Azarenková zůstává na marodce, nestihne Madrid ani Řím

27. 4. 2014, 09:41
Aktuality 16
Bývalá světová jednička Viktoria Azarenková se kvůli přetrvávajícím potížím s nohou odhlásila z turnajů v Madridu a Římě, jež slouží jako generálky na Roland Garros. Zda je ohrožen start běloruské tenistky na grandslamu v Paříži, zatím není jasné.
Profily hráčů
Viktoria Azarenková

Viktorii Azarenkovou trápí noha už několik měsíců. Potíže se začaly zhoršovat během Australian Open, po kterém podstoupila řadu vyšetření. V noze se podle lékařů udělal zánět a ten poškodil nervy. "Tohle zranění se prý často vrací a je velmi těžké se ho zbavit," řekla Azarenková začátkem března.

Čtyřiadvacetiletá Běloruska od Australian Open odehrála pouze jeden zápas, v Indian Wells vypadla s Američankou Lauren Davisovou.

"Chtěla jsem zkusit hrát i v této těžké situaci. Někdy to léčení trvá opravdu dlouho, je to náročné pro tělo, ale i pro hlavu. Ale asi to bylo uspěchané," přiznala ještě stále čtvrtá hráčks světa.

Od té doby se na okruhu WTA neobjevila a její návrat je v nedohlednu. Od 4. května nebude hrát v Madridu, týden na to bude chybět v Římě. Zda stihne Roland Garros, které startuje 25. května, je nejisté.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Moc mě mrzí, že má Vika takovou smůlu. :( Každopádně si myslím, že by asi opravdu bylo lepší třeba vynechat část sezony a úplně se uzdravit. Když člověk nemůže hrát na 100%, tak to nemá cenu... Pokud bude Vika zdravá, tak jednoznačně má na to, aby ztrátu dohnala a vrátila se mezi nejlepší. Věřím tomu!

Viko, brzy se uzdrav a hlavně, ať už tě nic netrápí. Jsem pořád s tebou! :)
Reagovat
skott
Ne že by mně samotná Azarenka nějak zvlášť chyběla, ale bez nejlepších hráček jsou turnaje vždy nudnější a o grandslamech to platí dvojnásobně. Snad se tedy stihne dát alespoň na RG do kupy. Pokud ne, bylo by to zřejmě poprvé v kariéře, co by musela granadslam vynechat a to jí určité nepřeju.
Jinak antukovou sezonu vynechává kompletně kvůli zranění i Naďa Petrova.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to bude hodně vážné.. Také přeji brzké uzdravení Viko!! :-))
Reagovat
dadaft
hmm, škoda, snad se to spraví.
Reagovat
smazaný uživatel
A jak je na to vůbec další velký marod, Jamie Hampton? Vím, že jí fandíš tak se ptám! :D Už se vrátí v Madridu? :-))
Reagovat
dadaft
dvě operace kyčlí, návrat v nedohlednu. ((
Reagovat
tommr
v antukový sezóně obhajuje celkem 1600 bodů (Madrid 80, Řím 620, FO 900) takže se dá čekat, že po FO vypadne z první desítky ...
Co bude dál záleží na tom v jakým stavu se vrátí. Pokud se plně uzdraví tak si svojí pozici nejspíš vybojuje zpět podobně jako Sharapova. Může se ale stát i to, že skončí jako Zvonareva ...
Reagovat
kada.tom
Škoda, ale tak je mladá, v druhý půlce sezóny se bude rozehrávat a příští sezóna jí bude opět patřit :-)

Snad se vrátí co nejdříve :-)
Reagovat
smazaný uživatel
4.1.2013 jsem psal po odstoupení před finále se Serenou

"Přeji Viktorii, ať to je opravdu ten palec. Jestli né, tak si zatraceně zahrává. Boží mlýny melou a jednou se jí to může nechutně vrátit, což jí naopak nepřeju."
Reagovat
smazaný uživatel
To mě velmi mrzí.. Myslel jsem, že alespoň Řím stihne, aby se dostala do rytmu. Opravdu je mi líto, že ji neuvidím na tak velých turnajích. Viki uzdrav se a odstartuj to RG :)
Reagovat
smazaný uživatel
Takže turnaj majsteriek pravdepodobne bez Azarenky..To nedoženie podla mna, hoci sancu má, no v mojich očiach len menšinovú, 30-40%...Na RG totiž po hernom výpadku vypadne skoro..
Reagovat
VlS
Jde o to, jestli se uzdraví a v jaké formě se vrátí. Ve Wimbledonu obhajuje jen 100 bodů, další nálož obhajuje až na betonech v Americe.
Reagovat
smazaný uživatel
Vikina tato sezona to je horor. Skore uzdravenie prajem. Come on.Vicka.
Reagovat
smazaný uživatel
To vypadá že hateři přivolali na Marii a Viku zranění za to, jak ječí. Uzdrav se Viko
Reagovat
gigin
Ano. A aj na Tipsu za věčné simulování. Dokonce si myslím, že tu kontrolu na Vika poslal rfever....
Jinak Vika ano, přeji brzký návrat na dvorce.
Reagovat
smazaný uživatel
O to má větší důvod vrátit se a být tichounká :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist