Baráž Fed Cupu: Polky hrají ve Španělsku 1-1. Rusky jsou blízko záchraně, Slovenky prohrávají

20. 4. 2014, 00:22
Aktuality 5
FED CUP - Souběžně se semifinálovým kolem se o tomto víkendu hrají ve Fed Cupu také barážové duely. O návrat mezi elitu po 20 letech bojují Polky v čele s Agnieszkou Radwaňskou, o záchranu usilují Rusky, Američanky a Slovenky.
Agnieszka Radwaňská

Polské tenistky hrály mezi elitou naposledy v roce 1994 a letos usilují o návrat. 'Stačí' jim k tomu vyhrát na antuce ve Španělsku a pomoci k tomu má i jejich největší hvězda Agnieszka Radwaňská. Ta svou úvodní dvouhru zvládla, když porazila dvakrát 6-2 Silvii Solerovou-Espinosaovou, její sestra Urszula pak ale neudržela vedení proti Marii Tereze Torrové Florové a stav po sobotě je vyrovnaný 1-1 na zápasy.

Roli favoritek potvrzují na domácí půdě v Soči tenistky Ruska. Po dvou duelech s doslova 'céčkovým' výběrem pomáhají se záchranou Jelena Vesninová a Jekatěrina Makarovová a jejich účast je proti Argentinkám znát. Vesninová porazila 6-3 6-3 Paulu Ormaecheaovou a Makarovová pak zdolala 7-5 6-1 Marii Irigoyenovou.

Bez svých opor Daniely Hantuchové a svtěové desítky Dominiky Cibulkové, která dala přenost startu na turnaji WTA v Kuala Lumpur, zatím marně bojují Slovenky v Quebeku proti Kanadě. I když hostující tenistky domácí mírné favoritky trápí, po úvodním dnu jsou bez bodu.

Jana Čepelová v prvním zápase si vítězství nechala několikrát útéct. Úvodní set proti Aleksandře Wozniakové vyhrála a ve druhém vedla 5-2, náskok však neudržela, stejně tak vedení 5-3 v rozhodujícím dějství a nakonec tak prohrála 6-4 5-7 5-7.

"Před zápasem jsem se cítila dobře, ale na kurtu jsem se pak cítila unavená. Dělala jsem všechno pro to, abych vyhrála, ale bohužel přišly momenty, ve kterých jsem měla hrát jinak. Jednoduše jsem to nezvládla," smutnila Čepelová promarněných šancí ukončit zápas při svém servisu.

"Soupeřku jsem nikdy neviděla hrát, až během zápas jsem poznávala její hru a skutečnost, co od ní mohu očekávat. Taktiku jsme řešili během hry. Přehnanou zodpovědnost jsem necítila, v klíčových momentech jsem se soustředila na to, že to chci ukončit. Nevyšlo to," řekla Čepelová v rozhovoru se Slovenským tenisovým svazem.

"Každá z nás chtěla vyhrát, rozhodla pár momentů a soupeřka měla o trochu více štěstí," dodala Slovenka, kterou v závěru utkání trápily křeče. "Proto jsem pak při podání nešla tolik do kolen," přiznala.

Výborně pak začala zápas i Kristína Kučová, jež trápila domácí favoritky Eugenii Bouchardovou. Slovenská tenistka však v první sadě neudržela vedení 3-0 ani 5-3, v desáté hře neproměnila tři setboly a nakonec v tie-breaku prohrála. Ve druhé sadě sice byla Kučová lepší a vyrovnala, v rozhodujícím setu ale dostala 'kanára' a Bouchardová poslala Kanadu díky výhře 7-6 2-6 6-1 do vedení 2-0.

Bez obou sester Williamsových se snaží udržet mezi elitou tenistky Spojených států, v cestě jim ale stojí silná Francie., která se může opřít o dvě čerstvé vítězky turnajů WTA. Po sobotě je duel vyrovnaný 1-1.

Dvacetiletá Caroline Garciaová, jež před týdnem na antuce v Bogotě získala svůj premiérový titul, sice na tvrdém povrchu v St. Louis porazila hladce 6-3 6-2 domácí jedničku Sloane Stephensovou, šampionka z Katovic Alizé Cornetová ale vedení navýšit nedokázala. V souboji s Madison Keysovou sice podávala na vítězství, nakonec však po tříhodinové bitvě padla 7-6 6-7 3-6.

- FED CUP 2014, PLAYOFF -
sobotní výsledky (19. 04. 2014)
Barcelona: Španělsko - Polsko 1-1 ... po prvním dnu
Solerová - A. Radwaňská 2-6 2-6
Torrová - U. Radwaňská 4-6 6-0 6-1
Soči: Rusko - Argentina 2-0 ... po prvním dnu
Vesninová - Ormaecheaová 6-3 6-3
Makarovová - Irigoyenová 7-5 6-1
Québec: Kanada - Slovensko 2-0 ... po prvním dnu
Wozniaková - Čepelová 4-6 7-5 7-5
Bouchardová - K.Kučová 7-6(0) 2-6 6-1
St. Louis: USA - Francie 1-1 ... po prvním dnu
Stephensová - Garciaová 3-6 2-6
Keysová - Cornetová 6-7(4) 7-6(4) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Polsko je po 20 letech zpatky v hlavni soutezi FC :-) Hezky holky !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Aga to zvladla i dneska. Dneska sice se ji nedarila tolik jako vcera ale nakonci uz s prehledem si sla pro vitezstvi. Hlavne prvni podani dneska nepadalo, Celkove jen 41% a na zacatku druheho setu to bylo pouze 29%. Dneska ji tolik ani nesly dropshoty jako vcera ale mela tam jeden nadhernej kontra-dropshot primo na hot shot :-) Kazdopadne Ulo, doufam ze tentokrat uz to dotahnes a nemusi se jit na ctyrhru...
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci nic zakriknout ale myslim, ze v Polsku na pristi rok uz zacinaji vysazovat travicku :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Ula je bohuzel jeste totalne z formy, takze rozhodovat bude pravdepodobne ctyrhra ve ktere by ale polky mely byt take favoritky. Vzhledem k forme Uly bych ale dal k Age Rosolskou. Ve Svedsku spolu hraly dobre...
Reagovat
George_Renel
Němky, Polky, Australanky a další hrají v nejsilnějších sestavách, jen Cibulková prodala Fed Cup za 200 bodů.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist