Babosová s Mladenovicovou vyhrály čtyřhru na antuce v Římě

17. 5. 2015, 14:15
Aktuality 4
WTA ŘÍM - Vítězkami ženské čtyřhry v Římě se staly Timea Babosová a Kristina Mladenovicová. Maďarsko-francouzská dvojice ve finále porazila Martinu Hingisovou a Saniu Mirzaovou a získala třetí společný titul. Poražené finalistky se vrátí do čela žebříčku Road To Singapore před Šafářovou a Mattekovou.
Timea Babosová a Kristina Mladenovicová

Finalistky loňského Wimbledonu Timea Babosová a Kristina Mladenovicová letos vybojovaly už třetí titul. V únoru triumfovaly v Dubaji a nyní ovládly dva antukové podniky po sobě. Navíc na nich v sedmi zápasech neztratily ani set.

Dva týdny po vítězství v Marrakéši nenašly přemožitelky tento týden v Římě, kde triumfem na podniku WTA Premier 5 vyrovnaly své největší úspěchy.

K vítězství v italské metropoli stačily maďarsko-francouzské dvojice pouze tři vítězné zápasy. V prvním kole měla jako nasazené trojky volno, ve čtvrtfinále proti ní nenastoupil v té chvíli nejlepší pár sezony a vítězky letošního Australian Open Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová, které odstoupily kvůli zranění Američanky.

V dnešním finále si Babosová s Mladenovicovou poradily se dvěma nejlepšími deblistkami současnosti Martinou Hingisovou a Saniou Mirzaovou. Švýcarsko-indický tandem porazily 6-4 6-3 a oplatily jim letošní porážku z Miami.

Dvaadvacetiletá Maďarka Babosová získala svůj jubilejní 10. deblový titul na okruhu WTA, o pouhé čtyři dny mladší Francouzka Mladenovicová má na kontě o jednu trofej více. Společně triumfovaly potřetí.

Čtyřiatřicetiletá Švýcarka Hingisová a osmadvacetiletá Indka Mirzaová začaly spolupracovat teprve před dvěma měsíci a ze šesti turnajů nebyly jen dvakrát ve finále. První tři společné starty v Indian Wells, Miami a Charlestonu proměnily v tituly. Navzdory dnešní porážce se vrátí na první místo hodnocení letošní sezony před Šafářovou a Mattekovou.

• WTA PREMIER 5 ŘÍM •
Itálie, antuka, 2,183.600 dolarů
nedělní výsledky (17. 05. 2015)
• Čtyřhra - finále •
Babosová/Mladenovicová (3-Maď./Fr.) - Hingisová/Mirzaová (1-Švýc./Ind.) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
janek_da
Gabashvilli (Delbonis) - 3.2
Melzer (Sousa) - 2.56
Rublev (Čilič) - 4.65 + 1.set a ovar
Reagovat
smazaný uživatel
Takže pro mě vlastně ideální neděle v Římě. :) Přesto ale musím říct, že bych Kiki víc přál podobné úspěchy ve dvouhře.
Reagovat
EllNino
Moc sympatický pár, přeju mnoho uspěchů na pařížské antuce :) Kiki a Timi jsou super dvojka :)
Reagovat
sprchon
Jo, celkově hezky a sympaticky obsazené finále. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist