Azarenková prohrála, v Eastbourne tak slaví Ruska Makarovová

19. 6. 2010, 17:10
Aktuality 7
Z kvalifikace až k turnajovému prvenství. Na počin, který se naposled povedl Alexandře Dulgheruové loni ve Varšavě, dnes navázala Jekaterina Makarovová, která ve finále zdolala zdravotně indisponovanou Victorii Azarenkovou po setech 7-6 a 6-4.
Victoria Azarenková

Jekaterina Makarovová se do hlavní soutěže probojovala z kvalifikace a v průběhu turnaje neztratila se soupeřkami jako Stosurová či Kuzněcovová ani set.

Ruská tenistka se v úvodu utkání dostala do vedení 5-2, přičemž Azarenková byla mírně limitovaná v pohybu. Ani to však běloruskou tenistku nezlomilo a dokázala srovnat na 5-5. V 11. hře navíc měla světová patnáctka příležitost k breaku. Tu však nevyužila a první set dospěl do tie-breaku. V něm se Makarovová rychle ujala vedení a set, trvající 66 minut, nakonec dovedla do vítězného konce.

Ve druhém dějství Victoria Azarenková prokázala velkou bojovnost, avšak v páté hře ztratila podání. Hned vzápětí měla rodačka z Minsku celkem čtyři příležitosti na re-break, ani jednu však neproměnila. Druhý set tak ruská tenistka získala poměrem 6-4.

„Je skvělé vyhrát titul. Stále tomu nemohu uvěřit. Na trávě se mi hraje dobře a tento turnaj jsem si opravdu užila,“ řekla po utkání až stá hráčka žebříčku WTA, které se letos až doposud příliš nedařilo.

Makarovová se dočkala prvního turnajového vítězství ve třetím finále po loňských neúspěšných pokusech ve Fezu a Estorilu. Zároveň se připojila k seznamu slavných vítězek tohoto turnaje, zahrnující jména jako Justine Heninová, Kim Clijstersová, Martina Navrátilová či Chris Evertová.

Výsledky - Eastbourne - ženy (tráva, dotace 600.000 dolarů):

Dvouhra - finále:
Makarovová (Rus.) -  Azarenková (Běl.) 7-6 6-4.

TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

7
Přidat komentář
skott
Prestoze jsem z celeho Eastbourne videl tentokrat jen dnesni finale, musim Kate vyseknout obrovskou poklonu, protoze by me ani ve snu nenapadlo po jeji dosavadni zpackane sezone (vcetne treba naproste potupy v Hobartu od Ally) v neco podobneho byt jen v koutku duse doufat.Navic styl jakym si dosla pro svuj prvni titul mluvi sam za sebe a je vice nez obdivuhodny - bez ztraty setu, pet skalpu hracek TOP 20 v rade...proste pohadka a jeste jednou kloboucek dolu pred ni;-)
Celkove finale melo vysokou uroven a nebal bych se ho zaradit k nejlepsim tento rok.Statistiky jsou vymluvne, obe vyrazne aktivni pomer viteznych micu/nevynucenych chyb, k tomu dramaticky prvni set, kdy jeste Azarenka byla v poradku.Trochu jsem se strachoval, protoze Kata neni ¨finiserka¨ a ten stav na Azarenky servisu pri 5-2 a 30-0 ji mohl mrzet, dvojnasobne pak po naslednem rebeaku...nastesti to ale zvladla i tak.No a Azarenku musim ocenit aspon za to, ze to Kate nepokazila a nevzdala, byt na jejim miste takova Jankovic, tak byl po prvnim setu konec.
Reagovat
skott
*vlastne jiz vcerejsim finale:)
Reagovat
smazaný uživatel
Makarovova hrála velmi dobře, ale i přesto si myslím, že kdyby na tom Viktoria byla fyzicky lépe tak by jí porazila. Azarenka nabrala formu před Wimbledonem tak doufám že zdraví vydrží, protože ikdyž heká stejně jako Maria tak jsou to jedni z mých oblíbench hráček na okruhu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak může někdo fandit takové hysterce. Kolik ta vzteklá siréna už projela dobře rozehraných utkání.
Reagovat
smazaný uživatel
Co tý Azarenkový zase je? Přijde mi, že letos je to jedno zranění po druhým. Anebo možná furt jde o jedno a totéž zranění, které se furt obnovuje, páč jej nikdy pořádně nedoléčí.
Reagovat
smazaný uživatel
Víš co je zvláštní? Když vyhrává a soupeřky válcuje, po "zranění" není ani stopy. Když se jí ale přestane dařit, někdy se vzteky úplně rozhodí. Teatrálně předvádí "zranění", brečí na kurtu jak harant a podělá to tím spíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda losu, přes Venuši neprojde. Letos mohla uhrát dobrý výsledek.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist