA jste vyhrála už celkem 17 turnajů - máte radši turnaje, na kterých narazíte na soupeřky, které jsou třeba v Top 10, nebo turnaje, kde na cestě za titulem nemusíte porazit ty nejlepší hráčky?
Víte, to je zvláštní otázka a je těžké na nic odpovědět. Když vyhrajete turnaj, je vám jedno, koho jste na cestě za titulem porazili. Je jasné, že vítězství nad hráčkami z Top 10 jsou skvělá, ale i na těch menších turnajích můžete narazit na náročné soupeřky. Ten, kdo se dostane třeba do semifinále nebo do finále, musel na turnaji už něco uhrát a to znamená, že je dobrý. Už jsem to říkala, na žebříčku nezáleží, záleží na tom, co ten dotyčný na kurtu předvede.

Není to ale sladší, když ve finále porazíte Serenu nebo Šarapovovou?
Sladší? Promiňte, ale když řeknete sladší a pak mluvíte o Marii, začnu okamžitě přemýšlet nad jejími sladkostmi. (smích) Hrát proti nim je skvělé, mám moc ráda velké zápasy a tu rivalitu, která mezi námi je. Nevím, jestli je to pak sladší nebo ne, ale rozhodně je to úspěch.

TenisPortal.cz, usopen.org

Komentáře

69
Přidat komentář
smazaný uživatel
Finále USO se Serenou nebyly nějaký světoborný tenis. Dramatičnost to nahrazovala.

2012 - Serena Viku spláchla v prvním setu, Vika se dostala do zápasu a ve třetím byla brejk nahoře vedla 5:3

http://www.tenisportal.cz/zpravy/serena-poctvrte-ovladla-us-open-10825/

2013 - Serena zase zpočátku dominantní, ve druhém setu už byla dva brejky nahoře a vedla 4:1. Vika se zvedla a set vyhrála.

http://www.tenisportal.cz/zpravy/serena-poprve-obhajila-titul-na-us-open-v-31-letech-je-jeho-nejstarsi-vitezkou-12898/
Reagovat
smazaný uživatel
Byly to skvělé zápasy, ale moc rád na to nevzpomínám. Vika si podle mě zasloužila aspoň jednou vyhrát, ale na to se bohužel nehraje...
Reagovat
dadaft
byly to fantastické zápasy
(+ QF 2012 Azarenka - Stosur)
Reagovat
smazaný uživatel
ked hraje Azarenka s Kuznetsovou alebo Stosurovou , aj ked Vika nie je moja najoblubenejšia hračka ale viem že ich porazi. :)
Reagovat
Titan
Ano, je vidět, že US Open je jen o penězích. V buranově ani neznají pravidla a neumí postavit stadion tak, aby byl divákům k něčemu (díky horním tribunám, ze kterých není nic vidět není možné zastřešení.)
Tyhle hekající diváky si hekající simulantka zaslouží. Doufám, že se vyhouká maximálně v druhém kole a vyfuní do Japonska...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://p1.trrsf.com/image/fget/cf/375/500/images.terra.com/2014/08/24/000454031834.jpg
Reagovat
Titan
Raději samostatně...:-)
http://postimg.org/gallery/17ygtckxu/503033d6/
Reagovat
jackiec
kašlu na tvou formu neformu hekačko, upřímně ti přeji brzké vyřazení abys orgasmovými vzdechy nerušila diváky
Reagovat
smazaný uživatel
A je to tady zase :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Víš co, dej si heřmánek. Je dobrý na nervy ;-)
Reagovat
Titan
Zajímavé, že sám sobě doporučuješ heřmánek... :-)))
Nicméně že je heřmánek dobrý na nervy je zaručený nesmysl...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Raději mlc. Z tebe inteligence přímo vyzařuje ;-)
Reagovat
Titan
Někdo tě musí nakopnout, nebo zemřeš v neznalosti a bludech...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
To není žádný blud ;-) Ale já ti to vyvracet nebudu. Jednou na to snad přijdeš sám.
Reagovat
Cico93
.....Come oN!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte kdo začíná program na Arturovi? Jestli Simona nebo Agnieszka? Díky
Reagovat
smazaný uživatel
Simona! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky a Jiří Veselý také bude hrát na Arturovi že jo?
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.usopen.org/en_US/scores/schedule/index.html?promo=subnav
Reagovat
Oin
Kéž by ochraptěla!
Reagovat
smazaný uživatel
nabuduce si radšej premysli čo napíšeš.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť má pravdu... Sharapka a tahleta jsou extrémy, horší než ony je snad jenom Carlos Berlocq, kterej heká, jako když se páří stádo jelenů (bez laní)
Reagovat
smazaný uživatel
pozeram, že Oin je pako ale ty mu fakt konkuruješ :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hádám teda, že Azarenka je tvoje oblíbená tenistka.. to přece neznamená, že je dokonalá, ne? Prostě heká tak moc, až je to trapné.. ty to možná přejdeš, ale některým objektivním (nezaujatým) lidem to vadí.. Dokážeš nějak vyvrátit to, co jsem napsal (že nesnesitelně heká) nebo jen "vtipně" reaguješ na ty, co se náváží do tvojí královny?... Ptám se, protože tu máš dva příspěvky a v nich dohromady žádný argument.. ba ani náznak argumentu
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDDD jo jo je to moja kralovna :D :D :D
Sú tenistky ktoré mam oveľa radšej ako Viku
a ja osobne si myslím , že sa da kľudne pozerať aj žensky tenis pri ktorom tenistky hekaju. A to hovorim nezaujato.
a ďalšia vec, ked ti to vadi tak sa na to nepozeraj , nikto ti nekaže aby si pozeral tenis kde hraje Vika, Maria alebo dalšie ktore 'hekaju'.
A ked už ich tenis chceš pozerať a vadi ti to , tak si stíš zvuk.
ty a tvoje argumenty :D :D :D :D :*
Reagovat
pepin
Jenže hekání je hekání a nechutné řvaní co předvádí marfuša je nechutné řvaní. Heká spousta tenistek, ale řve jen jediná.
Reagovat
smazaný uživatel
pepine tak se na to nedivej.
Reagovat
smazaný uživatel
On "tak na to nekoukej" by byl sám o sobě vcelku fajn argument, pokud by byl napsán k tomu Berlocqovi, ke kterému se vpodstatě nedostaneš, pokud ho nevyhledáváš.. jenže Azarenka a Sharapka jsou hráčky, které pravidelně hrávají ČF/SF/F velkých turnajů a především, není to jenom o nich, ale i o soupeřkách.. takže argument typu "nekoukej na to", když by šlo třeba o finále US Open, je dost mimo.. a jen aby bylo jasno, já z toho řvaní ani nijaké noční můry nemám, akorát souhlasím s tím, že to prostě na kurt nepatří (normální hekání klidně, ale tohle řvaní i u lobů/sliců je fakt trapas) a opravdu mi vadí, když nějaký fanoušek výše zmíněných je naprosto bezpředmětně ochraňuje a přitom sám ví, že tam nebude úplně všechno v pořádku..
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně jako když někdo ochraňuje Nadala, když někdo napíše, že mu vadí, že se pořád drápe v zadku... přitom všichni víme, že se tam doopravdy drápe... Napiš mi něco negativního proti mým favoritům (Anča, Nishikori, Istomin a další včetně většiny cz/sk) a já ti ukážu, jak se s tím vypořádat (přijmout to) ;)
Reagovat
pepin
Tak já jsem to nechtěl až takhle prezentovat, protože je vidět, že na druhé straně je opravdu odborník, nebo lépe řečeno odborníci a v podstatě i na ně platí stará dobrá česká věta "Bav se s volem o sobotě, když jej v pátek zabijí".
Reagovat
smazaný uživatel
Ako sa nehnevaj ale tak naozaj keď sa ti ich 'hekanie' nepači tak na to naozaj nepozeraj. Nikoho tu nezaujimaju tvoje argumenty. Väčšina ľudí to bud prekusne a pozera sa na to alebo si na to už zvykli alebo im to nevadí.
A na tom hekaní asi niečo bude, ked ako vidiš , obe hekaju a obe su jedne z najlepších hráčok súčasnosti. :)
Reagovat
VlS
Jsi na omylu, řvaní, kvílení, hýkání a ječení má mnoho odpůrců a říct, že to tady nikomu nevadí je blbost. Vadí a hodně.
Reagovat
LukasH
To ječení je zlozvyk. Součástí jejich hry to je, ale nemusí být. Vika neječela, když byla nemocná, ok. Tam může argumentovat tím, že taky nepodala svůj nejlepší výkon. Ale Maria před lety takhle neřvala a dával jsem sem jedno video ze zápasu, kde část neřvala vůbec, přitom hrála výbornej tenis. Serena řvala a odnaučila se to. Řve teď jen ve vypjatých a náročných výměnách - ok.
Tohle je takový téma, který nikam nevede. Kdyby chtěli ustanovit pravidla, že se to nesmí, dalo by se to použít vždy a všude, kdy se tenistky a tenisti skutečně hlasově projevují z námahy, při těžkých míčích. Bylo by spoustu dohadů, navíc by se to dalo použít i jako zbraň protihráče s argumentem "mě to ruší" za účelem zastavit rozjetýho řvoucího soupeře/soupeřku.
Jediný, pro co bych byl, aby to trenéři ve svých svěřenkyních nepěstovali a zarazili to už v dětství. Teď mám na mysli to permanentní řvaní (Maria, Vika, Venus) při každým míči. To je tak jediný, co se proti tomu dá dělat. Jinak jsou jakýkoliv diskuze o tomhle tématu bezpředmětný. Vadit nám to může (mně to vadí taky), ale mám 2 možnosti - buď to skousnout nebo se nedívat...
Reagovat
smazaný uživatel
Konecne rozumný komentář ;-)
Reagovat
Fandina
Co se týká Márie, tak sám píšeš, že dřív tolik neřvala. A už se tu také psalo o tom, že v dobách kdy začínala a byla úspěšná bylo kvitováno :-), že na rozdíl od tehdejších top tenistek, především Sereny a Venus neřve. Takže to vidím tak, že ovlivnit se dá hodně a ne že ne a pokud někdo apeluje na současné trenéry, aby v mládí vychovávali tenistky ve smyslu neřvat, tak tohle tak nějak kulhá. Mária v mládí neřvala, teď ano.
Reagovat
slacker
A melo by se jit o okazite zatrhnout a trestat ihned ve hre
Reagovat
Patri.k
Já zas její křik oceňuju, nemám rád takové ty tuctové tenisty, co na kurtu působí všedně a nezáživně. Williamsová, Šarapová, Isner, Štěpánek, to jsou hráči, kteří prostě vykukují z davu a tak se mi to líbí, kéž by každej tenista měl svou osobnost nebo nějaké specifikum :D
Reagovat
smazaný uživatel
niekedy to pride až moc stereotypne :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vika není moje nejoblíbenější tenistka, ale i tak jí mám rád. Jak už jsem psal včera, hekání je součást její hry, tak se s tím vy zakomplexovaní volové smiřte, nebo se na ní nekoukejte !!
Reagovat
smazaný uživatel
to je moja reč! :)
Reagovat
blixa
Součást hry ? Že by poháněla míče svými zvukovými vlnami ? :D Protože jinak nevím, jak by ten jekot mohl být součást hry. Ano, nekoukám na ni ani na Mášu z důvodu toho jekotu. Problém někdy je, když chci koukat na jejich soupeřku. Ale to už já, zakomplexovaný vůl holt nějak přežiju :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, ona svým řevem nepohání míče, ale hecuje se a pomáhá si při fyzickém výkonu. A to je taky důležité !! Nejhezčí zápasy jsou s Mášou, Vikou a Serenou. Oni tu napjatou atmosféru umi proste vytvořit. A prožívají svoje zápasy od první do poslední chvíle.
Reagovat
Patri.k
Mě zatím nejvíc vyhecují zápasy Smítkové, ona když prohrává se tváří tak nesktuečně nešťastně, že mě totálně vtáhne do zápasu :D
Reagovat
pepin
Proč urážíš? Asi to svědčí o Tvojí vysoký inteligenci. Já jsem jen napsal pravdu, což každý kdo se zajímá o tenis ví, kdežto Ty jsi napsal něco co nemůžeš obhájit, tak raději neslintej nesmysli.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč urážím ? Pravda. Teď je mi toho vola líto. Urazit tak inteligentní zvíře a přirovnat ho k tobě, to byla chyba..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak schválně, finále US Open 2014 Ana Ivanovič (moje favoritka) vs Azarenka... tvůj argument by byl "tak na to nekoukej, vole" ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, Můj argument by byl vypni si zvuk ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
to nejni zas tak špatný... ale když Anča na druhou stranu heká vcelku hezky :D
Reagovat
smazaný uživatel
A nebo se s tim prostě smiř. V opačném případě dál přidávej negativní příspěvky na její adresu do zdejších diskuzi. Třeba si ty tvoje rady jednou vezme k srdci a hekat přestane ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak myslíš, přečti si ty moje "negativní" příspěvky radši znova, protože jsi je očividně nepochopil :D (nepíšu nic negativního proti Azarence - kromě faktu, že trapně heká, což vyvrátit nemůžeš..). Negativně píšu na adresu jejích fanoušků, kteří se nejsou schopní ani zamyslet a logicky uvažovat, pokud jde o jejich oblíbenkyni.. tady už máme ale asi hotovo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak si sám napsal.. Píšeš to, že trapné heká. A na tomhle teda nic pozitivního nevidím. Takže si radši svoje příspěvky přečti znovu ty ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Takže když na mě reaguješ, tak si to mám vyložit tak, že se neumím zamyslet a logicky uvažovat ??
Reagovat
smazaný uživatel
jej 'hekaní' je jej súčasť hry. Robi to tak už od mala. Tvoje pocity a to že ti to vadi ju ani nas ostatných absolutne nezaujimaju. :*
Reagovat
slacker
Mluv jen za sebe. Za nas ostatni nemluv
Reagovat
blixa
Kdo všechno je to "nás ostatních" kromě sokolíka a tebe ? Já bych si teda tipnul, že většinu "nás ostatních" to hekání dost sere :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si na to budete muset holt zvyknout a nebo do nekonečna budete zaplavovat zdejší diskuze vasemi ubohymi a naprosto nepredmetnymi narazkami a urazkami.
Reagovat
VlS
Jen jsem si nevšiml, že by Radek nebo John ječeli a John je přímo vzorem klidu a uhlazenosti, takže tomu příspěvku nerozumím.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý rozhovor! Že by měla Vika taky ráda Sugarpovu? :D

Teď vážně: Vím, že to nebude lehké, ale přeju Vice, aby na US Open uhrála co nejlepší výsledek. V letošní sezoně ji provázejí zdravotní trable, ale snad už je všechno zažehnáno a Vika se brzy vrátí do své top formy... Myslím si, že jí bude v New Yorku spoustu lidí držet palce. Vika se včera zúčastnila Arthur Ashe Kids Day a všichni byli moc spokojení. Není se čemu divit... :)
https://twitter.com/vika7/status/503228858179796993
https://twitter.com/FansV1ka/status/503290051640700928
https://twitter.com/FansV1ka/status/503290725560512512

No a tenhle komentář taky o něčem vypovídá... :)
https://twitter.com/LucasBiebelberg/status/503333615288459264
Reagovat
smazaný uživatel
fandím jí, aby došlo na zápas Kvitová-Azarenka, kterej nebyl už sto let.
Reagovat
smazaný uživatel
ten zapas musi byť . už konečne.
Reagovat
smazaný uživatel
S těma bonbónama to zabila :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tahle část pavouka je strašně nepředvídatelná.
Viktorka, Světlana, Petra, Madison.. Vyrovnané šance pro všecky čtyři na ČF.
Reagovat
smazaný uživatel
Madison je skvela hračka so super podanim ale neviem či je schopna už dať QF.
Svetlana je nebezpečná hráčka ale posledné roky len na antuke.
Vika na to má, na QF ale ktovie ako to bude po tom zranení.
Petra je vo forme. Mohla by to dať ale pozname Petrine výsledky na US Open takže ktovie :)

Najviac to prajem Petre, to QF. :)
Reagovat
smazaný uživatel
u Madison je velka otazka, jestli ji domaci prostredi pomuze a nebo ji spise bude svazovat. Uvidime...
Reagovat
EllNino
jistě už muže rupnout v 1. kole s Jarkou, pokud jí přestřílí ...:)
Reagovat
kada.tom
Vypadá to, že je Vika správně pozitivně naladěná. Přeju jí, aby na US Open vyhrála nějaké ty zápasy, kdyby brala titul, bylo by to úžasný. Nicméně má tam Petru, na ten zápas se těším už jak dlouho, tak třeba na něj konečně dojde :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ale asi vie , že po tom zranení môže len prekvapiť.
ja osobne dúufam, že dojde do 4.kola kde prehra proti Kvitovej v dvoch tiebrejkoch alebo v troch setoch :)
Reagovat
smazaný uživatel
Good luck Vikcha ;-)
Reagovat
aligo
To jo! :D :D maximálně 3 výhry... na víc to nevidím :D :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist