Bartoliová vzdala a Petkovicová ve Štrasburku slaví druhý titul

21. 5. 2011, 16:11
Aktuality 1
WTA ŠTRASBURK - Marion Bartoliová si ze Štrasburku první titul z domácího prostředí neodveze. Francouzská tenistka den před startem French Open vzdala kvůli zranění levého stehna finále proti Andree Petkovicové. Německá tenistka si v generálce na antukový grandslam připsala druhé turnajové vítězství.
Profily hráčů
Andrea Petkovicová

Marion Bartoliové se v přípravě na French Open nedařilo, neboť si z pěti turnajů odvezla skalpy pouze tři soupeřek. Až v generálce na antukový grandslam ve Štrasburku se dostala do svého celkově 13. finále, v němž usilovala o premiérový triumf na antuce i na domácí půdě.

Šestadvacetiletou Francouzku ale na cestě za šestým titulem v kariéře zastavilo zranění. Nasazená jednička se sice ve finále proti turnajové dvojce Andree Petkovicové ujala vedení 2-0, pak ale prohrála pět her v řadě a vyžádala si lékařské ošetření, během kterého si nechala zetjpovat levé stehno. Pak ještě odehrála dva gamy, po nich však boj za nepříznivého vývoje vzdala. 

Zranění Bartoliové přišlo v nejnevhodnější dobu, den před startem pařížského grandslamu, kde má plnit roli jedenácté nasazené a v prvním kole narazit na Gruzínku Tatišviliovou. "Je to strašné zklamání. Ta bolest přišla znenadání. Je to drsné, ale musím to přijmout. Zbývá mi den a půl na uzdravení, takže je čas na to modlit se o zázrak," uvedla Bartoliová.

Třiadvacetiletá rodačka z bosenské Tuzly Petkovicová se po dvou letech dočkala druhého titulu na okruhu WTA. Její dosavadní jediné prvenství přišlo rovněž na antuce v roce 2009 v Bad Gasteinu. Letos v Brisbane ji ve finále o vítězství připravila Kvitová, loni na trávě v Hertogenboschi Heninová.

Německá tenistka se díky dnešnímu triumfu v žebříčku posune z patnáctého na 12. místo, čímž si vylepší své maximum. Své postavení může vylepšit po French Open, kde loni vypadla ve druhém kole s Kuzněcovovou. Letošní ročník zahájí proti Srbce Jovanovské.

Ve čtyřhře nedosáhla na svůj první letošní titul Vladimíra Uhlířová, jež spolu s Jihoafričankou Natalií Grandinovou podlehla ve finále 4-6 7-5 2-10 dvojici Akgul Amanmuradovová z Uzbekistánu a Chia-Jung Chuang z Tchaj-wanu.

- WTA INTERNATIONAL ŠTRASBURK (Francie, antuka, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky (21. 05. 2011)

Dvouhra - finále:
Petkovicová (2-Něm.) - Bartoliová (1-Fr.) 6-4 1-0 skreč B.

Čtyřhra - finále:
Amanmuradovová/Chuang Chia-Jung (4-Uzb./Tchaj-wan) - Grandinová/Uhlířová (2-JAR/ČR) 6-4 5-7 10-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist