Bartoliová na trávě ožívá

19. 6. 2008, 19:01
Aktuality 1
Aktualizováno 19.06. 20:55 - WTA EASTBOURNE - Francouzka Marion Bartoliová v Eastbourne potvrzuje, že tenis na trávě jí rozhodně není cizí. Finalistka loňského Wimbledonu dnes porazila Rusku Klejbanovovou a postoupila do semifinále. Naopak překvapivě neuspěla sedmnáctiletá Dánka Wozniacká. Její přemožitelka Stosurová si o postup do finále zahraje s Petrovovou.
Marion Bartoliová

Marion Bartoliová před rokem na trávě hrála semifinále v Birminghamu i Eastbourne, na Wimbledonu postoupila senzačně až do finále. Letos se jí pouze dvakrát povedlo vyhrát alespoň dva zápasy v řadě. Potřetí se dvou výher za sebou dočkala na trávě v Eastbourne, kde po hladké výhře nad Rakušankou Bammerovou porazila ve dvou setech i Rusku Klejbanovovou. V semifinále si zahraje s Polkou Agnieszkou Radwaňskou, která dnes zvládla dohrávku proti Razzanové i čtvrtfinále s Dulkovou.

Sedmnáctiletá Dánka Carolina Wozniacká na trávě v Eastbourne sice vyřadila turnajovou jedničku Světlanu Kuzněcovovou, ale na aktuálně 157. hráčku světa Samanthu Stosurovou z Austrálie ve čtvrtfinále nestačila. Wozniacká se nedokázala přizpůsobit větrnému počasí a i kvůli 7 dvojchybám podlehla 6-7 4-6. Soupeřka, bývalá deblová světová jednička, dokázala využít každé slabé podání Wozniacké přechodem na síť.

Stosurová se ve druhém kole utká s Ruskou Naďou Petrovovou. Nasazená osmička dnes měla hlavně v úvodu utkání s krajankou Jekatěrinou Makarovovou značné problémy. I přes 5 dvojchyb však vyhrála ve dvou setech 6-4 6-3, když využila 4 z 8 brejkbolů.

Semifinále si zahraje i česká deblistka Květa Peschkeová. Společně s Australankou Rennae Stubbsovou si poradily s americko-australskou dvojicí Raymondová/Stosurová hladce 6-1 6-2.

WTA EASTBOURNE - čtvrteční výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
A. Radwaňská (4-Pol) - Razzanová (Fra) 3-6 6-3 6-4

Dvouhra - čtvrtfinále:
Stosurová (Aus) - Wozniacká (Dán) 7-6(3) 6-4
Petrovová (8-Rus) - Makarovová (kv.-Rus) 6-4 6-3
Bartoliová (2-Fra) - Klejbanovová (kv.-Rus) 6-3 6-3
A. Radwaňská (4-Pol) - Dulková (Arg) 7-5 7-5

Semifinálové dvojice:
Petrovová (8-Rus) - Stosurová (Aus)
Bartoliová (2-Fra) - Radwaňská (4-Pol)

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Peschkeová/Stubbsová (2-ČR/Aus) - Raymondová/Stosurová (Aus/USA) 6-1 6-2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist