Azarenkovou kvůli soudním přím o syna opustil trenér Joyce

28. 11. 2017, 18:55
Aktuality 2
Viktoria Azarenková se v přípravě na novou sezonu ocitla bez trenéra. Osmadvacetiletá Běloruska kvůli dlouhodobým tahanicím o ročního syna a souvisejícím soudním procesům přišla po tři čtvrtě roce spolupráce a dvou odehraných turnajích o Američana Michaela Joyce, který touží po trénování hráče se stoprocentní koncentrací na tenis.
Profily hráčů
Viktoria Azarenková

Michael Joyce, který v letech 2005 až 2011 vedl Marii Šarapovovou, začal trénovat Viktorii Azarenkovou na začátku letošního jara. Běloruská tenistka, které se loni před Vánoci narodil syn Leo, v té době pracovala na návratu po mateřské pauze.

S americkým trenérem však absolvovala pouze dva společné turnaje, oba na trávě (2. kolo na Mallorce, osmifinále ve Wimbledonu). Od 10. července se už bývalá světová jednička Azarenková na žádném dalším turnaji neobjevila. Důvod? Soudní spor s bývalým partnerem Billem McKeaguem o právo na péči o nyní téměř ročního syna Lea.

Dvojnásobná vítězka Australian Open a bývalá světová jednička sice nedávno oznámila, že sezonu 2017 odstartuje hned na začátku ledna v Aucklandu, na nový rok se však připravuje už bez Joyce. Čtyřiačtyřicetiletý americký trenér odmítl dál koučovat tenistku, pro kterou tenis v současnosti není na prvním místě.

"Vika je mimořádně talentovaná hráčka. I když jsem nadšený vidět ji vracet se k tenisu, respektuju i podporuju její rozhodnutí mít svou rodinu na prvním místě," napsal v prohlášení Joyce. "Přesto jsem se rozhodl posunout svou trenérskou kariéru, zatímco ona bude dál řešit svůj soukromý život. Těším se, až ji zase uvidím a přeju jí hodně štěstí," dodal bývalý 197. tenista světa.

Podle BBC už Joyce pracuje na námluvách s britskou tenistkou Johannou Kontaovou, jež po letošní sezoně ukončila spolupráci s Wimem Fissettem. Toho už angažovala Němka Angelique Kerberová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Mantra
jako Joyce nemá vůbec co kecat lidem do rodin
Reagovat
blixa
On jí do rodiny nekecá, ale asi už se brutálně nudil ... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist