Azarenková: Musela jsem hrát tvrdě a agresivně, jinak bych neměla šanci

19. 8. 2013, 21:57
Rozhovory 77
Běloruska Viktoria Azarenková včera po výhře nad světovou jedničkou Serenou Williamsovou triumfovala na turnaji v Cincinnati. Výhrou si připsala už celkově 17. titul v kariéře, třetí v letošní sezoně. Na tiskové konferenci se světová dvojka rozpovídala o tom, jaký vztah má se Serenou, ale také o tom, komu přeje vítězství na US Open.
Profily hráčů
Viktoria Azarenková

Jak se cítíte?
Výborně. Cítím se opravdu skvěle. Byl to skvělý zápas a na konci velká výhra. Jsem moc spokojená s tím, jak jsem to zvládla. Byla to velká bitva, čistý boj o každý míč. Jsem teď hrozně šťastná.

Myslím, že jste prohrála prvních osm bodů v řadě, je to tak? Pak jste sice servis udržela, ale při servisu Sereny se moc nehrálo. Jak jste se cítila v prvním setu? Působilo to totiž tak, jakoby na kurtu opravdu dominovala vaše soupeřka.
V první sadě jsem se snažila najít rytmus, což se mi moc nedařilo. Je složitější jít do zápasu proti Sereně, protože ona má skvělou hru plnou výborných úderů. Je obtížné najít proti ní ten správný rytmus, chvilku to vždy trvá, takže z toho pramenilo to, že první set byl z mé strany trošku pomalejší.
Je důležité to, umět se přizpůsobit, což se mi poté povedlo. Našla jsem rytmus, začala jsem hrát svojí hru a byla jsem připravená bojovat. Z toho se poučím do příště. Musím prostě zatnout zuby a bojovat od prvního míče, protože proti ní to jinak nejde. Každou šanci, kterou neproměníte, promění ona.

Takže co bylo dnes klíčové?
Musela jsem hrát tvrdě a agresivně, protože jinak bych neměla šanci. Ona má famózní údery, které mnohdy trefuje v pozicích, ve kterých by to nikdo jiný netrefil. Vždy, když jsem měla možnost něco zrychlit, udělala jsem to. Je to o pár míčích, ale mně se to v tomhle zápase podařilo.

Serena řekla, že dnes neměla tolik energie, všimla jste si toho v průběhu zápasu? Myslíte si, že to bylo poznat, že jí to nějak limitovalo v pohybu po kurtu?
Já nevím. V průběhu zápasu nemám moc čas si své soupeřky prohlížet, ale řekla bych, že to byl celkově skvělý zápas, takže nevím, jestli jí něco limitovalo. Celý zápas byl velmi intenzivní. Na začátku jsem se také necítila 100% dobře, ale to je to, o čem to celé je. Jdete nahoru, ale za chvíli jste zase dole. Když proti někomu bojujete, máte chvilku výhodu, chvilku nevýhodu. To je to, co je na tenise tak zajímavé, musíte se pokusit využít každé slabé chvilky toho, kdo stojí na druhé straně sítě.

Tento zápas byl podobný loňskému finále na US Open, co myslíte?
Věděla jsem, že tahle otázka přijde.

Myslím, že byl podobný tou intenzitou.
Jsem jasnovidec. (smích)

Ten zápas byl podobný, ale s tím rozdílem, že jste se dokázala zachovat jinak v důležitých momentech, můžeme to tak říct?
Nevím, jestli je to tak přesné. Já jsem se prostě jen zaměřila a soustředila na celý zápas a hlavně jsem se snažila využít každé příležitosti. Přemýšlela jsem v průběhu celého zápasu o tom, jak mám hrát a co mám dělat, abych vyhrála. Udržela jsem myšlenky tam, kde měly být. Bylo to hodně těžké, ale důležité k mé výhře.

Viktorie, teď jste vyhrála druhý z posledních třech zápasů proti Sereně. Není moc hráček, které by tohle mohly říct.
Moje třetí výhra, že? (smích)

To je víc, než to bylo před tímto zápasem.
Jsem z toho hrozně šťastná. Nedělám si legraci, ale vlastně to tak trošku legrační je.

Máte pocit, že je teď mezi vámi více soupeření než předtím?
Nemyslím si, že je to jen čistá rivalita. Je to o tom, že když spolu hrajeme, cítím velkou výzvu, protože ona je teď opravdu nejlepší hráčkou na okruhu. To je to, co chci. Chci hrát proti těm nejlepším! Navíc k tomu hrát finále velkého turnaje proti světové jedničce, to je to, co chci, to je to, proč mám chuť bojovat. Přesně takové zápasy toužím vyhrávat. To je ten důvod, proč hraju tenis. Spoustu zápasů jsem už proti ní prohrála, ale mám pocit, že jsem se z každé té prohry něco naučila, něco mi to dalo. Mám teď pocit, že hraju lépe a lépe.
Myslím si o sobě, že jsem dobrá hráčka. Myslím si, že jsme na tom obě pocitově stejně, vždy cítíme výzvu, když spolu hrajeme.

Vypadá to, že jste spolu za dobře i mimo kurty, je to tak?
Ano, jsme. Na kurtu jsme obě bojovnice, máme ze sebe respekt. A mimo kurt? Serena je skvělý člověk. Mám jí moc ráda, ráda si s ní povídám. Bavíme se po zápase a vždy se hodně nasmějeme. Nevidím v tom žádný problém. Myslím si, že to i pro fanoušky skvělé, že vidí na kurtu boj a mimo něj naše dobré vztahy.

Serena řekla, že vás povzbuzovala v tom, abyste rozdělala šampaňské na kurtu.
Ano, to mě povzbuzovala. Ona říkala, že bych to měla prásknout. Byl jsem ráda, ale musím ještě získat nějakou praxi, abych už si to dokázala lépe zorganizovat.

Celkově o vás Serena mluví velmi pěkně. Vypadá to, že máte stejné povahy?
Jo, myslím si, že ano, proto si rozumíme i mimo kurty. Vždycky to tak bylo.

Viktorie, už se nechci vracet zpátky do zápasu, ale nedá mi to. Ten volej za stavu 6-6 v tie-brejku třetí sady byl ukázkový. Vzpomínáte na něj? To byl velký zlom, díky němuž přišel i váš druhý mečbol.
Prostě jsem musela. V té chvíli jsem musela přijít s něčím mimořádným, pokud jsem chtěla vyhrát. Nemohla jsem přeci jen tak koukat a čekat, když udělá chybu soupeřka. Tohle mě tenis naučil, nesmíte čekat, musíte jít za každou šancí a já za ní dneska šla!

Jste teď velmi dobrá na síti. Fanoušci vás teď u sítě mohou vidět častěji, je to to, co byste do vaší hry ráda zakomponovala?
Přesně tak. Už minulý týden v Carslbadu jsem se snažila k síti chodit víc a tady v Cincinnati také. Ráda bych to do své hry přidala a zlepšovala se v tom.

Viktorie, zbývá už jen pár dní a vypukne závěrečný grandslam letošní sezony. Vy jste minulý rok prohrála na US Open až ve finále právě se Serenou Williamsovou. Od té doby jste ale na tvrdém povrchu prohrála jen jeden zápas a to minulý týden v Carlsbadu se Samanthou Stosurovou. Cítíte se jako favoritka US Open 2013?
Nebudu favoritkou. Jsme v USA, kde je doma Serena. Ona je světovou jedničkou a ještě k tomu bude obhajovat titul. O tom, kdo je druhá a třetí favoritka musí rozhodnout lidé, o to se já nestarám. Ale myslím si, že vaše statistika je pro mě skvělým oživením. Budu se snažit hrát co nejlepší tenis a těším se na to!

Co si z loňského finále pamatujete nejvíc?
Párty po. (smích)

Je dobré, že si to pamatujete.
Vždycky si na tohle vzpomenu, bohužel.

Koho tipujete na vítěze US Open 2013 mezi muži?
Tak to je tvrdý oříšek. Minulý rok jsem přála vítězství Andymu, on pak i vyhrál. Letos vyhrál Wimbledon a já ho nikdy neviděla šťastnějšího, byla jsem na něj moc pyšná. Teď ale hraje neuvěřitelně Rafa Nadal. Je to neskutečně milý chlapík. Ráda bych viděla vyhrát třeba právě Rafu. Kdo nemá rád Rogera? Je těžké ho nemilovat! Je to těžké, když k tomu pak přidáte ještě Novaka. On je fantastický člověk s velkým srdcem! Je to vtipálek, mám ho moc ráda. Tak asi tihle čtyři, to jsou moji favorité, hm?

To ale není volba?
Já vím, že není. Budu asi o trošku víc fandit Rafovi, protože si myslím, že by bylo skvělé vidět ho zpátky i jako krále tvrdého povrchu. Zasloužil by si to!

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

77
Přidat komentář
petrulinka
Nějak moc skrečí na jeden den :-(
Reagovat
slacker
US Open je za rohem, taky radsi skrecnu v New Heaven při naznaku bolístky
Reagovat
PetaM
Moc skrečí no. Asi se rozcvičují na US Open :D ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem se podíval na opáčko části druhého a celý třetí set a byla to fakt řežba, zápas se mi líbil. Vika to sehrála fakt moc dobře. V posledních letech na sobě opravdu zamakala. Pryč jsou ty doby, kdy ještě v r. 2011 hrála většinu míčů křížem.... A Přijde mi, že se ještě o něco zlepšila i oproti minulému roku. Zvlášť se jí dařilo dobře číst a returnovat druhý servis, taky po taktické stránce to sehrála zkušeně. Ve druhém setu jí dala soupeřka "čuchnout" a ona se toho hned chytla, přitvrdila a už tlačila, co to šlo. Na to si bude muset dávat Serena pozor.
Kdyby se Vika snažila chodit ještě víc na síť, jak říká v rozhovoru, bylo by to jen dobře. Tvrdé kurty její hře velmi svědčí a zdá se, že se dostala do velmi dobré formy. Pro USO je určitě jednou z největších favoritek. Možná největší....
A zápas byl nakonec opravdu velmi vyrovnaný. Svědčí o tom počet získaných fiftýnů - Serena/Vika 104/102.
Reagovat
smazaný uživatel
Pamatuju si první turnaj, na kterém jsem Viku viděl (Praha 2008). Tehdy se hodně pokoušela zkracovat hru a šlo jí to. :) Na síti se rozhodně nemusí obávat, protože v tom má praxi (2 GS a olympijské zlato v mixu). Když toho využije, bude z ní ještě lepší hráčka... No a že byly některé voleje ve finále opravdu parádní. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, některé voleje byly moc pěkné. Třeba ten, který zahrála Vika v TB za stavu 6:6, tam to dokázala vybrat parádně.:)

Vím, že má dva GS z mixu a titul z OH (takovou zajímavostí je, že Serena také získala dva GS v mixu, a v obou případech byl jejím partnerem Max Mirny, se kterým Vika získala zlato na OH a titul na USO), ale v singlu není tak jednoduché chodit na síť, protože tam jsi sám.....Většinu zápasů, které jsem viděl (nemyslím Carlsbad a Cincinnati), se Vika držela u základní čáry nebo v poli za servis lajnou a na síť příliš nechodila. Pokud se naučí a zakomponuje do své hry vytvoření si postupného tlaku s vítězným zakončením na síti, bude to jen dobře. Na takové věci se pěkně kouká.:)

Jen mě zase nemile překvapila svým novým zvykem, kdy před podáním soupeřky poklepává raketou o kurt - osobně si myslím, že kvílení a další její "manýry" na kurtu byly dostačující.;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, co se týče těch grandslamů, tak Vika má jeden taky s Maxem Mirným (USO 2007) a druhý s Bobem Bryanem (RG 2008). Taky s Maxem jednou prohráli ve finále (AO 2007). Má taky šest titulů na okruhu WTA z deblu a třikrát byla ve finále GS (AO 2008, RG 2009, AO 2011), bohužel to ani jednou nevyšlo...

Co se týká toho nového "zvyku", tak o tom už tady během Cincinnati psal dadaft a Mr.Pink mu na to odpověděl, že to není nic tak strašného a není to pořádně ani poklepání (spíš přiložení rakety na kurt)... Já nevím, protože jsem si toho nějak nevšiml. Vůbec jsem se na to nesoustředil, ale na US Open se teda zkusím podívat. :) Každopádně dadaft psal, že je to ještě před nadhozem soupeřky, takže podle mě to žádný prohřešek není.
Reagovat
dadaft
no, mě to "poklepávání" taky trochu udivilo, ale bylo to na streamu bez zvuku... - včera v TV bylo jasné, že ona ve skutečnosti do kurtu neklepe, jenom to naznačí, takový pohyb na vybuzení - soupeřku to nijak rušit nebo rozhazovat nemůže - třeba pološílené poskakování Marion asi bylo horší...
monty mi potom psal, že je to v poho, a já s ním protentokrát souhlasím.
Vika už trochu ubrala na hvězdných manýrech. kdyby ještě ubrala na decibelech, tak bych tu holku snad mě i rád.
protože nezbývá než souhlasit, že po čistě herní stránce je to fantastická tenistka.
Reagovat
dadaft
á, byl jsi rychlejší, rytíři...................
Reagovat
smazaný uživatel
To víš, rytíř jezdí na koni, tak je rychlejší. :) Jo, ale nepsal jsem ti to já (protože jsem si toho nevšiml), ale Mr.Pink, pokud se nepletu...
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za objasnění, já měl taky vypnutý zvuk (většinou mívám u hlasitých zápasů), takže to na mě dělalo dojem, že poklepává do kurtu....

Jinak ano, Vika se mi taky po herní stránce moc líbí, a vlastně jen ty manýry a kvílení mi v brání v tom, abych ji třeba i fandil. Protože jinak je vždy aktérkou i v mnoha zápasech, které mám v sezóně označeny za ty nejlepší. Ale jo, už se asi i trochu zklidnila....Takže bude možná za pár let v klidu úplně.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem v obraze.:)) Já nemyslel, že by to snad mělo mít za cíl rozhodit cíleně soupeřku, jen my to trochu lezlo na nervy, že tam dělala ještě toto.:)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, to je potom těžké, když se díváš na tenis bez zvuku... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Když mě to ruší.:)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale potom třeba neslyšíš, kdy rozhodčí zahlásí aut. Nebo když se hráčka o něčem baví s rozhodčí, tak to taky neslyšíš. Nebo když přijde trenér koučovat na kurt... Chápu, že to má někdo trochu slaběji, ale úplně bez zvuku? To mi nějak není jasné. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Někdy je to bez zvuku lepší. :D Já jednou přišla domu a slyším divný hekání z obýváku a se zděšení tam běžím a vidím tátu, jak se dívá na Viku proti Mashe na letošním RG. :D Znělo to bez obrazu fakt divně :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Auty si domyslím, když se přeruší hra. A pak to vidím taky na skóre....No a když je nějaká zajímavá situace, o něčem se třeba debatuje, tak si to samozřejmě pustím. Ale jinak mi to bez zvuku nevadí, nic mě neruší, ani komentátor....Je zajímavé, že u některých sportů mám komentování rád, ale u tenisu většinou ne. Tam by se mi líbilo, kdyby bylo možné, aby šly jen zvuky z kurtu bez komentáře, ten mě mnohdy ruší....No a v případě tvých hlasitých holek je to prostě někdy nutné s ohledem na mé uši, víš?;))

Jo a někdy sleduji dva zápasy najednou, takže tam mít puštěný zvuk logicky nemohu.

Tak to někdy zkus a uvidíš. Teda uvidíš, ale neuslyšíš.:))
Reagovat
smazaný uživatel
No, mně se stalo právě při finále v Cincinnati, že jsem naladil docela kvalitní stream, jenže byl bez zvuku. A to se fakt nedalo... Takže já už jsem to zkusil, ani jsem nechtěl. :)

A že si u Mashy a Viky vypínáš zvuk kvůli tvým uším? Ale ale, ty jsi nějaká citlivka... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ono je to o zvyk.

No prosím tě, asi mám nějaké citlivé uši či co, pak mi v nich vždycky zvoní.:)) Ledaže by mě někdo zrovna pomlouval a já to přičítal holkám z DT.:))

Ale ne, je to fakt jak kdy podle nálady a situace, třeba ten zápas s Larcher de Brito jsem měl puštěný i se zvukem, prostě mě to hodně vtáhlo, že jsem to pak už ani nevnímal....
Reagovat
Reti64
V New Havenu se už asi hodinu nehraje.
Reagovat
Mr.Pink
prší, dnes už se asi hrát nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak přeju všem dobrou :))
Reagovat
smazaný uživatel
Neodcházej, ještě není vše ztraceno. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To zní slibně, neměla bych? :))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Podle radaru by měl být déšť u konce a pokud Amíci mají umělé osvětlení, tak by se hrát mohlo. ;-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli tě můžu poprosit, tak mě průběžně informuj, protože v tuto noční dobu už mám v hlavě jaksi vymeteno :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Má cenu čekat? PetaM psal, že Petra dneska hrát asi nebude....
Reagovat
smazaný uživatel
Podle fotky na twitteru už suší kurty, ale mohly by Petru přesunout na jinej kurt, než aby čekala, než se dohraje zápas před ní, který ještě ani nezačal :-( Jinak nebude hrát s Urszulou, ale Anikou Beck
Reagovat
smazaný uživatel
Četla jsem to vedle, co jsi psala... to je děsný čekat, když se neví..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím to vypadá, že se asi bude čekat.. To asi nevydržím. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
No právě:-( Já to asi zabalím, nemám to kdy dospat. Budu držet palce ve spánku a ráno doufám, že se tady dočtu o Petřiný výhře.
Reagovat
Mr.Pink
Myslím, že umělé osvětlení bude jen na centru. Z toho důvodu asi nebude možné přesunout Petru na jiný kurt.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže Petra bude hrát po Caro?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo aha, tak to mě zase nenapadlo, ach jo :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Vypadá to tak..
Reagovat
Mr.Pink
Nebude hrát vůbec :). Známe Petru, organizátoří nebudou riskovat dlouhý zápas, který by se protáhl až do ranních hodin :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jukla jsem, psáno ve 3.30, což je zhruba za hodinu a to těžko odehrajou, jedině že by tam sázely esa jedno za druhým :)) Já to nějak vydržím, jsem to Kvítku slíbila, i když jí je to úplně šumák :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdy nevíš, Němci onehdá neměli problém nahnat holky na kurt v 11 večer..
Reagovat
PetaM
Já říkal, že nebude hrát a nehrála :D Jsem i trochu rád, že jsem se vyspal :D :D
Reagovat
Faddova
Petruša by si měla pořídit amerického trenéra, aby do ní naočkoval trochu víc sebedůvěry a pro-vítězné mentality. Ale když vezmeš takového Rafu, ten má podobnou rétoriku jako Petra a kde je...
Reagovat
Marduch
Tome ve třetí otázce najdeš recept jak příště na Rafu, ok?

Takže co bylo dnes klíčové?
Musela jsem hrát tvrdě a agresivně, protože jinak bych neměla šanci. Ona má famózní údery, které mnohdy trefuje v pozicích, ve kterých by to nikdo jiný netrefil. Vždy, když jsem měla možnost něco zrychlit, udělala jsem to. Je to o pár míčích, ale mně se to v tomhle zápase podařilo.
Reagovat
dadaft
jj.
"Každou šanci, kterou neproměníte, promění ona."
"Vždy, když jsem měla možnost něco zrychlit, udělala jsem to."
jj.
takhle se to hraje mezi ženskou elitou.
většina pánů si o tom může leda nechat zdát.
jj.
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se, jestli už to tady bylo, ale to vyjádření mě velice zaujalo ;-)

"Ona hrála opravdu skvěle, nejsem člověk, co se vymlouvá, ale neměla jsem v sobě tolik energie, abych bojovala víc, hraje skvělý tenis a to je důvod, proč má Grandslam, je to skvělá rivalita, ona je druhá , já jsem první, vždy je to vzrušující hrát proti sobě a hlavně ve finále, ona je skvělá holka, když nejsem na turnaji, fandím jí, snažila jsem se vyhrát, ale přehrála mě a vyhrála zaslouženě, doufám, že se opět setkáme, abych ji tu porážku vrátila, ale nezapomínám na další skvělá jména, jako je Maria Sharapova, s tou musíte počítat vždycky, Petra Kvitová je výborná hráčka, navíc, strašně milá a sympatická holka, moc hezky se usmívá, i ji rozhodně řadím mezi favoritky Us Open, o této slečně v budoucnu rozhodně uslyšíme, ale teď se půjdu vyspat, jsem mrtvá, navíc je tu něco osobního, co mě trošku trápí, ale věřím, že bude zas vše dobré, děkuji za podporu."
Reagovat
smazaný uživatel
Stačilo mi přečíst nadpis. Souhlasím.
Reagovat
gigin
:DDDDDDDDDDDDD
Myslíš tamto, tehda?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne. Myslím tohle.
Reagovat
dadaft
taky myslím.
Reagovat
gigin
Celkově o vás Serena mluví velmi pěkně. Vypadá to, že máte stejné povahy?
Jo, myslím si, že ano, proto si rozumíme i mimo kurty. Vždycky to tak bylo.

Bourák Serena = fracek Azarenka?? ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Jen počkej, sojka zase přiletí s nějakým fundovaným komentářem... :D
Reagovat
gigin
Už mne vyčistila pod Mardym. Stačilo :DDDD
Reagovat
LukasH
Krásnej rozhovor. Vika je mi sympatická. A líbí se mi její vztah se Serenou, čehož jsem si všiml už dřív. Na Vice se mi líbí právě to, jak řekla, že je pro ni každý zápas ponaučení. Je to bojovnice a je hlavně ochotná pozměnit svojí hru právě na základě prohraných zápasů. Proto Sereně může konkurovat na rozdíl od Mášy.
Nedá mi to, ale musím napsat, že mě mrzí, jak se z toho úplně vyřadila Petra. Pustil jsem si highlighty z finále TM 2011 a to prostě byla jiná Petra. Zdálo se, že na tom je herně líp než Vika a kde je to dneska. Z tohohle rozhovoru je zřejmý, proč je Vika tak dobrá. Chce a ví, jak se zlepšovat. Když čtu nějaký rozhovor s Petrou, tak mám pocit, že ta všechno ponechává náhodě. Věty typu uvidíme, jak na tom budu nebo sama jsem byla překvapená, jak jsem hrála, jí (si myslím) bohužel daleko neposunou.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že veškeré rozhovory je třeba brát s určitou rezervou. Tím spíš, když na téhle úrovni se dá jen těžko rozeznat, co je upřímná odpověď a co nacvičená fráze. ;-)
Reagovat
LukasH
Píšu, že je to jen můj pocit, ne, že je to pravda.
Ale stejně si myslím že jak řekla Vika - že chce hrát s nejlepšíma a vyhrávat a to je důvod, proč hraje tenis - je mimojiný klíč k tomu, aby to tak skutečně bylo a udržela se tam. Petra podle mě nemá (zatím) tohle přesvědčení v sobě.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že i Petra chce hrát a vyhrávat s těmi nejlepšími, o tom, že si na letošek naplánovala vyhrát GS jsem se myslím už několikrát zmiňoval. Je jenom na ní, aby si sama vyhodnotila, zda cesta, kterou si zvolila, k tomu cíli vede, my to za ní nevyřešíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Já věřím Vice všechno, co řekla. Nevidím důvod, proč bych neměl. Sleduju ji už dost dlouho a můžu říct, že ona je opravdu přemýšlivá holka. Dokáže se poučit z chyb jako málokdo, a proto je tak vysoko... Herně na to vždycky měla, ale dřív ji trochu brzdila psychika a sebedůvěra. To však v posledních letech hodně zlepšila a myslím, že posun u ní nastal už v průběhu roku 2011.
Reagovat
smazaný uživatel
Já zase Vice všechno nevěřím, protože před kamerou musíš říkat jiné věci,než si doopravdy myslíš, protože jsi na špici a musíš si dát pozor, co vypustíš z pusy. Vlastně to kritizoval Gulba ne? :))
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s Lunej. Neobviňuji Viku ze lži, ale je jasné, že na téhle úrovni si každý dává sakra bacha na to, co řekne, aby se mu to nevrátilo jako bumerang.
Reagovat
LukasH
Já jí ale to, jak to má se Serenou, věřím. Jak jsem psal, všiml jsem si toho už dřív. Tohle by si určitě nevymýšlela. Kdyby to nebyla pravda, tak by se na to jednak redaktor takhle neptal a jednak by to Vika mohla okomentovat mnohem víc chladně. Vždyť jenom, jak je vidět, že se nemusí s Mášou. Ještě jsem neviděl, že by ty dvě se sebou promluvily a i po těsným zápase si sotva podají ruce.
Quesh - to, že by Petra chtěla je jedna věc, druhá, jestli je o tom přesvědčená i podvědomě. To totiž může hrát rozhodující roli. Právě ty těsný zápasy, kde jsou na tom hráči herně stejně, se urvou tou obrovskou vůlí a tu nemá každej. Proč myslíš, že je Serena nejlepší, kromě toho, že hraje tak dobře? Protože jí a Venus od mala vtloukali do hlavy, že musí vyčnívat nad ostatní (tím spíš, protože jsou černošky).
Reagovat
smazaný uživatel
Vedlejším efektem toho drilu, kterého se sestrám Williamsovým dostalo, je to, že teď neví, kdy přestat, hlavně Venus..
Jinak já myslím, že Petra vůli má, že chce. Že se to teď trochu zadrhlo, to je další věc, ale myslím, že se to v budoucnu zlepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Je pravda, že Péťa není dravej typ, který musí vyhrát za každou cenu, není to žádná vada na kráse, ale je to tak. Proto v tom tvrdým konkurenčním boji chápu, že typy Mašena, Vika, Serena dominují, protože jsou silné a jdou si za svým. Ale Kvítko má ještě čas, aby opravdu dozrála a vytáhla ze sebe všechen ten um, který v sobě má. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vika se Serenou jsou na kurtu soupeřky, jinak kamarádky. S Mashou asi jenom soupeřky, ale řekl bych, že se vzájemně respektují. Co jsem viděl, tak ruku si podaly vždycky normálně. :) A taky dokáže jedna z nich uznat kvality té druhé (např. Masha po loňském semifinále USO, nebo Vika po loňském semifinále TM)... Prostě Masha a Vika jsou moje favoritky a mám je rád obě. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas!
Reagovat
LukasH
To určitě jo. Venus už tak nedře a asi to ani nemá tak úplně jako Serena, ale pořád hraje.
Aby bylo jasno. Já vůbec nejsem příznivcem toho lámání dětí přes slzy a já nevím, co ještě. Řada rodičů chtějí mít z dítěte hvězdu, ale třeba to dítě nemá takovej talent, pak trpí a nic z toho není. Někde jsem četl, že táta Williams je i mlátil. Asi bych se tomu ani nedivil.
Naopak Petru k tomu nikdo nenutil, neměla v dětství ten dril. Myslím, že je to jen dobře, protože to ty děti pak může natrvalo poznamenat. Akorát se to pak nemusí slučovat s tím být nejlepší a pak se tam udržet. Je to totiž hlavně soutěživost a někdo jí má přirozeně menší a cítí třeba vnitřně jiný priority (v případě Petry). Hráčky jako Máša nebo Serena jsou na ten tenis úplně upnutý, protože jim pomyslně zachránil život. A když vzpomenu třeba na Navrátilovou, která musela volit mezi rodinou a tenisem, tak je jasný, že tohle udělá strašně moc.
Taky věřím, že se Petra zvedne, to ne, že ne, akorát mi na ten úpněj vrchol a hlavně na to, aby se tam držela, přijde moc hodná.
Reagovat
smazaný uživatel
Venus má hlavně zdravotní problémy, které ji dost limitují, ne že by nechtěla, asi i kvůli Sereně chce.

Souhlasím s tím, že jsou hráčky, které od malička vlastně nic jiného než tenis neznají, Petra je v tomhle řekl bych poměrně specifický případ. Jasně, ona ten žebříček zas až tolik neřeší a je to hodná holka. Ale to, že je mimo kurt hodná, přeci neznamená, že nechce vyhrávat.
Reagovat
LukasH
Víš, trochu to beru podle sebe. Jsou lidi, co se na něco upnou a nepřipustí si, že by to třeba tak nešlo. Pak jsou lidi (jako třeba já), co sice něco dělají, chtějí to, ale když to třeba nejde podle představ, řeknou si "a co, vždyť na tom život nestojí". A je to pravda. Mám ale pocit, že tyhle hráčky (Serena, Máša, Vika), to úplně takhle nemají. Ty si přesně to, co jsem napsal, takhle nepřipouští. Pro ně by se ten jejich svět totiž zbořil.
Jsou i rodiče, kteří svoje dítě přijmou, až když něco udělá nebo dokáže podle jejich představ (je to takhle samozřejmě hrozně špatně). Petra je vychovaná v tom, že jí přijmou a mají rádi vždycky bez ohledu na výsledky.
Jsou to všechno jenom hypotézy, spíš se nad tím zamýšlím. Tenis mě baví, ale svoje dítě bych určitě nenutil do vrcholovýho sportu, pokud by samo dobrovolně nechtělo.
Reagovat
smazaný uživatel
Budeš dneska sledovat online? Já držím stráž, dneska jedu do Brna, tak doufám, že nezaspím a nevystoupím někde v Košicích :)) Jinak chápu, jak to Lukas myslí a má i v něčem pravdu. Na špici se udrží jen silní a odolní jedinci, kteří tomu dají všechno, Kvítko dělá dojem, že tomu všechno nedává. :)
Reagovat
smazaný uživatel
LukasH: ale jo, já to chápu. Jak jsi zmiňoval, Serena a spol., to jsou holky, do kterých už od dětství hustili, že tenis a nic než tenis a že výhry a nic než výhry a že jednou budou vyhrávat GS. A co jsem tak četl, tak Petra se vlastně pro profesionální kariéru rozhodla relativně pozdě, dlouho to vlastně byl jen koníček, ve kterém se jí celkem dařilo, ale nepočítala s tím jako se zaměstnáním. V tom, si myslím, že je Petra poměrně výjimečná. Na druhou stranu stále nepochybuji o tom, že i ona chce vyhrávat, chuť absolutního triumfu je velice opojná. ;-)

Lunej: Pokusím se, pokud nevytuhnu. ;-)
Reagovat
Mr.Pink
Dnes se asi hrát nebude. Prší. A Radwaňská se odhlásila, Petra nastoupí proti Beck.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za zprávu, bych tady seděla do rána zbytečně :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Podle radaru už je po dešti, resp. každou minutou bude. Jinak informace ohledně odstoupení Radwaňské mě ani nepřekvapuje.
Reagovat
Mr.Pink
Odstoupila kvůli nemoci.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha. No jen jestli to není jen zástupný důvod, ale ono je to vlastně úplně jedno..
Reagovat
smazaný uživatel
Presne kto nema rad Rogera?
a co ze je Roger az 7
aj tak 4 David, 5 Tomas nikoho nezaujimaju
:DDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
já mám třeba Rogera rád, ale Davida a Tomáše víc. Aji Djokovice a Můru mám raději. Delpa a Tsongu vlastně taky.
Reagovat
smazaný uživatel
RADSEJ NAPIS KOHO NEMAS RAD?
Reagovat
smazaný uživatel
MÁM RÁD VŠECHNY. Asi. Nikdo mě totiž nenapadá :-)
Reagovat
Faddova
super, aspoň nějaký pozitivní člověk ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist