Azarenková našla trenéra, v Dauhá se připravuje s Fissettem

17. 2. 2015, 19:05
Aktuality 10
Bývalá světová jednička Viktoria Azarenková angažovala belgického kouče Wima Fissettea, který v minulosti trénoval svou slavnou krajanku Kim Clijstersovou a naposledy Rumunku Simonu Halepovou.
Profily hráčů
Viktoria Azarenková

Viktorii Azarenkové se minulá sezona i vinou zdravotních problémů nepovedla. Dvojnásobná vítězka Australian Open z let 2012 a 2013 nevyhrála ani jeden turnaj a propadla se ve světovém žebříčku.

Viktoria Azarenková a Wim Fissette v DauháPo letošním grandslamu v Melbourne, kde došla do osmifinále, se Azarenková po pěti letech rozešla s trenérem Samem Sumykem. Francouzského kouče ihned poté najala Kanaďanka Eugenie Bouchardová.

Azarenková tak okamžitě začala hledat náhradu, kterou v těchto dnech našla u dalšího uznávaného trenéra Wima Fissetta. Belgičan, který úspěšně vedl svou krajanku Kim Clijstersovou či Němku Sabinu Lisickou, naposledy trénoval Simonu Halepovou.

Fissette s Rumunkou spolupracoval od loňského ledna pomohl jí k finále na Roland Garros či na Turnaji mistryň. Přestože ale Halepová zakončila životní sezonu na čtvrtém místě v pořadí WTA, v listopadu spolupráci s Fissettem po deseti měsících ukončila.

Pětadvacetiletá Běloruska Azarenková se už s novým koučem připravuje v Dauhá, kde ji příští týden čeká oblíbený turnaj, který v letech 2012 a 2013 vyhrála. Loni v Kataru při neúčasti Azarenkové triumfovala Halepová pod vedením Fissetta.

"Po pěti skvělých letech se svým bývalým trenérem Samem Sumykem se Vika rozhodla posunout dál. Těší se na nový začátek po roce plném zraněních a touží po hraní skvělého tenisu," řekla Meilen Tu, která je agentkou Azarenkové a manželkou Sumyka.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
VlS
ho na ztráty a nálezy, když ho bašla? Co když někomu patří?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze je to moc dobra volba. Uderovou techniku ma stale Vika dobrou a na cem by mela zapracovat je fyzicka a pohyb. Po tom zraneni uz to neni pohyb, ktery Vika mela predtim a Sumyk je na toto prave ten pravy.
Reagovat
George_Renel
Buďto si to přečti ještě jednou nebo si přešlápni. Je to trošku jinak...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo Fissett ovsem, popletl jsem jmena. Uprime se ti i Vam ostatnim omlouvam za tuto nehoraznou chybu... Jdu si drepnout do kouta a pikat za svoje hrichy
Reagovat
George_Renel
V poho, stane se.
Reagovat
pepin
Nezapomen si tam dát hrách.
Reagovat
VlS
Si mě vyděsil, že sem se ztratil v časoprostoru :-D
Reagovat
tommr
a všechny nasazený se asi budou modlit, aby na ně nevyšla už v prvním kole ... :)
Co se týče změny trenéra tak si nemyslím, že by to v jejím případě hrálo nějakou roli. Azarenka má podobně jako Serena nebo Sharapova natolik kvalitní úderovou techniku, že jí může trénovat prakticky kdokoli a stejně nic nezkazí ani nevylepší. Mnohem důležitější pro ní bude jestli se už konečně definitivně uzdravila ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jak už jsem psal: Je to dobrá náhrada za Sumyka. :)
Reagovat
Davor1
Podľa mňa výborný ťah, Simone veľmi pomohol. Je to sympaťák a určite skvelý odborník, príde mi podobný typ ako Daniel Vallverdu. Dosť ma sklamalo, keď so Simonou po tak úspešnom roku ukončili spoluprácu, myslím, že ju mohol dostať ešte ďalej. Každopádne, Vika potrebuje nejakú zmenu a myslím, že vybrala skvele...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist