Azarenková před US Open: Doufám, že se ve finále utkám se Serenou

23. 8. 2013, 11:27
Aktuality 64
Běloruska Viktoria Azarenková skončila minulý rok na US Open až ve finále, kde po třísetové bitvě podlehla Američance Sereně Williamsové. Letos se však světová dvojka hodlá o titul ze závěrečného grandslamu sezóny porvat a doufá, že bude mít příležitost Sereně finálovou prohru vrátit. "Výhra nad ní mi zvedá sebevědomí," přiznala.
Profily hráčů
Victoria Azarenková

Po dvanácti měsících se Viktoria Azarenková znovu vrací do New Yorku. Světová dvojka, která minulý rok ve finále v třísetové bitvě podlehla světové jedničce Sereně Williamsové, je však letos připravená Američance vše vrátit.

Od loňského finále se se Serenou, jež je momentálně asi největší soupeřkou Bělorusky, utkala celkem čtyřikrát a oba zápasy hrané na tvrdém povrchu (finále na turnajích v Dauhá a v Cincinnati) vyhrála mladší Azarenková.

"Cítím se zdravě a také silně. Bylo skvělé mít tak úspěšný týden jako jsem měla v Cincinnati teď těsně před US Open," řekla Běloruska.

"Serena je v posledních letech mojí největší soupeřkou. To, že jsem jí porazila letos v obou zápasech na hardu, mi dodává sebevědomí a sílů do dalších zápasů s ní," komentovala Azarenková rivalitu se světovou jedničkou. "Naše zápasy jsou vždy na vysoké úrovni a jsou hodně těsné. Doufám, že se na US Open potkáme ve finále. Cítím se ve skvělé formě, takže by to skvělé."

Čtyřiadvacetiletá tenistka zažívá skvělou sezónu, v průběhu níž získala už celkem 3 tituly, včetně grandslamového Australian Open. Před závěrečným grandslamem odehrála na tvrdém povrchu turnaje v Carlsbadu a následně turnaj WTA Premier v Cincinnati.

"Má příprava před US byla skvělá. V Carlsbadu jsem hrála finále a v Cincinnati jsem vyhrála. Poté jsem měla pár dní volna na odpočinek a relax, takže jsem nabrala novou sílu a už se moc těším na poslední grandslam sezóny."

Viktoria Azarenková - 2013

Získané tituly (3): Australian Open, Dauhá, Cincinnati
Výsledky na grandslamech: Australian Open - vítěz, French Open - semifinále, Wimbledon - druhé kolo
Vyhrané/prohrané zápasy: 36-4
Zápasy proti TOP 10: 8-2
US Open historie: Finále (2012), Osmifinále (2007), Třetí kolo (2011, 2009, 2008, 2006), Druhé kolo (2010)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

64
Přidat komentář
r176
to je vražedný tenis od petry!!je mi líto klárky
Reagovat
smazaný uživatel
Ne fakt, gigin má pravdu. Pak to nemá vážně cenu, když nevíme, kdo je kdo.
PROSÍM ZNOVU VŠECHNY, KTEŘÍ NEMAJÍ JAKO NÁZEV TÝMU NEBO JMÉNO KOUČE SVŮJ NICK Z TP, ABY TAK UČINILI! DĚKUJI!:)
Reagovat
gigin
Koji vam je kurac??!!!
Prosím vás (některé) dejte si název týmu, nebo kouče podle nicku na tp. To je pak o ničem. Není čas lámat si hlavu, kdo je kdo! :DD Oskar dokonce uvažuje, že by dotyčné rebely smáznul. Fakt, nebuďte šváclí hovnem přes míchu a učiňte tak. Dííííííííííííííky :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl, já to smolím, že to sem dám a tys mě předběhl. Tak dík.:))

A tak jako ty bych to stejně neuměl napsat.:D))
Reagovat
Bob
Někteří jsem třeba nejsou ani zaregistrovaní, jenom jsem chodí a čtou a něčím nepřispívají.
Reagovat
smazaný uživatel
Což je přesně můj případ :)... Zaregistroval jsem se dnes a chtěl jsem se ve vhodné době trošku představit, což teda udělám nějak se začátkem US Open, u vhodnějšího článku než tenhle ;). Tenisportál čtu už dlouho, fantasy ligu jsem sledoval prostřednictvím zde registrované přítelkyně na Wimbledonu a řekl jsem si, že teď už to vyzkouším sám.
Reagovat
gigin
Bob: To máš sice pravdu, ale pořádek musí bejt!! :DDD viz Tyler
Tyler: Děkujem a vitaj!! :)) A nalej :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
No ale i na TM se hrálo na tvrdém povrchu, i když to byla hala....
Reagovat
smazaný uživatel
A já doufám, že Petra ve ČF porazí Azarenku a dostane se do finále!
Reagovat
Vojtaakk
Doufám, že ty se do toho finále vůbec nedostaneš...
Reagovat
smazaný uživatel
Vika je namlsaná z posledních dvou výher na hardu proti Sereně.:) Ale to by se jí taky mohlo vymstít, bude si už na Serenu víc věřit, nemusí být tak ostražitá....
Naopak to může hrát do karet Sereně, ta se z její poslední prohry může poučit, namotivovat a ještě na něčem zapracovat.

Největší sranda by byla, kdyby byl ve finále někdo jiný. Třeba Aga nebo Na Li a z dolní půlky Sam.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud chce Serena pomýšlet na postup do finále, musí se ji podařit zlepšit svou hru.
Na posledních dvou turnajích dobře nehrála.... hromada UE, hromada ztracených podání čistou hrou, častá absence prvního podání a následná únava z dlouhých a vyčerpávajícíh výměn, nekonzistence.

Navíc bude v domácím prostředí vystavena velkému tlaku. Ona se pod něj na USO sama vždy dostává a je tam nervóznější než jinde. Je to logické, protože je doma, ale to ji vůbec neprospívá.

Zatím z toho, co jsem ji viděl, v obhajobu nevěřím. Rád bych se ovšem pletl.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono to taky může být tak, že po Wimbledonu tvrdě (už je to trochu zprofanované slovo) trenovala. A byla ještě zatavená. Forma příjde právě na USO. Už je přece jenom starší dáma a nemůže honit více zajíců najednou.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, může to tak být.

Upřímně, já se až divil, jak honila ten titul ze Cincinnati. Myslel jsem, že prohraje dřív a nebude hrát dva celé turnaje takhle za sebou. Přijde mi, jakoby se za těmi tituly teď honila až příliš - jakoby chtěla dohnat ty časy, kdy to na běžných turnajích flinkala.
Ale třeba to tak není a měla to ještě jako součást přípravy.
Reagovat
Mayo
Vika a Serena ak bude také kvalitné finále ako vlani, tak kľudne
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě to byl kvalitou dost podřadný zápas. Nápětí nerovná se kvalita.
Reagovat
smazaný uživatel
hmmmm... vica je top hráčka,ale tímto si docela naběhla. velkohubá prohlášení totiž na WTA moc nepatří =)) a ohledně vicy - bude to znít hloupě,ale za celou sezónu se jí "povedly" jen 2 turnaje,v Dauhá a druhý až nyní. US open má šanci vyhrát jen díky losu,který ji ale zase na druhou stranu má rád :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale prosím tě... Australian Open se nepočítá? :) Nehledě na to, že Vika letos často laborovala se zraněními a některé velké turnaje nemohla odehrát...
Reagovat
gigin
Kašli na to :)) Asi měla říct: Jako jsem fakt marná. Teď jsem klepla Serenu a to mne srazilo k zemi. Možná jako tak tak prolezu do druhého kola. Navíc nejsem fakt zcela fit. Ale tak zkusím to, no....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na AO měla Vica štěstí jako už dlouho ne (ano, historie se na to neptá), soupeřky jako Daniilidou, Vesnina nebo uplně vyčerpaná Stephens opravdu byly pro hráčku jakou je a s formou jakou měla prostě dárek. Jediné těžké utkání bylo až ve finále, Líná ji potrápila, ale Vica to zvládla a má titul. Dauhá ale v tomto ohledu pro ni bylo mnoohem těžší než celé AO, to mi nevymluvíš. Se zraněními souhlasím. Btw. mě šlo jen o to, že kdy naposledy jsme na WTA viděli hlášku, Ok jdu do finále? Proto tady ten hate od všech :))
Reagovat
smazaný uživatel
sorry ale takhle mi to prijde jako by uz byla ve finale a doufala, ze z druheho SF pujde Serena. Kdyby rekla neco ve smyslu jako "Doufam, ze se letos zase dostanu do finale a budu mit sanci na odvetu se Serenou" tak to mi prijde vpoho.

Ale necetl jsem v originale, takze nevim jestli to neni treba spatne jenom prelozene ale tak mi to z toho ceskeho provedeni prijde.
Reagovat
gigin
Z článku:
"Doufám, že se na US Open potkáme ve finále."
Reagovat
rib
souhlas, taky to tak vidím
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nikde není psáno, že cesta k titulu na grandslamu musí být těžší než třeba v Dauhá... Vika prostě vyhrála a hotovo. :)

gigin: Přesně tak. :) Ale víš co? Já si prostě myslím, že tohle je česká povaha. Nevěřit si, podceňovat se, být alibista... Podle mě třeba Američani vzali tohle vyjádření Viky jako úplnou samozřejmost.
Reagovat
gigin
Já nevím, jestli je to o národnostní povaze a jak to kdo přijímá. Spíš mi jde o to, co kdo říká. Prostě, když nastupuješ na nějaký turnaj, tak tam jdeš vyhrát. Máš to v hlavě. To je přece normální. Tak proč to jako neříct. Aza řekla, co si myslí a jak to cítí. Tomu rozumím. Tečka.
Reagovat
smazaný uživatel
To je jasný, je to světová dvojka, tak co má říkat? Že bude ráda, když dojde do čtvrtfinále nebo za každé povedené kolo?:-o
Reagovat
smazaný uživatel
gigin: ale to je trosku jiny ale oto mi nejde...

Ted chci zminit to, ze jsi montymu psal to jak to ma rict. A proc by to tim padem nemela rict jina hracka? Nemyslim si ze jedn ona a Serena si brousi zuby na vitezstvi. Ale at si to rika jak chce :-) Posledni slovo stejne urcuje turnaj, takze tam se uvidi. Pokud to vyhraje tak Gratulace, protozr vim ze nato maka ale pokud ne tak....
Reagovat
jackiec
azarenko, doufám že zmizíš z new yorku co nejdřív ať nám svým otravným řvaním nekazíš požitek ze hry, hned jak vyletíš se ožeru!
Reagovat
PetaM
Viko, ty doufej, že se do finále dostane aspoň jedna z Vás :D Wimbledon, nechť je odstrašujícím příkladem :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jsou v tom dva háčky. Zaprvé v New Yorku není kluzká tráva (která vyřadila Viku) a zadruhé Sabine (která vyřadila Serenu) na betonu není takový postrach jako na trávě... :)
Reagovat
PetaM
Omlouvám se, nějak se mi to samo odhlásilo, anonym jsem já :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Sem jde vkládat anonymní příspěvky? :-)
Reagovat
PetaM
Myslím, že ano :D Taky jsem tady komentoval, když jsem ještě neměl účet :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
to je uplne jedno ze Sabine je na betonu polovicni jako na trave. Na betonu hraji zase jine hracky mnohem lepsi tenis napr. takova Sam, ktera ji uz letos sjela jako malou holku a ma ji teoreticky na CF. A jsou tam i dalsi, ktere kdyz maji den tak Viku muzou pomalu i vyprovodit ztoho kurtu.

Proste tadyto mi prijde ze uz se vidi ve finale. To hracka formatu Viky by si jeste nemela dovolit tohle vypustit do medii.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale ty jsi uváděl jako příklad Wimbledon, tak jsem ti odpověděl na tohle téma... :)

Freedom: Viz giginova reakce o trochu výš... Vika se nikde nevidí.
Reagovat
PetaM
No, já narážel prostě na to, že v Semi byla jen jedna hráčka Top 10. Záleží na hráčkách, jestli mají svůj den a té druhé se nedaří, to se pak favoritkám těžko postupuje :D :D A tak je to na každém turnaji ...
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre....nerikam ze jo ale me to prijde trosku nedmerene nad ostatni hracky...Docela rad bych si precetl tu anglickou verzi. Ne jenom Vika budou mit tezkou cestu do finale.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen aby ses tam dostala, Viko :D
Reagovat
smazaný uživatel
Když tady čtu ty kecy, tak sem taky musím napsat něco svého... Na posledních třech betonových grandslamech získala Vika dva tituly a jednou byla ve finále, kde prohrála velmi těsně. Není lepší hráčky na betonu, než je Vika. A kdo ji nemá rád, ten ať si trhne nohou! :D
Reagovat
Bob
Co dalšího za vtip tam máš? :D
Reagovat
smazaný uživatel
To není vtip, ale dosažené výsledky... Serena je určitě lepší na antuce a trávě, ale na betonu je lepší Vika. Jen si srovnej výsledky posledních grandslamů a taky ostatních turnajů na hardu...

Mimochodem, nebyl jsi fanoušek Viky ještě nedávno?
Reagovat
Bob
Ale není to trochu divné tvrzení "Není lepší hráčky na betonu, než je Vika"? Vždyť sám víš, že to není pravda. Tahle věta totiž zní něco jako ve stylu at all.

No vždyť já jsem její fanoušek, co se ti na tom nezdá?
Reagovat
smazaný uživatel
A proč to není pravda? Podle výsledků na hardu je za poslední dva roky lepší Vika (jen se podívej na počet titulů). To mi asi těžko vymluvíš a US Open na tom taky nic nezmění...

Kdybys byl její fanoušek, tak bys nikdy nenapsal příspěvek jako ve 13:00. Navíc vždycky fandíš Sereně proti ní a Vice přeješ možná tak proti Mashe... To jsi nějaký divný fanoušek. :)
Reagovat
Bob
Vika není nejlepší hráčka na tvrdým povrchu at all. Ať se ti to líbí nebo ne, zatím ne. Možná v posledních dvou letech, ale ne celkově.

S fanděním to mám tak. Mezi moje oblíbené tenistky patří jak Vika, ale i Serena, Petra, Sloane, Jamie, Li, Sabine atd. Ale když hraje Vika proti Sereně, tak fandím prostě Sereně. Serena je jedna z nejlepších hráček historie a ve mně pořád tkví tento fakt a jsem na ní pyšný. Vika je mladá a drží se na vrcholu a určitě toho ještě hodně dokáže, myslím, že těch pár GS ještě vyhraje. Její tenis se mi líbí, hraje tvrdě a konečně se našla a drží se nahoře, kam taky patří.

Co se týká Mařeny - její zápasy jsou mi často lhostejné. Když hraje proti mým oblíbenkyň, logicky fandím jim. A Serena ji klepe už 9 let a to se mně taky líbí.
Reagovat
Bob
btw. ten příspěvek 13.00

Celkem prča by to byla,ale to už by Vika měla smůlu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak doufám, že je ti Serena taky trochu sympatická a nefandíš jí jenom proto, že je jednou z nejlepších hráček historie a že poráží Mashu... Ale to je tvoje věc, komu fandíš a proč.

Co myslíš tím "celkově"? To tam započítáváš i Navrátilovou? :D Já jsem psal v horizontu posledních třech betonových grandslamů (tzn. AO 2012, USO 2012, AO 2013) a tam je Vika (titul, finále, titul) prostě úspěšnější než Serena (osmifinále, titul, čtvrtfinále). Stejně tak betonových titulů z ostatních velkých turnajů má Vika v poslední době víc... Takže momentálně je na betonu lepší Vika. :)
Reagovat
Bob
No jo no, minulý rok prohrála tak blbě ve finále, kde nedopodávala set. Se jí nedivím, že chce odvetu. Doufám, že bude zase podávat na vítězství a dopadne to stejně jako vloni. To by byla prča.
Reagovat
George_Renel
že se do finále nedostane. Jelikož odpadl hekot Šarapovové, obejdu se i bez sirény Viktorie.
Reagovat
smazaný uživatel
Vika určitě odpustí... Anička je na Twitteru!!! Huráááá!!! :)
https://twitter.com/AnaIvanovic

Tak teď už zbývá jenom Katka... :D
Reagovat
smazaný uživatel
off topic...

V pavúku žien vidím Wozniak z Kanady..Nie je to tá, čo pred nedávnom skončila s tenisom kvoli depkám?.. Alebo si ju pletiem?..
Reagovat
smazaný uživatel
to byla Rebecca Marino.. možná jen s jedním "c"
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné, Marino sa volala..

Dik ;)..
Reagovat
rib
doufám, že v semifinále se utká s Petrou...
Reagovat
smazaný uživatel
Petra bude mať seriózny problém už v druhom kole podla mna..
Reagovat
PetaM
Když už, tak by se potkaly ve ČF :) :)
Reagovat
rib
díky, já ty pavouky neprohlížela, koukám jen kolo dopředu (což je nyní semi v New Haven) a přeju si Petru na USO aspoň v semi :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ja moc doufam, ze Petra nabere trochu formu a Viku minimlane dost potrapi...
Reagovat
smazaný uživatel
Nechcem byť zlý Vicka, ale ty mozes tak v prvom rade dufat, ze sa do toho finale dostaneš..
Reagovat
smazaný uživatel
uvidime kto sa bude na konci radovat
Reagovat
smazaný uživatel
Nepochybovals o Vice už před RG, že nemá ani na semifinále? :) Hele, Vika přeje na US Open vítězství Rafovi, tak na ni buď hodný! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Alečo, naozaj?..Vicka +1 ;)

Len mi príde to vyhlásenie kapánek velkohubé, Vicka nie je v pozícii, ktorá by mala brat finále za samozrejmost..
Reagovat
MarcelPersch
Serena taky urcite preje Rafovi, v rozhovoru rikala, ze ho sleduje a jeho vyhry na turnajich ji dodavaji motivaci.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, nejvíc přeje Rafovi. :) No, velkohubé to není ani náhodou. Samozřejmost to určitě není (to ani u Sereny), ale Vika je druhá nasazená a loni byla dva míčky od titulu... Finále prostě musí být jednoznačným cílem, jinak by to byl alibismus.
Reagovat
smazaný uživatel
a pekne jej to tam nalož

Come onnnn Victoria
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist