Azarenková se z Dubaje odhlásila kvůli zranění i letos

19. 2. 2013, 13:20
Aktuality 82
Viktoria Azarenková nebude tento týden v Dubaji bojovat o návrat na post světové jedničky, o který minulý týden navzdory triumfu v Dauhá přišla. Běloruská tenistka se dnes ze soutěže ve Spojených arabských emirátech odhlásila kvůli kostní modřině na noze. Zranění ji přitom do hry nepustilo ani před rokem.
Profily hráčů
Viktoria Azarenková

Viktoria Azarenková minulý týden obhájila titul v katarském Dauhá, i přes finálovou výhru nad Serenou Williamsovou ale musela přenechat místo na trůnu pro tenisovou královnu právě jednatřicetileté Američance. 

O návrat zpátky do čela mohla třiadvacetiletá Běloruska zabojovat hned tento týden v Dubaji, dnes se však kvůli zranění - kostní modřině na noze - ze soutěže dotované částkou 2 miliony dolarů odhlásila. 

"Jsem velmi zklamaná, ale musím poslouchat své tělo," oznámila se Azarenková, kterou bolesti trápily už část turnaje v Dauhá. 

Serena Williamsová, jež včera započala 124. týden v čele žebříčku, tak na prvním místě vydrží minimálně měsíc až do 18. března. Pak ji může Azarenková sesadit po turnaji v Indian Wells, vzhledem k obhajobě bodů je to ale velmi nereálné.

Azarenková tak zatím velmi nápadně napodobuje vstup do loňské sezony, kdy neprohrála 26 zápasů v řadě. Během nich turnaj v Dubaji také vynechala; tehdy se omluvila kvůli zranění kotníku, který si na předchozím klání v Dauhá podrvtla už v semifinále, přesto nakonec získala titul. 

Letos dvojnásobná grandslamová vítězka rovněž ještě neprohrála. V Brisbane sice netriumfovala, před semifinálovým duelem ale odstoupila kvůli zranění palce na noze. Pak obhájila tituly na Australian Open a v Kataru a na kontě má už 14 výher ze stejného počtu zápasů.

V Dubaji by místo Azarenkové měla dostat šanci Carla Suarezová-Navarrová, která neuspěla v posledním kole kvalifikace. Španělka v pavouku obsadí místo po Bělorusce a bude tak nasazena přímo do 2. kola. V něm se utká s Ruskou Naďou Petrovovou, která dnes vyřadila Slovenku Dominiku Cibulkovou. I bez Bělorusky v Kataru startuje sedm hráček Top 10.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

82
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
dadaft
vypadá to na velmi tuhý boj.
Reagovat
smazaný uživatel
Po Dauhá jsem se moc těšil na další zápasy Viky. Holt si budu muset počkat do příštího turnaje. Je to škoda, ale zdraví je přednější. Při finále v Dauhá měla Vika tejp na noze, teď už vím proč... Přeju brzké uzdravení, Viko! :)
Reagovat
freeteepek
Viděl jsem jen třetí set, ale ještě teď jsem docela v šoku. Proti sobě nastoupily dvě hráčky z naprosto odlišným herním pojetím. Julie má jeden z nejrychlejších servisů. Sara oproti tomu jeden z nejslabších. Vyhrála Sara, i když se v podstatě jen bránila. Celý třetí set míček pouze vracela do hry Julii na backhand a ta si s tím nevěděla rady. Dřív nebo později jí to pinkání přestalo bavit a zkusila zaútočit. Bohužel často nezvládla následný útočný míč. Kazila (těžké) voleje. Vysoké topspiny nedokázala zkrotit. Proč útočí, když to neumí? Sara navíc vyniká v tom, že nejednu špatně umístěnou smeč vrátí. Bylo neskutečný pozorovat v Dauhá v deblu, co všechno s Vinciovou jsou schopné vrátit! A navíc velmi dobře umístit do zadní části kurtu...
Útočná hráčka typu Julie by, když nemá svůj den, měla být trpělivější. Hlavou zeď neprorazíš. Když viděla, že jí to Sara dává pořád do backhandu, proč ani jednou nezkusila si ten backandový úder obejít na forehand? Bylo přece jasný, že se jí to křížem zase vrátí zpátky. A že to nebude žádná rána:-( Třeba taková Klára Zakopalová by to jistě udělala. BTW. Moc by mě zajímalo, jak by vypadal souboj právě Zakopalový s Eraniovou. Obě mají podobnou hru, jejíž největší slabinou je servis. Klára hráje možná o něco útočněji. Sara zase dělá méně chyb...
Reagovat
freeteepek
Dnes jsme viděli starou dobrou Petru 2011. Za předvedený výkon určitě pochvala. Líbilo se mi, že zkoušela i kraťasy. Jen by na nich měla ještě trochu zpracovat:-)
Dnešní hladké vítězství bych ovšem nikterak nepřeceňoval. Daniela na Petru hrát neumí a naopak. Petra si na Danielu velmi věří.
Když bych zhodnotil Petřinu hru objektivně, za dva roky zatím nevidím žádný výrazný posun. Zase hrála nahraný míč, měla odkrytý kurt, ale trefila se štěstím lajnu:-) Když je Petra koncentrovaná, tak ty lajny trefuje, jenomže tu koncentraci zřídkakdy udrží celý zápas. Hrát pořád na tak velké riziko je opravdu zbytečné. Začátek zápasu mi unikl, ale mám pocit, že Petru dnes podržel spolehlivý servis. Pokud ten funguje, není co řešit. Jenomže víme všichni dobře, jak na tom Petra ještě nedávno se servisem byla...
Příští zápas s Ivanovičovou ukáže, jestli Petra už definitivně zahnala australský chmury. Takové výkony jako dnes nebo před pár dny proti Sereně by potřebovala podávat konzistentně.
Jedině stabilně kvalitní výkony z ní totiž můžou udělat opravdovou tenisovou star a stálou hrozbu pro všechny hráčky. A víme dobře, že herně Petra na to určitě má. Stačilo by, dopracovat se v konzistenci na úroveň Radwaňský nebo Eraniový. Pak by totiž Petra nebyla na žebříčku osmá, ale nejhůř čtvrtá.
Reagovat
pepin
Tak Petra nehrála špatně, ale jak je zde psáno Hantuchová ji enormně vyhovuje a dnes nepředvedla zhola nic. Ale i takové zápasy Petra potřebuje, aby i její občasná minela neznamenala nějaké velké nebezpečí. Uvidíme jak to bude pokračovat.
Reagovat
misa
pro Petru. Dneska jenom 2 dvojchyby, což je oproti Austrálie pozitivní. Příští zápas bude odvetou za FC a ve čtvrtfinále by mohla být odveta za TM. V obou zápasech byla Petra nemocná (nebo po nemoci), takže se těším na srovnání sil. Držím palce.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Urszula se pekne chytla ve druhem sete, to tam ted slusne mydli:))) hraje neskutecne agresivne:))) Aga, by se mela kouknout:)))
Reagovat
smazaný uživatel
hmmm, cinanka si jde po druhem prohranem sete nekde na nakupy, a necha tam chudak Urszulu ztuhnout...no a v rozhodujicim, se ta holcina uz nemuze trefit do kurtu...:(
Reagovat
tommr
zdá se, že Hantuchová je pro ní ideální soupeřka ... :)
Výhra nad Hantuchovou je první výhra Petry na tomhle turnaji vůbec. Předchozí dva zápasy prohrála (oba s níže postavenejma kvalifikantkama) a loni musela odstoupit ze zdravotních důvodů ... :)
Dnešní vítězství taky znamená, že se Petra zbavila i druhý penalizační nuly a do žebříčku si připíše minimálně 175 bodů bez ohledu na to kam na turnaji dojde ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Peťě. Tak k další výhře. Budu fandit.
Reagovat
freeteepek
Simulantka odpadla.
Reagovat
Bob
Hlavně Net points won, tím mě potěšila! Nakonci měla hezkou řeč a překvapila mě, jak mluvila rychle anglicky, zdá se, že se zlepšuje ve všem směrech. Snad jí svědomí jenom naroste a půjde co nejdál!
Reagovat
VlS
Řezník z Fulneku byl dneska zpět na kurtu, doufejme že trvaleji, že to nebyla jen zastávka na cestě. Anglání z ní byli urvaní, mluvili o devastačních úderech a tak. Prostě náš řezník z Fulneku.
Peťo supéééér, podrž hru a dáš i Serenu!
Jinak jen na okraj - Peťa mě potěšila i suverénní anglinou.
Reagovat
Titan
Dani byla nebezpečná prakticky jen na servisu, klidně to mohlo skončit 6:1, 6:0. Od režie konečně studie hry Petry a od komentátorů potěšilo:
Winners for fun... Torpedo.. devastating...
Petra se sice neháala tak dobře, jako proti Sereně, ale Ivanovič bude dobrý tréning...
Reagovat
tommr
to s tím tréninkem doufám nemyslíš vážně? Petra má s Ivanovicovou nejhorší bilanci hned po Sereně. Pokud by jí dokázala porazit tak by to byla jasná známka toho, že se už začíná sbírat z nejhoršího ...
Reagovat
smazaný uživatel
bilance není nejhezčí, ale nebýt fed cupu, tak ji v posledním vzájemném utkání porazila...a ty předchozí hry byly v roce 2009 kde Petra byla poněkud jinde než Ivanovič.
Reagovat
Titan
Myslím to vážně, poslední FED Cup prohra byla jasná, protože ve finále už Petra hrála tužku a hlavní slovo měla Lucka. Ale teď je už jinde. Zítra (pozítří) to bude takový ostřejší tréning...
Reagovat
smazaný uživatel
a nebo v roce 2008 kdy Anna byla světovou jedničkou a Petra kolem padesátky? no tak to se asi očekávalo že ANička vyhraje :) letos tomu už tak býti nemusí.
Reagovat
tommr
já vím, že tam byly určitý zvláštní okolnosti, ale přesto ty 4 porážky o něčem vypovídají - rozhodně to s Ivanovicovou nebude pro Petru žádná procházka růžovou zahradou jako ten dnešní zápas proti Hantuchový ... :)
Reagovat
Titan
Bude :-) v růžové zahradě je spousta trnů a na konci jeden velký rozkvetlý keř... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska jsem se kochala. To oblečení Petře sluší, ten tenis ji sluší a skalp Ivanovičové ji bude slušet ještě víc :)
Reagovat
tommr
snad jen ty tejpy vzbuzujou trochu obavy ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
skvělé! Daniela se snažila, ale Petra byla dnes o hodně lepší. Gratuluji :)
Reagovat
George_Renel
Chvílemi je člověku té Daniely skoro líto...
Reagovat
tommr
Petra proti Hantuchový v šesti zápasech ještě neztratila ani set. Kéž by byly všechny soupeřky takhle odevzdaný ... :)
Reagovat
VlS
taky mi bylo Danky líto, chvílemi jí bylo viditelně do breku a k tomu mamka v hledišti ...........
Reagovat
Bob
Ano, ukazovali maminku v záběru. Ale tohle je sport, někdo prohrává a někdo vyhrává.
Reagovat
Titan
Dani už je velká holka, spíš jí hodně mrzelo, že tři kola kvalifikace vyhučelo komínem. Jo, to se stane, když někdo útočí z 65. místa žebříčku...
Reagovat
smazaný uživatel
Nič proti Azarenke, ale keď sa jej do Dubaja nechce, nech tam nechodí. Ľudia menia názory, nevidím na tom nič zlé. Za zlé považujem, ak niekto robí z organizátorov a fanúšikov deb*ilov pri podozrivo často opakujúcich sa zraneniach.
Reagovat
Bob
Že to pořád všichni řešíte. Azarenka je herečka, to se ví už dávno.
Reagovat
smazaný uživatel
jasne herečka ale sexi!!!
:DDDDDD
Reagovat
tommr
už jsem to psal v minulým vlákně - proč Azarenková neodstoupila dřív a hraje takovou komedii až do poslední chvíle? Ted je v jedný polovině pavouka narváno a druhá je skoro bez silnějších hráček ...
Reagovat
Bob
Souhlasím s tebou, je to naprd.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky bych byl raději, kdyby odstoupila už před turnajem. Ale třeba se fakt do poslední chvíle rozmýšlela, jestli neodehraje alespoň jeden zápas, aby jí vypadla z žebříku ta nula z loňska a připsala by si do žebře 125 bodů. Ale neboj, Serena taky určitě odstoupí nebo příhodně prohraje a Petra turnaj vyhraje.:))
Reagovat
Bob
Nekřičme :) Bude to mít nesmírně těžký, ale tenhle zápas se mi moc líbil. Pravda taky je, že Hantucová ma snad z Petry nějaký komplex. 6:0, vždy 2:0 na sety. Uvidíme v dalších kolech, držím palce, Péťo pojď, pojď, pojď.
Reagovat
smazaný uživatel
stěžovala si Petra na nějaké zranění nebo je to spíš prevence ty tejpy?
Reagovat
PetaM
Já myslím, že jsem někde něco četl, že má něco se svalem na noze :) Jinak o ruce jsem nic nečetl :) :)
Reagovat
pepin
Ztěžovala si na sval na pravé noze.
Reagovat
smazaný uživatel
tak zatim skvela defensivni prace. Petra bude muset min hrat na jeji raketu nebo do behu...Dnes vypada Daniela, ze je vytecne pripravena:)
No a prvni DF Petry mame uz zasebou, jeste ani neskoncila svuj vstupni ser zapasu...
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, Peta udrzela vstupni servis po nejakych tech problemech...uf:)
Reagovat
Bob
že to nevydržíš komentovat celý zápas? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Je tu prvni brejk.:)
Jestli Petra vyhraje, tak muze Danieli koupit nejake dobre dubajske bonbony, nebot dostala od ni hezky darek:))) hned v uvodu zapasu...tak jen doufam, ze Petra nebude blbnout, a nebude chtit Danieli neco vracet:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Zatim neni ani moc co komentovat:)) A jestli tak budou pokracovat dale, tak jasna zyvacka pro Petru:))
Reagovat
dadaft
servis - return - nazdar.
to byla pumelice...
Reagovat
smazaný uživatel
Dalsi darek, dalsi brejk...
...jinak zajimavy experiment voleje na sti Petry...ale bohuzel neuspesny...ale diky Danieli, Petra ma zatim cas i na nejake ty experimenty:) a zatim v treningovem tempu uhani k dalsimu servirovani:)))
...Daniela obcas hodne staticka na base lajne, nekde se vytratilo to prvotni defensivni nadseni, to ubehat...
Reagovat
smazaný uživatel
Strasne jednoduse Petra uhani k vitezstvi v prvnim, co je na tom drsne, dovoli si po ceste obcas dalsi zajimave experimenty.

Peta zkusila drop,,,,ovsem pekne na stranu Danieli a jeste pekne do behu, asi si ji jen tak zkusila. Peta zustala stat, jen koukla na pekne vykonany volej Danielky:))) Asi ji k tomu donutila, aby koukla, jak ten volej vypada:)))

Takze zatim zyvacka:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Daniela se trosku probudila, a hned je to zajimavejsi, ale i tak si myslim, ze Petra mela na to uz dokoncit set:)))
Aspon si vic Petra zaserviruje v zapase:)
Reagovat
smazaný uživatel
Cista hra, a je po problemu:)))
Reagovat
VlS
6:2 - tak to bylo nekompromisní doservírování. Petra hraje dobře (zatím).
Ta fulnecká BH hokejka je fakt strašná zbraň
Reagovat
smazaný uživatel
V noci jsem se koukl na zaznam se Serenou, davaji tam jedno spomaleni....to bych fakticky vybirat nechtel:D)))
To je totalni masakr:))) Absolutne nechytatelne....
Reagovat
smazaný uživatel
Petra jede, dalsi brejk...snad se z toho Daniela nerozlozi:)
Je to krute, a pritom daniela zacla celkem aktivne:)
Reagovat
dadaft
no tvl, zatím je to brutal. Daniela bez šance.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to narez...ten winnrovy half na siti na konci...
Petra ma k dobru brejk, spechat nikde nemusi...
...toz uvidime, co sa tam jeste stane:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Daniela x Peta
4 : 2
Reagovat
smazaný uživatel
Chlapi, Dubaj je Petry:)...
...je uplne uplnena, pinka si svoji hru...doufam, ze se Serena neodhlasi...
Reagovat
smazaný uživatel
sorry chyba - uvolnena:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ovsem ty dnesni experimenty na dropu, Petre trochu nevychazeji:)))
Ale aspon ma Daniela radost:)))
Reagovat
smazaný uživatel
20 : 6

asi nemusim psat pro koho :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, myslim, ze Peta jeste dance pusti jeden gem:)))
Aby si jeste jednou zaservirovala v zapase:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Daniela to zabalila DFkem jeste driv:)))

Winners 24 : 6

Byla to totalni destrukce:)))
Reagovat
VlS
Výsledné Winners 24:12, UE (držte se) 12:15. 2x tolik win než UE, to jsem u Petry neviděl , ani nepamatuju.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, bylo to devastujici...ale budme vklidu:) Anicka neni zadna hej pockej:)
Jinak ty UE, odpocital bych tam jeste tak 4mice, to fakt Petra zkusila jen tak...experimentalne...:)))
Reagovat
freeteepek
Kraťasy Petře dnes Petře nešly, ale dobře že se snaží! Já jí za to chválím. Peťa musí hrát pestřejší hru, jestli chce mít trvalé úspěchy:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Urcite:), cim vic dropu vyzkousenych, tim lepe potom v takovem zapase jak se Serenou, budou se hodit...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Petra ve fialovem na place, Daniela ve svem zlutem kostymku...Petra cela zatejpovana...Nouno na miste...tak play:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Oprava Nouni...jo, a britsti komentatori s usmevem, "neocekavame prilis dlouhe vymeny v tomto zapase":)))
Reagovat
Fandina
není to kostým, ale šaty a Petra má červenou sukni a slovenský komentátor říká, že se těšíme na česko-slovenský mač ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Dekueme Fandince za velmi dulezite doplneni informaci kolem satu, nebot jsou to detaily, ktere zeny drazdi, ale muzi si je ani nevsimnou.:)
Reagovat
rib
jsou moc pěkné, má je ale příliš mnoho žen - nechápu, která z nás chce mít totéž, co má dalších 5? Největší legrace to byla včera, když v tomtéž nastoupila Anička proti Nastě, ani se nechtělo věřit, že mají na sobě vlastně totéž :-))))))))))
Reagovat
tommr
nešlo by trochu upřesnit ty tejpy a hlavně jak dalece to ovlivnuje hru Petry? Nemám bohužel obraz ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ma je na cele horni leve pazi...
dale pod kolenem, a na stehne...
...ne, opravdu to hru neovlivnuje....teda vubec neni videt, ze by mela nejake problemy...
...hraje uvolnene, v poho...jak ma prevahu v gemu s chuti i zaezperimentuje....
...tak to o hodne prichazis....
celkem pekne predstaveni:)
Reagovat
Fandina
tommr ... proč si neotevřeš nějaký stream

http://www.tennisform.com/
http://www.stopstream.com/4/
http://www.sportlemon.tv/c-4.html
Reagovat
VlS
Používám dobře fungující www.streamhunter.eu - nemusíš se proklikávat milioneb betů.
Reagovat
tommr
tak to nevypadá moc dobře - snad to je jenom nějaká prevence ...
Reagovat
smazaný uživatel
off topic: nepamatujete si někdo, jak se jmenoval ten komentátor, co dobách černobílého vysílání tak detailně popisoval barvy kostýmů v karasobruslení? úplně jste mi ho tím připomněli. jednou pak někde říkal, že to dělal na popud divaček, které mu pak za to psaly spousty děkovných dopisů.
Reagovat
tommr
nebyl to Karol Polák? Zrovna nedávno jsem ho viděl ve Všechnopárty kde popisoval jak komentoval krasobruslení v začátcích televize ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím,že se jmenoval Karel Mikyska.
Reagovat
smazaný uživatel
Jooo, Mikyska to byl. Díky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
On v černém, ona v bílém :D
Reagovat
smazaný uživatel
teda Mikyska :D
Reagovat
VlS
Ono jich bylo víc, Karol Polák, Mikiska a ještě nějací - ty barvy - starorůžová, malinová červeň a tak dál :-) - je vidět, jak technika bere lidem práci :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist