Azarenková v Dauhá hattrick nezíská, kvůli zranění nohy se odhlásila

6. 2. 2014, 20:02
Aktuality 38
Viktoria Azarenková nebude příští týden startovat na turnaji v katarském Dauhá, kde vyhrála poslední dva ročníky. Světovou dvojku do hry nepustí zranění levé nohy.
Profily hráčů
Viktoria Azarenková

Viktoria Azarenková čeká na titul od loňského srpna, kdy zvítězila v Cincinnati. Letos odehrála dva turnaje, v Brisbane však ve finále podlehla Sereně Williamsové a na Australian Open nestačila už ve čtvrtfinále na Agnieszku Radwaňskou.

Další zástavkou čtyřiadvacetileté Bělorusky mělo být příští týden Dauhá, světová dvojka ale do Kataru kvůli zánětu v levé noze nepoletí, čímž se vzdala šance zaútočit na třetí titul během tří let.

"Je mi to moc líto, že jsem se musela odhlásit a nebudu moct v Dauhá hrát. Ale bohužel jsem nebyla schopná vyléčit pokračující zranění nohy," uvedla v oficiálním prohlášení Azarenková. "Těším se, až se za rok do Dauhá vrátím a setkám se skvělými fanoušky," dodala dvojnásobná grandslamová vítězka.

V Dauhá se i tak mohou těšit na kvalitně obsazené startovní pole v čele se světovou jedničkou Serenou Williamsovou. Dvaatřicetiletá Američanka, která měla koncem ledna v Melbourne problémy se zády, v Kataru ještě nikdy nezvítězila. Její největší soupeřkou budou čerstvá vítězka Australian Open Na Li a Polka Agnieszka Radwaňská.

Z českých tenistek jsou přihlášené Petra Kvitová a Lucie Šafářové, jejich start je ale kvůli nemoci nejistý. Do kvalifikace by měla zasáhnout Karolína Plíšková, zatímco Barbora Záhlavová-Strýcová musela kvůli dodatečné nominaci na víkendové utkání Fed Cupu ve Španělsku změnit plány.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

38
Přidat komentář
PetaM
Tak s Carlou začne Bára, po ní bude hrát Klárka :) Do debla jsou nahlášeny Lucka a Andrea :)
Reagovat
Fandina
S kým hraje Klárka?
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za info :) Báře věřím víc než Kláře, ale jen z důvodu Klářiny herní nálady, přijde mi poslední dobou poměrně brzo odevzdaná, když jí to nejde. Ale nebudu tu věštit, na to jsou tu jiní. Na holky se těším, je to zase změna bez Petry, tak uvidíme, jak se s tím holčiny poperou.
Reagovat
PetaM
Klárka hraje s Torro-Flor :)
Reagovat
Fandina
Klárka hrála s Torro-Flor vloni v Tokiu na hardu a prohrála to. A Torro-Flor porazila v roce 2012 v Olomouci i Báru a nakonec celý turnaj vyhrála, ve finále hrála s Cadantu. Žádná lehká soupeřka to tedy není.
Reagovat
Fandina
PetaM ... jasně, já jen chtěla napsat, že od ní čekám hodně, ale když to nebude, dovedu si to zdůvodnit. Ono je to většinou kvůli zdraví a když ne, že ona řekne sama, proč to tak bylo. Sice to na prohře nic nezmění, ale člověk má nějakou představu, vizi, jak si na tom Petra stojí. Od ostatních našich holek logicky to co od ní neočekávám.
Reagovat
Fandina
Omlouvám se, to mělo jít dolu do vlákna ... sorry
Reagovat
PetaM
Chápu chápu :) Každý jednou vyhraje a pak prohraje. V životě taky nejsme všichni pořád na vrcholu :) I k nám se štěstí obrátí zády a nic se nám nedaří, v tenise je to stejné :) Já to znám z kurtu, někdy se mi povede úplně všechno, někdy vůbec nic a někdo to jen tak tak došmoulám k vítězství. Ale tak každý ať si na prohry Petry kouká jak chce. Když hraje blbě, tak to přiznám taky a neomlouvám jí, nemám potřebu lhát si do kapsy když vidím, jak hraje v daném zápase špatně :)
Reagovat
Fandina
Jasně. Tak já Petru taky někdy nešetřím :-), někdy to je hodně od plic. A že kolikrát je důvod, to je nasnadě. Ale obecně, spíš do ní nešiji. Pořád je na tom líp, než ostatní holky a kvůli tomu, že nehraje podle mých představ se na ní zlobit nebudu.
Reagovat
paulmara
Serena se odhlásila
Reagovat
smazaný uživatel
i Sabine.
Reagovat
Sonja
:-(
Reagovat
tommr
u Sereny mě to vůbec nepřekvapuje. Po odstoupení tří největších favoritek může Doha vyhrát prakticky kdokoli ze širší špičky. Škoda, že je na tom Petra po zdravotní stránce tak špatně a do bojů o titul proto nejspíš nezasáhne ...
Reagovat
PetaM
Na titul favorizuji Na Li, nebo Agu. Překvapit ale podle mě může i někdo mladší, např. Simona, Bouchard, atp. :) O Petře nevím, co si mám myslet. Budu jí soudit podle pavouka a především podle toho, jak bude hrát v prvním/ch kole/ch :D Petra může překvapit, ale já od Petry nic nečekám a tudíž mě "potěší" každý výsledek :D :) Samozřejmě min. to ČF by mě uspokojilo více, než vypadnutí v druhém kole :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, že máme na Petru stejné názory :D
Reagovat
Fandina
Souhlas. Mám to podobně, jen od Petry očekávám na rozdíl od tebe hodně, výhru bych chtěla vždycky, ale když neprojde ani prvním kolem, tak se nebudu hroutit, protože je možnost, že příště zase vyhraje.
Reagovat
PetaM
Lunej: Asi to tak bude, ale stejně někdo uvnitř doufám, že to tam celé vyhraje :D Ale nahlas to neřeknu :D

Fandina: Myslíš, že já si nepřeju její výhru? Jasně, že chci, aby vyhrála. Je to 900. Ale nechci si říct, že to vyhraje a pak být zklamaný, když vypadne brzo. Jdu s ní hezky krůček po krůčku. Kolo po kole a radost se znásobuje :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já to mám podobné, holt musíme pěkně s Petrou pomalu, od kojence, po batole atd. :)) Já teda čekám, že snad něco vyhraje, neumím si představit, že v Dubaji předvede to, co vloni, to by musela projít nějakým celkovým očistcem :D:D A jestli jako hodlá čekat až na Asii, tak dám výpověď z klubu :D:D:D:D
Reagovat
PetaM
No, minulý rok se jí vůbec nedařilo na antuce a proto si myslím, že si tento rok na ní něco uhraje. Nějaké to ČF minimálně :D A pak teda čekám nějaký úspěch ve Wimbledonu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v Katovicích byla nečekaně ve finále a tam byla antuka nebo se pletu? Jestli jo, tak se omlouvám.. skleróza :) Když si vzpomenu na to naše loňské fandění, jak se Petře předpovídalo, co všechno zvládne, co má všechno umetené, tak jsem opravdu při zemi. Občas si dám Redbull, ale asi mě to nezachrání, moc do výšin nevzlétnu :D:D
Reagovat
Fandina
V Katowicích snad Petra nebyla ve finále nečekaně. Byla tam jako nejvýše nasazená a favoritka. Ale ona tam hrála taky nějak nemocná. Potom jely holky do Španělska na FED a tam prohrála s Vinci, Eranni porazila.
Reagovat
Fandina
Oprava do Itálie na FED bylo to Palermo ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, na to si přesně vzpomínám, jak přece Petra prohrála s Vinci, od Chládkové dostala sodu a druhý den skvěle porazila Sáru, Lucka prohrála s Vinci velmi pěkný souboj a pak se rozbrečela.. i slzy k tomu patří, to jsou takové okamžiky, které člověku utkví v paměti. :)
Reagovat
PetaM
No, Katowice :D To je 280, to není turnaj, který bychom měli vyzdvihovat ve srovnání s hráčkou Top 10. Ok, Katowice finále, ale ty důležité turnaje (Stuttgart, Řím, Madrid, Rolland Garros) tam prostě nic neuhrála a to se cení více, než Katowice ... Takhle jsem to myslel :) 280 jsou super, ale já beru 470 a výše jako dobré úspěchy no :D
Reagovat
smazaný uživatel
Myslela jsem, jdeš s Petrou krůček po krůčku :D
Reagovat
Fandina
Petra v tom Palermu pokračovala v prohře z Vinci z Katowic a nehrála nějak moc dobře proti ní. Zato Vinci byla na vlně, před Katovicemi porazila v Dubaji Kuznecovou, Kerber, Stosur a nakonec pak dostoupala na 11 místo na žebři na konci roku. Šafi hrála proti ní moc dobře, bylo to o fous, kdo by se divil, že se Lucka rozplakala, a navíc konec nadějí ve FEDu, také mi to bylo líto.
Reagovat
PetaM
Krůček po krůčku na větších turnajích. Myslím, že 280 už má dávno za sebou :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já už u Petry nejdu ani po kolech, ale po jednotlivých míčích :D Jasně, přeju si, aby to tam celý vyhrála, ale budu ráda, když tam vyhraje pár zápasů... :-)

Lunej: Duahá i Dubaj je v Asii.. A opovaž se dát výpověď z klubu, už takhle je nás málo. :D
Reagovat
smazaný uživatel
my si přece rozumíme :) Asií jsem myslela samozřejmě Petřiny loňské tituly, takže nevím, jestli do té doby vůbec ještě vydržím být Kvitovka, když nebudu dostávat od Petry nějaké povzbuzující dávky :D
Reagovat
PetaM
Já bych se toho nebál. IW nebo Miami budou letos její :D Takže dávku dostaneš :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím, že ty ses teď nějakou vzal nebo máš pravidelný přísun :D:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna tyhle dva turnaje, na kterých se jí nikdy nedaří? No i když u Petry možný fakt všechno.. :D
Reagovat
PetaM
Vzhledem k tomu, že v Miami trénovala, tak to mu věřím :D A ne Lunej, nejsem sjetý :D Já beru akorát Petru :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem závislá na čokoládě a na winrech od Petry, a jelikož ty teď Petra nedává,potřebuju dvakrát tak víc čokošky. :D Už je to dlouho, co Petra nehrála singl, takže už se fakt těším, až bude hrát..
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem o tom psal vedle, ale patří to sem...

Je to velká škoda. :( Vika má problémy s nohou už delší dobu. Myslím, že něco podobného ji trápilo už loni během Dauhá a hlavně potom... Organizátory to určitě taky mrzí, protože nebudou mít na turnaji obhájkyni titulu. Na druhou stranu, zdraví je přednější a pokud bude Vika v pořádku, tak to může dohnat na dalších turnajích. Loni právě v Dauhá vyhrála titul a pak už toho do začátku antuky moc nenahrála... Brzy se uzdrav, Viko!
Reagovat
Sonja
Připojuju se:-(:-)
Reagovat
dadaft
mrzí to i mě.
těšil jsem se, jak Viku konečně rubne Jamie Hampton. ))
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou ale fóry... Tak aspoň, že Jamie už je zdravá. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist