Azarenková po roce ve finále US Open vyzve opět Serenu

6. 9. 2013, 22:05
Aktuality 189
US OPEN - Viktoria Azarenková si na US Open zahraje po roce znovu ve finále. Světová dvojka dnes nezaváhala v souboji s Italkou Pennettaovou a v neděli bude moct navázat na své dva grandslamové triumfy z Australian Open. Její poslední soupeřkou bude stejně jako loni domácí šestnáctinásobná grandslamová šampionka Serena Williamsová.
Viktoria Azarenková (© usopen.org)

Viktoria Azarenková letos na US Open musela otáčet už dva zápasy, dnešní semifinále s Flavií Pennettaovou, se kterou poslední vzájemný duel prohrála, ale zvládla ve dvou setech. Po hodině a 35 minutách utkání plné ztracených servisů vyhrála 6-4 6-2

V prvním setu běloruská favoritka hodně chybovala a celkem třikrát nedokázala potvrdit brejk, než uspěla na čtvrtý pokus za stavu 5-4. V dlouhém gamu sice neproměnila pět setbolů, šestou příležitost ale už chytila za pačesy a uklidnila se. Ve druhé sadě udělala jen 7 nevynucených chyb, a i když jich za celý zápas spáchala o dvě více než Italka a zahrála o čtyři vítězné údery méně, splnila roli favoritky.

"Cesta do finále byla dlouhá a náročná, ale teď se cítím krásně. Budu bojovat o trofej a to je hezký pocit," radovala se čtyřiadvacetiletá Azarenková během rozhovoru na kurtu. 

"Dnes to byl velký zápas se spoustou emocí. První set byl hodně těsný, bylo tam hodně ztracených servisů. Když jsem pak v závěru podání konečně udržela, tak to byl myslím rozhodující moment. Dostala jsem se do rytmu, který mi na začátku scházel. Byla jsem trochu zbrklá, ale pak se mi už dařilo udržet míček ve hře. Flavia dokázala vrátit téměř všechno, takže jsem se musela stoprocentně soustředit." komentovala nervózní utkání.



Jednatřicetiletá Pennettaová, jež v New Yorku hrála semifinále grandslamového turnaje poprvé v kariéře, udržela za celý zápas jen jednou své podání a soupeřce postup značně usnadnila. "Dnes to nebyl můj den. Právě teď jsem zklamaná, ale myslím, že na sebe můžu být hrdá," řekla bývalá světová desítka, jež loni na US Open chyběla. Kvůli zranění totiž půl roku nehrála a aktuálně je až na 83. místě světového žebříčku.

Azarenková bude v nedělním finále usilovat o svůj třetí grandslamový titul. Zatím uspěla jen na Australian Open, kde letos obhájila loňské vítězství. Finále si zahrála také loni právě v New Yorku, kde se letos dočká odvety, neboť se postaví znovu stejné soupeřce. "Do finále budu muset dát všechno, bez ohledu na to, proti komu nastoupím." řekla Azarenková ještě předtím, než Serena Williamsová ve druhém semifinále smetla Číňanku Na Li

Běloruská tenistka sice ve vzájemné bilanci s jednatřicetiletou Američankou prohrává i vinou loňské porážky ve finále US Open 3-12, letos však světovou jedničku porazila ve finále v Dubaji i před třemi týdny v Cincinnati. 

Williamsová na letošním US Open ztratila v šesti zápasech dohromady jen 16 gamů. Proti trápící se Na Li dnes ani nemusela předvést svůj nejlepší tenis a navzdory vysokému počtu chyb (20 oproti 19 vítězným úderům) zvítězila snadno 6-0 6-3.

Číňanka v zápase zahrála jen 8 winnerů a udělala 24 nevynucených chyb, jediný světlý moment nabídla až v závěru. Za stavu 2-5 odvrátila při svém podání celkem šest mečbolů, Američanka ale v následné hře žádné další zdramatizování nepřipustila.

"První set byl fajn, ale ve druhém jsem ztratila energii a nehrála jsem svou hru, tak jsem z toho byla trochu zklamaná," řekla Williamsová.

Serena má v této sezoně úžasnou bilanci 66 vítězných zápasů a pouhých 4 porážek, z toho dvě utrpěla právě s Azarenkovou. Ve Flushing Meadows může triumfovat již popáté v kariéře a získat může 17. grandslamovou trofej ze dvouhry.

- GRANDSLAM US OPEN 2013 -
(USA / New York, tv. povrch, 34.300.000 dolarů)
páteční výsledky žen (06. 09. 2013)

Dvouhra - semifinále:
S. Williamsová (1-USA) - Na Li (5-Čína) 6-0 6-3
Azarenková (2-Běl.) - Pennettaová (It.) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

189
Přidat komentář
smazaný uživatel
Drahy dadafte, si borec!!!!
Vlk
Reagovat
dadaft
Zdravím Vlka. ))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se k tomu taky vyjádřím... :)

Vika - Flavia: Kdybych to měl krátce shrnout, tak z pohledu Viky v 1. setu skvělý return, ale servis nic moc. Ve 2. setu opět skvělý return, velmi dobrá hra na síti a o něco lepší servis... Celkově jsem s výkonem Viky spokojený. Jenom jsem byl teda trochu nervózní v 1. setu, když Vika třikrát nepotvrdila brejk. Naštěstí se však mohla spolehnout na svůj skvělý return a po brejku na 5:4 měla další možnost, tentokrát už dopodávat na zisk setu. Bylo to hodně těžké, Flavia ty setboly odvracela neohroženě. Ovšem nakonec to Vika zvládla, když využila šestý setbol. Bylo hodně důležité, že nepustila Flavii k žádnému brejkbolu... Pak už jsem věděl, že to bude lepší. Velmi často se stává, že po vyhraném 1. setu se člověk uklidní a je prostě ve výhodě. Naopak soupeř se dostane pod tlak s tím, že už nesmí zaváhat. Druhý set sice začal v podobném duchu jako ten první, když Vika získala hned v úvodním gemu brejk, aby ho vzápětí zase ztratila. Ale tam veškerá podobnost s 1. setem končila. Vika totiž na rozdíl od první sady získala brejk na 2:1 a pak ho potvrdila. Následoval další brejk na 4:1 a zdálo se, že zápas už směřuje do finiše. Jenže pak Vika v šesté hře nevyužila dva gemboly a Flavia opět snížila na rozdíl jednoho brejku. Trochu jsem se obával, aby se Flavia nevrátila zpátky do zápasu, ale Vika mě ihned uklidnila brejkem na 5:2. V celém zápase povolila Flavii jenom jednou, aby si udržela servis... Potom už Vika dopodávala zápas, když do třetice vyšel mečbol. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Druhé semifinále jsem taky viděl a čekal jsem to vyrovnanější, asi jako všichni... Přišlo mi, že v některých výměnách se Na Li držela, ale pak většinou udělala chybu. Takhle se proti Sereně vyhrát nedá... Výsledky Sereny na US Open opravdu budí respekt, ale já věřím, že ji Vika prověří víc než předchozí soupeřky. Z pohledu Viky je ale určitě potřeba zlepšit servis. Proti Sereně se rozhodně nedá očekávat, že by Vika získávala jeden brejk za druhým... Pokud bude Vice dobře chodit servis (hlavně ten první), tak se její šance zvyšují. Troufám si totiž říct, že ve výměnách je Vika velmi silná a tam může směle konkurovat každému, včetně Sereny.

No a taky bych rád připomněl, že US Open má opravdu to očekávané finále prvních dvou nasazených. Zároveň to bude repríza loňského finále. Věřím, že tentokrát se šťastnějším koncem pro Viku... Když si Vika před US Open vytyčila jasný cíl (finále), tak tady mnozí pochybovali a dokonce mluvili o přílišném sebevědomí. Tak teď už snad nikdo nepochybuje... :)
Reagovat
PetaM
Já si stále myslím, že měla až příliš velké sebevědomí :D V pár zápasech moc nechybělo a kdyby se některé soupeřky více hecly, tak mohla klidně vyletět :D A nejde o to, že zrovna ona to řekla, že už se vidí ve finále. Taková reakce by byla na všechny. Žádná hráčka se ve finále před GS nemůže vidět. Vždycky může přijít někdo, kdo bude v ten moment lepší. Jako ve Wimbledonu. Taky všichni viděli Serenu ve finále, a ona tam nebyla ...
Reagovat
PetaM
Nejblíže k poražení Viky byla Ana. Jen je mi líto, že to nedotáhla do konce ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ono jde hlavně o to, že ty to pořád špatně chápeš... Vika neřekla, že už se vidí ve finále. Ona řekla: "Doufám, že se na US Open potkáme ve finále (se Serenou)." Když někdo doufá, tak to určitě nebere jako samozřejmost... No a že měla Vika jasný cíl v podobě finále, to jí snad nemůže nikdo vyčítat. Jaký cíl by asi měla mít druhá nasazená? Ty píšeš, že "kdyby se některé soupeřky více hecly"... Víš, co se říká o tom "kdyby". :)

Jinak mně osobně by nevadilo, kdyby ve finále místo Viky byla Ana. Fandím oběma stejně. :) Svým způsobem mám radost, že to byla právě Ana, kdo sehrál proti Vice nejvyrovnanější zápas... Přesto je fakt, že od 2. setu už Anička spíš dotahovala. Určitě mohla ještě ve 3. setu srovnat na 5:5 a bylo by to zajímavé. Ale nestalo se...
Reagovat
smazaný uživatel
Victoria to dáš
Reagovat
smazaný uživatel
Serena si ju vo finale natrie na chleba...
Reagovat
dadaft
no, budu upřímný - až Serena ukončí kariéru, plakat nebudu, ale oslavovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ani ja nie, ale kvalita ženského tenisu zaplače.
Reagovat
dadaft
copak Serena ještě hraje ženský tenis?
já včera v jejím zápase žádný neviděl...
Reagovat
smazaný uživatel
Serena nemá pindíka, takže je žena..No v niektorých športoch sú váhové kategórie, ak by boli aj v tenise, Serena by bola v tej svojej jediná..A k tomu vrodená atletická predispozícia, keďže je športovkyňa čiernej pleti, na to však žiaden úzus vymyslieť nemožno, keďže by to hraničilo s rasizmom..

Ešte markantnejšie to je napríklad v behoch na krátke trate..Olympijskú stovku snáď nikdy nevyhrá atlét bielej pleti, rozdelenie disciplíny podľa rasy by znamenalo precedens, takto je to správne..

Chcel som tým len povedať, že v tenise tie svaly pomožu, no nie sú až tak rozhodujúce, tenistky sú na tom ešte celkom dobre..A ak svaly v ženskom tenise tak dominujú, prečo nie je podobný dominantný typ aj v tenise muzskom??..Tá Serena bude zrejme ozaj special one..
Reagovat
MarcelPersch
Palec nahoru!

Dadaft: Nekde jsem cetl, ze vydrzet aspon do Ria(stejne tak Rafa)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak že budeš oslavovat ukončení kariéry někoho, koho nemáš rád, to je v celku logické.

Že v průběhu zápasu, kde máš svou oblíbenkyni, napíšeš o hráčce, že je zvíře, které podává jako chlap, to je trochu....:-o Ale přesto ještě pochopitelné a vysvětlitelné z důvodů zápasové frustrace.
Ale že se od toho neoprostíš ani druhý den a jenom proto, že se její tenis neslučuje s tvými představami o ženském pojetí hry a tím, co by se ti líbilo a co preferuješ, pokračuješ dál....

Nemá cenu tady vypisovat a polemizovat, jak se ženský tenis změnil a proč, co se komu líbí a co ne. To stejně oba víme. Že se s příchodem sester Williamsových tenis posunul na jinou úroveň, je pravda.
Ale posuny v mužském i ženském tenise lze pozorovat po určitých obdobích s příchodem nových, silných hráčů, kteří přinesli vždy něco nového, prakticky po celou éru tohoto sportu. A je to jen přirozený a i nutný vývoj pro to, aby tento sport nezakrněl.
Mimochodem, už i třeba Martina zavedla do tenisu silovější a fyzičtější pojetí hry.

Ale tak jestli ti to nějak ulevuje, tak si to užij....
Reagovat
smazaný uživatel
koho máš za kapitána či kapitánku?
Reagovat
smazaný uživatel
Oskar, vždy ním bude Nadal..ak sa turnaja zúčastní..U Teba asi Serena, si jej fanúšik..

Škoda, že podla fan. prislusnosti nehlasovali vsetci..Vela ludí dalo Serenu za kapitánku, hoci jej nefandia, šli na železnú istotu..
Reagovat
LukasH
Dadaft - A můžu se tě zeptat, na jakej zápas jsi se včera koukal? Já jsem totiž neviděl, že by Serena Nalinu umlátila. Naopak dost míčů jí jenom vracela a Nalina kazila. Jesti tedy myslíš ženským tenisem to, že se musí kazit, vyhazovat v důležitých momentech a postupně se sesypat, tak opravdu Serena ženskej tenis nehraje.
Spousta lidí píše, že Serena dominuje díky tomu, že soupeřky umlátí. To je naprostá hovadina, zvlášť v poslední době, kdy hraje nejlíp na antuce a pomalejších površích. Ona dominuje, protože umí tenis. Má skvělou umístěnost úderů, zahraje v rozhodujících chvílích, má výbornej pohyb, obranu a čtení hry. A samozřejmě servis - ten je nejtvrdší, pravda, ale třeba taková Lisicki umí dát podobně tvrdej, tak proč je tedy tam, kde je?
Navíc, spousta soupeřek má kolikrát ještě tvrdší údery než Serena - Máša třeba a včera v posledních dvou gamech to do ní taky Nalina prala ostošest.

Forehand: Serena by těžko byla ve svý váhový kategorii jediná, když např. Petra váží ještě víc a Azarenka má zhruba stejně. Takže tohle je blbost.
Cha, a co třeba Stosur? Hora svalů, tak proč není nahoře se Serenou?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, já mám taky Rafu - nechtěl jsem na Serenu nakládat příliš zodpovědnosti a dostávat ji pod tlak.:))

Mně se to takhle osvědčilo, protože jsem letos na všech třech GS odhadl vítěze a toho jsem měl i jako kapitána. Takže se držím nastoleného trendu.:)
Reagovat
smazaný uživatel
No já koukám, jak si pěkně šplháš nahoru, je vidět tvoje praxe ve fantasy :)))) Já mám Serenu taky jako kapitánku, ale ne kvůli jistotě, ale že jí prostě fandím a určitou frustraci dadafta chápu, když prostě tvoje favoritka při podání Sereny jen stojí a kouká, jak kolem ní lítají esa a nemá šanci.. ale i Serena ukázala, že není stroj a je porazitelná. :) Je to prostě excelentní tenistka, která na sobě zapracovala a je tam kde je. A jak už jsem psala, já ji obdivuju, co dokázala po svých velkých zdravotních problémech.
Nicméně čekám, že i Petra ji jednou vypráská :)))))) sním či bdím?:))
Reagovat
Sonja
"Škoda, že podla fan. prislusnosti nehlasovali vsetci..Vela ludí dalo Serenu za kapitánku, hoci jej nefandia, šli na železnú istotu.."

No tobě se to říká, když fandíš Rafovi;-)
Reagovat
VlS
Považuji tě za jednoho ze základních lidí konstruktivní diskuse na TP, ale dneska jsi těžce ujel. Co se týče muskulatury, je řada hráček, která je na tom prakticky stejně nebo dokonce líp než Serena, je řada hráček o půl hlavy větších, je spousta hráček s lepším pohybem, Serena není zrovna motorová myš ala Sara, Aga, Karlička. ..... Serena je jedinečná v tom, že většinou nemá slabiny a zvládá to v hlavě. Výjimky potvrzují pravidlo. Ale Serena hraje moderní ženskej tenis se zachováním prvků éry Martiny Navrátilové ( ta s Chris přinesly atletiku do dámského tenisu), které jsou i v éře obranářek a motorovejch myší efektivní - tvrdej servis , volej, lob.
Právem je první dámou ženského tenisu. Až jednou skončí, přijde nová královna a roky potom budeme my fanoušci vzpomínat na Serenu a přivolávat ji zpět, tak jak dneska brečíme po Justine, u chlapů po Patrikovi, Petovi, Maratovi ( po tom já tedy ne) a dalších. Normálka . A tenis bude dál a nové královny budou lepší než ty staré až do nekonečna. Ale to je normální evoluce.
Reagovat
Fandina
Já beru Serenu jako super tenistku a ostatně počet titulů a výher to bezesporu dokazuje a v podstatě se na ní ráda podívám na kurtu jak vždycky dovede zahrát a málokdy se jí nedaří a je to bojovnice. Ale docela ti rozumím v tom, že ona opravdu hraje oproti ostatním holkám jiný tenis, podobný tomu klučičímu. Tvůj názor na tenhle druh tenisu beru a rozumím mu.
Reagovat
dadaft
s tou maskulaturou si děláš srandu???
ano, některé hráčky jsou možná srovnatelné v jednotlivostech (Stosurová ruce, Kerber stehna atd), ale celkově mají všechny hráčky světa k Sereně tak pět kilometrů daleko.
Reagovat
LukasH
Serena je od přírody takovej typ. Ona si zacvičí v posilovně a má tyhle svaly. Je tak stavěná. Ale v tenise to má pramalej význam. Síla úderů závisí především na švihu a koordinaci těla. Takovej Federer nikdy nebyl svalovec a měl nejlepší údery.
Ve finále Roland Garros se Máša vyburcovala ke svýmu nejlepšímu tenisu, kdy byly její údery agresivnější než Sereniny, přesto jí to bylo houby platný. O tom to prostě neni.
Jasně, Serena je primárně ranařka, to ani, ale takových je na okruhu spoustu. Když hrály s Petrou v Dauhá, Serena nevěděla, co má dělat. Chvílema jenom sledovala Petřiny winnery.
Bohužel když Sereně nevychází její typická hra, má toho ještě spoustu co nabídnout. Pokud se tohle stane ostatním ranařkám jako je Petra, nezbyde jim nic. A v tom to celý je.
Reagovat
LukasH
chtěl jsem napsat bohužel pro ostatní tenistky.:-):-)
Reagovat
VlS
Tak se podívej na Sam znova, podívej se na tu uzbeckou holku ( jméno si teď nevybavím), co se svalnatosti týče, mrkni na Lucku .... . Serenin zadek a prsa rozhodně nejsou pro tenis výhoda, tahá s sebou mrtvou hmotu navíc. Nic z toho z ní nedělá chlapa.
Reagovat
smazaný uživatel
Akgul Amanmuradova. Viděl jsem naživo v Praze... :)
Reagovat
dadaft
http://answers.bettor.com/images/Articles/thumbs/extralarge/Samantha-Stosur-vs-Serena-Williams-the-US-Open-final-rematch-Tennis-News-139926.jpg
Reagovat
dadaft
"A můžu se tě zeptat, na jakej zápas jsi se včera koukal? Já jsem totiž neviděl, že by Serena Nalinu umlátila. Naopak dost míčů jí jenom vracela a Nalina kazila."
opravdu si myslíš, že No.6 není schopná něco zahrát, když ji Serena míček jenom "vrací"?
já viděl, že třeba Serenin obouručný bekhend v prvním setu Lině na forhendové doslova vyvracel zápěstí...

já neříkám, že je Serena jenom mlátička, je to vynikající komplexní a extrémně silová hráčka.
a její servis se vymkl kategorii "ženský tenis" (nejde jen o rychlost, tohle zase nepodsouvej mně).
Reagovat
dadaft
* na forhendové straně *
Reagovat
smazaný uživatel
Já ti přesně rozumím, protože ještě vloni jsem Serenu vůbec nemohla vidět a štval mě její styl tenisu, razance, síla, dominantní hra a vůbec... ale potom jsem k ní prostě získala respekt, viděla její chování i mimo kurt a oblíbila jsem si ji.
Ale ty jsi nenapsal nic urážlivého, na rozdíl od jiných, kteří o ní někdy píšou jako o babochlapovi apod., takže já s tvým příspěvkem ohledně Sereny nemám žádný problém .)
Reagovat
dadaft
no s tím "zvířetem" jsem to možná přehnal. ))
dalo se čekat, že si to někdo vyloží extrémně negativně.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak za tu dobu, co sem chodím a čtu tvoje komenty vím, že nikoho neurážíš, takže jsem to extrémně negativně nebrala :)) A že tě štvalo, že tvoje hráčka prohrála dokážu pochopit, tak si to dal najevo jinak než obvykle. :)) Z toho se přece nestřílí :)
Reagovat
LukasH
Ono se dá polemizovat, co je a není ženskej tenis. Pokud je někdo jeden nebo jedna z nejlepších hráčů historie, musí mít něco, co jiný nemají.
Serena je samozřejmě především agresivní hráčka, to se nehádám. Jenom jsem chtěl říct, že to, že je tak dobrá není v tom, že by byla takhle svalnatá nebo dávala pro ženský nevychytatelný údery. Ostatně ono se zápěstí hráčkám vyvrací i po Mášiných úderech. Jenže ta narozdíl od Sereny má slabiny.
Serenin servis je samozřejmě na ženský extrémně tvrdej. Jenže daleko častějc jde o správnou umístěnost než o rychlost.
Jak jsem psal - jak by mohla hrát třeba Petra, která dávala v části zápasu v Dauhá proti Sereně jeden winner za druhým, i pár es. Mohla by hrát taky tak, i když "svaly" nemá. Jenže ona se i s timhle svým uměním trápí někde dnes už mimo top 10.
Takže pokud se "ženským tenisem" myslí přesně tohle, tak se skutečně Serena vymyká.
Reagovat
dadaft
nebo třeba tohle:
http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2013/9/6/1378506901227/73efb4f1-5e6e-4203-ab30-96f8f0ec9c45-620x372.jpeg
- - - neexistuje žádná hráčka, která by se od lokte dolů mohla se Serenou měřit.
Reagovat
dadaft
podívej, Serena je nejvíc na očích, takže to na ni padá nejvíc...

ve skutečnosti mně na tom všem nejvíc štve, že tyhle extrémně silové hráčky den co den ukazují, že technická hra je k ničemu - nikdo nedokáže Serenu porazit technickou hrou... - a tak se to mladé hráčky už ani neučí.
proč se učit něco, co k ničemu není???
občas se dívám na potěr - základní čára sešlapaná do bezvědomí a jenom se do toho pere a pere....

P.S. až skončí Serena, nebudu plakat.
až skončí Máša, budu od radosti týden na mol. ))
(((prosím všechny aby pochopili, že trochu přeháním)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ta fotka u sítě - tam porovnáváš pravou a levou ruku. Jelikož hraje Sam pravačkou, přijde mi lepší porovnávat pravé ruce.

http://www.abc.net.au/news/image/4764394-3x2-700x467.jpg

http://www.saudigazette.com.sa/myfiles/Images/2013/03/23/sp11.jpg

Porovnávání fotek ale není moc dobré, protože je každá přeci jen z jiného úhlu, vzdálenosti a hráčky nebudou mít nikdy identické postavení a napjaté svalstvo.

To by si musely stoupnout vedle sebe a obě ukázat bicáky.....
Reagovat
dadaft
podívej se třeba, jak brutálně dolů šla úroveň volejů - viděl jsi někdy hrát volej třeba Janu Novotnou? - většina současné špičky vedle ní při voleji vypadá jako nemohoucná banda neschopenek.

nebo Masha - ta o sobě v klidu prohlásí, že "dnes se snažila hrát variabilní tenis".
co to znamená?
jeden lob, jeden čop a jeden volej za celé utkání.
:-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
"ve skutečnosti mně na tom všem nejvíc štve, že tyhle extrémně silové hráčky den co den ukazují, že technická hra je k ničemu - nikdo nedokáže Serenu porazit technickou hrou... - a tak se to mladé hráčky už ani neučí.
proč se učit něco, co k ničemu není???"

Ale to je přirozený tenisový vývoj. A navíc, technika je přece také velmi potřeba. Nelze hrát pouze silově. Za prvé to hráčka nebude stále trefovat tak, jak by potřebovala. A za druhé by se úplně oddělala fyzicky.

Serena ke svému silovému tenisu má zvládnutou i techniku, není to pouhá "bušička". A právě to, že nejde hrát tenis pouze na sílu, i když k tomu jsou tělesné dispozice, by se od ní měly mladé a i ostatní hráčky učit.
Že to do nich v akademiích hustí ve velkém a mladé hráčky
do toho buší jako hluché do vrat, to není vina Sereny. Na jejím tenisovém vývoji je vidět, jak je technika důležitá a trenéři a hráčky by si z toho měli brát příklad.
Navíc Serena tenis posouvá neustále dopředu. Zlepšuje se ona, zlepšují se na to konto i ostatní - alespoň se o to snaží. Domnívám se, že to, jak hraje třeba Vika dnes, je způsobeno velkou měrou i tím, že ji úroveň tenisu Sereny posouvala a posouvá neustále dále v jejích možnostech.

Něco jiného je, že takové hráčky jako jsou Aga, Sara atd. nemají bohužel díky svým tělesným dispozicím příliš šancí. Kdyby hrály v jiné éře, slavily by možná úspěch.
Ale to, že se hraje tak, jak se hraje, je přirozený tenisový vývoj.

A víš, co zase přijde divné mně? Že tenisově i mentálně nejtěžší úder, jakým je podání, je Sereně vyčítán jako něco, co kazí a destruuje ženský tenis....
Reagovat
LukasH
Dobře, ale dneska je jinej tenis a vždycky budeš mít ranařky. Druhá věc je, že když ranařky nemají svůj den, nehrajou nic (na rozdíl od Sereny).
Třeba Errani má dost dobrou technickou hru. Když hrála s Petrou v Dubaji, dokonale jí ve druhým setu zaskočila náběhama na síť. Ovšem jakmile jí to Petra přečetla, byla Errani v čudu a ve třetím setu jí to bylo houby platný. (omlouvám se, že pořád zmiňuju Petru. Je to tím, že ty ostatní hráčky tak nesleduju, takže si pamatuju zápasy s Petrou). Tím chci říct, že nejen Serena, ale kterákoliv ranařka, pokud má den, přehraje hráčku s technickou hrou.
Taky je to ale daný tim, že dneska se hraje jinou technikou. Dřív se zdaleka tolik nepoužívalo při úderech zápěstí, takže ty údery nebyly tak silný.
Ovšem souhlasím, že se dneska technika podceňuje strašně moc a taky to podle toho vypadá. Ale nemůžeš dávat vinu Sereně, že je to kvůli ní. To bys mohl říct to samý v éře Navrátilový nebo Gráfovy, který byly taky nehratelný.
Reagovat
smazaný uživatel
No samozřejmě. Porovnávat voleje Jany a Máši vůbec nelze. Navíc promiň, ale Máša mi nepřijde jako dobrý vzor komplexní hráčky. Ta do toho zrovna vesměs opravdu tluče. Je taková prkenná....

Ale já chápu, co tě štve, jen to beru prostě jako přirozený vývoj a současný trend.
V mužském tenise mi taky chybí některé věci z minulosti, o kterých vím, že se už těžko někdy vrátí.
Já bych řekl, že každá éra má své kouzlo, své přednosti i nedostatky.
A také si myslím, že lidé mají obecně tendence vzpomínat na to, co bylo, jako na něco lepšího....
Reagovat
Sonja
Ta poslední věta- úplný souhlas;-)
Reagovat
slacker
Nadherna diskuze
Reagovat
VlS
Na- Li se sama vyhází docela často, to není žádná mimořádka.
Reagovat
smazaný uživatel
Zenské zápasy sú tak rychlé, že by ich kludne mohli odohrat cez prestávky tých muzských..Hlavne Serena by to isto stihla..
Reagovat
smazaný uživatel
Obrovitánská gratulace háčkám! Zápas jsem bohužel neviděla, usnula jsem, ale podle vašich komentářů hrály holky fakt dobře. Takhle hladkou výhru bych nečekala ani ve snu. Držím palce do finále! POJĎTE!!
Reagovat
Bob
Holky supééééééééééér!
Reagovat
slacker
To není mozne, takhle hladkou vyhru jsem necakal ani v nejdivocejsich mokrych snech.
Supeeeeeeeeeeeeeeeer
Reagovat
freeteepek
Holky hrály fantasticky a patří jim velká gratulace! Vážně mi to připomínalo Štěpánka s Paesem o den dřív. Andrea výborně podávala a prohazovala po lajně, Lucka zase kouzlila na síti a obě Wiliamsky tloukly hlava nehlava. To omlouvání u sítě by už mohly zrušit, stejně je to jenom přetvářka, když mířej neustále jedna na druhou...Fantazie!
Serena byla asi fakt unavená ze singla zatímco Andrea výborně rozehraná z mixu. Když se debl umí, je to paráda!
Reagovat
smazaný uživatel
naskocila jsem az ve druhem setu a videla jen zaver, bylo to impozantni. Gratulace holkam! Nechci vyhru snizovat, ale mam Williamsky rada, takze jsem se jich taky vsimala - Venuse mi prisla celkove uz trochu marna - snad mi promine :-) - ale Serena, alespon v mych ocich, byla jednoznacne normalne unavena, predevsim emocne vystavena a pres jeste viditelne povzbuzovani v predposlednim gemu pri servu Venus uz nenasla sily k mobilizaci. Hlavackova byla naopak opravdu jasne z mixu na vlne... ale tak uz to byva. A ty vlny nikdo nerozdava zadara, jasne.. :-) Presto trochu rozladeni, cekala jsem rozhodne tesnejsi vysledek. Kdyz to reknu kulantne..
K omlouvani se jeste pro zajimavost trochu jinak. Vsimla jsem se v jejich zapasech, ze se Lucka Hlavackove omlouva za svuj zkazenej balon. Strasne me to prekvapilo, to se nedela. (Jen se nadava. Si!) :-)) A jede se dal, nikdo si nesmi pripoustet "vinu", strasne to svazuje. Kdysi v davnoveku jsem sama dostala kapky, ze toto nesmim nikdy rikat, protoze jsme TEAM. (Partak byl American.) :-)
Reagovat
VlS
musím se přiznat, jsem to zaspal. Po prvním setu Sereny s Na -Li mě prostě klaply oči a probudil jsem se teď.
Velká gratulace holkám.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Fandina
a je to tam! Andy super hra a Lucka super dopodávání setu a zápasu! Gratulace a koukejte to vyhrát ve finále. Gratulka!!!
Reagovat
Fandina
úžasné holky ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby holky vyhrály, stejně jako Radek s Leandrem - tak by to spolu s mixem byl krásný hattrick :)
Reagovat
PetaM
Holky, byly jste skvělé!!!!! Po prvním rozpačitém setu byl ten druhý naprosto skvělý!!!! Hezky se radujete, raduju se s Vámi!!! Holky, zítra hodně štěstí!!!!!!!!!!! Pojďteeeeeeeeeee!!!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
No to je skvělý, když už singlisti vypadli, tak Háčka mají takový úspěch :)) Holčiny jste skvělé, jako sluníčka, hlavně Andy, děláte nám radost :)))) gratulka obrovská :)
Reagovat
Fandina
Háčka 2:0 ve druhém setu. Tak super a úsměv na tváři jim nechybí. Paráda!
Reagovat
PetaM
Ať jim to vydrží :D Teď už jde do konce druhého setu jen o takovou "maličkost" ... Neztratit ani jednou servis a jsou ve finále :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, to řekni hlavně Lucce :)
Reagovat
Fandina
Nebo prolomit Willemsky ... je mi to jedno, jak to udělají ... ale Venus teď svůj servis podržela ... 2:1 pro Háčka ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
chudák Lucka, ta od Váš dostává kapky :D a ona se náhodou určitě snaží :)
Reagovat
PetaM
Lucka hraje dneska velice dobře. Ano, ztratila 2x servis, ale výměny hraje tvrdě, ale neriskuje zbytečně a stačí. Lucka i Andy dost W+W tlačí ... :)
Reagovat
Fandina
Hlavně, že Lucka doservírovala na set a to dokonce čistou hrou!
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, mně se to seká a zrovna když je to napínavý, to je fakt k vzteku, já to snad nemám šanci dokoukat..
Reagovat
smazaný uživatel
opět dopodávat na vítězství :))
Reagovat
Fandina
Uff ... první set je tady. Nakonec Lucka čistou hrou. Tak ještě jeden holky ... pojď pojď pojď
Reagovat
PetaM
Yes!!! Pojďte holky!!! Lucko, servíruj jako v posledním gamu a půjde to! Do toho!!!! :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka se snaží nekazit....hm...
Reagovat
PetaM
Snaží se, opravdu :D Náhodou, ve ČF kazila mnohem více ... :D
Reagovat
smazaný uživatel
jo to je pravda, ale Venus jim docela pomáhá :)
Reagovat
PetaM
Trošku jsem to čekal ...
Reagovat
PetaM
Holky jsou viditelně hodně namotivované. Zatím pěkný zápas :)
Reagovat
Fandina
Na Eurosportu2 Andy s Mirnyim repete, ale teď hrají živě debla s Williams. Škoda, že to nedávají.
Reagovat
PetaM
Naštěstí jsou streamy no :)
Reagovat
Fandina
4:1 pro Háčka, tak by to chtělo pokračovat takhle a bude to dobré.
Reagovat
PetaM
Já ten Lucčin servis asi roztříštím na kousky Ježiši!!!!
Reagovat
Fandina
Bohužel 4:3 mám dojem, že ze začátku Serena ještě nehrála naplno, teď už to může být jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď mají vcelku "lehký" úkol, dopodávat na vítězství..:)
Reagovat
smazaný uživatel
povedlo se !! paráda
Reagovat
Sonja
http://www.usopen.org/en_US/news/galleries/2013-09-05/201309051378390929454.html
Reagovat
Fandina
Bára s Katkou jsou ve finále debla ... supeeeeeeeeeer!
Reagovat
PetaM
Tak debl by měl začít 7:15 PM, takže asi za 15 minut :D Kdo bude fandit? Nebo už všichni spíte? :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nespím, budu se koukat, jen jsem zvědavá, jestli to bude na Eurosportu, protože komentátor říkal, že to nebudou vysílat, že bude asi velká pauza na odpočinek Sereny. Tedy budíž jí všechna čest, že jde hrát tak brzo.
Reagovat
PetaM
To jsem teda nečekal, že bude odpočívat tak krátkou dobu. I když, jestli je ve varu, tak proč by nešla hned že ... :D Ale každopádně, streamy to jistí. Největší kurt ... Snad z toho nějaký obraz dostaneme :D
Reagovat
PetaM
Muhaha :D A jde se na kurt! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak fandíme a jsem zvědavá, co ty naše drobátka uhrajou :))))
Reagovat
PetaM
Holky to zvládnou!!!! :) Na pošesté :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Andy skvěle u sítě, je při chuti :))
Reagovat
PetaM
Lucka se zase snaží nekazit ... Zatím pěkné ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím Háčka pěkně, 4:1, to jsem tedy nečekala.... do toho holky !!
Reagovat
PetaM
Taky jsem to vůbec nečekal. Ale krásný tenis :) A teď krásný růžek Lucky. Krásný tenis :) :)
Reagovat
Nola
Serena je mašina, krásne čisté údery, jediná kto ju dnes môže porážať je Azarenka, ostatné dámy, žiaľ sú o parník za nimi
Reagovat
Fandina
Gratulace Sereně. Výborná hra a držím palce do finále. Go Sereno go!
Reagovat
LukasH
Docela zklamání. První set jednoznačnej, ale ani ne proto, že by Serena hrála excelentně, spíš Nalina hrála úplně nemožně. Ve druhým pár zvratů, ale až na výjimky se spíš jednalo o chyby.
Serena dneska nijak suverénní - podle skóre sice jo, ale žádný moc údery dneska nepředvedla. Vracela spíš do půlky kurtu a Li kazila.
Zvedla se v předposledním a posledním gamu, kdy už bylo pozdě. Jinak na Sereně bylo vidět, že toho má dost a vůbec mi dneska přišla taková bez energie. A to má před sebou ještě čtyřhru a v případě výhry i zejtra. Trochu se bojim, aby v neděli neodpadla.
Vika sice taky poslední zápasy nepředváděla excelentní tenis, ale na Serenu bude vyhecovaná.
Reagovat
PetaM
Další důvod tu čtyřhru vypustit :D Přece nechce přijít o GS ... Doma ... Před fanoušky ... A nechat ho Vice ... :D :D
Reagovat
Fandina
Také si myslím, že GS v singlu je důležitější ... úsměv
Reagovat
LukasH
No ale teď už to nemůže pustit. Venus je vysmátá. Ta si tam jen pinká pro zábavu, ale Serena je světová jednička mající před sebou náročnou dvouhru.
Reagovat
PetaM
No ano a přesně proto by Serena měla odstoupit a s ní i sestra ...
Reagovat
Fandina
Je to tak, souhlas, měly by odstoupit ... úsměv
Reagovat
LukasH
Když dneska Williamsky prohrajou, všichni budou spokojení. Háčka postoupí a Serena si odpočine.
Reagovat
PetaM
Hele, já chápu, že je to asi nefér. A že chci výhru Háček až moc. Jasně, že by bylo lepší, kdyby Williamsky holky porazily v plné formě ... Jsem sobecký, jasné :D Ale co ... Těším se na debl. Ať vyhrajou ty lepší :) :)
Reagovat
pepin
Tak velká gratulace a hodně štěstí do finále s přáním úspěšného zvládnutí a následného přiškrcení unikajícího parního kotle.
Reagovat
Mayo
keďže tu nebudem zajtra tak už tak dopredu...komon Stanislas ! vamos Rafa ! (:
Reagovat
Sonja
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1234497_640694802630209_2064318142_n.jpg
Reagovat
Bob
Serena je Serena. Obrovskáá gratulace. Stejná gratulace Nalince :) Skvělé výsledky letos :) Jen tak dále :)
Reagovat
dadaft
řekněme si to na rovinu - začít proti Sereně hrát za stavu 0:6 je krapítek pozdě.
rovněž tři gemboly na potvrzení brejku se proti S.W. prostě nesmí zahodit.........................
nakonec aspoň Li Na odvrátila ostudu a zlepšením v závěru z části zachránila zápas...
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Sereně!! :-))

Od obou zápasu SF jsem čekal upřímně čekal víc, hlavně tedy od Na Li vs. Serena, ale tak snad nám to finále vynahradí.. :-))
Come on Serena, jdi si pro titul!!
BTW: Už dlouho jsem Serenu neviděl takhle prožívat zápas, bylo vidět, jak moc chce vyhrát a jak už chce ten MP proměnit! :D
Reagovat
smazaný uživatel
To víš, těší se na čtyřhru :) Jsem zvědavá, v kolik to budou dávat.
Reagovat
PetaM
Upřímně bych bral, aby Serena myslela na debl a třeba aby to vzdaly ... :D :D :D
Reagovat
PetaM
Samozřejmě Singl ... Bože ... :D Chce to kafe :D :D
Reagovat
Fandina
Přesně tak, Serena by se už měla připravovat jak na Viku ve finále ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Já Háčkám moc přeju výhru. Ale tebe by jako hráče ve finále těšilo, že vyhraješ tím, že nehraješ? Mě ne, to radši prohraju na kurtu :)
Reagovat
PetaM
Hm, netěšilo. Já vím no ... :( Ať nastoupí na kurt a ať vyhrajou ty lepší :) :) Každopádně chci, aby ve finále nevyhrály Barty a Dellaqua ... Ty nemůžu vystát :D :D
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Sonja
Tak Nalinka začala pořádně hrát až poslední dva gamy...a Serenu z toho málem trefil šlak.
Highlight zápasu: Nalinčin úsměv, když uhrála fiftýn na síti v posledním gamu (na 30:15)

Jinak (kromě toho konce) mizerný zápas, který podle mě nebyl hoden semifinále GS. Čekala jsem od něj daleko víc...ale co se dá dělat, tak to bohužel bývá:-/

Gratulace Sereně k finále.
Reagovat
Sonja
Jinak nemůžu si pomoct (a fakt to nerada dělám), ale loňské USO pro mě mělo větší grády... Samozřejmě i letos se najdou krásné zápasy, ale loni jich podle mě bylo víc... pamatuju si z toho turnaje hodně- vyřazení Kim Laurou, objevení Sloane (byla tu i předtím, ale až tam mě zaujala), zápasy jako Sharapova-Petrova, Sharapova-Bartoli (nefandím jí, ale Máša letos prostě chybí), Azarenka-Stosur, Azarenka-Sharapova...a na konci grandiozní finále...
Doufám, že aspoň letošní finále se přiblíží loňskému, ale popravdě tomu nevěřím:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Podívej se na letošní wimblík, měl krásné zápasy třeba Delpa nebo Sabine, ale finále katastrofa. Není to třeba tím, že člověk je už tenisem chvílemi přesycený a pak čeká něco ještě lepšího a lepšího, ono to není podle jeho představ a pak nastává zklamání? Já to tedy někdy mívám, že si prostě musím dát pauzu...
Reagovat
Sonja
No faktem je...že loňské USO nasadilo laťku hodně vysoko. A jak ho mám v paměti, tak mě to letošní bohužel zklamalo... Vím, že bych neměla srovnávat, ale prostě si nemůžu pomoct:-D Teď jen doufám, že mi to mírné zklamání vynahradí letošní finále.......
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, ale když vidím jak samy hráčky Errani nebo i Nalina řeknou veřejně, že jsou unavené, nechtějí hrát, jsou pod velkým tlakem, tak se na jednu stranu nedivím, že zápasy ztrácejí ten půvab, který my fandové tak chceme. Já si ani neumím představit, jak to musí být náročné hrát na tak vysoké úrovni...
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že to musí být těžké a chce to silnou osobnost. Představ si, že něco děláš a dlívají se na tebe miliony lidí a hodnotí tě. To není nic příjemného.
Reagovat
smazaný uživatel
Sereně gratulka, i když jsem skoro nic neviděla, ale komenty tady mi stačily :)
Reagovat
Mayo
Serena ponížila, zničila...neni čo riešiť...áno je to tak, je to mašinéria, je to nezastaviteľný vlak.....takže finále podľa očakávania repete z loňska
Reagovat
dadaft
větřím největší obrat od zápasu Schiavone - Pavljučenka na RG2011.
Reagovat
dadaft
tak ne.

pomiňme, že v závěru Serena překračovala čas - gratulace.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale poslední 2-3 gemy nejsou až tak špatné..
Reagovat
Fandina
Linko, tak ještě není konec. Druhý set dobře, v prvním si nehrála, ale chce to přesnější rány, ne tolik minel teď.
Reagovat
dadaft
Serena je zvíře, které podává jak chlap.............
................ omlouvám se, musel jsem to říct, bolí mě jak drtí Nálinku.

ale teď světýlko naděje a zlepšená hra.
není přece možné, aby to furt pálila metr do autu........
Reagovat
Sonja
Pome!
Reagovat
Sonja
Nahráno 40-0 a stejně rebrejk...mě vomejou.
Reagovat
dadaft
chjo.
Reagovat
Sonja
Reagovat
kada.tom
Nalinko, prosím, ještě jí to zkomplikuj a třeba zkus i vyhrát :-))
Reagovat
Mayo
pome aziatka
Reagovat
smazaný uživatel
rakosnicka :)
Reagovat
Mayo
nechápem prečo dávajú prvý zápas wawroša och :/ to ako naschvál
Reagovat
Mayo
už aby som zajtra pozeral ak Boh dá El Matadora...porádny tenis
Reagovat
smazaný uživatel
spolocne dotlacime jednorucakov Richarda a Stana do finale, neboj :)
Reagovat
MarcelPersch
castecne dobrej joke :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dejte si Mayo s RF17GS pusu a běžte si to spolu rozdat jednoručně na kurt :))))
Reagovat
smazaný uživatel
niekto tu potrebuje tvrde medzi nozky :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi pako......
Reagovat
smazaný uživatel
cmuk
Reagovat
dadaft
máme gem. ))
teď prosím kontra-kanára. ))))))))

tenis děs.
Reagovat
smazaný uživatel
Jediný zápas, kdy Li Na nad Serenou vyhrála byl ten, kdy taky v 1. setu dostala kanára, tak uvidíme.. :-))

Ale souhlas, tenis fakt děs, pomalu se na to nedá koukat..
Reagovat
smazaný uživatel
chtěla jsem si hledat lepší stream, nějak mi to zlobí, ale asi to nemá cenu co?
Reagovat
dadaft
možná, že má.
teď Li Na sice nepotvrdila brejk, ale přece jen se zlepšuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mi streamy dneska nějak blbnou..
http://lsh.streamhunter.eu/static/popups/16853004114850.html

Tohle je jediný, který se mi neseká.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
díky, ale mně se dneska na Hunteru seká všechno, takže koukat na stojící Serenu a Nalinku se mi nechce :)
Reagovat
smazaný uživatel
fakt nema soudnost. Na takovou postavu takovou silenou sukni.
Li Na zatim hodne nervozni, snad se chytne...
Reagovat
a.magerova
S módním hodnocením nesouhlasím, ty šaty její postavě právě sluší :-))
Asi si ji pleteš s Azarenkou, která má tentokrát příšerný outfit :-/
Reagovat
kada.tom
Chudák Na Li :-(
Alespoň ten jeden game jí mohla Serena nechat ...
Reagovat
slacker
Na Li hraje s virozou
Reagovat
PetaM
Aspoň, že jsi napsal Na Li ...
Reagovat
MarcelPersch
jak si na to prisel?
Reagovat
PetaM
Ále ... Teď všechny hráčky, které hrajou špatně, tak mají virózu ala Petra ....
Reagovat
MarcelPersch
ja tusil, ze to bude neco ve spojitosti s Petrou :))
Reagovat
slacker
Je to Na Liova nebo Li Naova? :-)
Reagovat
PetaM
Je to Na Li :D Ona nelíná, ani není líná :D :D :D Nechápu, že to pořád skoro všichni říkají .. :D
Reagovat
a.magerova
V Číně se to píše jen takto Li Na - přes to nejede vlak.
Li - příjmení
Na - jméno
Na Li je dle čínských zvyklostí špatně, takže teď babo raď, jak její jméno přechylovat, nejraději nepřechylovat ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Protože v Číně jí tak jinak nikdo neřekne, takže to komentátoři převzali, ale já osobně to nechápu a říkám jí taky Na Li, neboli Nalinka :)
Reagovat
slacker
Na Li je jmeno jako housenka kde nepoznaz hlavu od zadele :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se to líbí a protože jsem Češka, tak jí holt budu říkat podle českých zvyklostí ať to zní klidně jako housenka s hlavou jak zádel :))))
Reagovat
Fandina
Nalinka je hezké a já jí říkám LiNka ... úsměv
Reagovat
Mr.Pink
Asijska jména se nepřechylují. Li Na je správně, v Asii se vždy nejdřívě píše příjmení (Li).
Reagovat
jackiec
williamsky nemusím, ale prot šarapce a azarence ji přeji ať ji zavře tu uřvanou držku
Reagovat
Nola
Serena prosím brzdi trochu, snáď nechceš nadeliť aj v semi kanára
Reagovat
MarcelPersch
to uz je nejak pres 20 gamu za sebou uhranych.ne? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Serena ted uhrála 23 gemů v řadě :D
Reagovat
Mayo
Serena hľadá súpera ako ináč
Reagovat
slacker
neeeeeeeeeeeeee .... Petro bylas prece lepsi nez ona, kde jsi???
Reagovat
Sonja
:-D
Reagovat
PetaM
Petra se Vice vyhýbá, jak jen nejlépe umí :D :D :D
Reagovat
slacker
Je to totiz obracene. Hrat Petra osmifinale tak ho Vica prohrala, takhle uz vedela ze se ji vyhne :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo si počká, ten se dočká.. takže věř :)
Reagovat
PetaM
Neměl bych nic proti tomu, aby se potkaly na TM 2013 ... :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
:)) no to asi nikdo :)) 2013 je prostě magický číslo :)
Reagovat
smazaný uživatel
nee
Reagovat
Mayo
upišťaná dostane od Sereny naložené
Reagovat
smazaný uživatel
zmasakruje ju, zavrie jej hubu...
Reagovat
Sonja
Fuj, kde se ve vás bere tolik agresivity? Chtělo by to jít se provětrat ven nebo si pustit nějakou uklidňující hudbu...
Reagovat
smazaný uživatel
Já to taky nechápu, sice Viku nemám ráda, ale pořád to můžu vyjádřit normálním způsobem než bejt vulgární... jenže to je o lidech..
Reagovat
Mayo
ja su klidný
Reagovat
Mayo
ale to, že jej napíšem upišťaná neznamená, že ju nenávidím :D
Reagovat
Sonja
A ještě jackies nahoře... Tohle je humus fakt.
Reagovat
Sonja
*jackiec
Reagovat
smazaný uživatel
co sa nelubi?
Reagovat
Sonja
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist