Badosaová v Bělehradu prolomila semifinálové prokletí a hned získala titul

23. 5. 2021, 09:24
Aktuality 14
WTA BĚLEHRAD - Paula Badosaová na antuce v Bělehradu prolomila sérii pěti semifinálových porážek a ve stejný den získala i premiérový titul na okruhu WTA. Třiadvacetiletá Španělka ve srbské metropoli neztratila ani set, ve finálovém duelu jí za stavu 6-2 a 2-0 vzdala kvůli bolestem pravé kyčle Chorvatka Ana Konjuhová.
Profily hráčů
Paula Badosaová

Paula Badosaová si v Bělehradu zahrála semifinále na třetím antukovém turnaji po sobě, počtvrté v sezoně a pošesté v kariéře, ale až ve srbské metropoli postoupila poprvé do finále.

V sobotu nejprve smetla 6-1 6-2 Bulharku Viktoriji Tomovovou a jen o pár hodin později nastoupila ke svému premiérovému finále na okruhu WTA. Celé si ho ale neužila. Ve chvíli, kdy nad Chorvatkou Anou Konjuhovou vedla 6-2 a 2-0, soupeřka kvůli bolestem pravé kyčle vzdala.

"Takový konec finále si nikdo nepřeje. Je mi Any líto, vím, jaké to je mít zdravotní problémy. Obě jsme si prošly těžkými obdobími. Ale jsem spokojená s tím, jaký tenis jsem tady hrála," řekla Badosaová, jež v pěti zápasech neztratila set a prohrála jen 20 gamů.



Třiadvacetiletá Španělka se díky prvnímu triumfu posune ve světovém žebříčku poprvé do Top 40, nově bude figurovat na 34. místě.

Rovněž třiadvacetiletá Konjuhová si v Bělehradu zahrála poprvé od června 2017 semifinále a poprvé od ledna 2017 finále. Dosud jediný titul získala už v červnu 2015 na trávě v Nottinghamu, kde slavila ve svých sedmnácti letech. Loni v září se vrátila po rok a půl dlouhé pauze, během které podstoupila třetí operaci lokte, svou celkově již pátou.

• WTA 250 BĚLEHRAD •
Srbsko, antuka , 235.080 dolarů
sobotní výsledky (22. 05. 2021)
• Dvouhra - finále •
Badosaová (4-Šp.) - Konjuhová (Chorv.) 6-2 2-0 / skreč K.
• Dvouhra - semifinále •
Badosaová (4-Šp.) - Tomovová (Bulh.) 6-1 6-2
Konjuhová (Chorv.) - Osoriová (Kol.) 7-6(6) 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
FulnekUltras
člověk hned vidí, že je tady správně na WTA smilesmilesmile
Reagovat
blixa
Teda Serenka a cílová vlajka nejdou zrovna moc dohromady smile Drží to jak prase kost a div že s ní skoro neodlítla smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
smazaný uživatel
mavala s tym ako na prveho maja,aj tak to bola druha najzaujimavejsia udalost pretekov,prachaci si platia tento nezmysel,ich volba,fanuskovia motosportu musia tuto kazdorocnu blamaz pretrpiet
Reagovat
FulnekUltras
SERpentiNA u plovárny je holt jenom jedna smile
Reagovat
Alien
Badosaová mi nápadně připomíná Máriu Šarapovovou ( Sharapovou ) a to jak vzhledem, tak i postavou. Je zajímavé, že si toho zde ještě nikdo nevšiml?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
něco tam být může, ale radši bych k ní Paulu nepřirovnával, protože je mnohem sympatičtějšísmile
Reagovat
smazaný uživatel
Ne.
Reagovat
Matesper
tak to už jsem dva, hlavně na tom videu s Konjuh je to vidět.
Reagovat
sojka1
co to dali Pavlince za strep... maly diamantik mela dostat... :-))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
diamantík možná někdy v Antverpách nebo Amstru, v Bělehradu když už, tak spíš láhev rakiesmile
Reagovat
smazaný uživatel
měla radost, takže dobrésmile
Reagovat
com
Badosa bude cernej kun FO smile Ji porazi ve finale az Karolina smilesmile
Reagovat
lukasmarek2001
Paula se do finále nedostane... v semifinále ji vystřílí z kurtu jiná Plíškovásmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist