Azarenková slaví 4. titul sezony, přemožitelku nenašla ani v Indian Wells

18. 3. 2012, 20:43
Aktuality 42
WTA INDIAN WELLS - Victoria Azarenková dál vládne sezoně 2012. V Indian Wells proměnila i svůj čtvrtý letošní turnaj v titul, když ve finále porazila stejně jako na Australian Open světovou dvojku Marii Šarapovovou. Dvaadvacetiletá Běloruska tak letos vyhrála už 23 zápasů a upevní si post světové jedničky.
Victoria Azarenková

Jako měl mužský tenis v loňské sezoně Novaka Djokoviče, mají ženy letos Victorii Azarenkovou. Běloruská tenistka od začátku roku vyhrála už 23 zápasů a ani jeden neprohrála. Famózní série ji něhem necelých tří měsíců přinesla už čtyři tituly, kdyř na Sydney, Australian Open a Dauhá navázala i na podniku Premier Mandatory v Indian Wells. 

Dvaadvacetiletá světová jednička v Kalifornii potvrdila svou dominanci ve finálovém zápase, ve kterém přehrála 6-2 6-3 druhou hráčku světa Marii Šarapovovou. Ruska tak letos běloruskou rivalku nezdolala ani na druhý pokus, když ve finále Australian Open utrpěla debakl 3-6 0-6. 

I když dnes byla  Šarapovová důstojnější soupeřkou, neuhrála znovu ani set. Azarenková hned v úvodní sadě prolomila Šarapovové dvakrát servis a v chladném a větrném počasí rychle spěchala za dalším titulem. Ve druhé sadě si vypracovala vedení 4-1 a i když Ruska snížila na 3-4, za necelou hodinu a půl dotáhla i 23. letošní zápas do vítězného konce. 

"Maria je velký bojovník, nejdůležitější bylo od zatáčku ji dostat pod tlak a vydržet v tom," dodala Azarenková. Zatímco Běloruska se dopustila jen 14 nevynucených chyb, Šarapovová jich udělala 37 a s tím neměla šanci ukončit neporazitelnost letošní suverénky.

"O tomhle jsem nikdy ani nesnila," komentovala skvostný start do sezony Azarenková, která si připsala dvanáctý titul v kariéře. Rekordní vítěznou sérii drží z úvodu roku 1997 Švýcarka Martina Hingisová, která neprohrála 37 zápasů.  

První a druhá hráčka světového žebříčku se ve finále na okruhu WTA utkaly poprvé po více než čtyřech letech.

- WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
nedělní výsledky (18. 03. 2012)

Dvouhra - finále:
Azarenková (1-Běl.) - Šarapovová (2-Rus.) 6-2 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

42
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
freeteepek
Vůbec bych Máše nevyčítal, že hrála špatně. Soupeřka hrála prostě skvěle a nedala jí moc šancí. Šarapka je bojovnice. Nechápu, jak někdo může tvrdit, že se málo snažila, že byla pomalá...No ano, nebyla dost rychlá a přesná, ale to nebyla tak úplně její chyba. Vika hrála přesný dlouhý míče prakticky pořád a Maria nemá prostě tak pestrou hru, aby s Vikou v současné formě hrála rovnocennou partii. Máša do toho umí hlavně hodně mlátit, na většinu soupeřek to stačí. Obrana jí nikdy moc nešla. Nebyla potřeba. Azarenka se s tou tvrdostí ale dokáže vypořádat a tak dlouho to tam Máše vrací, až ta zkazí. Těžko se hraje proti soupeři, který moc nechybuje a prakticky všechno vrátí až k základní čáře.
Jestli Vika bude takle hrát dál, může ji porazit jen někdo hodně agresivní, jako Petra, ale pouze v tom případě. že bude hrát přesně a pestře. Např. na servisu bude zkoušet různý varianty, čopovaný míče střídat s liftovanejma a sem tam nějakej kraťas. Anebo Serena svojí obrovksou silou za předpokladu, že se zpátky dostane do formy a půjde jí první servis.
Reagovat
smazaný uživatel
co děla simulant kvitová
Reagovat
smazaný uživatel
ses trapnej v IW se neposr******* jen ona ale dalsich 10 tenistu kdyz ji nemas rad tak se tady nevyjadruj!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ze by se opakovala minulá sezona, ale v ženském podání ;)
Reagovat
gigin
:-) nebo :-(
Reagovat
smazaný uživatel
hade.... :-)))........ Stara laska nerezavi: je uzasny, ze vyhral! Gratulace! Mlada laska hori: strasna skoda, ze prohral! Gratulace k finale a Top 10! :-)
Reagovat
gigin
fajn, jsem rád, že sis s tím zaradila :-) Měl jsem o tebe trošku strach :-D Rozdíl mezi dneškem a včerejškem jsem celkem jasně viděl.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to ja taky! Mimochodem, Fedex na esa 7:4!!! :-)... totiz :-)....ale spis ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
jeeee, melo byt: totiz :-(... jsem z toho jelenfaktuz....! :-)
Reagovat
gigin
no a včera 8:21, já jednoznačně :-( Tak si to užívej tu schízu !! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Victoria si titul zasloužila, ale ... Maria udělala mnoho chyb, protože hrála tenis, kterým může Azarenkovou porazit a to na naprostý riziko. Nikdo nemůže hrát s takovou agresivitou a udělat minimum nevynucených chyb. Nepochybuji o tom, že Maria mohla hrát lépe, ale kdyby ubrala na agresivitě, tak Viktoria ji přejede ještě rychleji, protože si ji povede ze strany na stranu, jak také párkrát bylo, když se hrála delší výměna...
Každopádně gratulace Vice, doufám, že v Miami už najde přemožitelku ... :D
Reagovat
dadaft
první tři gemy zápasu Masha vybírala i míče, po kterých se od půlky setu až do konce zápasu už jen ohlížela. Ona nikdy nebude běhat nadoraz celý zápas. Buď to "utluče", nebo má smůlu.

Bez pohybu (a spousty dalších věcí)) to proti Vice ale asi nepude.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas. Jsem hodně velký fanoušek Mashy, ale jestli chce vyhrát daší GS tak musí udělat něco s varibialitou své hry... Kraťasy, přechody na síť nic(sledoval sem všechny zápasy Mashy a za tu dobu asi jen 2 dropshoty(... Ale jak sem tady psal věřím že na tom s Thomasem pracují a že bude třeba už v evropě aspon ty kraťasy do své hry pomalu zařazovat...
Reagovat
dadaft
podle mě si s kraťasy na Viku nikdo nepříjde - hraje natolik tvrdě, že zahrát proti takovým peckám kvalitní kraťasy, je příliš složité, než aby se to vyplácelo.
Já myslím, že buď "servis - volej" anebo "úhly" mají šanci.
Reagovat
VlS
Masha tam měla řadu příležitostí udělat tři kroky dopředu a od sítě to zatlouct, ale neudělala to ani jednou. Naopak, vždycky nechala Viku z kritické situace odejít a zaútočit. Z Mashi jsem hodně zklamanej. Pohyb je její slabina odjakživa, trochu to kompenzuje výrazně zlepšeným servisem (míň dvojchyb), ale mezihraba , pokud to nedostává nalité, tak nic moc.
Reagovat
smazaný uživatel
no, Maria musí zapracovat hodně na servisu, při její výšce, by ho mohla více a lépe využít, a po dobrém servisu si tu výměnu dobře připravit třeba i potřebným náběhem na síť... Na tom už se očividně pracuje.... běh u tak vysoké hráčky moc zlepšovat nejde, Lindsay Davenport také nebyla moc motorická hráčka.. Zlepšení oproti dřívějšku tak je vidět, možná by to mohlo být ještě lepší, ale zakládat na tom hru by byla blbost. Uvidíme v Miami jak se to všechno vyvine ..
Reagovat
smazaný uživatel
Azarenková si to zasloužila:)
Reagovat
rib
jj, Máša hrála strašně, tolik UE a bezmyšlenkovité bušení do středu kurtu...
Reagovat
smazaný uživatel
Byl to pěkný zápas, jsem spokojený. Hlavně ve 2. setu to byl v některých momentech světový tenis. :) Musím ocenit obě holky. Masha se snažila a dělala všechno možné. Sehrála určitě lepší zápas než v Melbourne. Dělat chyby se proti Vice nevyplácí, ale byla tam od Mashy řada winnerů, kterým se slušelo zatleskat. :) Možná si teď všichni říkají, že Masha na Viku neumí. Ale popravdě, kdo na Viku momentálně umí? Masha má navíc tu smůlu, že ji vždycky dostane ve finále, kdy je Vika rozjetá jak formule. :D Co se týče Viky, asi nemusím nic dodávat. Je prostě úžasná. :) Hraje fantastický tenis, nemá prakticky žádnou slabinu. Do každé výměny jde s tím, že ji vyhraje. Vika teď jede do Miami, kde už dvakrát slavila titul (2009, 2011). Opravdu věřím, že to moje oblíbené číslo padne. :) Už chybí jenom dvě výhry... No nic, jdu si dát juice na počest Viky. :D

A na závěr ještě jedno zábavné video... Vika má ráda profesionály. :D
http://www.youtube.com/watch?v=uQOXjLYtvH4&feature=youtu.be
Reagovat
smazaný uživatel
Video super :D Nějak mi uniklo :D
Reagovat
VlS
No, tak světový tenis si představuji nápaditější, celoplošný, ne jen bomby - i když pěkné a agresivní od base line. Mě to nijak skvělé nepřipadalo. Maša byla slabá, nevymyslela vůbec nic a myslím si, že byla poražená předem. Příště bude zase. Škoda zranění Any, byl by to zajímavější zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
taky pripominky, videla teda par momentu a tak muzu hodnotit jen stripky, ale to rozhodne nemohlo byt tak pekne, jak pises.. :-) Maria mela otresny, ale otresny pohyb. Totiz nepohyb. Jde pozde, dlouhymi kroky do mice a pak se zastavi, neprojde si uder, hraje forhend v zaklonu, brichem... jednoduse nestihala a "vsechno" spatne, na nektere normalne hratelne balony se jen podivala, celkem tristni, nevim, no. Asi zaslouzene hladke, ale verila jsem, ze alespon jeden set utluce...... :-(
Reagovat
smazaný uživatel
videla jsem teda jen par momentu, pardon ....
Reagovat
pepin
S tím hodnocením v jiném článku souhlasím, že v současné době Viku může porazit "mladá krev". Otázkou je kdo to je. Já jsem již tady psal, pokud se Petra uzdraví a dostane se se do formy z konce, nebo začátku roku, je v podstatě jedinná, která je toho schopna. S tím druhým, že kdyby byla Anna nevzdala, bylo by finále jiné nesouhlasím, myslím si, že zatím na to prostě nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
Záměrně jsem napsal: "Hlavně ve 2. setu to byl v některých momentech světový tenis." :) Jelikož jsem se na ten zápas nedíval sám, tak to není jen můj názor... Některé výměny byly opravdu na top úrovni. A že vám chyběl celoplošný tenis? Myslím, že třeba ta poslední výměna byla dost celoplošná. :D Jasně, Vika měla navrch, ale pořád s ní Masha sehrála lepší zápas než Aga nebo Světlana. Ale chápu, že vás asi nebaví zápasy, ve kterých nemáte komu fandit... Mně se to líbilo a to je důležité. :)
Reagovat
VlS
Pepine, já netvrdím, že by vyhrála (nejspíš ne), ale byl by to určitě pestřejší zápas.
Reagovat
VlS
Monty, prostě máme jinej názor. Marie - prostě proti Vice hraje špatně, je vidět, že si nevěří. Proti jiným hrála líp. Vika toho umí dsaleko víc, ale proti Marii to prostě nepotřebuje vytáhnout, bohužel. Jestli za lepší tenis považuješ ty dva gamy, kde si Vika v 2. setu prohrála servis - ona si je prohrála, ne že je Masha vyhrála. Tz se od ostatních lišily tím, že byly horší, Vika nebyla tak zkoncentrovaná.
Reagovat
smazaný uživatel
Který to byl gem ve 2. setu, jak dala Masha tři winnery za sebou? :) Mashe se proti Vice nedaří, ale komu se proti ní daří? Momentálně nikomu. :D
Reagovat
Heather_Fedex
ja si taky myslim, ze ji tenhle rok jako 1. porazi petra- nejdriv ale musi na sbe narazit! z peti by mohla mit aza trosicku komplex. kdo vi; kdo vi...
Reagovat
pepin
Skoda, možná máš pravdu, možná ne.
Reagovat
rib
no mě se zdálo, že k prohře si přispěla Máša hodně sama tím, co píše Sojka i další tady
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutečná ta její hra. Soupeřky trhá na kusy, jsem zvědavý kdy přijde porážka. Miami by ještě mohla obhájit, věřím v to! Jinak si myslím, že celá sezona bude v její režii,ne tak suverénně jako teď, ale bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jo Azarenka mě už štve měl by ji už někdo utnout :D:D:D už si moc myslí!! :D:D jak vyhrála co tam dělala no hrůza :D:D

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me
Reagovat
Heather_Fedex
cekala jsem, ze to takhle nejak dopadne- ze masa uhraje tak maximalne o 2 nebo 3 vic gamy nez na ao. podle mne tenhle rok aza zejska 10 titulu- ze nemozne? naposledy se to povedlo justine heninove, tak by se po tolika letech opet mohla vratit tenistka, ktera bude dustujnou jednickou a nebude kralovat pouze 3 mesice...
Reagovat
dadaft
Justine by z Vikou zametla...
Reagovat
dadaft
"s Vikou" (( stydím se...
Reagovat
VlS
Nejen Justine, i Kim ve formě, Serena to možná předvede už brzo (i když už Sereně moc nevěřím) a myslím, že i Petra. Hlavně ve druhém setu Vika nehrála super tenis, ale Mašu to stačilo.
Reagovat
dadaft
věčná škoda, že je Sammy z formy. její servis a forhend, to je jiná písnička, než od Máši.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel, úroveň hry na moje gusto- špatenka, žádný nápad,vtip, atd..
Reagovat
dadaft
jj, nuda. Marie neměla co nabídnout. jen záblesky.
Reagovat
Mark976
bezkonkurenčně nejlepší tenistka současnosti!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist