Azarenková oslavila 21. narozeniny prvním triumfem sezony

2. 8. 2010, 00:30
Aktuality 6
WTA STANFORD - Běloruská tenistka Viktoria Azarenková porazila ve finále v americkém Stanfordu 6-4 6-1 Rusku Marii Šarapovovou a získala první letošní titul. Čtvrtým turnajovým prvenstvím v kariéře tak oslavila své sobotní 21. narozeniny.
Victoria Azarenková

Victoria Azarenková dnes absolvovala desáté finále na okruhu WTA a mírně si vylepšila svou stále negativní bilanci v bojích o titul. Své dosavadní tři tituly získala loni, letos zatím neuspěla v Dubaji a Eastbourne. 

Utkání mezi hráčkami, které své údery doprovázejí hlasitými výkřiky, trvalo necelou hodinu a půl. Azarenková v něm vzala bývalé světové jedničce Marii Šarapovové šestkrát podání a podruhé v kariéře ji porazila. Dnešní souboj ukončila patnácti vítěznými fiftýny v řadě.

"Jakmile se Maria jednou dostane do tempa, je těžké ji zastavit. A tak jsem se snažila být hned od začátku agresivní. V posledních dvou našich zápasech jsem měla šance, ale nevyužila jsem je. Dnes ano, a to bylo nejdůležitější věcí zápasu," komentovala Azarenková. "Věděla jsem, že s ní musím bojovat o každý bod."

Největší trable Běloruska přežila ve čtvrtfinále, v němž prohrávala s obhájkyní titulu Bartoliovou už 3-6 1-3. 

Šarapovová letos postoupila už do čtvrtého finále. Tituly získala jen v hale v Memphisu a na antuce ve Štrasburku a zatím se tak nestala první hráčkou této sezony, jež by už třikrát triumfovala. Celkově vyhrála 22 turnajů.

"Vedla jsem 4-3, než jsem začala hrát lajdáckou hru. Ona (Azarenková) naopak svou hru stupňovala a dostávala se do výhody. Je těžké proti ní hrát, během své kariéry už vyhrála spoustu velkých zápasů," řekla Šarapovová. "Já tenhle turnaj hodnotím pozitivně, musím teď nabrat novou energii a nachystám se na další turnaje před US Open," dodala bývalá světová jednička. 

Azarenková měla ode dneška hrát v San Diegu, kvůli problémům s ramenem se ale odhlásila.

- WTA PREMIER STANFORD (USA, tv. povrch, 600.000 dolarů) -
nedělní výsledky (01. 08. 2010)

Dvouhra - finále:
Azarenková (8-Běl.) - Šarapovová (5-Rus.) 6:4, 6:1.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
skott
Dve hracky s prakticky totoznym stylem, strucne bych rekl, ze nabidly, co se cekalo.Alespon tedy v prvnim setu se mi tenis velice libil.Rezba z obou stran, vitezne mice, ktere dokazi jen ony dve a hodne vyrovnany boj.Nejlepsi hra prisla jednoznacne za stavu 5-4, kdy Azarenka podavala na set a Masha se nechtela za zadnou cenu vzdat, odvratila dohromady tri setboly, z toho dva brutalnimi forehand winnery presne na caru nez v dlouhe vymene kapitulovala pod obrovskym tlakem Azarenky.Bohuzel s tim take prisel defacto konec zapasu, protoze druhy set mela v rezii jasne Vika, Maria zacala delat prilis mnoho chyb a posledni tri hry snad neuhrala ani fiftyn.Ocenit musim predevsim Azarenky return, jelikoz uz od toho obratu s Bartoli, kde byl klicem k jeji vyhre, se ji dari neskutecne.Samantha si proti nemu podle ocekavani ani neskrtla, protoze jeji topspiny nemaji na Azarenku zadny ucinek, ale prekvapive i Maria mela obrovske problemy, cokoliv vymyslet.Jinak jsem misty nechapal Mashy hru, jestli to byl dusledek unavy z predchozich dlouhych bitev a mala odpocinku, ale oproti poslednimu setkani loni v Pekingu mi prislo, ze prilis mnoho uderu hraje silou na stred na Azarenku, misto toho aby vyuzivala svoje uhly a nutila ji behat.Takto ztratila spoustu dulezitych vymen behem zapasu.
No, ale celkove si myslim, ze Maria muze byt spokojena se zacatkem v Americe.Vylepsila lonske ctvrtfinale, pripsala si konecne dve Top 10 vyhry a dulezite ted bude predevsim, jak si povede v Cincinnati, kde si muze jeste vylepsit pozici pro US Open.V Kanade ji potom ceka obhajoba finale a tam bude muset zabrat...
Reagovat
smazaný uživatel
to teda.. ještě trénovat.. podání už není tak špatný, ale těch nevynucených chyb je prostě moc. První set byl vážně pěkně koukatelný.. Maria pořád bojovala.. snad zabere a dokope se k nějakýmu výkonu.. ale od Štrasburku jdou její výsledky a hra nahoru.. na RG měla málem na lopatě Henin a mohla si klidně postoupit do ČF a dál.. Birmingham finále kde trošku zaváhala s Na Li, ale výsledek pěkný, Wimbledon byl taky dobrý výsledek, tenis který předvedla se Serenou byl dobrej, kdyby nešel Sereně servis a nestřelila by 20 es tak si troufám říct že by jí Maria porazila a za tento týden se Maria taky nemusí stydět opět finále porážka Zheng, Dementieva a Radwanska je pěkný výsledek.. :-) uvidíme co předvede na dalších turnají a hlavně na USOPEN chtěl bych jí po dlouhý době vidět opět na grandslamu mezi nejlepší 8 nebo i 4! :-)
Reagovat
skott
Servis si myslim, ze je uz delsi dobu uplne v poradku, prave od Strasbourgu, kdy se vratila po zraneni.15 dvojchyb proti Dementieve byla spis nahoda, tri dlouhe sety a skvela souperka, proti ktere musela vic riskovat.To finale Birminghamu mi mrzi, Na Li mela porazit, to byl asi jeji nejhorsi vykon posledni dobou...ostatni prohry se daly pochopit.Chtelo by to, aby se dostala do nejlepsi osmicky a mela zaruku, ze nenarazi na Williamsky a dalsi tezke souperky prilis brzo.Posledni dva grandslamy si vybrala na tohle smuly kopec.Ale i tak bohuzel tam jsou belgicanky, ted dokonce i Dinara.Tohle me stve, potom to dopada tak, ze se dostavaji daleko hracky jako Kvitova, Pironkova nebo Schiavone.
Reagovat
smazaný uživatel
Fujtajbl. Každá ječela trochu jinak, to byla palba! Když na kurtu řve jenom jedna, ještě to jde, ale jak proti sobě hrajou tyhle dvě, je to extra nechutné.
Reagovat
carolyn
Tak proč sis nevypl zvuk? Ono by bylo divné, kdyby dva různí lidi ječeli naprosto stejně, víš.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to byl fakt brutal :D ticho leci :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist