Bartoliová i přes nevolnosti zdolala Ivanovičovou

17. 3. 2011, 11:19
Aktuality 5
WTA INDIAN WELLS - Už po čtvrtém kole bylo jasné, že si finále v Indian Wells zahraje minimálně jedna hráčka mimo Top 10. Naději si udržela Marion Bartoliová, jež navzdory nevolnostem vyřadila bývalou šampionku Anu Ivanovičovou. V semifinále na Francouzku čeká Belgičanka Wickmayerová, jež po sebejistým výkonem porazila Peerovou.
Marion Bartoliová

Složení první semifinálové dvojice mělo mít zcela jiné obsazení. Čekal se úspěch favoritek Clijstersové, Zvonarevové nebo obhájkyně titulu Jankovičové. Ani jedna však nepostoupila dál než do 4. kola a šance na finále se otevřela hráčkám nefigurujícím v první světové desítce.

V prvním čtvrtfinále se proti sobě postavily přemožitelky Jankovičové a Clijstersové - Ana Ivanovičová a Marion Bartoliová. Francouzka kvůli problémům se žaludkem zvažovala, zda do utkání nastoupí, nakonec se však rozhodla bojovat. "Před zápasem jsem spala, bylo mi na zvracení," přiznala. "Ale dnes nebylo tak horko, to mi pomohlo."

Zápas nabídl spoustu ztracených servisů. Činnost, která vítězce turnaje z roku 2008 a předloňské finalistce Ivanovičové pomohla v předchozím kole ke skalpu krajanky Jankovičové, ji zradila. Z jedenácti gamů na podání vyhrála jen čtyři a po dvou hodinách a sedmi minutách padla 4-6 6-7.

"Už během zápasu jsem ale cítila návaly horka a na konci prvního setu jsem se cítila opravdu dost špatně. Vyhrát zápas v takovém rozpoložení a proti tak dobré hráčce jako je Ana, to pro mě znamená opravdu moc," komentovala šestadvacetiletá Francouzka. "Ana dnes hrála hodně nevyrovnaně. Někdy byla schopná zahrát úžasné údery a vzít mi čistou hrou podání. Na druhou stranu se ale trápila při svém servisu," všimla si.

Bartoliová bude chtít zlomit semifinálové prokletí. Finále hrála naposledy na konci roku 2009, od té doby v semifinále pětkrát prohrála. Nyní má den volna a v pátek ji už čeká souboj s Yaninou Wickmayerovou, kterou loni na rychlém povrchu dvakrát porazila a neztratila přitom ani set.

O pět let mladší Belgičanka ve čtvrtfinále sice neodvrátila ani jeden ze dvou brejkbolů, Shahar Peerové však podání sebrala celkem pětkrát a za pouhých 62 minut zvítězila dvakrát 6-3.

"Když jsem se ráno probudila, tak jsem se cítila opravdu moc dobře. Měla jsem skvělý pocit z tréninku a když jsem dnes přišla na kurt, cítila jsem se být opravdu silná," pochvalovala si Belgičanka, jež v zápase zaznamenala 19 vítězných úderů. Díky postupu do semifinále se v pondělí vrátí do první světové dvacítky.

O zbylá místa v semifinále se ve čtvrtek utká světová jednička Wozniacká s Azarenkovou a Šarapvová s Shuai Peng.

- WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS -
(Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
středeční výsledky (16. 03. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Wickmayerová (23-Belg.) - Peerová (10-Izr.) 6-3 6-3
Bartoliová (15-Fr.) - Ivanovičová (19-Srb.) 6-4 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jak říká Bartoli, Ana se nikdy do top formy nevrátí, pokud ten servis nezlepší, ty nadhozy jsou prostě úděsné. Pokaždé, když tratila servis, tak začala hrát, šupla tam tři skvělé forehandy a pak si zas projela své podání. Děsně nevyrovnaný výkon, Marion byla k poražení.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Marion je vždycky k poražení. Clijsters jí bila jak malou, škoda že se zranila.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to zas ne, vždycky ne. Někdy jí to tam slušně padá, akorát se na to nedá dívat, mává s tím jak s lopatou a ten forehand.
Reagovat
VlS
Kim byla Bartoliovou i sebe. Od AO mi připadá nějak málo namotivovaná a jakoby na kurt chodila, protože musí a už by se raději viděla s rodinou při relaxaci. Takový počet chyb, jaký v poslední době Kim předvádí ji první místo proti Karolině vrátit nemůže a bude mít problém se udržet na špici. Ale mohlo to být ovlivněné zraněním a po vyléčení může být vše jinak, popřejme jí štěstí.
Reagovat
VlS
18.03.2011 15:06Od: VlS

Re: Sakal

Kim samozřejmě "bila" a ne "byla"
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist