Azarenková v Brisbane dál válí, čeká ji senzace turnaje Crawfordová

7. 1. 2016, 18:08
Aktuality 45
Už jen dvě vítězství dělí běloruskou tenistku Viktorii Azarenkovou od jejího prvního titulu od roku 2013. Bývalá světová jednička smetla v Brisbane i třetí soupeřkou a po výhře 6-1 6-2 nad Robertou Vinciovou postoupila do semifinále. V něm narazí na postrach favoritek Samanthu Crawfordovou.
Viktoria Azarenková

Viktoria Azarenková ztratila ve svých dosavadních zápasech v Brisbane proti soupeřkám ze druhé stovky světového žebříčku pouhých sedm gamů a příliš ji nepotrápila ani finalistka US Open Roberta Vinciová. Italka, která proti běloruské tenistce ještě nikdy neuhrála ani set, dnes ztratila úvodní set za necelou půlhodinu; na začátku druhé sady favoritce kladla větší odpor, od stavu 2-1 už ale nezískala ani game a s turnajem se rozloučila porážkou 1-6 2-6.

Výkon Azarenkové nadchl i trenéra její soupeřky Franceska Cinu, podle kterého Běloruska "hrála jako Bůh", s čímž Vinciová podle jeho slov nemohla příliš dělat.

"Dneska jsem se cítila zatím nejkomfortněji, to rozhodně," netajila se spokojeností Azarenková. "Držela jsem se plánu a od začátku jsem hrála dobře, což se mi v předešlých dvou kolech tolik nedařilo."

Zatímco svou dnešní soupeřku bývalá světová jednička dobře znala, v semifinále narazí na hráčku, s níž se ještě neutkala. Samanthu Crawfordovou, která v minulém kole i díky 13 esům senzačně vyřadila Belindu Bencicovou, nezastavila ani Andrea Petkovicová: Američanka dnes další favoritce dokonce nadělila "kanára" a za pouhých 58 minut zvítězila 6-3 a 6-0.

"Jsem zvědavá, jak to zvládnu. Semifinále bude zajímavé pro obě, když jsme spolu ještě nehrály. Důležité bude soustředit se dál jen na sebe," uvedla Azarenková.

Výsledky - Brisbane - ženy (tvrdý povrch, dotace 1 milion dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Kerberová (4-Něm.) - Pavljučenkovová (Rus.) 6:4, 6:4
Crawfordová (USA) - Petkovicová (Něm.) 6:3, 6:0
Suárezová (6-Šp.) - Lepchenková (USA) 4:6, 6:4, 7:5
Azarenková (Běl.) - Vinciová (8-It.) 6:1, 6:2
Semifinálové dvojice: Azarenková - Crawfordová, Kerberová - Suárezová

Komentáře

45
Přidat komentář
kada.tom
Dneska to byla v 1. setu těžká pohodička, Crawford nekladla odpor. Ve 2. setu už to byla jinačí písnička, ale co Vika ztratila na servisu dohnala vždy na příjmu. A to se může hodit směrem k zítřejšímu finále.

Ve finále Viku čeká Kerber a vidím to na hodně náročný zápas, Kerber se nedá, doběhne a vrátí opravdu hodně míčků, nicméně pokud bude Vika hrát i zítra jako dosud na turnaji, tak by mohla Kerber porazit. Žebříčkovou favoritkou ale bude určitě Kerber, ale zase pro Viku to bude takový test jak na tom opravdu je, protože ač Vinci byla už měřitelnou soupeřkou, teprve s Kerber se ukáže, jak na to Vika doopravdy je :-)

Každopádně finále je fajn, ale titul by byl lepší :-)
Budu Vice držet zítra všechny palce :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ve 2. setu se Crawford celkem osmělila, ale na Viku jí to nestačilo... :)
Reagovat
George_Renel
Ač jde Běloruska tenisově nahoru, pro mě, jejím chováním na kurtu, zůstává mezi nejméně sympatickými hráčkami na okruhu.
Reagovat
VlS
Mě vadí ta siréna, jinak nedělá nic hroznýho, ale na druhou stranu ani nic, čím by byla nějak sympatická.
Reagovat
smazaný uživatel
Je hodně nabuzená. Pořád lepší než nějaká spící panna...
Reagovat
smazaný uživatel
Což ovšem není omluva pro to, že se chová jako prase.
Reagovat
smazaný uživatel
Sám vypadáš jako prase.
Reagovat
smazaný uživatel
Seš ubožák.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych ti taky napsal, co jsi... :D
Reagovat
George_Renel
Mně na ní štve její chování k podavačům, rozhodčím, soupeřkám, emotivní radování se nad nevynucenými chybami soupeřek. Houkání je již jen tečkou. To, že je mi méně sympatická než Šarapovová hovoří za vše.
Ale je to můj osobní názor, nikomu jej nevnucuji. (Ale ani z něj neustoupím) :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mám to podobně, tyhle dvě vřískající megery taky nemám rád. VVV je navíc ještě podvodnice, takže spolu s krávou Bouchard dvě nejnesympatičtější tenistky na okruhu.
Reagovat
horska.kraslice
Mám z ní stejné pocity :((((((
Reagovat
VlS
Tak Američanka do toho začla řezat pěkně.
Reagovat
kada.tom
Vika zatím drtí i Crawfordovou ... :-)
Reagovat
kada.tom
6-0 ... absolutní dominance, Crawfordová nemá zatím nejmenší nárok
Reagovat
smazaný uživatel
To bude rychlý... :)
Reagovat
Frick
https://isport.blesk.cz/clanek/ostatni/93842/splnily-slib-v-plavkach-prebehly-karluv-most.html
Reagovat
smazaný uživatel
Florbal mě nezajímá, ale zaznamenal jsem to. :D
Reagovat
smazaný uživatel
No, viděla jsem začátek videa a nezbývá mi přiznat, že Vika na jedničku má . Ona totiž před zápasem u sítě tak senzačně máchá raketou - no skoro jako Serena. Máchá s ní tak vehementně, málem , že nesmete sudího, který se snaží tenistkám cosi říkat. Ale to budoucí jedničce nevadí a zdvořile si máchá raketou dál. Takže buldok nebuldok, mě právě kvůli těmto mazáckým manýrům milá Vika za fanynku nezíská.
Reagovat
smazaný uživatel
To byla reakce na carlosse a jeho nadšení pro Viku Azarenku.
Reagovat
Carloss
profi tenis je jak profi box, je to show. žádná milá česká kotlina.:)
Reagovat
misa
Tak doufám, že jí někdo pořádně namlátí do huby :)
Reagovat
EllNino
https://www.youtube.com/watch?v=i7qWXk0aaho

ještě kafe si tam mohly dát ne ? :D škoda, že není slyšet, o čem si povídaj :)
Reagovat
Carloss
musím říct že mě viky azarenková nikdy moc nezajímala a jako hráčka i člověk mě dřív vysloveně nudila. to vše se změnilo po jejím zápase ve wimbledonu minulý rok v zápase se serenou. to soustředění na každý míč, buldočí vůle, žádná známka zmatku nebo rezignace a po zápase úsměv i když prohrála. to umí jen velká velká hráčka. od tý doby viky fandím a zajímá mě. :)
Reagovat
smazaný uživatel
To ti teda stačí hodně málo :-))
Reagovat
Carloss
no v tom málu je podle mě hodně. viky má na to znova bejt světovou jedničkou a jde si zatím jako chlap. :) vše může mít stejné s petrou jenom jedna věc je odděluje - maximální buldočí vůle. petra je podle mě v tomhle proti Vice jako věchýtek. :)
Reagovat
EllNino
no obě mají stejný počet grandslamů, takže to s tou vůlí zase nebude tak velkej rozdíl, obě tu vůli mají, akorát u Petry se projeví až v pozdější části turnaje, bohužel :D
Reagovat
EllNino
proto má taky tak skvostnou finalovou bilanci 17:6 :)
Reagovat
Carloss
řek bych že ten rozdíl je hlavně v tom že petra nebyla nikdy tak vážně zraněná jako vika a nikdy zatím nezaznamenala takovej sešup dolů. něco takového bylo běžné u hodně hráček top 10 které se z toho už nikdy nevzpamatovali. Vika podle mě tento rok útočí na světovou jedničku. a musím říct že jí to hodně přeju. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zaprvé nevím, o jakém výrazném sešupu to v případě Viky mluvíš, zadruhé Petra se loni celou sezónu potýkala s mononukleózou a jejími následky. Takže tohle se ti moc nepovedlo. :-)
Reagovat
EllNino
no Petra není zraněná nárazově, ale celou kariéru se trápí s různými dlouhodobými nebo nevylečitelnými potížemi, jakými jsou astma, nebo teď ta mono, jejíž následky už jí třeba nikdy nezmizí, takže se s tím taky pere statečně myslím :) Já je beru tak nějak nastejno s tím, že Vika narozdíl od Petry byla nr. 1 a Petra zase vyhrála TM :) a oběma fandím
Reagovat
smazaný uživatel
Btw. Vika letos v nejlepším případě top 10, světová jednička ani náhodou.
Reagovat
Carloss
povíme si už po wimbledonu, jo? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme. :-) Chápu, že máš radost z toho, jak jí to letos zatím jde, ale připusť si, že zatím nenarazila na pořádnou soupeřku. ;-)
Reagovat
kada.tom
souhlasím - Vika má reálně na návrat do TOP 10, možná TOP 7, přál bych jí účast v Singapuru :-)

o těch nejvyšších pozicích bych zatím nehovořil, přeci jen - ten návrat je třeba brát po lehkých krocích a jeden vydařený turnaj zkraje sezóny nic nemusí znamenat (ale samozřejmě já si přeju, aby Vika došla co nejdál) :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme, poslední dva roky o nějaké herní ani psychické stabilitě nepřesvědčovala a zraněním to neomluvíš, loni žádné závažnější neměla. Konkurence je velká a osobně si myslím, že bude ráda, když se někdy vrátí alespoň do top 10, světová jednička je pro ni momentálně dost utopie. A ani ty tři letošní vyhrané zápasy proti průměrným soupeřkám na tom nic moc nemění.
Reagovat
Frick
Další hráčka, co si zahraje semifinále Premieru dříve než se dostane do TOP 100.

Oproti tomu taková Denča by se klidně mohla dostat dříve do TOP 50 na a v MD Premier/P5/PM si nezahrála ani gem :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak s tou Crawford jsem na tom podobně. Taky ji uvidím hrát poprvé... :D
https://twitter.com/BrisbaneTennis/status/685048493128290304

BTW: Tady Vika dělala takový kvíz o své vlastní kariéře. Nejvíc mě zaujalo, jak dobře si pamatuje finále olympijského mixu z Londýna a klidně by mohla popsat poslední čtyři výměny. :D
https://twitter.com/BrisbaneTennis/status/685039242494382080
Reagovat
Haitik
Ale ta Crawford má dobrý idol! :D Chválím!! :-))

https://twitter.com/BrisbaneTennis/status/684965745000722433
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jo. :)
Reagovat
VlS
Mě se kdysi líbila Cindy Crawford, ale u týhle se mi nelíbí nic :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Ale docela do toho mlátí, to by se ti mohlo líbit... :D
Reagovat
EllNino
přesně, a bekhend vynikající :) ten mě teda zaujal :)
Reagovat
Cico93
https://www.facebook.com/WTA/videos/10154402134576102/?theater
Reagovat
smazaný uživatel
Pecka video! :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist