Azarenková nesportovní chování odmítá: Nemohla jsem dýchat

24. 1. 2013, 15:17
Rozhovory 119
Místo slov chvály a uznání se Victoria Azarenková musí po postupu do finále Australian Open cítit jako na pranýři. Fanoušci, tenisové legendy i novináři třiadvacetiletou Bělorusku podezírají z nesportovního chování. Nemohla jsem dýchat, brání se obhájkyně titulu, která tak před sobotním finále proti Číňance Na Li nebude mít lehké spaní.
Profily hráčů
Victoria Azarenková

Victoria Azarenková v dnešním semifinále proti Sloane Stephensové za stavu 6-1 a 5-3 neproměnila pět mečbolů a po ztrátě servisu si vyžádala okamžitou pauzu na ošetření. "Nemůžu dýchat," zpanikařila Azarenková.

Victoria Azarenková10 minut pak byla s fyzioterapeutkou v šatně, kde si prý nechala ošetřit i koleno, a po návratu zápas při servisu devatenáctileté Američanky ukončila. Nyní je za své chování fanoušky i tenisovými odborníky obviňována z nesportovního chování.

Nevěděla si rady, tak chtěla nezkušenou soupeřku rozhodit, sype se ze všech stran kritika na hlavu světové jedničky. Tu před necelým rokem z podobných důvodů obviňovala i Agnieszka Radwaňská. "Ztratila jsem k ní respekt," říkala loni v únoru po jejich semifinálovém duelu, v němž Běloruska podle polské tenistky simulovala zranění.

A do třiadvacetileté Bělorusky nyní šijí i média. A to také proto, že se po zápase o problémech se zády vůbec nezmínila. Sama tenistka se na pozápasové tiskové konferenci bránila, že špatně pochopila otázku.



Dále nabízeme celý rozhovor s Azarenkovou, ve kterém mimo jiného vysvětluje, proč si vyžádala 'medical timeout'.



Možná byste nám mohla říct něco o konci zápasu a co bylo příčinou vašeho odchodu.

Trochu jsem se zády bojovala během celého zápasu. Hlavně v druhém setu, a bylo to čím dál horší. Je pravda, že jsem si mohla fyzioterapeuta zavolat dřív, než jsem se dostala do bodu, kdy jsem nemohla dýchat a musela jsem odejít z kurtu.

Reakce na desetiminutové ošetření Viktorie Azarenkové:
• "Nemyslím si, že to něco ovlivnilo. Mám Viku ráda, máme i společného agenta, vlastně jsme docela dobré kamarádky. Jsem si jistá, že až se uvidíme, tak si o tom promluvíme."
- Sloane Stephensová

• "Bylo to hodně nefér, podvádění v rámci pravidel. Myslím si, že by nikdo neměl mít z jakéhokoliv důvodu možnost odejít na 10 minut z kurtu předtím, než jeho soupeř bude podávat."
- David Nainkin, trenér Sloane Stephensové

• "Otřesné rozhodnutí ve finále Kim-Justine (pozn.: finále AO mezi Kim Clijstersovou a Justine Heninovou v roce 2004, sporný moment je k vidění zde) nám pomohlo zavést Jestřábí oko. Tahle desetiminutová šaráda možná změní pravidlo, které se týká zranění."
- Pam Shriverová, bývalá 3. hráčka světa

• "Takže si to ujasníme. Byla vynervovaná, a proto šla z kurtu. Neuvěřitelné."
- Patrick McEnroe, bývalý americký daviscupový kapitán

Takže to byla trochu moje chyba. Ale žebra se mi blokla a zhoršovalo se to. Musela jsem si to nechat napravit. Vážně jsem musela jít a vzít si 'medical timeout'.

Dokážete pochopit, že to (medical timeout) lidé chápají jako nesportovní chování, když přijde v takovéto části hry?
To opravdu ne, protože to pro mě byla nutná věc. Jak už jsem řekla, lituju jen toho, že jsem to neudělala dřív. Že jsem to nechala dojít tak daleko, že jsem nemohla dýchat a hrát.

Souhlasíte tedy, že načasování bylo nešťastné?
Načasování ano, to byla moje chyba. Hru předtím, než jsem ztratila servis, se to neustále zhoršovalo. Myslela jsem si, že bych mohla zachovat klid a dohrát to i přes bolest. Ale zhoršilo se to. Musela jsem to udělat.

Jak proběhlo ošetření?
Potřebovala jsem odblokovat žebro, které bylo příčinou mých problémů se zády. Fyzioterapeutka řekla, že musíme odejít z kurtu. Vážně jsem si nechtěla na kurtu sundavat šaty.

 

Po zápase jste se ale o svých zádech nezmínila. Jaký to mělo důvod?
Myslíte během rozhovoru po zápase?

Ano.
Víte co, myslím, že jsem nepochopila, na co se mě ptala, protože otázka byla komplikovaná. Myšlenkami jsem byla někde jinde - proč jsem nedokázala ukončit zápas, co jsem tam měla za problémy.

Bylo to jen špatné pochopení otázky, byla to moje chyba.

Reakce Azarenkové těsně po utkání na otázku, jaké měla problémy: "Za stavu 5-3 jsem měla hodně šancí zápas ukončit. Byla jsem docela nervózní, že se mi je nedařilo proměnit. Ale jsem ráda, že jsem se přes těch pár horších chvil dokázala přenést," reagovala Azarenková na nervózní konec utkání.

V rozhovoru pro ESPN jste se o vašich zádech také nezmínila.
Řekla jsem, řekla jsem, že jsem nemohla dýchat. Bylo to (žebro) zablokované. Kvůli tomu nastaly problémy se zády.

 

Prý jste si nechávala ošetřit také koleno, když jste byla mimo kurt.
Ano, ale ve skutečnosti jsem měla jen jeden medical timeout. Nemohu za to, že lékařce ošetření trvalo tak dlouho. Koleno mě bolelo asi od druhého nebo třetího gamu druhého setu, kdy jsem podklouzla. Trochu mě to trápilo, ale nebyl to tak velký problém. Tím byla ta záda...

Vzhledem k tomu, jak špatně vám bylo, překvapilo vás, jak rychle jste se uzdravila?
Když vás někdo odblokuje a můžete dýchat, tak vám to určitě pomůže. Ale pořád to trochu cítím.

Máte nějaké symptaie ke Sloaně, která musela sedět a 10 minut čekat, než půjde podávat na udržení v zápase?
Takhle jsem o tom nepřemýšlela, protože jsem se snažila hlavně se ujistit, že se mohu vrátit a hrát dál.

Říkala jste, že jste se dusila. Mělo to něco společného s vaším problémem s dýcháním?
Ano, a hodně. Protože když nemůžete dýchat, začnete panikařit. Víte, opravdu jsem nepanikařila proto, že jsem nebyla schopná proměnit mečbol.  Bylo to hodně o emocích.

Když nemůžete dýchat, když máte něco bloklého, tak se dostanete pod stres. Nemohla jsem si uvědomit, co se se mnou děje. Možná to ode mě byla přehnaná reakce, protože jsem byla vylekaná, ale prostě jsem nemohla dýchat.

Takže příčinou vaší paniky nebyla bolest?
Ne, fyzioterapeut mi to vysvětlil a lékař mi pak řekl, že když jsou zablokovaná žebra, blokuje se i membrána a pak nemůžete dýchat. Ale nejsem lékař, abych to vysvětlila.

Už jste někdy takový pocit měla?
Vlastně nikdy. Proto jsem tak vyšilovala. Nikdy předtím jsem se tak necítila.

Jak byste se cítila, kdybyste byla na opačné straně?
Víte, medical timeout jsem si vzala už tolikrát. Ale co jsem mohla dělat?

Byla to velmi dlouhá pauza a navíc v důležitém bodě zápasu.
Oh, ale co můžu dělat? Je to moje chyba, že to doktorovi trvalo tak dlouho?

Myslíte si, že někteří hráči zneužívají tohoto pravidla, ne vy, ale ostatní hráči, jako zdržovací taktiky? Zažila jste to někdy?
Upřímně řečeno, nemohu o někom říct, co někdo dělá. Mohu mluvit jen o sobě. A když hraju a někdo si vezme medical timeout, neřeším to.

Kdy jste začala cítit problémy se žebrem?
Bylo to před dvěma dny, ale jen trochu, nebyl to velký problém. Dnes to ale bylo opravdu divné. Na kurtu jsem nevěděla, co se se mnou děje.

A v jakém okamžiku jste se začala cítit opravdu špatně?
Bylo to za stavu 4-2 když jsem podávala? Ano, 4-2. Byl to dlouhý game.

Bude to mít vliv na finále?
Já doufám, že ne. Víte, potřebuju to odblokovat. Tak uvidíme.

Ve finále budete hrát s Na Li, která se hodně zlepšila technicky i psychicky.
Myslím, že má teď neuvěřitelnou formu. Ve finále se může stát cokoliv. Každopádně to vypadá, že se hodně zlepšila. Bude to těžký zápas, ale moc se na něj těším.

Bude loňské finále vaší výhodou?
Nevím, nepřemýšlela jsem o tom. Taky tu byla ve finále, vyhrála grandslam. Je zkušená. Takže bych neřekla, že to bude hrát velkou roli.

Vypadáte vystresovaná. Máte dva dny na to dát se do pořádku. Jak se budete na finále připravovat?
Teď se hlavně musím uklidnit a srovnat si v hlavě to, co se dnes stalo. Zítra je taky den, zkusím trénovat a dostat se do pohody.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, pva

Komentáře

119
Přidat komentář
letityfanousek
Je to těžké nazvat pravým jménem, tak aspoň diplomaticky - Victoria Azarenka je svině
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně si myslím, že je WTA spokojená. Když už nezaujme kvalita hry, tak se diskutuje ohledně zneužívání MTO.
Mám silné podezření, že o to jim v podstatě jde. Nechat kontroverzní prvky v pravidlech. Podobné je to ve fotbale s videem, v hokeji s rvačkami.

Lidi v podstatě potřebují kromě miláčka i hatera. Stejně jako 10 minutovky lásky, tak i 10 minutovky nenávisti.

Monty, sice s tebou nesouhlasím ohledně Azy, ale vůbec se mi nelíbí, jak tě tady kvůli ní někteří napadají.
Reagovat
smazaný uživatel
Co bys cekal. Budoucnost patri Aluminiu.
Nemelo by nas prekvapit, ze nove generace nejsou pripraveny na tvrdou realitu, v ktere odstrkovany stejne ostrouha, najivni sedne na lep chytrakovi, a zatimco na clovekovi si smlsne
kdejaka havet, jeleni se klidne pasou...a WTA chresti dal spokojene retezem:)
Reagovat
VlS
Nehledal bych v tom záměry WTA (ATP). Každá změna pravidel má zastánce i odpůrce - konec konců je to vidno i diskusi zde. Pokud se nedohodne většina na změně, tak změna není a většinou to není 51% pro a 49% proti. Bývá to 30% pro, 20% proti a 50% nerozhodnutých se zdrží hlasování a je to tam. Změna neprošla, protože nezískala většinu. Hlasování se zdrží ti, co nepotřebují nutně někoho potěšit a nechtějí nikoho zarmoutit, je to pohodlné a bezpečné.
Většina se získává snáze po nějakém velkém průšvihu a velké ostudě, protože v takových situacích prostě nelze být nerozhodnutý.
Obecně platí, že čím jsou pravidla jasnější a stručnější, tím lépe se udržují a hůře zneužívají či obcházejí.
Nápad zrušit MTO a povolit TO jednou za set s prodloužením o 3 minuty na 5 před vlastním podáním se mi líbí. Ještě bych doplnil, že jedině v průběhu TO smí na kurt trenér nebo fyzioterapeut, případně oba najednou. Doktor s EKG na kurt jistě nepatří a jestli někdo potřebuje natočit EKG, tak má být v nemocnici a odpočívat.
Skutečně nejde o Viku, ale o jakéhokoliv hráče - hráčku.
Reagovat
Malda
No já nevím, ale asi bych to uzavřel. Přeci pokud si stěžovala na bolest na prsou + stížené dýchání, tak není co řešit. Tam prostě muselo proběhnout základní vyšetření(EKG...) a délka pauzy byla naprosto v pořádku. To jestli to tak bylo opravdu nebo ne se už nikdy nedozvíme to ví jenom ona a nemá cenu se v tom dále rýpat. Prostě její příznivci ji budou obhajovat a naopak.
Reagovat
smazaný uživatel
Koľko profesionálnych tenistov, fyzioterapeutov, doktorov a trénerov je tu...žasnem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vika se prostě už pro plno lidí stala nedůvěryhodnou osobou, které se nevěří nic. Ale udělala si to sama svým vystupováním a chováním. Ona se ani po zápase nedrží jedné verze výpovědi, co jí vlastně je a několikrát to mění. To vše v kontextu s tím, jak se ona sama vyjádřila o zranění Jamie, na ni nevrhá nejlepší světlo. A to beru jenom tento turnaj a nevzpomínám jiné kontroverzní okamžiky.

Když ale odhlédnu od Viky, souhlasím s tím, že v tenise je plno věcí, které drhnou a jedním z nich je i braní si MTO.

Můj názor je takový, že když se z braní si MTO stala nemorální záležitost a nejde nijak spolehlivě ohlídat, aby si ho hráči brali jen opravdu v potřebných případech, mělo by se to v takovéhle formě zrušit.

A jelikož je morálka ničím nevynutitelná věc, souhlasím s 5 minutovým oddechovým časem na cokoliv ale ne kdykoliv. Dal bych to pouze před vlastním servisem a ne před servisem soupeře. Když ti něco je, počkej si na své podání. Když hráč potřebuje na WC, taky musí počkat až před svým podáním. A když by bylo něco tak závažného, že by muselo být ošetření ihned a soupeř by měl zrovna podávat, gem by se automaticky přičetl jemu. A to bys viděl, jak by si to každý najednou rozmyslel...
Reagovat
smazaný uživatel
Mne osobne je nakonec jedno, co Azarenka, v tom mi je ukradena, jeji svedomi resit nebudu, sam mam problemy se svym a prace nad hlavu.
Ale opravdu uprimne mne zarazi jina vec, dva roky zpatky si Marion brala MTO min.2x na kazdem turnaji, delala si 10 min. dychanky v satne a nepohnula se ani mys...jestli mi rozumis...a delala to jeste v horsich chvilich, to si pis. (a neni sama) Ale jmenuji jen tu nej.
Kdyz to najednou udela Azarenka, tak je z toho pozdvizeni a celosvetova afera. Ale ona jen dela, co delaji vsechny. Opet se jen potvrzuje laxni pristup WTA ke vsemu, co je tenisove, nebot se soustreduji posledni dobou (10-15let) spise na modni prehlidku devcat, coz potom vede k totalnimu chaosu v obci priznivcu tenisu, k hadkam a jeste se tvori tzv. selektivni pamet fanatickych fans zafixovanych svym zivotem na nektere hracky, a media si vybiraji, a jednaji podle toho, co se jim hodi do kramu.

*Nebodovani FD,
*zadne zmeny vzhledem k MTO
*od Selesove nevyreseny decibely
*otaleni se zavedenim 3 setu do finale GS
a plno dalsich nesvaru, ktere se tahnou...leta, a leta.

P.S. Mam pripravenu pomalu veselou "obhajobu" Rucniku:) Poslu ti ji:) nebo ji tu nekde flaknu...
Reagovat
smazaný uživatel
No samozřejmě, já ti úplně přesně rozumím, jak to myslíš. Ona není rozhodně sama, která to dělá a našly by se třeba i horší příklady. U ní se na to soustřeďuje pozornost kvůli tomu, že je na špici, světová jednička a měla by reprezentovat tenis. To samé platí i u těch decibelů ohledně jí a Šarapové. Každý řeší samozřejmě především je, protože patří k nejlepším hráčkám světa. Jsou nejvíc vidět a tudíž se od nich očekává nějaké chování navenek. Vika nekope jen tak za sebe, kope za celý ženský okruh. Mladé hráčky na ně koukají, mají je jako vzory, no tak se od nich naučí pěkné věci....Jestli řve nebo simuluje nějaká 200. hráčka, to je každému šumák, řekl bych. A já osobně ji řešim proto, protože je mi jako fandovi tenisu protivné, sledovat neustále nějaké komedie a aféry spojené s její osobou. Kazí mi jako fandovi tenisové zážitky, jinak je mi ukradená. Kdyby neřvala Maruš, koukal bych na ni rád. Takhle koukám bez zvuku a tím mi ten tenisový zážitek kazí taky. Kdyby se na špici dostala Bojana, bude to to samé. Kdyby byla třeba světová dvojka Marion a dělala tam komedie ohledně MTO, budu mít úplně stejný názor. Takže mi ani nejde o to, že je to kounkrétně ona, jestli mi rozumíš....

Ale další věcí je alibismus WTA, ta za to může ze všeho nejvíc. Selešovou měli řešit okamžitě, ale tenkrát se jim někdo takový náramně hodil do krámu, protože potřebovali konkurci ke Gráfové, takže to nechali plavat. Ženský tenis se stával nudným a předvídatelným ku prospěchu pouze jedné hráčky. Proto Selešovou neřešili, dělali mrtvé brouky a využili jejich rivality s Gráfovou k zatraktivnění zápasů. Teď se jim to šeredně mstí a najednou je problém, který se bude jen obtížně řešit.

A to jsou jen dvě věci, které jsme tu nakousli. Je jich daleko více a WTA i ATP mají někdy pěkné máslo na hlavě....Otálení se zavedením tříseťáků je další z nich.

Tak jo, na "ručníkovou obhajobu" se těším. Pošli mi ji a nebo ji flákni k nějakému příhodnému článku ať nezapadne.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Když se ke zdravotní bolesti přidá i stres či strach - sportovní deprese z možného neúspěchu a prohry - je více než sportovní ochránit to zdraví. Pokuď to lidsky stanovená pravidla umožňují, tak není lidské s touto nouzovou situací nepočítat a ihned to vzít jako fakt.
Reagovat
smazaný uživatel
Na grandslamech se hraje podle pravidel ITF. Lidsky stanovená pravidla je co? A jaká nouzová situace? Byla v ohrožení života? Mohla skrečovat a nechat se léčit třeba až do večera, v tom jí nikdo nebránil.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz minulej rok predvedla par takovychto "veci" Moc v lasce ji zato nemame....
Reagovat
smazaný uživatel
Pokuď na někoho neplivala a naopak někdo plive na ni za to, že více než každý sportovec je hypochondr na každou bolest včetně malíčku, tak nesportovní je jedině divák !!!! Nesportovní ve smyslu toho, že neví, co znamená vrcholně masakrovat tělo za peníze do poslední kapky potu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenisté by ani tolik nehráli, nebýt poptávky jedlíku popcornu, kteří pak nadávají, když jim bylo přerušeno pojídání popcornu při napínavém souboji pěkných hráčů na kurtě, kde si to třeba i dvě dobré kamarádky rozdávají tak, aby nějaký ten popcorn zapadl až do plic.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsme stádo zvěře nebo civilizace inteligentních lidí? Důležité je, že to nevzdala a po několika minutách to přišla dohrát. Ublížil snad někdo někomu? Co je nesportovní? Když u ni najdou doping, tak pak řvěte. Nebo chcete, aby se Vám k fotbalistů přidali i tenisté, co na kurté dokončí zápas se svým životem?
Reagovat
brixner
Ahoj! Bez ohledu na to, jak a komu fandím(i když-proč ne, pro pořádek:Roger,David,Sam,Kuzna...)se docela podivuji nad "přístupem" některých fanoušků zde na TP a po pravdě-moc jim nerozumím.Mám skoro pocit, že v reálu, tedy tváří v tvář, by asi tekla pravá, nefalšovaná krev! Jistě, je ctí každého fans obdivovat svou hvězdu či favorita, ale asi i zde by měly/mohly být určité hranice. Nechci se nikoho dotknout, vesměs jste zde všichni ti, kdož tenisu více či méně rozumí, ale vydávat se do takových vášní a virtuálních potyček...no, já nevím, připadá mi to, přinejmenším...zbytečné. Ta šance, že někomu ze zainteresovaných jednou např. Vika poklepe na rameno se slovy "Díky, boys, že za mě skoro cedíte krev", je naprosto nereálná. Možná by stačilo rozebrat zápas/y jako takový, napsat GoodLuck v dalších kolech a ne "vášnit" z toho, jak která hráčka řve a podobně. Nemyslím to zle, jen mě docela udivuje to verbální napadání se, ale jsme, možná mylně, kryti poměrně "spolehlivou anonymitou" internetu, vlastně...možná, že to ještě není mezi námi tak zlé...;.)Brix
Reagovat
Alois_Mlok
Máte nějaké symptaie ke Sloaně, která musela sedět a 10 minut čekat, než půjde podávat na udržení v zápase?
- Chudák Sloane, to muselo být příšerné. Dívím se, že se kvůli tomu neoběsila na umpiru. A ještě bych Azarenkovou obvinil z rasismu - bělošce by to určitě neudělala!
Reagovat
Heather_Fedex
rasizmus??? tak daleko by vichka urcite nezasla
Reagovat
smazaný uživatel
Serena a její kotník:
http://www.mobli.com/serenawilliams/26815867/ouch

Co na to Vika asi říká?
Reagovat
smazaný uživatel
U délky MTO není nějaký limit? 10 minut pauzy jsem viděl poprvé. Hnus! Pokud můžou 10 minut, proč se tedy jiní vracejí na kurt dřív?

Zbývá doufat, že do finále si Li přinese formu ze semifinále. Viktorka by po pár zkažených míčích mohla začít hysterčit a psychicky vytéct. Znemožnění tohoto nedospělýho fracka ve finále by mě potěšilo.
Reagovat
Malda
Za předpokladu, že opravdu měla bolesti na prsou a nemohla dýchat, tak je 10min., nebo jakákoliv doba pro provedení základního vyšetření(změření tlaku, EKG) naprosto v pořádku. Tyto bolesti mohou být předzvěstí něčeho vážnějšího a neradno to podceňovat. Ale jestli ty bolesti opravdu měla to je ve hvězdách...
Reagovat
rib
no, já to v jejím věku vidím takto - pokud má arytmie, proč právě ve chvíli, kdy se jí nedařilo v zápase a nikdy jindy? A jinak ohledně srdce v jejím věku přichází v úvahu pouze náhlá smrt srdeční, ale to by musela mít některý z rizikových faktorů, které zjevně nemá (např. být muž...) Je to balkánská finta a nebo prostě přemíra ambicí (ani jedno u ní nepřekvapuje)
Reagovat
smazaný uživatel
1. MTO může trvat maximálně 10 minut a další ošetření už jen v přestávkách, když sedí na lavičce.

Já myslím, že zrovna jak měla Petra něco s tím břišním svalem a ošetřovali ji vzdadu, tak už ji pak rozhodčí vyvolávala, že uběhlo těch 1O minut.
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju. Bez určeného limitu (dole dadaft píše něco jiného) na ošetření v kabině by tohle přece bylo absurdní. Stačí porovnat s častější situací ošetřování přímo na place. Po 3 minutách rozhodčí řekne time a tenista se musí z ručníku hned zvednout, jinak končí.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem četl, jak dadaft píše o třech minutách. Ale to by bylo málo, to by hráči nestihli ani dojít do šatny a hned by se vraceli. A bylo by to nefér, protože by to záleželo na benevolenci jednotlivých rozhodčí a to už bylo v prčicích úplně.

Pokud já vím, je povoleno jednou těch deset minut. Ale zítra se podívám pro jistotu do pravidel a kdyby to bylo jinak, uvedu to na pravou míru.

A ještě si v souvislosti s tou Petrou právě pamatuju, jak jí rozhodčí volala a pak jí udělila napomenutí, že ten limit překročila. Takže do šaten mohou, když se jedná o něco, aby se nesvlékaly na kurtě, ale je to ohraničeno limitem.
Reagovat
smazaný uživatel
to aj moze fandit niekto Azarenkovej? ...hnusi sa mi uz zvukovymi prejavmi na kurte a o sportovom fair - play ani nehovorim, lebo to ani nepozna...
Reagovat
smazaný uživatel
potesi ma uz len jedno, ze ju Li Na vo finale rozbije podobne ako dalsiu hukacku Mariu...
Reagovat
smazaný uživatel
Na kanálu Supertennis (zadarmo na Hot Birdu) aktuálně běží záznam finále Australian Open 1993 Graf - Seleš. Vřele doporučuju všem hloupoučkým obdivovatelům uječený Marfuši.
Příšerný nechutný Marfušin řev a hlučnost Moniky se vůbec nedá srovnávat! Nadal, Errani nebo Petkovic hýkají podobnou silou jako ona.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten rozhovor, to má být jako nějaký výslech nebo co? Všichni se chovají k Vice, jako kdyby tam snad někoho umlátila raketou... Jsem z toho znechucený. Tohle už je vážně "hon na Viku" a z komára se dělá plejtvák obrovský... Všichni mají potřebu soudit, ale jak se Vika cítila, to ví ve skutečnosti jenom ona. Uvědomujete si to vůbec? Vsadím se o cokoliv, že za jiného stavu by se to vůbec neřešilo a u jiné hráčky taky ne. Ale když to udělá Vika, hned je z toho humbuk... Uvědomujete si, že Vika už měla v minulosti kolapsy přímo na kurtu (např. US Open 2010)? To byste jí zakázali MTO a nechali ji třeba omdlít? Anebo byste jí zakázali dýchat? Víte, jestli měla Vika něco podobného jako já loni, tak asi vím, o co se jedná. Mě loni taky bolelo na pravé straně pod žebry, když jsem se nadechnul. Pár dní se to ještě dalo vydržet, ale pak jsem se další ráno probudil a nedalo se to. Po každém nádechu mě tam šíleně píchalo. Musel jsem jet na pohotovost, tam mě prohlídli a píchli mi injekci proti bolesti. Asi za 15 minut to přestalo bolet. Ale jak říkám, byla to strašná bolest a nikomu bych to nepřál...
Reagovat
smazaný uživatel
Tady se pořád mluví o tom, jak to ovlivnilo zápas, jak Vika podváděla atd. Z mého pohledu to jsou naprosté nesmysly. Zaprvé: Vzít si MTO není zakázané ani za stavu 5:4, když má podávat soupeřka. Zadruhé: Ten zápas to vůbec neovlivnilo. Kdyby Sloane prohrála ten gem čistou hrou a udělala u toho dvě dvojchyby, tak si řeknu, že ji to rozhodilo. Jenže Sloane přece měla gembol! Chcete mi snad říct, že ten gembol neproměnila kvůli tomu, že předtím měla Vika MTO? Žádný MTO to vůbec neovlivnil. Sloane se ve 2. setu na podání vůbec nedařilo, vždyť ho ztratila čtyřikrát z pěti gemů na podání. No a ty poslední dva gemy na servisu před MTO Viky skončily víte jak? Ze dvou gemů uhrála Sloane jediný fiftýn! Zatímco po MTO měla v té hře gembol. Takže řeči o nějakém ovlivnění jsou úplný nesmysl. Sloane podávala po MTO naopak lépe než v předchozích dvou gemech... Zatřetí: "Fascinuje" mě taky to srovnávání s fotbalem. Dnešní vítězství Viky je prý takové, jako když někdo nafilmuje penaltu... Vážení, když někdo nafilmuje penaltu za nerozhodného stavu a díky tomu jeho tým vyhraje, je to bezesporu podvod. Ale tady byla Vika celý zápas lepší a kvůli jednomu gemu po MTO to má být podvod? A co ten stav 6:1, 5:4 předtím? Ten se jako nepočítá? Někteří "umělci" by tady kvůli MTO dokonce chtěli kontumovat zápas nebo co... Ještě jednou opakuju: Vika byla v tom zápase lepší a vyhrála naprosto zaslouženě. Žádný MTO v tom nehrál roli a Sloane rozhozená nebyla. Kdyby využila gembol a srovnala na 5:5, nejspíš by kolem toho nebyl takový humbuk...
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě bych chtěl závěrem dodat, že si vážím toho, jak to vzala Sloane. Není umění dělat soudy na první dobrou. Ona je vážně rozumná holka a líbí se mi. Co řekl její trenér pouze potvrzuje to, co jsem napsal. Uznává, že to není porušení pravidel a za jiného stavu by to vůbec neřešil. Takže to tedy "podvod" není, ale za stavu 5:4 při podání soupeřky vlastně jo? Měl by radši přemýšlet, než něco řekne... A nějací televizní "experti" a legendy, co mají potřebu do všeho kecat? K těm se snad ani nebudu vyjadřovat.

Jak říkám, jsem znechucený a naštvaný, co se z toho dělá za aféru. Na druhou stranu, už jsem si zvyknul, že většina lidí má potřebu kecat do všeho, soudit všechny a všechno. Ale že se třeba úplně pletou, to už je jim asi jedno. Oni ví přece nejlíp, že Viku nic nebolelo a je to jenom obyčejná a zlá simulantka, co se bála, že prohraje a chtěla proto rozhodit svou soupeřku... Z těchto všech soudců je mi s prominutím na blití!
Reagovat
smazaný uživatel
Na blití je mi z tvého zaslepeného fanatismu! Až za 10 let pobereš trochu rozumu, budeš se zpětně za své dřívější internetové výplody stydět.
Reagovat
smazaný uživatel
To mi napsal ten pravý! Ty by ses měl za svou aroganci a netoleranci vůči druhým, kterou tady na diskusích každou chvíli předvádíš, stydět asi tak 365 dní v roce a 24 hodin denně! Já jsem vždycky psal věci tak, jak je cítím a udělal jsem to i teď. Zastávám se své oblíbené hráčky, na kterou je pořádaný absolutně nesmyslný hon kvůli prkotině. Můžu ti říct na sto procent, že se za to nestydím a nebudu se za to stydět ani třeba za 50 let!
Reagovat
VlS
Ráno jsi sliboval, jak se k tomu nebudeš vyjadřovat, dlouho ti to nevydrželo a je toho tady kopa.
Měl jsem kdysi dávno šéfa, kterej před kontrolou finančního úřadu vždycky říkal: fixlovat může jen inteligent, tady je to samej blbec, tak tady fixlování zakazuju.
Když chce někdo přesvědčivě lhát, tak musí držet jednu historku. Když historku během pár hodin někdo 4x změní, tak mu nemůže nikdo věřit, ani kdyby některá z těch verzí byla pravda. Když si mám vybrat, tak věřím verzi, kterou pověděla Barbaře - tedy podraz.
Reagovat
dadaft
než plané řeči, dovol, abych citoval tenisová pravidla:

a) hra se nesmí nikdy přerušit, zdržovat nebo rušit proto, aby hráč nabral sílu, dech nebo tělesnou kondici. Pouze v případě zranění může hlavní rozhodčí povolit jedno tříminutové přerušení k ošetření tohoto zranění.

jedno tříminutové ošetření.
ne deset minut v klimatizované šatně.

na druhou stranu:
c) hlavní rozhodčí může kdykoliv přerušit nebo zdržet hru, jestliže je to nutné nebo vhodné.

******************************************************
ale já už Vice nevěřím.
loni v Dauhá mezi výměnma se slzami v očích kulhala a skoro nemohla došlápnout.... - a mezi tím tam pálila jeden winner za druhým ze všech pozic.
http://www.tenisportal.cz/zpravy/-ztratila-jsem-k-ni-respekt-radwanska-se-zlobi-na-azarenkovou-9696/
(a druhý den ve finále po zranění zase nebylo ani stopy (vyhrála 62 61))
vzpomínáš?

spousta lidí už ji zkrátka nevěří ani nos mezi očima...
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem napsal, že se s nikým nebudu dohadovat v tom daném vláknu, k čemuž jsem se rozhodl kvůli některým reakcím, které mi přišly hloupé. Dokážeš pochopit rozdíl mezi vláknem a jinou diskusí? Tohle je přece úplně jiný článek. Když jsem viděl ten výslech, který Vika podstoupila, musel jsem se vyjádřit... Jak už jsem psal, Vika mi po zápase nepřišla úplně v pohodě a byla rozrušená. Nedivil bych se, jestli špatně pochopila otázku. Když o tom hned napoprvé nemluvila, tak to přece ještě neznamená, že lhala. Já myslím, že mluvila o nervozitě, ale o důvodu MTO mluvila až v dalších rozhovorech, i když už to po ní možná chtěli v tom prvním... Ty reakce ostatních jsou tak šílené, jako kdyby Vika na tom kurtu opravdu snad někoho zabila. Jenom ti zopakuju: Dedukovat si můžeš, jak chceš, ale pokud jsi nebyl v kůži Viky, nemůžeš znát skutečnost.

dadaft: To se zeptej té fyzioterapeutky, proč to trvalo deset minut. To jako kvůli nutnosti delšího ošetření se ten zápas měl zrušit a Vika měla prohrát? No tak to by mi přišlo pěkně postavené na hlavu. A jak píšeš, rozhodčí jí to dovolila, takže není o čem... Ty už tady proti Vice píšeš delší dobu zaujaté příspěvky, takže mě to ani nepřekvapuje. Myslet si o ní můžeš, co chceš, ale jestli jí chceš soudit, měl bys znát skutečnost. Ovšem tu kromě Viky nikdo nezná.
Reagovat
Fandina
Co se stalo, stalo se. Vika sama v rozhovoru říká, že udělala několik chyb. Takže si může vzít z nastalé situace ponaučení a příště víc rozvažovat, jestli je to a to nutné. Podle mě se nemusíš stydět za to, že se jí zastáváš. Není vůbec jisté jestli chtěla podvádět. Můžeme se domnívat, ale to je tak všechno. Já bych jí přála, aby se podobných situací snažila vyhnout a nikdo nebude mít příležitost se o ní takovýmto způsobem bavit, jako je tomu teď.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle je asi první komentář, se kterým dneska souhlasím. Díky za něj! :)
Reagovat
Fandina
není zač ... úsměv
Reagovat
gigin
Já jako nevím, co se tu furt řeší. Pravidla neporušila. Tečka.
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha! A pokud by bylo potřeba 20 minut, tak by se taky čekalo? Rozhodčí měl dát výzvu a při okamžitém nenastoupení pak GSM Stephens!

Za 10 let už budeš mít důležitější starosti než vyšinutou obhajobu svých čtyř tenisových star. Příliš to fandění žereš.
Reagovat
smazaný uživatel
Stručně a jasně. :)
Reagovat
gigin
Tak ale psujte na sudí a ne na Azarenku.
Reagovat
dadaft
tak jo. už toho nechám. jednou pro vždy. Vice prostě nefandím, tak to nechám jiným...
Reagovat
smazaný uživatel
Díky. :) Já už se k této věci taky pokusím nevyjadřovat (když si to VIS tak přeje). Už jsem k tomu napsal všechno, co jsem měl na srdci... Původně jsem opravdu neočekával, že k tomu ještě napíšu nějaký dlouhý komentář, ale tenhle článek s rozhovorem formou výslechu mě tak rozlítil, že jsem prostě musel... Chtěl jsem si dát pokoj od svých dlouhých komentářů, ale situace mi to nedovolila. K některým věcem se holt nedokážu vyjádřit stručně. :D
Reagovat
Bob
Monty, ty jsi komediant největšího kalibru! Snad ti ta tvá injekce pomohla! Ty jsi tak zaslepenej fanatik (promiň Brozi), že se ti musím smát! Vika simulovala, zase dostala bobky, tak si trapně zažádala o MTO a potom se, jako vždy, trapně vymlouvala a vymýšlela si. Až si Vika zlomí nohu při mytí schodů, taky nám začneš vyprávět svůj příběh z tvého života? Jsi stejně směšnej jako Vika.
Reagovat
spaniel
Chapu, ze se zastavas sve oblibenkyne.
Nechapu vyber tvych oblibenkyn (sireny).
Mas pravdu, jsou to dohady, nejsou dukazy.
Poprve je to nahoda, podruhe podezrele, potreti umysl.
Proc myslis, ze ji fandi tak malo lidi? Neco dela spatne...
Reagovat
smazaný uživatel
No dobře, odpovím ti. Když ti bylo tak líto, že jsem na jedno vlákno v předchozí diskusi už nechtěl reagovat... Že má Vika málo fanoušků, to myslíš tady na TP? No to je možné, ale jinak má Vika spoustu fanoušků a po celém světě. Na Facebooku více než 201 tisíc a na Twitteru přes 164 tisíc. Už jsem viděl, že jí psali fanoušci z různých koutů světa. Skoro jsem se divil, kde všude sledujou tenis. :)
Reagovat
Heather_Fedex
ja ti to tady momentalne vubec nezavidim....muj nazor na viku asi znas, ale ty celis kritice tady nepravem. a to jenom proto, ze ji fandis....ach jo
Reagovat
Fandina
Heather ... ne všichni kritizují ... já ne, nemám na to právo ... úsměv
Reagovat
Heather_Fedex
fandina, jenze tys tady kritizovala azarenku/sharapovu nekolik krat
Reagovat
Fandina
Heather ... řev na kurtu, to určitě kritizuji ... máš pravdu, jsem jako všichni ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Odpověděla jsem ti na foru. Jinak jak už jsem napsala, pokud to pravidla dovolují, tak se s tímhle budem určitě setkávat častěji, Vika není jediná a určitě ani poslední. V jaký chvíli se smí vzít MTO, kdy ano, za jakého stavu..možná by stála za uvahu úprava pravidel. Když tak rozhodčí pokutují nedodržení časového limitu při podání, tak tohle je v pořádku? A ted nemyslím konkrétně Viku, ale obecně tenhle nešvar..
Reagovat
Heather_Fedex
no vidis. takze predci jen pravo na kritiku mas ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Víš, já tě nebudu přemlouvat, abys Viku začala mít ráda. Stejně jsi fajn a vlastně sem teď chodím hlavně kvůli tobě a haitikovi, tzn. fanouškům Mashy. :) Každý máme právo na svůj názor, ale bylo by dobré ho vyjadřovat slušně. Když jsem tady viděl všechnu tu zášť a nenávist, tak mě to prostě naštvalo. Přitom co Vika udělala tak strašného? Nikomu nenadávala, nikoho nezranila, v zápase byla stejně lepší a Sloane sama řekla, že ten MTO nic neovlivnil. Tak co se vlastně řeší? Vážně mi to připadá přehnané a jak už jsem psal, z komára se dělá plejtvák obrovský...

Na druhou stranu, jsou občas situace, kdy ani já nejdu daleko pro nějaké ostré slovo... Zrovna v úterý jsem u hokeje nadával takovým způsobem, že to tady opravdu nemůžu publikovat. :D Ale jinak to prostě nešlo... Co udělal ten idi*t Arťuchin, za to by se mělo vážně chodit do kriminálu!
http://isport.blesk.cz/clanek/hokej-khl/136966/petruzalek-artuchina-nenavidime-a-budeme-s-nim-tak-jednat.html
Reagovat
spaniel
Moje zena ma na FB Rogera, pritom tenis ani nejak moc nesleduje, ani nevi co je MTO. Nebo treba je 209 999 Belorusu a 1 monty. Z toho bych zavery nedelal. Kazdopadne si nepomaha.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky Emičko, hned ti odpovím. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No ale já na FB nejsem, jenom na Twitteru. :D
Reagovat
dadaft
Barbaře Schettové řekla - "bolelo mě koleno, bolely mě záda, potřebovala jsem si vydechnout..."

jak je vidět, chvíli trvalo, než historka získala pevné obrysy.

připomeňme si situaci na kurtu - 36° ve stínu, Sloane hraje dobře, bere si zpět brejk, docela Viku po kurtu honí, a chce jít servírovat na srovnání stavu...
(pokud by si ovšem podání prohrála, byl by konec zápasu)

za této situace si jdeš na 10 minut "vydechnout" do klimatizovaných šaten a necháš svou soupeřku tuhnout na rozpáleném kurtu.

Maria Sharapova, Serena Williams, Li Na... - to jsou ambasadorky tenisu.
ty?
Reagovat
Fandina
Masha až na ten řev.
Reagovat
dadaft
jo, to je fakt. ))
Reagovat
dadaft
taky měl asi pravdu Mats - rozhodčí prostě neměla dovolit, aby Vika byla v takové fázi zápasu deset minut v šatně. to prostě nejde...
Reagovat
Fandina
možná Vice mohlo něco být, to ses klidně mohlo stát, ale ona u mě a možná mnohých jiných už v tomto směru bude nedůvěryhodná, vzhledem k tomu, co řekla teďka bezprostředně v rozhovoru v tom zápase s Jamie. Do mikrofonu na celém stadionu a v přímém přenosu televizí. To byl neuvěřítelný unfer výrok a pak toto za dva dni opět k MTO. Těžko jí někdo bude věřit.
Reagovat
smazaný uživatel
tadle Azarenka vždycky v nesympatičnosti zdatně konkurovala Mařeně. Tenis děsivej, bezhlavá mlácená, afekt. Kdys Helena Suková, i Jana Novotná, která žila na Floridě, se shodly na jednom : mařena si v Boletijériho akademii v cca osmi vykračovala jak těžká dáma. V její povaze se nezměnilo nic, v tenise už vůbec. S nostalgií vzpomenu na Štefi, tydle třískačky včetně Wozni neví, co je tenis. Bezhlavá práskaná, skořicový šatičky najk a tuna peroxydu. Nuda pár exceláns, holky)
Reagovat
smazaný uživatel
nezmněnilo
Reagovat
Heather_Fedex
hmmm....tak tyto damy asi tehdy jeste netusily, co vsechno marena ze svoji mlacenou v budoucnu dokaze
Reagovat
gigin
Wozniacki je třískačka jak cyp.
Reagovat
Malda
U mě tedy v nesympatičnost vládne stále Maria. Co mi nejde do hlavy(je to asi malinko OT, ale proč ne), když jsem koukal na videa z nějakého FB profilu Marii jak trénuje, tak si tam ani nehekla. Nechápu proč tedy na kurtu ječí jako pominutá.
Reagovat
Heather_Fedex
protoze na trenincich nehraj naplno ;)))
Reagovat
Malda
Přišlo mi, že do toho řezala docela slušne ;-)
Reagovat
Heather_Fedex
ja vim...to je to oficialni prohlaseni siren ;)
mne se to take nijak zvlast nelibi a nepodporuju to, ale je to i otazka zvyku. uz na to nemyslim, nevnimam to....a stejne nerada koukam na televizi, kdyz je prilis hlasita, bez rozdilu jaky program sleduju ;))
Reagovat
Malda
Tak v tom jsme za jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ako pred AO som tvrdil tak to aj bude
Vicka
Djoky
Reagovat
Labi
zklidni se oba mají k celkovému vítězství ještě hodně daleko, zvláště ta běloruská simulantka
Reagovat
smazaný uživatel
ale obidvaja vyhraju !
Reagovat
mopall
Počkejte co se bude dít v neděli, když Djoker začne s Andym prohrávat. Kotník, záda, loket...není možné,že ho něco nezačne tahat, ale Andyho to nerozhodí a vyhraje svůj druhý GS. Na finále se moc těším.
Reagovat
Fandina
Přeji si aby ve finále byl Roger ... úsměv
Reagovat
Malda
Já odhaduju, že ve finále bude Roger. Andy to nedá psychicky. Jakmile se mu nebude dařit hned od začátku, tak půjde do kytek. To je alespoň můj odhad.
Reagovat
Heather_Fedex
to neni pravda....andy se po mentalni strance velmi zvedl. ocekavam, ze letos pujde jeste vic nahoru, stabilizuje vysledky a jeste vic se prohloubi rivalita andy-nole
Reagovat
Willy_Wonka
Azarenkovou jsem nikdy neměl moc rád. Jestli měla dneska doopravdy zdravotní problémy, to ví jen ona a možná doktor, který ji ošetřoval. Mě se to ovšem zdálo minimálně trošku podezřelé. Ty její výroky také nebyly zrovna přesvědčivé. O důvod víc fandit ve finále sympatické Na Li.
Reagovat
smazaný uživatel
"To opravdu ne, protože to pro mě byla nutná věc. Jak už jsem řekla, lituju jen toho, že jsem to neudělala dřív. Že jsem to nechala dojít tak daleko, že jsem nemohla dýchat a hrát."
Zajímavý že tam lítala jak laňka,kecá až se jí z huby práší...
Reagovat
VlS
nějakého lidského či zvířecího doktora:
Vika řekla:" Řekla jsem, řekla jsem, že jsem nemohla dýchat. Bylo to (žebro) zablokované. Kvůli tomu nastaly problémy se zády."
Může mi někdo vysvětlit, jak se zablokuje žebro?
Reagovat
smazaný uživatel
Take mne to zaujalo:) Tak jse zacal hledat...neco jsem nasel, nejakeho pl lekare, ktery na to odpovida...vzhledem k dotazum podobneho razeni.
Nejsem fakt lekar, ale z toho, co jsem pochopil, tak tyto problemy existuji a vyskytuji se treba ve stresovych situacich, vzhledem k nervove soustave. Takze kdyz se hodne namahas v pateri a ve stresove situaci, muze dochazet k nejakym blokum...treba i jako zablokovane zebro, co se projevuje tak, ze spatne se ti treba dycha a boli te to. Je to z toho duvodu, ze nervova soustava je i kolem zeber a je propojena s tou kolem patere... vic se mne neptej, fakt, tohle spis doktor:)
Ale zajimave je ze jsem to nasel, ze jako se to vyskytuje:)

Ale vetsinou se to samozrejme vztahuje k tomu, ze ho mas proste zlomeny a nevedels o tom:)

Potom jsou nejaky defekty, ktere se musi odstranovat operativni cestou, a to je vse co jsem nasel...vic se v tom nehodlam vrtat.
Treba ti odpovi nejaky lekar:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já to měla dost často, když jsem žila s přítelem, s kterým byl vztah děsně náročnej na psychiku. Při každým nadechnutí to pod žebry píchalo a musela jsem dýchat jen hodně povrchně. Někdy na to pomohlo přemoci tu bolest a hodně z hluboka se nadechnout, ono v tom "luplo" a bylo to dobrý. Ale častěji jsem se z toho až vyspala.
Pokud opravdu měla něco takovýho, tak s tím se fakt hrát nedá. Zápas jsem neviděla.
Reagovat
Fandina
Já jsem se strašně divila, proč Sloane celou dobu sedí a nerozcvičuje se, nenapumpuje :-) si svaly, nechvává si je vychladnout, ale pak jsem si řekla, že je asi tak zvyklá a že na rozdíl od jiných holek, které se o tak dlouhých pauzách vždycky rozcvičují sami nepotřebuje, nebo nevím co.
Reagovat
Fandina
omlouvám se, to patřilo o vlákno níže ... sorry
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě i kdyby ji to žebro bolelo z důvodu psychiky, jak píše výše Vlk, tak to svědčí o tom, jak je psychicky labilní a když něco nejde v zápase tak, jak by si představovala, je problém. To se někdy projevuje i tak, že když se jí nedaří, zvýší o level úroveň svého houkání.
A nebo je hypochondr, jak tu jednou psal janekda a má sklony si všechny symptomy hrozně brát.

Já si ale myslím, že to bylo taktické, že se začala sesypávat po tom, co neproměnila 5 mečbolů a potřebovala si oddychnout a srovnat si hlavu. U ní je to prostě furt něco a vždycky je kolem plno záhadných okolností. Na tomhle turnaji mě fakt hodně zklamala. To je jako s Jamie, v pozápasovém rozhovoru něco bezprostředně řekne, pak se jí to rozleží....., a na tiskovce už vyrukuje s upravenou a "správnou" verzí.
Reagovat
smazaný uživatel
Sloane mi přijde ještě taková "neotrkaná". Trenér by ji měl na takové situace asi pro příště připravit a ona si musí pomalu zvykat, že rychle vystoupala do špičky....Snad to zvláne. Já se už v minulém zápase, kdy se jí to stalo, podivoval, že má jít podávat a deset minut tam sedí.
Reagovat
smazaný uživatel
Toz ono je to uz tak, ze nikdo nicemu uz pomalu neveri.:))) MTO se i zneuzivalo a stalo se take taktikou, no a potom si vyber:))) A ted, cemu mas verit:) Jako je mi jasne, ze pro fans ruznych hracek, to bude jine, ale pro fans tenisu jako sportu, kteri nejsou nejak fixovani na hracky, tak MTO uz muze vyvolavat opravdu smisene pocity:) A trochu znechuceni, ze se stejne pravdu nedovis...a pripadas si tak trochu jak id*ot:) Ten kdo je fixovany na hrace, tak tam je to jasnejsi, bud to bude fligna, nebo fakt ma problem...zalezi komu se vic fandi.

Dneska jsem si poslechl brity na ES. Neco jsem jiz psal v jinem clanku, ale byla tam jeste jedna vec. Ukazovali ruzne momenty tesne pred MTO. Hlavne, kdyz se rozciluje a dela hodne prudke pohyby, trochu tim prileli - jak se rika oleje do ohna:) Nebot, pokud by tam byly bolesti blokovaneho zebra, tak samozrejme se tak nesarpes, a tvaris se jak ususena treska:) Tim podsunuli tu flignu:) Ale nakonec neresili jen ji - Azarenku, ale nejake jasne pravidlo, ktere by tyhle problemy eliminovaly.

Takze MTO zrusit, dat Free Time jak navrhuje janekda, a je to vyreseny, kazdy bude pocitat s tim, ze si ho muze vzit a vyuzit jak chce i pred matchballem. Jasny limit, kdo ho prekroci tak konec zapasu:) Protoze, jestli fakt nekomu i neco bude, nemelo by se to resit na kurtu, pokud to je vazne, preci by se nemelo podporovat ohrozeni zdravi cloveka:) Takze fakt max 5min.

Jinak jeji dnesni pripad neni asi zadna sranda, a za 10 min. to asi nemusis mit ani uplne vyresene, tedy na jistotu, takze riskuje potom takovy hrac asi opravdu hodne, aspon podle toho, co jsem pochopil.

A dale, takove priznaky, zadny lekar take nebude zpochybnovat, on je od toho, aby pomahal lidem, pokud opravdu tohle nekdo zneuziva, je to nehezke. Co se tyce Azarenky, tak podle mne, at si to hlavne vyresi se svym svedomim sama....Mne zajima tenis, a pral bych si, aby mel jasny pravidla k MTO:) a nejen k nemu:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jelikož jsem zápas neviděl, chápu to správně, šla podávat na vítězství v zápase, nedopodávala a následně si předtím, co měla Sloane podávat na vyrovnání stavu vzala MTO?! Podle vlastních slov Viky ji záda bolela dlouho, ale ona si zrovna vyžádala ošetření v tak vypjatý okamžik jakým je konec zápasu a před podáním soupeřky, které bylo pro Sloane tolik důležité z hlediska udržení se v zápasu.

A co dokáže se Sloane udělat MTO soupeřky před jejím podáním, jsme mohli vidět i v zápase se Serenou, jaké pak měla problémy s koncentrací. Mohla si toho být vědoma i Vika.....

Nejhorší na tom všem je, že takovéto chování pár jedinců opravdu zapříčiní to, že se změní pravidla a ti, co si MTO berou jen když je to opravdu nutné, na to budou doplácet.
Reagovat
nouma
Sloane seděla 10 minut možná i více a ztuhla a proto neměl přímé body z podání. Je hnu co si Viky dokáže vymyslet když ji teče do bot. Todle by se mělo trestat. Sivemte Davida Ferrera že taky nevyužil Medocal Time když mu po druhém setu teklo do bot. To něco svědčí. Nemám rád tuto rádoby světovou jedničku. Ať prohraje s Na Li a spadne na dno.
Reagovat
Labi
u sportovcu se hodnotí dvě věci...sportovní úspěchy a sportovní chování...a to ma Azerenková katastrofální...přesně kdyby ji něco bylo nemohla dýchat tak přeci s ní něco udělají ne? stejně jako s Jamie kdy zpochybnila její přestávku v pozáposovém rozhovoru tak se předvedla i dnes...jenže Jamie narozdíl od ní vážně něco bylo ale rvala se s tím a ne jak tahle hérečka....jak se psalo níže doufám že Na Li zachární čest tenisu a v příštích týdnech, měsících a letech ty mladé američanky ji to budou vracet i s úroky
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim ze pri optimalnom vykone Azarenkovej nema Li na sancu
Reagovat
carolyn
Ač jsem tady v anketě hlasovala pro Novaka a Azu, tak já moc přeju vítězství Li. Ale né proto co Aza udělala, prostě ten titul přeju Li.
Ten zápas jsem neviděla, nevím co jí bylo/nebylo, tak to ani nebudu řešit. A Azu jsem tu hlasovala jen proto, že se mi nechtěla dávat Serena ani Masha :-) Azu nijak nemusím
Reagovat
Bob
někoho překvapuje..
Reagovat
smazaný uživatel
Jak tahle muze mit nejaky fanousky to nechapu.... Tohle chovani nejni hodno hracky No.1...
Reagovat
nouma
Ale celou dobu sem slyšel ohlas na Stephens a její vyhrátý fiftýn, na Azarenku to zas tak valné nebylo.
Reagovat
smazaný uživatel
ano môže mať fanušikov lebo narozdiel od ostatnych hra naplno a nevypušťa zapasy!!!
:)))))))))))))))
Reagovat
Heather_Fedex
xDDDDDDDDDD
asi zemru....
Reagovat
smazaný uživatel
Nevypouští? no ona je vlastně hodinu před startem zruší :) např. kvuli nehtu na palci,žejo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak radsej zrusit jak skrecovat:)))))))))))))
a kedy naposledy prehrala s nejakou neznamou trapnou hračkou davno ved min. rok prehravala len so Serenou!:)))
Reagovat
Heather_Fedex
tak se schvalne podivej na statistiku skrecu u vichky v roce 2011.... na 2. strane, loni skrecovala jen 1 zapas. takze urcity pokrok tam je
Reagovat
smazaný uživatel
viem ze v min. mala viac spornych a skkrecovanych zapasov
ten min. rok len 1 zapas a to bolo po LOH takže bola unavena tam vtedy každy prehraval hned v 1 kole resp. skrečovali
Reagovat
nouma
Pokud by drahou prodavačku něco bolelo tak by nečekala do brejku. Tím pak nechala protihráčku zchladnout a proto ji pak lehce brejkla. Nijak se v zákulisí nesvlékla, takže je to jen herečka co nechtěla 3 set. Nemám ji rád asi stejně jako Marušu. Jinak NA - LI win AO ale pokud bude Nazarenka hrát tuto komedii tak je možné cokoli.
Reagovat
spaniel
Taky doufám, že Li zachrání tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
No je to sporné, ještě jednou něco takového holka uděláš a jsi stoprocentně vyhlášena za simulantku :D
Reagovat
Tominoo
skareda je .. zjape , vymysla si .. prosim len nech nevyhra...
Reagovat
smazaný uživatel
že škaredá haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
dufam ze Boh da aby vyhrala Vicka!!!
Reagovat
spaniel
Nosatá + typický ruský ksicht + vrcholně nesympatická + nesportovní + uječená = škaredá
Reagovat
smazaný uživatel
mne sa páči uplne najviac
!!!!!!!
Reagovat
spaniel
Máš na to právo...nedávno jsem viděl v TV chlapa, co žije s umělou figurínou a strašně ji miluje. Pak tam byla baba, co musí mít nonstop zaplý fén, dokonce s ním i spí, pak další baba co se zraňuje, aby si mohla loupat strupy a pak jedna, co jí toaleťák a molitan. Takže mě už jen tak lehce nešokuješ, kamaráde.
Reagovat
carolyn
to jsem taky viděla :-D to mě rozsekalooooo :-))))))))) prý už 10 let mají vztah. A jak jí oblékal:-) Já viděla jen to s tou gumovou pannou
Reagovat
smazaný uživatel
haaaaaaaaaaaaaaaa
ked to je na nete tak mi posli link!
chcem sa i ja zasmiať
Reagovat
carolyn
Jo dej sem odkaz jestli máš, chci toho blázna dokoukat co miluje tu figurínu :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ač se s tímto jejím krokem neztotožňuji jako fanoušek ji musím věřit a věřím. Hodně štěstí ve finále, chci si tady pak přečíst 90% nasraných komentů :D
Reagovat
smazaný uživatel
Měl bych Viku rád, kdyby řekla :"Využila jsem pravidel a šla se uklidnit. Vím, je to nesportovní, ale může být snad něco horšího, než mé znervózňování soupeřek kvílením ve hře? Je to můj způsob boje se soupeřkami."
Reagovat
vendulkabendulka
Ja ji nikdy neverila a neverim ji ani ted. Sorry, nevim proc, proste mi prijde vypocitava a nesportovni.
Reagovat
smazaný uživatel
joooj riešiťe hujoviny ma pravo na ten timeout tak čo donej idete všetci !!!!!!!!!!!!!
v sobotu to Vicka da a mozete ist do....!
Reagovat
smazaný uživatel
"Trochu jsem se zády bojovala během celého zápasu. Hlavně v druhém setu, a bylo to čím dál horší. Je pravda, že jsem si mohla trenéra zavolat dřív, než jsem se dostala do bodu, kdy jsem nemohla dýchat a musela jsem odejít z kurtu."

"Řekla jsem, řekla jsem, že jsem nemohla dýchat. Bylo to zablokované. Kvůli tomu nastaly problémy se zády."

Tak čo bolo kvôli čomu ? Vika Vika, typická Vika ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist